Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
radeljas

Post by radeljas »

ludost wrote:
ludvig wrote:Izvini Ludost da te nesto pitam:

Bojis li se ti pistolja na vodu? Mislim, mogao bi doci na piramidu da se malo igramo pistoljima :D na vodu naravno :lol:
vrlo si suptilan, onako talibanski :lol:
do kad ti je smjena ovdje? mislim, koliko danas moras na forumu patrolirati? :lol:
pozdravi raju i reci im - uzalud vam trud kopaci :lol: :lol: :lol: :lol:
nije mi jasna uloga rudara. a ne znam ni je li bliza breza ili kakanj. u svakom slucaju ne treba brezu zapostavljati.
htio sam reci od toliko najavljenih arheologa, ono rudari kopaju. dobar pocetak. nadam se samo da ima i stvarnih arheologa koji paze i usmjeravaju rudare gdje i kako da lopataju. jer ako neki rudar u neznanju slucajno skrsi kakvu grobnicu, bojim se da ce mu se odbiti od plate, a to vec ne bi bilo lijepo ...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

i josh da vam dodam nesto

piramida ce se iskopati ako bog da i crknite od muke , ako je nema nikom nista fino smo se zabavljali ovih mjeseci
Piramidos

Post by Piramidos »

El-bosniaco wrote:i josh da vam dodam nesto

piramida ce se iskopati ako bog da i crknite od muke , ako je nema nikom nista fino smo se zabavljali ovih mjeseci
Vidis talibancicu kako sam sebi skaces u tripice, pozivas boga kojeg nemas da ti da ono sto nevidis a kad progledas onda nikom nista opet ces jesti svoje tripice.
p.s. raja tuneli su sluzili za susenje sudzuke jer je najtibolja kad je malo hava nako malo promase a onda ludvig izleti na pijacu pa po vas ti dan leta i vice sudjuke sudjukeeeeee visocke sudjukee
ludost

Post by ludost »

radeljas wrote:nije mi jasna uloga rudara. a ne znam ni je li bliza breza ili kakanj. u svakom slucaju ne treba brezu zapostavljati.
htio sam reci od toliko najavljenih arheologa, ono rudari kopaju. dobar pocetak. nadam se samo da ima i stvarnih arheologa koji paze i usmjeravaju rudare gdje i kako da lopataju. jer ako neki rudar u neznanju slucajno skrsi kakvu grobnicu, bojim se da ce mu se odbiti od plate, a to vec ne bi bilo lijepo ...
radeljas, pa to i jest cijela tragikomedija - zamisli ti samo, molim te, to arheolosko otkrice koje treba da izmijeni istoriju svijeta, a koje kopaju rudari iz obliznjeg rudnika: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&. zvuci dobro kao pocetak scenarija za neku komediju, mozda naked archeologist I... :lol:
radeljas

Post by radeljas »

samo sto ce te zabava da kosta grad visoko, grad sarajevo, kantone jer su svi obecali pare. znaci kostace nas obicni svijet. a dace i tihic i terzic nesto para. naravno, ne svojih.

podsjecam sviju na kandidaturu grada sarajevo za kandidata za organizaciju zimskih olimpijskih igara koja je kostala vise od milion maraka, a koju su spiskali zlatko prlenda i ekipa oko njega. a rezultat te silne promocije je nikakav. ne dobismo ni evropski fis kup na bjelasnici ni nakon toliko godina.
bogata smo zemlja pa imamo pare za prodavace magle, ali ne i za nesto konkretno tj. nesto smisleno. ali kad ima nepismenih, neobrazovanih toliko i kad javno mnenje kreiraju avaz, tv pink i sl. tako nam i treba.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Vidis talibancicu kako sam sebi skaces u tripice, pozivas boga kojeg nemas da ti da ono sto nevidis a kad progledas onda nikom nista opet ces jesti svoje tripice.

kao sto sam rekao , piramida ce se iskopati , crknite od muke

jeli tako Ludvig Pasha 8) :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&

vise stranica novinara nego domacih

http://www.visoko.co.ba/index.php?go=foto
evo slika sa visocice danas
ludvig

Post by ludvig »

