Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
belfy

#3751 Re: Ateizam vs. Religija

Post by belfy »

jesam se sada svima nagovorio? :?
sekerbay

#3752 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Da, skrivam se. Bojim se da me ateisti ne izbiju argumentima :skoljka:
Ev vako, ako ti u jednoj prostoj rečenici dokažem da nemaš blage o čemu govoriš, hoćeš li se manit mlaćenja prazne slame :mrgreen:
ExNihilo

#3753 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:Zato što si pokazao da je to jedini način na koji se možeš i znaš nositi sa neistomišljenicima. Naravno, pasivno-agresivno smijuljenje iz prikrajka ne računam.
Da bi se ban dobio treba imati ili muda ili srca, trebaš me, naprimjer, kao Nurudin nabit na neku stvar i sl. Ti nemaš toga u sebi. Možeš sasvim normalno forumati izržavajući svoje protivljenje ovome ili onome u islamu, ili nastavljati raskošno izražavati svoje karakterne osobine kako si i navikao ali zbog toga nećeš biti banovan.
I nemoj više molim te, 95 ti teza, sebe stavljati uz @haraca s pričom "koji li je od nas dvojice sljedeći na spisku :mrgreen: ", ja poštujem @haraca, njegov izbor, stavove i način forumanja.
Ti, izgleda, još uvijek ne shvataš kako si ti stvorio Nurudina, dadinja, Towelia, Demiurga i koga već sve ne. Svi oni imaju tek jedan zajednički sadržilac: tebe. Ti si nexus njihove gorčine i jedi koje su prosipali po ovim temama.

Nisu potrebni ni muda ni srce da čovjek oslobodi ono najgore u sebi kako su to oni, zaista, znali oslobađati. Potreban si - ti. Ti, takav kakav jesi, sipljiv u komunikaciji, grozničavo uzdrman svakim glasnim istupanjem iz vjere kojoj pripadaš, istupanjima koja si uvijek i obavezno pratio stigmom i izrugivanjem, a još više poljuljan svakom slutnjom nad mogućim istupanjem iz safa u kojem stojiš. Potreban si ti, takav kakav jesi, vječiti sufler iz magareće klupe, koji se plaši biti direktan, ali zato dijeli lekcije o mudima i hrabrosti. Ti koji paternalistički morališeš kako nije pristojno trolati po ramazanskoj temi dok istovremeno pišeš podrugljive i glupave pjesmice po anamo-njihovoj temi. I pri tome koristiš ovlasti moderatora da se obračunaš sa onima koji diraju u tvoj senzibilitet, koji trolaju ono što je tebi sveto, ali ne vidiš potrebu da se obračunaš sam sa sobom.

Bremenit je ovaj podforum kontroverznim moderatorima. Međutim, svi su imali - a to uključuje NINa i Nasu - dovoljno integriteta da se povuku kada zaseru. Ti nemaš taj oblik samokritičnosti zbog čega za svakog posječenog Nurudina nikne sedam novih. Ti si ih stvorio. Samo ti.

I ne, nigdje nisam spomenuo "harača i sebe" u kontekstu tvog banovanja. Spomenuo sam harača i asura. Prema sagovorniku pokaži makar toliko poštovanja da pročitaš šta je napisao prije negoli zakmečiš.

Da se odmah osvrnem i na tvoj višestranični plač glede moje konverzacije sa Smrčkom. Naravno da je tebi savršeno jasno kako je paralela sa Smrčkovim ideološkim ludilom neadekvatna. Egzaktne nauke nisu stvar ničije slobodne interpretacije. Moje pravo da tekst hadisa, svete knjige ili bilo kojeg teksta interpretiram kako želim je neupitno. Ali, s druge strane, odakle tebi pravo da svoju interpretaciju proglasiš jedno validnom, a moju iskrivljenom ili netačnom? Ti jedino možeš ponuditi kontraargumente, a kontraargumenti su jedino što nisi ponudio.

