Pasiflora wrote:Hvala @profilu, nekako tako sam i pronasla.
Btw, meni danas 3 mjeseca:roza:
![]()
![]()
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- graue_maus
#3751 Re: Cigarete, odvikavanje
- Pasiflora
#3752 Re: Cigarete, odvikavanje
Edit: i @Fortalezi i svima
-
vivace
#3753 Re: Cigarete, odvikavanje
cestitamo od sveg srceta ...

- vazi
#3754 Re: Cigarete, odvikavanje
ako vam ista znaci ja vam se divim i svima cestitam
mjesecima/danima se spremam da prestanem i jos uvijek sam na pocetnoj tacki ili tacci
mjesecima/danima se spremam da prestanem i jos uvijek sam na pocetnoj tacki ili tacci
-
vivace
#3755 Re: Cigarete, odvikavanje
procitaj knjigu zastoprestati.org
- vazi
#3756 Re: Cigarete, odvikavanje
hvalavivace wrote:procitaj knjigu zastoprestati.org
evo sam skinula knjigu pa vidjet cemo
- graue_maus
#3757 Re: Cigarete, odvikavanje
meni nisu knjige bas pomogle nego video emisije na you tube o cigaretama i istoriji pohoda duhanskih kompanija ........vazi wrote:ako vam ista znaci ja vam se divim i svima cestitam![]()
- Chloe
- Photo mod
#3758 Re: Cigarete, odvikavanje
![]()
![]()
Čestitke.
- Chloe
- Photo mod
#3759 Re: Cigarete, odvikavanje
Bravo.fortaleza wrote:5 mjeseci.
-
drugi_profil
#3760 Re: Cigarete, odvikavanje
To ti je kao kad hoces u vodu, pa se kanis. Ali moras zagaziti prije ili kasnije.vazi wrote:ako vam ista znaci ja vam se divim i svima cestitam![]()
Pa onda bolje odmah se baci i skrati si muke.
Odluci da od jutra ne pusis.
- ka0406
#3761 Re: Cigarete, odvikavanje
graue_maus wrote:3 mjeseca kao nepusac![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
fortaleza wrote:5 mjeseci.
![]()
![]()
Super, kako je lijepo vidjeti da smo se zajedno borili , izborili i jos uvijek borimo protiv strasnog poroka . Ja sam na nekih 3,5 mjeseca
-
Marellica
#3762 Re: Cigarete, odvikavanje
Jutro dobri narode
13-ti dan. Sve ide super.Ja vise nemam vrtoglavicu
ali sam sebi malo cudna.Apsolutno nisam nervozna. Kod meme sve nesto mimo ostalog naroda.
Kada su moji prijatelji bacili cigarete ja sam izbjegavala u tom periodu da budem u njihovoj blizini,ne zato sto ja pusim ( inace sam postovala ako neko sjedi samnom,a ne pusi,onda ni ja ne zapalim),nego zato sto su bili jako nervozni i ljuti,pa rekoh da se ja izmaknem dok nisam dobila neki udarac uglavu.
Sada oni mene zezaju da nisam normalna jer nisam nervozna.
Ima li jos neko da nije nervozan ili sam ja posebna sorta? 
- Pasiflora
#3763 Re: Cigarete, odvikavanje
I ja sam bila zapanjena koliko sam bila smirena. Smirenost je ostala i nakon 3 mjeseca. Mislim da cigare uticu i na prekomjerno znojenje (izazivaju ga) sto opet ima veze sa nervim sistemom. Anyway - bolje je ne pusiti
Izdrzi i vidjeces da je efekat fenomenalan! Iako je zelja za cigarom nekada prilicno jaka, covjek mora biti svesan benefita (razmisljajuci o korisnosti ne pusenja) i izdrzati. Gubis samo dim (los smell, zdravlje...),a dobijas jako puno
Izdrzi i vidjeces da je efekat fenomenalan! Iako je zelja za cigarom nekada prilicno jaka, covjek mora biti svesan benefita (razmisljajuci o korisnosti ne pusenja) i izdrzati. Gubis samo dim (los smell, zdravlje...),a dobijas jako puno
-
admir1
#3764 Re: Cigarete, odvikavanje
svi pocinju sa prestankom pusenja, ali svi su nervozni, kako ja tako i drugi.Marellica wrote:Jutro dobri narode13-ti dan. Sve ide super.Ja vise nemam vrtoglavicu
ali sam sebi malo cudna.Apsolutno nisam nervozna. Kod meme sve nesto mimo ostalog naroda.
