Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3751 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

aduka11 wrote:
un1ted wrote:Jebo ti taksi kod kojeg dispece poziva "Hajmo sada svi, pokazimo muda, blokirajmo ih sve mamu ih jebemo" dok svi putnici to cuju :)

Zeznuli su se malo, blokirali su ljude da stignu gdje su isli, a ko je bio primoran korsitit taxi sigurno nije zvao sa taxe :)
Kakva notorna laž za dispečera... pa zar vam nije dosta više ?

A za ovog što spominje Dadu i taxi stajališta, 90% današnjih taxi štandova u Sarajevu su upravo napravili ti isti taxisti prije rata.
Nije laz :) Ovako je bilo 100%, steta sto kolega nije snimao, jer nije ni bio svjestan sta se desava.
Jon Spencer

#3752 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

un1ted wrote:Ja korsitim zuti taxi, ospem se kada mi dispecer zutog posalje benju ili kaleta, no mislim da kale vise nije s njima :)

Ja samo ne volim da se izivljava neko nad nekim, a to cesto ST radi nad gradjanima Sarajeva :)

Odkud ti u Sarajevo taxiju?!
Malo si kontradiktoran. Sve se ne voza u gradskom taxiju a sad zna i šta je dispečer izjavio.

Dispečer nije 100% možda neko od kolega, i šta je trebao ovamo mu napali kolegu a on da pazi na izričaj?!
holowey

#3753 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Jon Spencer wrote:
un1ted wrote:Ja korsitim zuti taxi, ospem se kada mi dispecer zutog posalje benju ili kaleta, no mislim da kale vise nije s njima :)

Ja samo ne volim da se izivljava neko nad nekim, a to cesto ST radi nad gradjanima Sarajeva :)

Malo si kontradiktoran. Sve se ne voza u gradskom taxiju a sad zna i šta je dispečer izjavio.

Dispečer nije 100% možda neko od kolega, i šta je trebao ovamo mu napali kolegu a on da pazi na izričaj?!
na mojmilu sarajevo taksisti fizicki premlate vozaca druge taksi firme (ne ulazim u to legalan/nelegalan, za to postoji inspekcija) i to je sasvim ok - kod alte dodje do verbalnog sukoba ali sa taksista nije imao muda da se sam obracuna pa se odmah konjica poziva...zalosno i sramotno

imali ste nekad humanih poteza ali ne moze se na lovorikama spavati i od stare slave zivjeti i na racun toga misliti da ce korisnici da zazmire na lose/gore/najgore ponasanje
Jon Spencer

#3754 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

daxon wrote:
leet wrote: uopšte ne razumijem ljude koji sjedaju u taksije bez TA tabli,
Ne postoje nelegalni taksisti. Sve dok se svakom građaninu ne omogući da jednakopravno, pod istim, identičnim uslovima može konkurisati za taksi licencu, jednako kao i za sve ostalo, dakle, dok se to ne desi, postoji samo osnovno kršenje ljudskih prava svih ostalih građana.
Zamislite nekog ko npr. ima završen saobraćajni fakultet, položen tzv. državni (kv vozač m.v.), posjeduje novog mercedesa E klase i govori dva strana jezika, zamislite, on ni pod razno ne može konkurisati za poziciju (izvinite na izrazu) hebenog sarajevskog taksiste, jer to je rezervisano samo za grupu odabranih, "bogom danih" i njihove najbliže krvne nasljednike... kakva nakaradnost od zakona, mislim, ispada da je to nešto kao plemićka, krvno nasljedna titula :roll:

Dobro znamo kako su izdejstvovali takve privilegije i zakone, sjećamo se kad su divljali po gradu, blokirajući ulice i prijeteći kako će ovo i ono ukoliko se ne donese zakon kakav im odgovara, sada opet prijete neredima i blokadama ukoliko im se novim zakonom ne udovolji i ukoliko ne bude kako su oni zamislili, a zamislili su nakaradno da nakaradnije ne može biti.

To što je njima uspjelo, uspjelo je još jedino notarima, dakle, taksistima divljanjem po gradu, blokadama i prijetnjama, a notarima tako što su skoro svi na neki način u zakonodavnoj vlasti i u politici, pa rade što žele i tjeraju vodu na svoj mlin.

