NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-danTe-

#3751 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by -danTe- »

ja bezveze gledam sinoc program i kad sa vidio prenos,reko garant neka utakmica od ranije,kad ono... :mrgreen:
jutarnji

#3752 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

E je kretena mati mila, ima 2 bacanja i fula oba, idi udri se behkane :x :x :x :x i onaj top Fisher sad je nas`o ubadat tricu.
tornjak-bosanski

#3753 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by tornjak-bosanski »

Fisheeeeeeeer :D
Fantasticna utakmica. Lakersi zasluzeno osvajaju naslov!
jutarnji

#3754 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by jutarnji »

tornjak-bosanski wrote:Lakersi zasluzeno osvajaju naslov!
Pa sad ono uvaljivanje lakta u bradu se moglo i svirati, Orlando zasluzeno pobijedio sam sebe :x
cevapcinica

#3755 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

jutarnji wrote:
Pa sad ono uvaljivanje lakta u bradu se moglo i svirati, Orlando zasluzeno pobijedio sam sebe :x
S obzirom sta se sve nije sviralo u zadnja dva minuta bilo je za ocekivati da se ni takva sumnjiva situacija ne svira. Po meni faul nije bio tako ocigledan, Nelson se zaletio kao muha bez glave a vidi se da Kobe ima pogled na Fisheru kojem kasnije dodaje loptu.
Posto igraci Orlanda nisu protestvovali onda je mozda i po njima bilo sasvim regularno. Dobra utakmica. Ocekivalo se da ce Orlando u jednoj od utakmica kod kuce imati pad u sutu sto se veceras desilo. Hedo i Lewis nevidljivi u drugom poluvremenu, bekovi suteri skoro tokom cijele utakmice. Dobra odbrana Lakers:a u drugom poluvremenu.
batkoman

#3756 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by batkoman »

otkud na OBN-u, ko je komentarisao ?
-danTe-

#3757 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by -danTe- »

batkoman wrote:otkud na OBN-u, ko je komentarisao ?
adis sam komentarisao,al se solidno snasao... :-D
tornjak-bosanski

#3758 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

jutarnji wrote:
Upravo sto cevap kaze, nista nisu svirali, vidio si na onom sutu da je cist faul bio za Kobe-a, tako da...
Lewis podbacio strasno, od 10 trica covjek ni jednu tricu ne osuta preko ruke. Zasto Alston nije igrao skoro citavo drugo poluvrijeme? Vidi se da je Nelson nespreman totalno! Howard, podlegao pritisku. Poslije Lee-a i sada Howarda vidi se da Orlando nije ekipa za naslov, ovakve prilike se moraju u finalu zavrsavati.

Jos jedna stvar, u trecoj utakmici Orladno je igrao sa Howardom i Gortatom, sto je dosta dobro funkcionisalo. Sinoc Howard nije imao problema sa licnim greskama i opet nisu igrali zajedno.

THERE IS NO MAGIC!!! IT IS JUST AN ILLUSION!!!
kobe_sa

#3759 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by kobe_sa »

orlando imao 37 slobodnih bacanja , u 4/4 lakersi imali 12 faulova , orlando 1 :roll: , lakersi nisu sutali ni jedno slobodno bacanje u 4/4 i produzetku :roll: i evo sta statistika kaze , da je Kobe imao odvratan sut 11/31 :shock: 7 sk i 8 ass , ali nije sve statistika , ali fakat nije, odbrana mu je bila FANTASTICNA , u vise navrata cuvao je Lewisa i svaki put izasao kao pobjednik i 3x je cuvao Howarda i nije mu dao da primi loptu :shock: , i fauluiao ga jako da ne zakuca i Howard promasio oba , onda pametno 11 s do kraja izveli loptu sa svoje polovice 3 igraca nasjela na Kobe-a , Fisher 1 na 1 sa Nelonom i bum , treba imati i srece, i opet kada je udvojen i utrojen dodao loptu u produzetku za Fishera , a da ne pricam 30 sec do kraja 5 razlike za orlando , navuce trojcu na sebe i neki roling ovo ono kad odjednom asistencija za zakucavanje gasola :shock: , sve u svemu odbrana osvaja titule po ko zna koji put ;)
Ariza je iskoristio sto je sutao 0/6 u prvom polvremenu pa su udvajali Kobe-a a ovaj je vjerovao da Ariza moze pogoditi i Ariza je bio covjek preokreta u 3/4 . odom i lewis losi obojca , hoeard odlican ali s laktao cak 9 blokada i 1 skok :shock: , ali promasio kljucna slobodna , Turkoglu me najvise potsjeca na Pirce-a , spor ali zna driblati i pogotiti iz driblinga nevjerovatno za 206 cm visokog igraca , bi je ubjedljivo najbolji u ofanzivnom djelu igre , ali je ipak i on promasio 4-5 slobodnih :shock: , sve u svemo 85% lakersi osvajaju 1 od sljedece 3 utakmice , ustvari u sezoni cijeloj nisu izgubili 3 za redom , znaci bas mora biti extremna situacija :shock:
tornjak-bosanski