To što se u tebi probudi latentni inkvizitor svaki put kada omirišeš stav koji devijira od tvoje doktrine, pa daješ sebi autoritet da drugima razlučuješ istinu od neistine, još jedan je pokazatelj tvog nesnalaženja u ulozi moderatora na ovom podforumu, ali važnije od toga - pokazatelj je tvoje krnje tolerancije prema drugom i drugačijem. I taj inkvizitor ti i ne dopušta da pronikneš u stvarne motivacije iza mog razgovora sa Smrčkom.
Last edited by ExNihilo on 03/07/2018 20:24, edited 1 time in total.
sekerbay

#3754 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

belfy wrote:da odgovorim
Može li, dušice :)
Jedna rečenica.
Connaisseur Karlin

#3755 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Connaisseur Karlin »

ExNihilo wrote:[

Ti, izgleda, još uvijek ne shvataš kako si ti stvorio Nurudina, dadinja, Towelia, Demiurga i koga već sve ne. Svi oni imaju tek jedan zajednički sadržilac: tebe. Ti si nexus njihove gorčine i jedi koje su prosipali po ovim temama.
ovo je prosto netocno, dadinjo posjeduje znanje, ali mu je pristup bio neadekvatan, i meni je dadinjo interesantan forumash ; Peskirsko je usrackao ozbiljno, i meni je poceo ici na zivce ; Nurudin je u nekom svom svijetu , zagortenej, ima znanje, ali je isto bio ponekad nadrdan :)

da podvucem, nije arzonja kriv za njihovo ponasanje :thumbup:

oh, da, i ti znas ici meni na zivce, i umjesto da filozofiram, ja ti ovako otvreno to kazem :)
harač

#3756 Re: Ateizam vs. Religija

Post by harač »

ma bravo. baš si ti falila da dođeš i da nam svima kažeš šta je istina. zajebala si poncija pilata
Connaisseur Karlin

#3757 Re: Ateizam vs. Religija

harač wrote:ma bravo. baš si ti falila da dođeš i da nam svima kažeš šta je istina. zajebala si poncija pilata
a zasto vam to smeta :-D

ja nisma nikome zabranila da napise svoje misljenje o mom stavu ili stavovima, ja se ne bojim necijeg misjlenja, jer nemam razloga :-D
S4mpion

#3758 Re: Ateizam vs. Religija

Post by S4mpion »

Bloo wrote:
Ako počinim nešto što je loše ili zlo, vidim reakciju i ako imam empatije i savjesti i iotu inteligencije, naravno da ću se truditi da to više ne činim.

Ovdje govorim o vlastitom moralnom zakonu.
I nauka.* Ono čemu nas uče od malena uveliko igra ulogu u našoj percepciji morala.

Vlastiti moralni zakon je samo kombinacija stvari koje su nam predočene od strane drugih(vjernika, nevjernika), a koje smo mi izabrali kao sa švedskog stola. U moralu je vrlo malo onog što smo kreirali sami.
Hakiz

#3759 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Da vi ne počinjete ovaj forum primati preozbiljno k srcu. Ne znam, možda se poznajete u realnom životu, pa vas pogađa čitati šta jedni o drugma msilite, ali ako se ne poznajete:

Koga u stvari briga šta neki anonimus piše? Arzuhal koji sve gleda sa visine i sa ciničnom arogancijom, ili Karlin koja sve provocira a svi joj argumnti počinju i završavaju sa wikipediom i googleom. Ili ja koji pišem nesuvislo jer mi tako dođe, nekad ozbiljno, nekao neozbiljno, nekad provokatorski, nekad pametno, nekad lupajući gluposti, nekad ovako nekad onako.

Zar je u suštini bitno šta mi, anonimusi, jedni o drugima kakimo i kako liječimo svoje frustracije ovdje?

Opustite se, ljudi.

P. S. Oprosti mi Karlin, možda nisam bio fin, mada si mi bila draga.
Oprosti mi Karlin, sve je sada samo dim, našoj ljubavi ni traga.
Connaisseur Karlin

#3760 Re: Ateizam vs. Religija

Hakiz wrote:Da vi ne počinjete ovaj forum primati preozbiljno k srcu. Ne znam, možda se poznajete u realnom životu, pa vas pogađa čitati šta jedni o drugma msilite, ali ako se ne poznajete:

Koga u stvari briga šta neki anonimus piše? Arzuhal koji sve gleda sa visine i sa ciničnom arogancijom, ili Karlin koja sve provocira a svi joj argumnti počinju i završavaju sa wikipediom i googleom. Ili ja koji pišem nesuvislo jer mi tako dođe, nekad ozbiljno, nekao neozbiljno, nekad provokatorski, nekad pametno, nekad lupajući gluposti, nekad ovako nekad onako.

Zar je u suštini bitno šta mi, anonimusi, jedni o drugima kakimo i kako liječimo svoje frustracije ovdje?