Zamislite da počnu ugostitelji divljati tražeći da se ograniči broj ugostiteljskih objekate, zamislite da dvjestotinjak sarajevskih instruktora vožnje počne blokirati grad tražeći da se ograniči broj instruktorskih dozvola, zamislite da svi ostali esnafi počnu tražiti isto što i taksisti, na isti način kao i taksisti... :-)
Pa taxisti i hoće da se može licenca prodavati ili nasljeđivati. Znaš li koliko je ljudi otišlo u penziju i licenca mu propala, ko da on nebi volio uzeti koju marku i lagano u penziju. Kanton ne dozvoljava bilo kakav prenos licence. Znaš li koliko ljudi ima da bi rado tušnuli licencu i nastavilo sa nekim drugim poslom ili možda otišlo u inostranstvo ili šta god. Kanton je jedini krivac jer želi da uzima pare od licenci a ne taxista čija je licenca.

Rješenje je da u novom zakonu bude dozvoljena prodaja licenci. Većina ovih što sada divljaju bi garant otkupila licence od ovih što su pred penziju i kraj priče! Divlji bi se legalizovali a penzioneri pogurali.
Jon Spencer

#3755 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

daxon wrote: Ne postoje nelegalni taksisti. Sve dok se svakom građaninu ne omogući da jednakopravno, pod istim, identičnim uslovima može konkurisati za taksi licencu, jednako kao i za sve ostalo, dakle, dok se to ne desi, postoji samo osnovno kršenje ljudskih prava svih ostalih građana.
Pa možeš misliti koliko je onda privilegovan Samir i Emir ili Žuti itd. Pa oni imaju po 40 licenci a ti nijednu. Gdje su tu ljudska prava? Koliko je on platio za te licence i kome? Na osnovu kojeg zakona? Njihove se nasljedjuju i ne propadaju, kako to? Moja se nesmije naslijediti a njihova može, gdje su ljudska prava.
Tu si priču garant čuo u nekom od divljih taxija ili ti neko u familiji "divlja".
drug_profi

#3756 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

kruske i jabuke.
Korisnicko ime

#3757 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

Jon Spencer wrote:
daxon wrote: Ne postoje nelegalni taksisti. Sve dok se svakom građaninu ne omogući da jednakopravno, pod istim, identičnim uslovima može konkurisati za taksi licencu, jednako kao i za sve ostalo, dakle, dok se to ne desi, postoji samo osnovno kršenje ljudskih prava svih ostalih građana.
Pa možeš misliti koliko je onda privilegovan Samir i Emir ili Žuti itd. Pa oni imaju po 40 licenci a ti nijednu. Gdje su tu ljudska prava? Koliko je on platio za te licence i kome? Na osnovu kojeg zakona? Njihove se nasljedjuju i ne propadaju, kako to? Moja se nesmije naslijediti a njihova može, gdje su ljudska prava.
Tu si priču garant čuo u nekom od divljih taxija ili ti neko u familiji "divlja".
Dosadni ste vise s tim "divlji"...eto vi ste pitomi...

Ako ko divlja po gradu onda ste to vi, i u saobracaju i prema putnicima. Ponasate se kao rulja na Divljem zapadu, jos biste poceli javno lincovati ljude po gradu...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3758 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

"Dođe ponekad vreme kad pametan zaćuti, glup progovori, a fukara se obogati".....Ivo Andrić
memx

#3759 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by memx »

Samo da pitam ovog taxistu, kakva vam je ono tarifa 2, 50% skuplja usluga. Mislite da smo mi hajvani pa ne znamo.
aduka11

#3760 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Dugo me nije bilo...

Spencere, jel' ovo i dalje pišu najviše ovi što se tramvajem vozaju ? :-D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3761 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jon Spencer wrote:

Citaj malo "Ovako je bilo 100%, steta sto kolega nije snimao, jer nije ni bio svjestan sta se desava."

Neko je zvao da se blokira sve i da se jebe mater. Eto, samo da kazem sta se dobacuje preko stanice u UDRUZENJU!
drndalo

#3762 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Ne najvise pisu taksisti koji od masala kolicine posla imaju vremena kuckati po laptopu na standu...
aduka11

#3763 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

drndalo wrote:Ne najvise pisu taksisti koji od masala kolicine posla imaju vremena kuckati po laptopu na standu...
Nemam laptop, ostao mušteriji tablet pa ja prisvojio... :lol:
Saka

#3764 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Evo večeras stavili drota ispred Alte a on jaranski ćaska s Kukijem. :)
Image
Jon Spencer

#3765 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

aduka11 wrote:Dugo me nije bilo...

Ma nije tako to su eminentni stručnjaci iz oblasti taxi prevoza a i za sve ostale oblasti takođe. Sjedne jednom u 3 godine na taxi od Zeme do Kevrinog i ono je najkompetetnije na svjetu da komentariše.
titinho

#3766 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titinho »

Jon Spencer wrote:

Ma nije tako to su eminentni stručnjaci iz oblasti taxi prevoza a i za sve ostale oblasti takođe. Sjedne jednom u 3 godine na taxi od Zeme do Kevrinog i ono je najkompetetnije na svjetu da komentariše.