#3760 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

I jos mi nije jasno kako ne napravise faul na Kobe-u??? Imali tri razlike i 10 sec do kraja i puste ljude da sutaju za 3 poena. Sto Gundy kaze kao da se nisu spremili da brane sut za 3 poena, nego su branili sut iz reketa.
Turkoglu je stvarno izrastao u fantasticnog igraca, a ima "muda kao brdo". Uglovnom moze se reci da su slobodnjaci odlucili ovu utakmicu. Odom-a su zeznuli fauli, ali dobar u rotacijskim odbranama, moze preuzeti svakoga.

Iako navijam za LA volio bi da je Orlando dobio, jednostavno da se nastavi ovaj fantasticni playoff. Trebalo bi izdati DVD ovog playoffa sa vecinom utakmica da mozemo djeci pokazivati. Fantasticna kosarka u svakom pogledu...
hidrant

#3761 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

tornjak-bosanski wrote:I jos mi nije jasno kako ne napravise faul na Kobe-u??? Imali tri razlike i 10 sec do kraja i puste ljude da sutaju za 3 poena. Sto Gundy kaze kao da se nisu spremili da brane sut za 3 poena, nego su branili sut iz reketa.
Turkoglu je stvarno izrastao u fantasticnog igraca, a ima "muda kao brdo". Uglovnom moze se reci da su slobodnjaci odlucili ovu utakmicu. Odom-a su zeznuli fauli, ali dobar u rotacijskim odbranama, moze preuzeti svakoga.

Iako navijam za LA volio bi da je Orlando dobio, jednostavno da se nastavi ovaj fantasticni playoff. Trebalo bi izdati DVD ovog playoffa sa vecinom utakmica da mozemo djeci pokazivati. Fantasticna kosarka u svakom pogledu...
Nepisano pravilo je da se brani zadnji sut za tri.
Howard nedovoljno koristi svoju nadmoc u reketu, sut malo stao i mnogo srece za LAL.
Samo da ponovim staru englesku poslovicu:"Ko je sretan, ni u hali gladan nije."
Neelix

#3762 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

po obicaju neobjektivan komentar cikcange

haj da je fisheru ono prvi put u karijeri da uradi, pa bih i rekao - sreca

ali koliko ih je onakvih pogodio dosad?

ko zna zna. majstor u svakom pogledu.

haman su cikcanga lakersi od prve runde protiv svakoga "sretni" bili, nijednu na znanje nisu uzeli, jel :lol: sta li oni rade na poluvremenu, pasu djetelinu s 4 lista? :lol:

drago mi je sto se jedes :D
hidrant

#3763 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote:po obicaju neobjektivan komentar cikcange
haj da je fisheru ono prvi put u karijeri da uradi, pa bih i rekao - sreca
ali koliko ih je onakvih pogodio dosad?
ko zna zna. majstor u svakom pogledu.
haman su cikcanga lakersi od prve runde protiv svakoga "sretni" bili, nijednu na znanje nisu uzeli, jel :lol: sta li oni rade na poluvremenu, pasu djetelinu s 4 lista? :lol:
drago mi je sto se jedes :D
Ma ne jedem se.
Vec pocetkom serije protiv Raketa, znalo se da sudije navlace Lakersima, ali ne treba o tome pricat.
Za mene je ova sezona vec zavrsena, zato sam se malo i povukao iz rasprava i cekam draft i tradeove da vidimo
sta ce se desiti.
Pravo mi krivo sto su Carobnjaci ispusili na draft lutriji jer bi njima strasno dobro dosao Hašim i sa istim bi bili u mogucnosti da se bore i u zavrsnici playoffa Istoka, ali i ovako imaju dobar roster.
Ove godine su ih jebale povrede, ali ocekujem u narednoj sezoni odlicnu kosarku Carobnjaka.
Thunder bi mogao biti solidna ekipa dogodine, ali posto ih ti gotivis, malo cu se suzdrzati.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3764 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

Sve ok al ono je stvarno trebao biti faul nad Nelsonom, pa laktom prema glavi se valjda uvijek svira, iako nije bilo namjere. Vala niko me ne moze ubjediti da su lakersi bolji tim od orlanda, ali ono sto ih izdvaja je psiha i trener. Igraci Orlanda su psihicki totalno nezreli
cevapcinica

