Tomi110 wrote:..., ja sam sa Peljesca i gledam buduci most i Neum sa balkona...
Evo vidi se dizalica, kuca na desnoj strani slike pa pored coska od krova gdje pocinje oluk vidi se barza sa dizalicom, a naselje pored(preko mora) je Neum, a naselje skroz lijevo je Komarna.
Da, sad te razumijem, i jasna mi je energija kojom zapadni Pelješani zagovaraju most. Možda je trebalo graditi trajektnu luku u Komarni, brodom spojiti Pelješac sa kopnom... bilo bi mnogo jeftinije i ne bi bilo otvorenih pitanja oko neumske granice i slobodnog morskog puta, a brod bi zadovoljio sve potrebe, kako u tranzitu, tako i za domaće Pelješane. I bila bi veća zarada, slična kao Kamenari-Lepetane u CG.
Svejedno je kome pripada Pelješac, on je dragulj prirode i treba ga takvog sačuvati. Bilo novi most, ili intezivan trajektni saobraćaj, dovest će nove turiste, od kojih se na Jadranu i živi, uglavnom, ali će dovesti i nove graditelje, a novi graditelji postepeno, urušit će čistoću i okoliš Pelješca. Odluka je na ljudima, da li su za izgradnju novih objekata i urbicid Pelješca, ili njegovo očuvanje, šta je bitnije - novac ili zdravlje prirode i ljudi