Huawei telefoni
Moderator: Benq
-
zdruzdjo
#3751 Re: Huawei telefoni
Pozdrav.
Nisam znao z ove finte oko nedozvoljavanja otkljucavanja bootloadara na Huawei telefonima. Sin juce htio na p-smart da root uradi pa logican slijed je da otkljuca bootloader, I kaze jok-jok ne da. sjecam se nekad kroz maglu da je bilo govora o tome ali...
Ja taman hocu da uzmem sebi honor 8x I sad me to "okahari". bez root-a ja sam ko sapet. svaki android koji sam imao do sada mi je bio root-an. A upravo sam skonato da je to bilo prije ravno 10 godina.
Kakva je situacija sa tim? da li se mora raditi otkljucavanje bootloadera da se root-a Huawei telefon ili ....
Posto znam da na nekim xiaomi modelima ne mora se otkljucavati za root.
Hvala
Nisam znao z ove finte oko nedozvoljavanja otkljucavanja bootloadara na Huawei telefonima. Sin juce htio na p-smart da root uradi pa logican slijed je da otkljuca bootloader, I kaze jok-jok ne da. sjecam se nekad kroz maglu da je bilo govora o tome ali...
Ja taman hocu da uzmem sebi honor 8x I sad me to "okahari". bez root-a ja sam ko sapet. svaki android koji sam imao do sada mi je bio root-an. A upravo sam skonato da je to bilo prije ravno 10 godina.
Kakva je situacija sa tim? da li se mora raditi otkljucavanje bootloadera da se root-a Huawei telefon ili ....
Posto znam da na nekim xiaomi modelima ne mora se otkljucavati za root.
Hvala
- Qler
#3753 Re: Huawei telefoni
ma i sranje sad kad otkljucas bootloader ne mozes snimiti neke aplikacije sa store... ja moram zaganjati da zakljucam na P10 plus.. jer ne mogu netflix snimiti
-
jarobot
#3754 Re: Huawei telefoni
Ne razumijem čemu danas rutanje smartfona pogotovo premium kao što je i taj p10 plus.Qler wrote:ma i sranje sad kad otkljucas bootloader ne mozes snimiti neke aplikacije sa store... ja moram zaganjati da zakljucam na P10 plus.. jer ne mogu netflix snimiti
Nekad je i bilo potrebno dok je hardver bio slabiji ali sad bespotrebno. Tih nekoliko apova koji dođu instslirani sa os_om uopšte neutiče na rad telefona
-
zdruzdjo
#3755 Re: Huawei telefoni
jarobot wrote: Ne razumijem čemu danas rutanje smartfona pogotovo premium kao što je i taj p10 plus.
Nekad je i bilo potrebno dok je hardver bio slabiji ali sad bespotrebno. Tih nekoliko apova koji dođu instslirani sa os_om uopšte neutiče na rad telefona
Par razloga zasto ja uradim root:
Titanium backup
Root explorer
Viper for android
Naravno i skidanje bloatware-a tu i tamo jos bude ponesto ali najmanji problem (bar kod mene) je ista vezano za hardware
- Qler
#3756 Re: Huawei telefoni
Ja ga rootao na nagovor jarana... Nemam pojma ni što 
- Tesla Edison
#3757 Re: Huawei telefoni
Danas je Google backup toliko napredan da backup-uje sve živo i neživo i zaista ne vidim razlog za korištenjem third-party rješenja..zdruzdjo wrote:jarobot wrote: Ne razumijem čemu danas rutanje smartfona pogotovo premium kao što je i taj p10 plus.
Par razloga zasto ja uradim root:
Titanium backup
Root explorer
Viper for android
Naravno i skidanje bloatware-a tu i tamo jos bude ponesto ali najmanji problem (bar kod mene) je ista vezano za hardware
Root explorer, ne vidim neku svrhu da se šetam po sistemsim folderima.
Bloatware, danas je standard minimum 64 GB i tu je opcija disable sasvim dovoljna. Neće se ažurirati, neće megabajti na aplikaciji rasti a izvorna veličina bilo koje aplikacije je zaista zanemariva odnosu na današnje kapacitete memorija.
Viper4android jedino ko ima smisla ali opet, zbog toga se ne bih upuštao u root ničeg vrijednijeg od 150KM.
- shalla
#3758 Re: Huawei telefoni
Ja sam opet vrlo blizu odluke da uzmem p30 pro ali me svaki put ponešto okahri 
Ok, ne želim rootati mobitel, nikad nijedan nisam ali šta sad negdje čitam nešto ima problema oko dolaska notifikacija, ili eventualnih sinhronizacija, recimo sa Garmin Connect aplikacijom
Na Samsungu nisam ništa od toga posebno štimao, valjda je sve po defaultu, evo ne znam ni ja
Ok, ne želim rootati mobitel, nikad nijedan nisam ali šta sad negdje čitam nešto ima problema oko dolaska notifikacija, ili eventualnih sinhronizacija, recimo sa Garmin Connect aplikacijom
Na Samsungu nisam ništa od toga posebno štimao, valjda je sve po defaultu, evo ne znam ni ja
- Point.
#3759 Re: Huawei telefoni
Jesu li se i kod vas ujebale neke postavke? Npr neki apps za novine, sada je crni background ili na instagram isto tako, sada je crn umjesto bijelo... Znate li kako se može podesiti da bude bijelo kao prije?
