Udata na silu

EXTRAAAA
Moderator: Chloe

Utiske molim?!harleyquinn wrote:
NeyDan wrote:Utiske molim?!harleyquinn wrote:
Zahvaljujem na odgovoru. Gdje se ima kupiti knjiga i jel' to neka nova?immuno wrote:NeyDan wrote:Utiske molim?!harleyquinn wrote:
kao pisac nije neko kad jedva cekam slijedecu knjigu ali 11 minuta je nesto drugo,meni se jako svidjela iako je sadrzaj hm mogu reci brutalan .....
Aurora Borealis wrote:2407 wrote:/\
Valjal sta bijeli tigar?
Sori sto tek sad odg. Recenzija bi bila: fino stivo za plaze
dosla sam otprilike do pola i mogu reci da je jako jednostavna za citanje, tema jeste malo skakljiva ali Coelho pise na jedan jako lijep nacin i zna kako da nam priblizi i pojednostavi tematiku o kojoj govori... svakako preporucujem i jedva cekam da vidim sta ce biti na kraju (hoce li prostitutka uspjeti pronaci ljubav svog zivotaNeyDan wrote:Utiske molim?!harleyquinn wrote:
Uh bas si losu izabrao da pocens da se druzis sa Jergovicem. Predlazem Dvore od oraha, Rutu Tanenbaum (koju su mnogi popljuvali, a meni je da li zbog trenutka u kojem sam je citala ili stila kojim je pisao,u po meni nekako Selimovic fazonu vracanja dogajaja u proslo vrijeme da bi se opisali dogadjaji sudbine danas, odlicna) ili Sarajvski Malboro, Insallah, Madona Insallah, ...alcho wrote:Moram priznati da se do sada nisam druzio sa Jergovicem, ali vidim da nisam puno ni propustio. Sta da ti kazem...da sam odusevljen - nisam! Jedna od knjiga koje se dovrsavaju samo da bi imao recku vise iznad krevetavelemala77 wrote:Ja sam istu prije nekoliko mjeseci procitala, i nekako mi je knjiga bila na nivou malo bolje pripovjetke, i daleko od njegovih prijasnjih romana. Koji su tvoji utisci?alcho wrote:Jergovic - Buick Rivera
![]()
Pliz reci mi da se necu pokajati ako jos nesto njegovo uzmem da citam.

MontBlanc wrote:Za rođendan sam dobila Crnu knjigu od Orhana Pamuka, i prije nego sam je i uzela da čitam, odustalaNekad prije sam počela čitati Zovem se Crvena i nakon par strana mi se nikako nije dopala i nisam je nikad ni pročitala do kraja. Vjerovatno sam zbog te knjige i stvorila neki otpor prema njegovim knjigama.
Sada čitam Mama Leone od Jergovića, mada sam i prema njemu imala nekakve rezerve, ali sam eto kupila knjigu da pokušam sama razbiti svoje predrasude prema njemu![]()

Upravo je citam i mogu reci da su mu ranija dela kud i kamo puno bolja.alcho wrote:Jergovic - Buick Rivera
Vjerske ne nudim na popis - a od Bugarija imaš one tri, više ništa nije ni pisao valjda. Evo, napisat ću svojih top 20, ali pri tome svih 10 prvih dijeli prvo mjestoNaatasha wrote:pa hajde napiši barem tvoj top 5
jest da si ters al vjerujem tvom izboru![]()
samo nemoj neke vjerske, osim ako nisu od sulejmana bugarija