El-bosniaco wrote:

kao sto sam rekao , piramida ce se iskopati , crknite od muke

jeli tako Ludvig Pasha 8) :D
Naravno, ako i ne bude uvijek ce biti znatizeljnika koji ce htjeti da vide to brdo koje je toliko licilo na piramidu da je cak osnovana i fondacija za istrazivanje. Na kraju krajeva, niti gospu, niti codoviste iz Loch Nessa niko nije vidio niti dokazao, pa tamo ljudima nije smetalo da od toga naprave atrakciju. :thumbup:

Bitno je da se ova agresivna promocija nastavi, a ostalo dolazi sve samo po sebi. Inace za informaciju gradjani Parisa su bili strasno protiv gradnje Ajfelovog tornja, jer im se nije uklapao u tadasnji izgled grada. Pitajte danas stanovnike Parisa, da li im smeta izgled Ajfelovog tornja :D Isto tako je i sa krivim tornjem u Pisi, bitna je promocija, a na tom polju Osmanagic i fondacija rade ODLICNO.
radeljas

Post by radeljas »

ludvig wrote:bitna je promocija, a na tom polju Osmanagic i fondacija rade ODLICNO.
ako je tako onda je mozda bilo bolje da je radio na promociji suhog mesa. to je konkretno, a pokrenulo bi proizvodnju, stocarstvo itd...
ludvig

Post by ludvig »

radeljas wrote:
ludvig wrote:bitna je promocija, a na tom polju Osmanagic i fondacija rade ODLICNO.
ako je tako onda je mozda bilo bolje da je radio na promociji suhog mesa. to je konkretno, a pokrenulo bi proizvodnju, stocarstvo itd...
A ne, drugi ljudi su za to zaduzeni 8) .
Piramidos

Post by Piramidos »

Jes rodila sudjukaaa ove godineee valja to prodat da neuzegne
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

moj ludvig danas samo mogu nepriatelji bosne i ljubomorni izmedju nas da budu protiv ovog

jer kad malo covjek prokonta , oni su drvlje i kamenje bacali kako osmanagich rusi srednjovjekovno arheolosko mjesto , a prije nego sto je osmanagich ista objavio tu su pasle krave, zapusteno, ljudi pravili kuce , lomili kamene blokove , ti isti nisu znali da postoji brdo visocica a danas okrivljuju osmanagicha kako rusi , ma nek rusi boli vas k..... :x

ludvig informisi nas ovdje ako se sta novo desi, ako vidis nesto interesantno i tako 8)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Piramidos wrote:

p.s. raja tuneli su sluzili za susenje sudzuke jer je najtibolja kad je malo hava nako malo promase a onda ludvig izleti na pijacu pa po vas ti dan leta i vice sudjuke sudjukeeeeee visocke sudjukee
A ovo bi trebalo po tvom razmisljanju da bude duhovito. Je li to sve sto znas i umijes da prospes iz svog bogatog repertoara nebuloza. Ocito da vam je ta piramida postala opsesija i da u stvari i niste svjesni kakve nebuloze ovdje pisete. Kada nemate konkretne odgovore pokusavate biti duhoviti ali duhovitost vam ocito nije urodjena pa tako da to onako pomalo izgleda bolesno gledajuci sa strane. Svaka vam rijec jednostavno odaje koliko zavisti i frustriranosti puca iz vasih komentara. Isto kao sto me interesuje sta Ludvig ima od toga da vam dokaze da piramida postoji (a kaze da nema nista sa tim projektom mada imam osjecaj da je i sam iz Visokog i onda ga poptuno razumijem) tako me interesuje sta imate vi od toga da se nekome iz budzaka podsmjevate. Zasto jednostavno ako ste toliki strucnjaci ne diskutujete argumentavno sa stranom koja vam zadaje tolike glavobolje. Zasto ne kazete direktno koja je to steta koju vi licno trpite tim istrazivanjem. Zasto ako ste toliko hrabri ne sljedite primjer Stolca92 pa napravite demonstracije protiv kopanja Visocice. Sa tim cete odmah znati na cemu ste i koliko imate podrske u vasim negiranjima. Naravno da od toga nema nista jer ste i vi sami svjesni koliko vas je malo. Svjesni ste i sami da ovdje ljudi vole da se nadaju necemu ljepsem, necemu novom pa makar se to i ne dogodilo. Ili sadisticki uzivate u tome da ljudima ubijate takve nade. Recite konkretno sta je u pitanju a ne da vam je jedini argument koji znate prosuti da je to "ubleha". Mozda i jeste ubleha ali dozvolite da ta ubleha dobije nekakve svoje konture pa da onda mozete argumentovano uzivati u tome da u ovoj zemlji jedino nije ubleha sirotinja koja od vas izgleda nikada ne bi vidjela nikakve fajde. Slobodno sto se mene tice serite se na sve u ovoj zemlji jer vas jedini domet i ne ide dalje od vase vlastite guzice. Pozdrav "misevi".
ludvig