POBJEDILI STE !
Opisali ste situaciju u 2 recenice. Hvala zakljucena tema !
The Realist

#3767 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Jon Spencer wrote:

Pod jedan, sjednem češće, a tako vjerovatno i ostali.

Pod dva, sjeo bih još češće u taksije koje voze članovi vašeg udruženja, da mi redovno (da li imao bebu sa sobom, ili ne) ne odbijaju vožnje (i ovdje ne možeš okrenuti priču, ovo, ili ono, valjda znam šta sam do nedavno redovno doživljavao, pa sam prestao na određenim štandovima tražiti usluge vozača iz vašeg udruženja).

I da ne bude priča da ih trebam prijaviti, ja to redovno radim i opet isti ti taksisti stoje na stajalištu.
Jon Spencer

#3768 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/div ... unom-parom

Pazi ovog Kaleta bjela fabija TA 473280

na stranici kantona http://ms.ks.gov.ba/MSoznakezawebsite/p ... aRadna.htm4 kaletova vozila imaju sljedeće table:
TA-008950
TA-018636
TA-018647
TA-018648
Jon Spencer

#3769 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Saka wrote:Evo večeras stavili drota ispred Alte a on jaranski ćaska s Kukijem. :)
Image
Ne znam zašto nisam nimalo iznenađen?
akcid

#3770 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by akcid »

Jon Spencer wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/div ... unom-parom

Pazi ovog Kaleta...

Ko je vlasnik "Kale-Taxi" firme, ko je odgovorna osoba za poslovanje?
Jon Spencer

#3771 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

akcid wrote:
Jon Spencer wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/div ... unom-parom

Pazi ovog Kaleta...

Ko je vlasnik "Kale-Taxi" firme, ko je odgovorna osoba za poslovanje?
Vlasnik je izvjesni Tufo a odgovorna osoba je Steve McManamanaman.
Korisnicko ime

#3772 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

Jon Spencer wrote:
Saka wrote:Evo večeras stavili drota ispred Alte a on jaranski ćaska s Kukijem. :)
Ne znam zašto nisam nimalo iznenađen?
Ne znamo ni mi zasto nismo iznenadjeni kad svakodnevno vidjamo na vasim standovima ilegalne taksiste s kojima vi normalno razgovarate. Koji ste vi dvolicnjaci to nigdje na svijetu nema...

Prije pola sata na standu kod Drzavne bolnice hladno u koloni stariji tip audija bijele boje, s vasom firmom bez broja na njoj i bez TA tablica...i tvoji jarani naravno normalno razgovaraju s vozacem koji je naslonjen na njega i ceka svoj red na standu. Vjeruj mi, nije me privukla vrsta tablica da obratim paznju na njega, nego nevjerovatno ocuvana neardeltalska faca i blagoteleci pogled doticnog...ne bih se smio kladiti da od skole ima bar citanku i veliki odmor...
Hebi ga, to je njihov jaran, on smije varati i krasti ovu drzavu a kad je u pitanju ilegalni taksista drugog udruzenja puna su vam usta zahtjeva za pravnu drzavu i funkcionisanje sistema...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3773 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by KatarinaKosaca »

Iako taxi službu smatram jednim od boljih segmenata u gradu i nemam puno loših iskustava, uglavnom voze najkraću relaciju, ok je sve, ovdje ipak, kako netko napisa postoji veliko, veliko licemjerje. Na štandu, upsss, pored štanda na stanici redovno stoje dva tri "divljaka" koji uzimaju kraće vožnje i to legalnim jako odgovara, jer oni ništa prije Alipašinog neće da čuju. Onda kad im ti isti "divljaci-kolege" zasmetaju, kuku lele, blokiraj tramvaj.. Tako ne ide, to su dupli aršini.
un1ted

#3774 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Nemojte tako, sad ce prica da se oni nhig boje pa se moraju druziti sa njima. Ne smijh ih lafo prijaviti, pa nama gradjanima savjetuju da to cinimo. Koji poganluk...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
drndalo

#3775 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

aduka11 wrote:
drndalo wrote:Ne najvise pisu taksisti koji od masala kolicine posla imaju vremena kuckati po laptopu na standu...
Nemam laptop, ostao mušteriji tablet pa ja prisvojio... :lol:
Sto je najtuznije, velika vecina bi to i uradila... Ne samo Sarajevo taxista... Cega se pametan stidi, budala se ponosi... :(
Post Reply