#3765 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

Admir_1984 wrote:Sve ok al ono je stvarno trebao biti faul nad Nelsonom, pa laktom prema glavi se valjda uvijek svira, iako nije bilo namjere. Vala niko me ne moze ubjediti da su lakersi bolji tim od orlanda, ali ono sto ih izdvaja je psiha i trener. Igraci Orlanda su psihicki totalno nezreli
Ne svira uvijek. Ne mozes tek tako ulaziti u "prostor" igraca sa loptom i ogranicavati mu prirodan pokret. Takvi pokreti se neprestano desavaju kada centar ili neko drugi poslije skoka uhvati loptu i gradi je od protivnickog igraca. Da je Nelson mirno stajao uz Kobe:a ja bih puno lakse shvatio zahtjeve za faul u napadu ali ovako ni slucajno.
Neelix

#3766 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Admir_1984 wrote:Sve ok al ono je stvarno trebao biti faul nad Nelsonom, pa laktom prema glavi se valjda uvijek svira, iako nije bilo namjere. Vala niko me ne moze ubjediti da su lakersi bolji tim od orlanda, ali ono sto ih izdvaja je psiha i trener. Igraci Orlanda su psihicki totalno nezreli
mene niko ne moze ubijediti da su lakersi bolji tim od bosne, ali ono sto ih izdvaja je sut, skok, pregled igre, snaga, psiha i trener :D
cevapcinica

#3767 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

Van Gundy se za vrijeme konferencije za stampu jadno pokusavao izvlaciti svojim komentarima o tome kako je iskustvo nebitno. Samo je pokusavao ublaziti cinjenicu da mu je Phil u zadnjih par minuta meca odrzao pravi lekciju sto se tice taktike i rasporeda igraca. Kako su samo bezglavo igraci Orlanda potrcali prema Kobe:u kada su Lakersi neocekivano izveli loptu sa svoje polovine a Van Gundy nije imao nikakvog odgovora za to tj. vidjelo se da tim nije bio spreman za tu opciju.
Last edited by cevapcinica on 13/06/2009 00:03, edited 1 time in total.
cevapcinica

#3768 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cevapcinica »

hidrant wrote: Za mene je ova sezona vec zavrsena, zato sam se malo i povukao iz rasprava i cekam draft i tradeove da vidimo
sta ce se desiti.
Da se nisi povukao jer si do sada debelo promasio u svim svojim "objektivnim" predvidanjima? :D
Bas me zanima da li ces djelovati iz pozadine ako u kojem slucaju Orlando sve preokrene i osvoji titulu sampiona.
Isti "fantasticni uspjeh" sa prognozama rezultata si imao i u tvojim "sigurnim" predvidanjima na temu tenisa i F1.

:-D :-D :-D
tornjak-bosanski

#3769 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

cevapcinica wrote:Van Gundy se za vrijeme konferencije za stampu jadno pokusavao izvlaciti svojim komentarima o tome kako je iskustvo nebitno. Samo je pokusavao ubaziti cinjenicu da mu je Phil u zadnjih par minuta meca odrzao pravi lekciju sto se tice taktike i rasporeda igraca. Kako su samo bezglavo igraci Orlanda potrcali prema Kobe:u kada su Lakersi neocekivano izveli loptu sa svoje polovine a Van Gundy nije imao nikakvog odgovora za to tj. vidjelo se da tim nije bio spreman za tu opciju.
Bas tako, pa da je obicna utakmica Howard bi zabio barem jedno i rijesio utakmicu. Phill po ko zna koji put dokazuje koliko je veliki trener. Slobodnjaci, slobodnjaci, slobodnjaci...jednostavno mora se pogadjati.
LSD

#3770 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Dešava se upravo ono što sam predviđao tj.da LAL izvuce barem jednu pobjedu na Floridi.
Nema šta sad puno toga pametovati ili pljuvati po Orlandu kad vidimo da se utakmice završavaju u produžecima (barem 3 od 4 dosadašnje,ona druga kad je LAL pobjedio 25 razlike u jednom velikom finalu se više nece nikad ponoviti,barem ne protiv Orlanda)....timovi su toliko izjednaceni da produžeci moraju odlucivati pobjednika i to redovno...možda Orlando ima bolje igrace od Lakersa ali nemaju kao ovi timsku igru jednostvno zato što na klupi imaju Van Gundy-ija dok ovi drugi imaju jednog od najvecih trenera svih vremena Jacksona i to pravi tu odlucujucu razliku za pobjedu,nema to veze sa srecom.
OK,fali im Nelson (fali im on citavu play-off pa su dogurali do velikog finala i nema izgovora da im fali) ali sinoc su pobjedili sami sebe...slijedecu Orlando uzima,serija odlazi u L.A. gdje Lakersi ovjeravaju titulu pred svojom publikom,dakle 4-2 kao što sam i predviđao.
hidrant