Post by ludvig »

Hrasno, ma ne obaziri se na postove forumasa mladjih od 10 godina.
bosan

Post by bosan »

tempora wrote:Mene interesuje na osnovu cega se zasniva tvrdnja da piramide ne postoje? Nije dokazano ni da postoje ali ni da ne postoje?
Kako onda svi mozete tako odlucno tvrditi da ste upravu? :? :? :?
Zato sto na ovom forumu postoje ljudi koji sve znaju . 8)
ludost

Post by ludost »

hrasno38 wrote:Mozda i jeste ubleha ali dozvolite da ta ubleha dobije nekakve svoje konture pa da onda mozete argumentovano uzivati u tome da u ovoj zemlji jedino nije ubleha sirotinja koja od vas izgleda nikada ne bi vidjela nikakve fajde. Slobodno sto se mene tice serite se na sve u ovoj zemlji jer vas jedini domet i ne ide dalje od vase vlastite guzice. Pozdrav "misevi".
satra se ti, hrasno38, ovdje ziv od svojih propovjedi o sirotinji!

pa eno ti rudarska sirotinja besplatno kopa osmanagicevu ublehu, a fondacija ove godine racuna s 600.000 maraka budzeta!

puna su ti usta sirotinje i sirotinjskih prava - de se ti malo presaberi, pa pogledaj ko ovdje tu sirotinju zavlaci i za nos povlaci. pa na takvima k'o ti se ovakve ublehe i realiziraju!
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ljudi ja vam kazem da su oni srbi i hrvati

pljuni te me u oba dva oka ako nije tako :-?

jer niko normalan nebi sad istorijsku sansu za bosnu propustio , pa i ako ne bude piramide opet ce turisti dolazit da vide brdo, jer ono je samo po sebi fenomem jer izgleda kao piramida

kad bi pito kekeca, prenja, ludost, znanje , macusera (posebno) kako se zovu rekli bi vam ,ante, ilija, rudolf, slobo :-?

jer to su frustrirani osobe, jer to nije njihovo, jer oni ne pripadaju tome

samo kazem ono sto juce rece iranski predsjednik

"ako vam je krivo, e crknite od muke "

8)

jer pogledaj te te peticije, niko nikad od nas bosnjaka nije nekog bosnjaka nazvao talibanom, jest u sali mozda iz sprdnje to je to :D
to je cist dokaz da se protive ovome srbi ili hrvati

cast oni srbi i hrvatima , koje vole svoju zemlju BiH , na njih se ovo ne odnosi sto pisem, to su dobri ljudi 8)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

pa eno ti rudarska sirotinja besplatno kopa osmanagicevu ublehu, a fondacija ove godine racuna s 600.000 maraka budzeta!

puna su ti usta sirotinje i sirotinjskih prava - de se ti malo presaberi, pa pogledaj ko ovdje tu sirotinju zavlaci i za nos povlaci. pa na takvima k'o ti se ovakve ublehe i realiziraju!

