151 ...
U medjuvremenu u Hrvatskoj
https://www.klix.ba/sport/nogomet/hajdu ... /211217079
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Sretno. Pratio sam ga povremeno u juniorima, igra centralnog veznog.Logovan wrote: ↑23/12/2021 13:18 https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... evo-719262
Potpisao junior Alisah. Sretno momak!
Valjda momak dobije poštenu priliku.
Kadrovska križaljka na Koševu: Alen Škoro uskoro preuzima funkciju u FK Sarajevo
Posljednjih sedmica uveliko traje kadrovsko “tumbanje” u Fudbalskom klubu Sarajevo.
Naročito se to odnosi na sportski segment. Ne traže se samo igračka pojačanja (u završnoj fazi su pregovori sa Adnanom Šećerovićem), već i stručnjaci koji bi trebali trebali voditi Akademiju i kreirati kostur prvog tima u drugom dijelu premijerligaške sezone. Ivan Kepčija u svojstvu savjetnika traga za pravim rješenjima na mnogim pozicijama.
To se odnosi i na koševsku skauting službu, koja bi trebala pretrpjeti određene promjene. Među kandidatima za jednog od skauta FK Sarajevo trenutno visoko kotira Alen Škoro, nekadašnji prvotimac bordo kluba.
U narednim danima očekuje se da i zvanično bude potvrđen njegov povratak na Koševo, ali ovog puta u drugoj ulozi. Škoro se i ranije pominjao kao potencijalni nasljednik Emira Hadžića, bivšeg koordinatora za sportski segment u FK Sarajevo.
Tu je on svakako godinu ili dvije i ode ko Nam samo da nas ne zavije u crno jos vise.
A kome da ulaže?Pitar sa Kariba wrote: ↑26/12/2021 19:12 Ma ja, ocekivano. Tesko da ce sta biti od ozbiljnog posla.
Iskreno ovo sam i ocekivao. Ne kazem da je lose (ne u vezi Skore nego i inace) ali tanak je Mirvic.
Nisam se ni zanosio nekim uvalama za pojacanja i pravljenje ozbiljnog kluba.
Djeca i sredina tabele sa ponekim bljeskom u zavisnosti od generacije. Tako mi se cini nasa bliska buducnost.
A mozda okrene!?![]()
I dobrog skauta treba prvo naći, a onda i skupo platiti. Da je to tako jednostavno svi bi bili skauti, a ne menadžeri.Raigor Stonehoof wrote: ↑26/12/2021 20:10 Brate skauting je osnova osnove infrastrukture kluba
Sve da hoce tako kako ti kazes, a i ja bih to podrzao, treba ti neko sa iskustvom, kakvim takvim referencama, a ne jebeni alen skoro, samo zato sto je prije 20 godina bio dobar igrac u Sarajevu
tovarish wrote: ↑26/12/2021 19:41A kome da ulaže?Pitar sa Kariba wrote: ↑26/12/2021 19:12 Ma ja, ocekivano. Tesko da ce sta biti od ozbiljnog posla.
Iskreno ovo sam i ocekivao. Ne kazem da je lose (ne u vezi Skore nego i inace) ali tanak je Mirvic.
Nisam se ni zanosio nekim uvalama za pojacanja i pravljenje ozbiljnog kluba.
Djeca i sredina tabele sa ponekim bljeskom u zavisnosti od generacije. Tako mi se cini nasa bliska buducnost.
A mozda okrene!?![]()
Da godišnje spička milione za 1000 istinskih navijaca i nekoliko hiljada isfrustriranih pljuvača koji će na nož dočekati svaki potez.
Ili gdje da ulaže? Jel' u državi gdje rat još uvijek traje u glavama ljudi, a možda i ponovo zapuca stvarno? Ili u ligu kojom upravljaju kriminalci i prodane duše?
Sad, neko će reći što je dolazio uopće? Eto baš su se drugi otimali da nas preuzmu i ulože svoje pare.
Meni je dovoljno da polako ulaže i razvija klupsku infrastrukturu dok ne dođu bolja vremena. I da se pazi da se NE stvara dug i da opstanak kluba dođe u pitanje.
Novi takođe neće dočekati ljeto.