#3771 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Pa ljudi kako mozete omalovazavati Rona Jeremya?
Covjek radi fantastican posao.
Orlando igra gotovo bez klupe.
Sad se Nelson vratio pa mogu malo rotirati SG-a , ali su na pozicijama visokih igraca tu samo Lewis i Howard.
Takoder niko nema da mijenja Hedu, sad ce neko reci ima Pietrus.
Pietrus je dosta limitiran igrac.Nekim cudom je malo usao u formu zadnjih 20-ak dana, ali iza sebe ima dosta losu
sezonu.
Kada se sve uzme u obzir, ne postoji mnogo razloga da bi se kritikovao veliki strucnjak koji je sigurno
Ron Jeremy.
lolo_lolo

#3772 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by lolo_lolo »

jesul sudije i sinoc pomagale?
Neelix

#3773 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

hidrant wrote:Pa ljudi kako mozete omalovazavati Rona Jeremya?
Covjek radi fantastican posao. 1-3
Orlando igra gotovo bez klupe. Gortat, Nelson, Pietrus...solidno
Sad se Nelson vratio pa mogu malo rotirati SG-a , ali su na pozicijama visokih igraca tu samo Lewis i Howard. cuj sg :lol: nemoj alaha ti nikad vise komentarisat nba, sve gore i gore od tebe.
Takoder niko nema da mijenja Hedu, sad ce neko reci ima Pietrus. Ima Pietrus
Pietrus je dosta limitiran igrac.Nekim cudom je malo usao u formu zadnjih 20-ak dana, ali iza sebe ima dosta losu
sezonu. Pietrus super shuta trojku, igra odlicnu odbranu, i moRe zakucat zestoko - sta treba za klupu vise?
Kada se sve uzme u obzir, ne postoji mnogo razloga da bi se kritikovao veliki strucnjak koji je sigurno, sabere? ja bih prije rekao oduzme.
Ron Jeremy.
LSD

#3774 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Ma niko ne omalovažava Jeremya,ne može se omalovažavati trener koji dovede svoju ekipu u veliko finale-nema smisla...jednostavno je Phil bolji i daleko iskusniji trener (i ne samo od Rona vec i od mnogih drugih u ligi) i to je po ko zna koji put potvrdio.
Orlando nema klupu?? pa vala nije ni to tacno...imaju sasvim pristojnu klupu.
Nelson se vratio pa šta??...normalno da fali njegov standardni ucinak,ali covjek je totalno van forme što je i pokazao sinoc (jednostavno ne šutira i ne forsira šut jer je dovoljno zreo i svjestan da je van forme)...dakle u napadu razigrava koliko može,ali dosta ofalio u brzini (razumljivo) što je Fisher (kojeg pojedinci ovdje omalovažavaju :shock: ) u nekoliko navrata pokazao...forsiraju covjeka koji nikako nije igrao nekoliko mjeseci,koji je imao vrlo teško ozljedu ramena i sad bi trebao da proigra i to velikom finalu...ma svakako :lol: :-)
hidrant

#3775 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote:
hidrant wrote:Pa ljudi kako mozete omalovazavati Rona Jeremya?
Covjek radi fantastican posao. 1-3
Orlando igra gotovo bez klupe. Gortat, Nelson, Pietrus...solidno
Sad se Nelson vratio pa mogu malo rotirati SG-a , ali su na pozicijama visokih igraca tu samo Lewis i Howard. cuj sg :lol: nemoj alaha ti nikad vise komentarisat nba, sve gore i gore od tebe.
Takoder niko nema da mijenja Hedu, sad ce neko reci ima Pietrus. Ima Pietrus
sezonu. Pietrus super shuta trojku, igra odlicnu odbranu, i moRe zakucat zestoko - sta treba za klupu vise?
Kada se sve uzme u obzir, ne postoji mnogo razloga da bi se kritikovao veliki strucnjak koji je sigurno, sabere? ja bih prije rekao oduzme.
Ron Jeremy.
1.Gledas samo ovu seriju.Pogledaj rezultate tima tokom citave sezone.
2.Nelson je nespreman, a ostali su ograniceni.
3.SG,nego?
4.Pietrus je ogranicen i nije tacno da suta odlicno trojku.Pogledaj statistiku tokom citave sezone i vidjet ces da
je jedan od najgorih u tom segmentu igre.Ima neke atletske sposobnosti, ali ih nedovoljno koristi.Vise voli uzeti
sut, sto mu je slabiji dio igre.
5. :-)
Post Reply