pa bolan ti , ti isti rudari kad malo prokontaju ako nadju piramidu , bice im ko bubreg uloju ako znaju iskoritit to , i ko nebi kopo, ja bi prvi prstima svojim kopo :-?
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote: puna su ti usta sirotinje i sirotinjskih prava - de se ti malo presaberi, pa pogledaj ko ovdje tu sirotinju zavlaci i za nos povlaci. pa na takvima k'o ti se ovakve ublehe i realiziraju!
Zato si ti tu da zastitis sirotinju? Imas li nam se cime pohvaliti? Ili si u zivotu naucio samo brbljati bez ikakvih korisnih efekata?

A poziv za igru sa vodenim pistoljima i dalje stoji 8) .
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Je li neko dokazao da postoji i da se bas onomad ukazala Gospa u Medjugorju, nije. Pa zasto se onda ovi bune za piramide u Visokom? Moje misljenje o piramidama je neutralno, ako dokaze da postoje od toga ce imati citava BiH koristi, ako pak ne dokaze ili neko dokaze da je sve to bila ubleha, onda je ovaj projekat definitivno najbolji primjer sta moze uraditi vrhunski moderni marketing. :)
novel

Post by novel »

Recite konkretno sta je u pitanju a ne da vam je jedini argument koji znate prosuti da je to "ubleha".
Cenga, vjerovatno....??

:D ucera ti "rudarska sirotinja besplatno" :D
ljudi ja vam kazem da su oni srbi i hrvati
...veze s vezom..... jedino cetnici i ustase :D ili mudzahedin iz zenice :D
Last edited by novel on 14/04/2006 15:01, edited 1 time in total.
ludvig

Post by ludvig »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li neko dokazao da postoji i da se bas onomad ukazala Gospa u Medjugorju, nije. Pa zasto se onda ovi bune za piramide u Visokom? Moje misljenje o piramidama je neutralno, ako dokaze da postoje od toga ce imati citava BiH koristi, ako pak ne dokaze ili neko dokaze da je sve to bila ubleha, onda je ovaj projekat definitivno najbolji primjer sta moze uraditi vrhunski moderni marketing. :)
To je to. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

ludost wrote:
hrasno38 wrote:Mozda i jeste ubleha ali dozvolite da ta ubleha dobije nekakve svoje konture pa da onda mozete argumentovano uzivati u tome da u ovoj zemlji jedino nije ubleha sirotinja koja od vas izgleda nikada ne bi vidjela nikakve fajde. Slobodno sto se mene tice serite se na sve u ovoj zemlji jer vas jedini domet i ne ide dalje od vase vlastite guzice. Pozdrav "misevi".
satra se ti, hrasno38, ovdje ziv od svojih propovjedi o sirotinji!

Bas ti hvala sto si me prosvjetlio spasitelju sitnih dusa. Pa sto ne sprijecis ublehe maestro. Ne kopa se to u Meksiku nego pola sata voznje autom od Sarajeva. Idi i sprijeci bice ti ta ista sirotinja zahvalna sto si ih spasio od ubleha na kojima oni ponesto zaradjuju. Ima policija prijavi da je to kradja drzave i njenih stanovnika. Za sve postoji rjesenje samo za kukavicluk ne. Doduse ima i tu rjesenja i vi ga upravo prezentirate.
bosan

Post by bosan »

Ovoliki broj postova ne napisaste ni o ratu u BiH . Ratovalo se tolike godine dzaba ,stotinu hiljada mrtvih i jos vise ranjenih .Ne moze se ni izracunati koliko rovova i transea se iskopa .Milijarde se opljackase . I sve to dzaba .Pa niste toliku halabuku digli koliko ste navalili zbog neceg sto sigurno nece toliku stetu nanijeti ni vama ni meni . Nek kopa ko hoce i nek vjeruje ko hoce al to vam ne daje za pravo da vrijedjate koga stignete.
novel

Post by novel »

Doduse ima i tu rjesenja i vi ga upravo prezentirate.
....UDBASI / KOSOVCI :x
Locked