Izvini, ali mislim da je ovo vec malo previse. Razlika u misljenjima je ok, ali ovo je vec grubo vrijedjanje.PM72 wrote:Dofu ne smije prespavat ni u Sarajevu duze od par noci... Dofu ti je, defakto, rasijanje...![]()
![]()
![]()
![]()
Bolje da ga je babo rasijao po pločicama,svijet bi lakše disao a Srbi ne bi strahovali od novog pogroma čiji je inicijator Fudo - kokošije ...Vidiš kako izbjegava odgovor na pitanje smije li zanoćiti na Trebeviću ili Romaniji.Koji su to miševi...
Novi rat
- seln
#3751 Re: Novi rat
- nosara
#3752 Re: Novi rat
Ma to je vise metaforicki... Tri motorke...?Fudo387 wrote:Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskojnosara wrote:Dofu ne smije prespavat ni u Sarajevu duze od par noci... Dofu ti je, defakto, rasijanje...
pozadini i vratiti se u Bugojno sa njihovim radnim vodom i tri srpske motorke, ne znam zasto danas ne bih sebi mogao priustiti hrabrosti
da prespavam u Sarajevu?
-
Fudo387
#3753 Re: Novi rat
Da, plus neko kljuse gratis.nosara wrote:Ma to je vise metaforicki... Tri motorke...?Fudo387 wrote:Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskojnosara wrote:Dofu ne smije prespavat ni u Sarajevu duze od par noci... Dofu ti je, defakto, rasijanje...
pozadini i vratiti se u Bugojno sa njihovim radnim vodom i tri srpske motorke, ne znam zasto danas ne bih sebi mogao priustiti hrabrosti
da prespavam u Sarajevu?
Sto se cudis? Halali su to oni nama.
- seln
#3754 Re: Novi rat
Maroder.Fudo387 wrote:Da, plus neko kljuse gratis.nosara wrote:Ma to je vise metaforicki... Tri motorke...?Fudo387 wrote: Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskoj
da prespavam u Sarajevu?![]()
Sto se cudis? Halali su to oni nama.
-
PM72
#3755 Re: Novi rat
Jesi'l im to zarobio radni vod i tri motorke? Aferim junače.Ti si komadant logistike.Pa makar i preko bare.Kad je mogao onaj Babun Šaćirbegović biti Alijin ministar RBiH ti sa svojim CV bićeš načelnik logistike.Tačno sam znao da si ti rođen za golemih ideja i stvari.3 srpske motorkeFudo387 wrote:Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskojnosara wrote:Dofu ne smije prespavat ni u Sarajevu duze od par noci... Dofu ti je, defakto, rasijanje...
da prespavam u Sarajevu?
- animals
#3756 Re: Novi rat
Da im nije zao foruma ostaviti, Luciferova Forumska
divizija bi vec usla u Banja Luku
- malamirha
#3757 Re: Novi rat
radostan dan wrote:ja brate ne znam šta da ti kažem...ako ti veliš da je tako, evo ja ću se složiti, meni nije cilj ovdje ni svađati se ni ubjeđivati se sa nekim. volim razmijeniti mišljenja i družiti se, to je moj motiv bitisanja ovdje...ali reći da je bosna, a zatim i bosna i hecegovina pod otomanskom imperijom bila građanska - no koment.pemanapemani wrote:
@radosni dan
BiH je oduvijek bila, nazovimo tako, gradjanska. Od Kulina Bana do 19. st.
eto nije...Od tada do 1990., si imao tri etnije, ali bosanskohercegovacku republicku odrednicu, koja je prakticki bosanskohercegovacka nacija po mojoj logici mada se mnogi ne slazu. Uglavnom, BiH nikad nije bila podjeljena po etnickoj matrici do kraja 1995.
-
Bodkin
#3758 Re: Novi rat
Pa dobro jeste normalni. To je defakto podjela drzave. Jebote ni patriote vise nisu sto su nekad biletandmand wrote:Zašto da ne. Zajednica hrvatskih općina koju bi činila z. Hercegovina i prostor do Neretve + Neum.Bodkin wrote:Hrvati isto jedva cekaju na taj scenariotandmand wrote:
Bošnjaci bi da žive u Republici BiH sa "ostalim poštenim srbima i Hrvatima" a ovi što žele da se grupišu na nacionalnoj osnovi - eto im Zajednica srpskih opština.
To je i Alija dav`o.
- Blek Stena
#3759 Re: Novi rat
[/quote] Da, plus neko kljuse gratis.