- kokuz_sa
#3760 Re: Huawei telefoni
Ima negdje u opcijama da se ugasi black mode..al ne mogu naci ..Point. wrote:Jesu li se i kod vas ujebale neke postavke? Npr neki apps za novine, sada je crni background ili na instagram isto tako, sada je crn umjesto bijelo... Znate li kako se može podesiti da bude bijelo kao prije?
Trebalo bi gdje baterija
- Point.
#3761 Re: Huawei telefoni
Satra se tražeći, ne mogu ni ja naći.kokuz_sa wrote:Ima negdje u opcijama da se ugasi black mode..al ne mogu naci ..Point. wrote:Jesu li se i kod vas ujebale neke postavke? Npr neki apps za novine, sada je crni background ili na instagram isto tako, sada je crn umjesto bijelo... Znate li kako se može podesiti da bude bijelo kao prije?
Trebalo bi gdje baterija
- Qler
#3762 Re: Huawei telefoni
Darken Interface Colors pod battery na P30...
- kokuz_sa
#3763 Re: Huawei telefoni
Nema ni kod mene na Mate 20 LPoint. wrote:Satra se tražeći, ne mogu ni ja naći.kokuz_sa wrote:Ima negdje u opcijama da se ugasi black mode..al ne mogu naci ..Point. wrote:Jesu li se i kod vas ujebale neke postavke? Npr neki apps za novine, sada je crni background ili na instagram isto tako, sada je crn umjesto bijelo... Znate li kako se može podesiti da bude bijelo kao prije?
Trebalo bi gdje baterija
-
Dzontra_Volta
#3764 Re: Huawei telefoni
To je valjda na settingsima za temu, a ne bateriju.
- dino1403
#3765 Re: Huawei telefoni
Kod Huawei-ja se to nalazi u postavkama za bateriju. Dark mode trenutno podrzavaju samo uredjaji sa OLED display-ima. Mozda na ostale dodje sa EMUI 10 update-om.Dzontra_Volta wrote:To je valjda na settingsima za temu, a ne bateriju.
- kokuz_sa
#3766 Re: Huawei telefoni
Imaju i ostali uredjajidark mod..ali nemaju mogucnost gasenja...dino1403 wrote:Kod Huawei-ja se to nalazi u postavkama za bateriju. Dark mode trenutno podrzavaju samo uredjaji sa OLED display-ima. Mozda na ostale dodje sa EMUI 10 update-om.Dzontra_Volta wrote:To je valjda na settingsima za temu, a ne bateriju.
Sve mi je u dark modu sada i nervora me bas
- Point.
#3767 Re: Huawei telefoni
I mene... Pola appova mi na dark pola ostalo na bijelo..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3768 Re: Huawei telefoni
Kod mene nije ništa to dark mode. Doduše, nemam instagram.
-
_deCKarD
#3769 Re: Huawei telefoni
Ti se držiš ovog forumskog influensingaTomahawk11 wrote:Kod mene nije ništa to dark mode. Doduše, nemam instagram.
-
arhivasvega
#3770 Re: Huawei telefoni
Na starom telefonu Garmin connect mi je radio bez problema. Nedavno kupim Huawei i instaliram GC i nema sanse da prorade notifikacije. Rade samo kad ga pokrenem ali i tada mu treba vremena da se uhafiza. I nakon nekoliko dana cackanja i ukljucivanja svega i svacega vezano za Garmin Connect proradi mi sve tj radi u pozadini kako i treba...shalla wrote:Ja sam opet vrlo blizu odluke da uzmem p30 pro ali me svaki put ponešto okahri
- beco
#3771 Re: Huawei telefoni
Je li ko dobio EMUI 10? Ja na mate 20 pro ne još uvijek.
- Qler
#3772 Re: Huawei telefoni
Ja sam neki dan na P30 dobio neki update, nista nema nikakav changelog nista... kontam da nije neka priprema za andorid 10...
- beco
#3773 Re: Huawei telefoni
Dobio sam i ja neki mali 180 mb, security pathes ali Emui 10 još nema. Čitao sa da je počeo na Mate 20 seriji update na Emui 10.
-
edys
#3774 Re: Huawei telefoni
Ja sam izgleda jedini koji je zaglavio na 9.0 na p20 pro
-
zdruzdjo
#3775 Re: Huawei telefoni
Pozdrav
Nakon dugo druzenja sa Xiaomi-jem odlucim na povratak na Huawei
P30 Lite.
Super telefon u prvih 10 dana koristenja.
Ali ne mogu da vjerujem u jedno.
Nema double-tap wake up ekrana. To imam ne pamtim koliko dugo na telefonima. I jedan relativno nov telefon da to nema.
Usput kakvi upgrade-I su ocekivani za njega.
kad sam ga setup-ovao tek dobio sam nekih update-a. digao se na emui9.1.0 I to je bilo to.
Nakon dugo druzenja sa Xiaomi-jem odlucim na povratak na Huawei
P30 Lite.
Super telefon u prvih 10 dana koristenja.
Ali ne mogu da vjerujem u jedno.
Nema double-tap wake up ekrana. To imam ne pamtim koliko dugo na telefonima. I jedan relativno nov telefon da to nema.
Usput kakvi upgrade-I su ocekivani za njega.
kad sam ga setup-ovao tek dobio sam nekih update-a. digao se na emui9.1.0 I to je bilo to.