Opustite se, ljudi.

eh rado bi ti bio muska verzija Karlinke , al' ne mozes :D
Hakiz

#3761 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote:Da vi ne počinjete ovaj forum primati preozbiljno k srcu. Ne znam, možda se poznajete u realnom životu, pa vas pogađa čitati šta jedni o drugma msilite, ali ako se ne poznajete:

Opustite se, ljudi.

Možda. Ali da bih to znao morao bih te upoznati. A u tom slučaju bi se mogo desiti da ti poželiš postati ženska verzija Hakiza.

Nikad ne reci nikad.
Connaisseur Karlin

#3762 Re: Ateizam vs. Religija

Hakiz wrote:
Možda. Ali da bih to znao morao bih te upoznati. A u tom slučaju bi se mogo desiti da ti poželiš postati ženska verzija Hakiza.

Nikad ne reci nikad.
ne, ne bih, ja sam zadovoljna sobom :-D
Hakiz

#3763 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:

Nikad ne reci nikad.
Ali zato sa sigurnosti sebi uzmeš za pravo da meni kažeš.

Istina bi mogla biti drugačija, ali nećemo sad o tome.
Connaisseur Karlin

#3764 Re: Ateizam vs. Religija

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:

Nikad ne reci nikad.
Ali zato sa sigurnosti sebi uzmeš za pravo da meni kažeš.

Istina bi mogla biti drugačija, ali nećemo sad o tome.
ne uzimam nekavo pravo, vec pisem svoje misljenje , vlastiti zakljucak :)

kakva istina :D
Hakiz

#3765 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Ne bih htio biti ti.

Ali me interesuje otkud ti to pade na pamet.
Last edited by Hakiz on 03/07/2018 21:03, edited 1 time in total.
Hakiz

#3766 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

.
Connaisseur Karlin

#3767 Re: Ateizam vs. Religija

Hakiz wrote:

Ne bih htio biti ti.

jer si svijestan da imam osobine,a koje ti se dopadaju, ali ih ti nemas :)
Hakiz

#3768 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:

Ne bih htio biti ti.

E, to je tvoja najveća mana. Sigurna si u pogrešno.
Connaisseur Karlin

#3769 Re: Ateizam vs. Religija

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:
Ne bih htio biti ti.

E, to je tvoja najveća mana. Sigurna si u pogrešno.
pitao si me, dobio si odgovor, sto se sad bezveze kopracas pricom da je pogresan :D
MarlboroGold

#3770 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

De ba vas dvoje... vjenčajte se već jednom :D
Connaisseur Karlin

#3771 Re: Ateizam vs. Religija

MarlboroGold wrote:De ba vas dvoje... vjenčajte se već jednom :D
ma to ja i Hakiz pijemo kafu, dijelomo jedno drugom sekiraciju :D
Hakiz

#3772 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: pitao si me, dobio si odgovor, sto se sad bezveze kopracas pricom da je pogresan :D
Zloupotrebljavamo temu.

Naime, htio sam reći da je pogrešno to što misliš da imaš neke posebne osobine koje mi se dopadaju.

Ako je to razlog tvog zaključka, pogriješila si.

Kao što rekoh, za takve stvari bih te morao poznavati.

Na primjer, ta izjava o koprcanju, takav način razgovora na forumu je jedna od tvojih karakteristika zbog kojih ne bih htio biti ti.
Hakiz

#3773 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

A kako bi onda tebe nervirali :wink:
Connaisseur Karlin

#3774 Re: Ateizam vs. Religija

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pitao si me, dobio si odgovor, sto se sad bezveze kopracas pricom da je pogresan :D
Zloupotrebljavamo temu.

Naime, htio sam reći da je pogrešno to što misliš da imaš neke posebne osobine koje mi se dopadaju.

Ako je to razlog tvog zaključka, pogriješila si.

Kao što rekoh, za takve stvari bih te morao poznavati.

Na primjer, ta izjava o koprcanju, takav način razgovora na forumu je jedna od tvojih karakteristika zbog kojih ne bih htio biti ti.
pa pisemo o forumskom poznavanju , sto si tako ozbiljan :D :kiss:

kopracnje je bilo ciljana rijec, jer si ranije napisao da se svi previse sekriamo na forumu :lol:
MarlboroGold

#3775 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:
A kako bi onda tebe nervirali :wink:
:D
Locked