Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ReymondReddington wrote: ↑26/12/2024 15:39
Da li je bolje u drugoj banci otvoriti neki osnovni racun sa debitnom karticom ili u trenutnoj platiti 5km za onu dopunjivu?
Koristio bih je za internet placanja.
Ne znam koliko banke naplacaju ako budem sa jedne prebacivao pare na drugu?
Da li je bolje u drugoj banci otvoriti neki osnovni racun sa debitnom karticom ili u trenutnoj platiti 5km za onu dopunjivu?
Aircash Mastercard dopunjiva
nema mjesecnog odrzavanja, dopunjujes putem app, 1% dopuna
kod ostalih banaka moras placati 5km mjesecno dopunjivu i plus uplatu (npr kod Asa banke 2,50/5,00 km po uplatu u zavisnosti od iznosa)
tako da ti se aircash mozda vise isplati za online placanja a mozes ga dodati i na google/apple pay
Koju banku koristiš? Intesa i Unicredit (za ostale nisam siguran) u mobilnoj aplikaciji imaš opciju dopuštanja i blokiranja plaćanja online. Ako to koristiš, nemaš potrebu za bilo kojom dodatnom karticom.
Koju banku koristiš? Intesa i Unicredit (za ostale nisam siguran) u mobilnoj aplikaciji imaš opciju dopuštanja i blokiranja plaćanja online. Ako to koristiš, nemaš potrebu za bilo kojom dodatnom karticom.
Unicredit. Znam za to ali necu da se peglam tako. Volim da imam posebnu i prebacim 50 maraka ili kolko treba i ne brinem.
Sad digli na 5 maraka cijenu pa ne znam da li se isplati otvarati racun i u drugoj banci.
Da pitam ovde ako mogu...
Zelim uplatiti novac sa Slo banke u Kolumbiju,unijeo sve podatke ali mi u polju za broj bankovnog racuna primaoca izbaci ovo na slici https://postimg.cc/SjjSWjnP ,trazi mi 11 brojeva ali taj racun ima samo 10 brojeva,ne znam sta im znaci ovaj "prefix" sa nulom,da ubacim nulu na pocetak ili sta?...
OSTALO JE JOŠ MALO VREMENA: Zamijenite novčanice koje se više neće koristiti
Važno je naglasiti da se novčanice apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i 100 KM, a koje su izdate 2012., 2017., 2019. i 2024. godine kao i oba izdanja novčanica apoena 200 KM ne povlače iz opticaja te se na njih ne odnosi proces zamjene.
Odem danas u svoju banku (Sparkasse), gdje zadnjih 15 godina imam i stambeni kredit (ostalo jos 7 rata) da se raspitam za novi kredit kojim bi poklopio stari i nesto kesa u ruke.
Kaze, jedna rata unaprijed, osiguranje kredita unaprijed. To mi je OK, kod sviju je isto.
Kaze, radite tu i tu, treba suduznik iz druge firme.
Rekoh, prvo nikad za 15 godina ratu nisam minute zakasnio. Imate 2 rate uplaćene unaprijed, kod druge banke sam dobio bolje uslove (manja rata 10 KM). Covjek slijeze ramenima.
Svakako mi se puni kofer odavno, bice odjebani uskoro.
nekome wrote: ↑03/01/2025 22:13
šta je sudužnik? žirant?
Ne ,nije žirant. To je osoba istog statusa -kreditni dužnik, sve obaveze iz ugovora o kreditu koje se odnose na dužnika, odnose se i na sudužnika.
Žirant/jemac je osoba koja jamči da će ona platiti/plaćati obavezu kredita ukoliko to kreditni dužnik više ne bude mogao/htio.
Podizanje novca sa bankomata BH Mreže više nije besplatno. Klijenti Union banke kada dižu novac sa bankomata PBS, BBI i dijela bankomata ASA banke sada plaćaju 1 KM. Korisnici ostalih banaka koliko sam vidio 2 KM.
ElRe wrote: ↑04/01/2025 08:16
Podizanje novca sa bankomata BH Mreže više nije besplatno. Klijenti Union banke kada dižu novac sa bankomata PBS, BBI i dijela bankomata ASA banke sada plaćaju 1 KM. Korisnici ostalih banaka koliko sam vidio 2 KM.
Raskinut ugovor koliko sam cuo mada ni mi nismo dobili obavijest zvanicno za klijente
akcija007 wrote: ↑04/01/2025 18:46
Opet je ok provizija od 1 KM- 2 KM za razliku od ovih drugih na tudjim bankomatima po 10 tak KM
Privredna ima pet ako i toliko bankomata u sarajevu, union vjerujem slicno. Asa i bbi su jos ok.
Ako cu 3km klapati do bankomata mogu onda i u sjediste firme po platu, nek daju na ruke
Logican slijed dogadjaja. S jedne strane imas BBI koji je ulozio velika sredstva u svoju atm mrezu, a s druge strane imas banke koje nisu nista ulozile. Cudi me da Privredna banka jos uvijek nije prodana ASI.
ElRe wrote: ↑04/01/2025 08:16
Mislim da je to odavno tako. Moras imati veci paket i do 5 puta mjesečno mozes