Kada su moji prijatelji bacili cigarete ja sam izbjegavala u tom periodu da budem u njihovoj blizini,ne zato sto ja pusim ( inace sam postovala ako neko sjedi samnom,a ne pusi,onda ni ja ne zapalim),nego zato sto su bili jako nervozni i ljuti,pa rekoh da se ja izmaknem dok nisam dobila neki udarac uglavu.
ko kaze da je lako prestati sa tim, vara se.
kazu pusenje je stetno za organizam i na svakoj kutiji to pise, ali znam dosta ljudi koje je zgazio automobil, a na njemu nije pisalo da je stetno po zdravlje
- Chloe
- Photo mod
#3765 Re: Cigarete, odvikavanje
Mene je nervoza držala par dana, oko sedmicu, ali sam davala sve od sebe da porodica ne osjeti, i bilo je to teško psihičko iscrpljivanje pored svih tih fizičkih reakcija.
Ne sjećam se kad sam poželjela cigaretu. Život kao život, nosi sa sobom i stres, i probleme, i bilo je situacija poslije kojih bih zapalila dvije cigarete za redom, ali želje nije bilo. Sad za vikend, lijepo uredila baštu, cvjetnjak, kuća blista, kolača napravila, hrane nakuhala, i sjela na balkon da u rahatluku popijem nes i tad sam osjetila želju za cigaretom. Tačno me je bilo strah tog osjećaja, hB brzo je prošlo ....
Ne sjećam se kad sam poželjela cigaretu. Život kao život, nosi sa sobom i stres, i probleme, i bilo je situacija poslije kojih bih zapalila dvije cigarete za redom, ali želje nije bilo. Sad za vikend, lijepo uredila baštu, cvjetnjak, kuća blista, kolača napravila, hrane nakuhala, i sjela na balkon da u rahatluku popijem nes i tad sam osjetila želju za cigaretom. Tačno me je bilo strah tog osjećaja, hB brzo je prošlo ....
-
drugi_profil
#3766 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne pise ni na auspuhu od autobusa da je taj dim skodljiv za zdravlje pa se ipak svi sklanjaju od njega i zadrzavaju dah.admir1 wrote:svi pocinju sa prestankom pusenja, ali svi su nervozni, kako ja tako i drugi.Marellica wrote:Jutro dobri narode13-ti dan. Sve ide super.Ja vise nemam vrtoglavicu
ko kaze da je lako prestati sa tim, vara se.
kazu pusenje je stetno za organizam i na svakoj kutiji to pise, ali znam dosta ljudi koje je zgazio automobil, a na njemu nije pisalo da je stetno po zdravlje
A zatim spremno pripale cigaru... sto li je to tako?
junkie... brainless little one
-
merimas
#3767 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo i mene, i jos nisam pocela, a nadam se da cu istrajati. Ponekad kad razgovaram s pojedinim osobama koje me nerviraju, slatko bih je zapalila, a onda se sjetim da bih sebi samo lose uradila i suzdrzim se. Nije bas lako i dalje mi je slaba koncentracija.
-
njonjica
#3768 Re: Cigarete, odvikavanje
Zahvaljujuci ovom topicu prestala u novembru 2009.
Nikad vise nisam posegla za cigaretom. A strastveni, dugogodisnji pusac sam bila.
Dakle, moze se....
Nikad vise nisam posegla za cigaretom. A strastveni, dugogodisnji pusac sam bila.
Dakle, moze se....
-
merimas
#3769 Re: Cigarete, odvikavanje
Cestitam.njonjica wrote:Zahvaljujuci ovom topicu prestala u novembru 2009.
Dakle, moze se....
-
njonjica
#3770 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala @merimasmerimas wrote:Cestitam.njonjica wrote:Zahvaljujuci ovom topicu prestala u novembru 2009.
Dakle, moze se....
-
vivace
#3771 Re: Cigarete, odvikavanje
jos i merimas da izdrzi.... 
-
merimas
#3772 Re: Cigarete, odvikavanje
Trudim se, jedem kifle i cokoladu zajedno.....vivace wrote:jos i merimas da izdrzi....
-
vivace
#3773 Re: Cigarete, odvikavanje
merimas wrote:Trudim se, jedem kifle i cokoladu zajedno.....vivace wrote:jos i merimas da izdrzi....
pazi da ne dobijes mnogo u kilazi. to se obicno desava kad ostavljamo cigare.
-
njonjica
#3774 Re: Cigarete, odvikavanje
U pravu si @vivace, to posebno treba paziti...a @merimas ce izdrzati jer moze se a i mora se zbog nas samih i ljudi oko nas...vivace wrote:merimas wrote:Trudim se, jedem kifle i cokoladu zajedno.....vivace wrote:jos i merimas da izdrzi....
pazi da ne dobijes mnogo u kilazi. to se obicno desava kad ostavljamo cigare.
@merimas jedi jabuke, one su odlicne za prestanak pusenja jer imaju nesto u sebi sto pomaze kod odvikavanja; svaki put kad ti padne na pamet cigareta ti pojedi jabuku
- graue_maus
#3775 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam tamanila mrkve, prve sedmice ,mislim da je bilo kila mrkve po danu .......vilice me zabolile zvacuci.......... jabuke su dobre isto.......