Sto se cudis? Halali su to oni nama.[/quote]
jel bilo...use, kljuse i podase
Sto se cudis? Halali su to oni nama.[/quote]
jel bilo...use, kljuse i podase
-
Fudo387
#3760 Re: Novi rat
Motorke sam spomenuo jer je to meni jedino tada nesto znacilo, prodali ihPM72 wrote:Jesi'l im to zarobio radni vod i tri motorke? Aferim junače.Ti si komadant logistike.Pa makar i preko bare.Kad je mogao onaj Babun Šaćirbegović biti Alijin ministar RBiH ti sa svojim CV bićeš načelnik logistike.Tačno sam znao da si ti rođen za golemih ideja i stvari.3 srpske motorkeFudo387 wrote:Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskojnosara wrote:Dofu ne smije prespavat ni u Sarajevu duze od par noci... Dofu ti je, defakto, rasijanje...
da prespavam u Sarajevu?![]()
,je li na njima pisalo CTXИЛ...
haustora morao izvidjati neprijateljske polozaje, njihove komunikacije itd...jbg, takav mi grah pao. Nemam pretenzija da budem komandant bilo
cega, niti da ratujem, niti da koga progonim. Svoju neku buducu borbu ogranicio bih na materijalnu podrsku, jer je to sve sto sebi mogu priustiti.
Za razliku od tebe koji i nema nekog izbora. Jbg, tako to hoda.
- AntiKrist
#3761 Re: Novi rat
Trolate bezveze, ali kad ste vec navalili, ako sam mogao tarlahati po bespucima Kupresa dvije sedmice, nekih dvadesetak km u neprijateljskoj
pozadini i vratiti se u Bugojno sa njihovim radnim vodom i tri srpske motorke
, ne znam zasto danas ne bih sebi mogao priustiti hrabrosti
da prespavam u Sarajevu?
[/quote]
Jesi'l im to zarobio radni vod i tri motorke? Aferim junače.Ti si komadant logistike.Pa makar i preko bare.Kad je mogao onaj Babun Šaćirbegović biti Alijin ministar RBiH ti sa svojim CV bićeš načelnik logistike.Tačno sam znao da si ti rođen za golemih ideja i stvari.3 srpske motorke
,je li na njima pisalo CTXИЛ...[/quote]
Motorke sam spomenuo jer je to meni jedino tada nesto znacilo, prodali ih
, a to sto je neko za razliku od tebe koji se citav rat nije pomakeo iz
haustora morao izvidjati neprijateljske polozaje, njihove komunikacije itd...jbg, takav mi grah pao. Nemam pretenzija da budem komandant bilo
cega, niti da ratujem, niti da koga progonim. Svoju neku buducu borbu ogranicio bih na materijalnu podrsku, jer je to sve sto sebi mogu priustiti.
Za razliku od tebe koji i nema nekog izbora. Jbg, tako to hoda.[/quote]
Sve zavisi gdje bi te rato zateklo sreco moja

pozadini i vratiti se u Bugojno sa njihovim radnim vodom i tri srpske motorke
da prespavam u Sarajevu?
Jesi'l im to zarobio radni vod i tri motorke? Aferim junače.Ti si komadant logistike.Pa makar i preko bare.Kad je mogao onaj Babun Šaćirbegović biti Alijin ministar RBiH ti sa svojim CV bićeš načelnik logistike.Tačno sam znao da si ti rođen za golemih ideja i stvari.3 srpske motorke
Motorke sam spomenuo jer je to meni jedino tada nesto znacilo, prodali ih
Za razliku od tebe koji i nema nekog izbora. Jbg, tako to hoda.[/quote]
Sve zavisi gdje bi te rato zateklo sreco moja
-
Bodkin
#3762 Re: Novi rat
Fudo logisticar
hoces prikupljati lovu u tudjini 
-
Fudo387
#3763 Re: Novi rat
Hm, ima i toga, no ne vjerujem da cete se probiti do Njujorka.AntiKrist wrote:Sve zavisi gdje bi te rato zateklo sreco moja
-
Fudo387
#3764 Re: Novi rat
Ne, dati hocu, prikupljati necu.Bodkin wrote:Fudo logisticarhoces prikupljati lovu u tudjini
Imas li jos kakvo visperno pitanje?
- Blek Stena
#3765 Re: Novi rat
Jos meni Fudo nisi odgovorio!
Hebo motorke jel bilo kake nafake od kljuseta?
-
PM72
#3766 Re: Novi rat
Josip Pejaković je imao monodramu "Fadil štil" a da je prije čuo za tvoje podvige istu bi nazvao Fudo štil.Kažu da je svojevremeno Tito često dolazio u lov u okolinu Bugojna odakle si ti.I da su mu jedne prilike rekli "ne brinite se druže predsjedniče,dok je nas bugojanaca biće i međeda".
Što se mene tiče,ja ti nisam morao ići u izvidnicu 20 km da vidim neprijateljske položaje,to sam mogao vidjeti i kad pogledam kroz prozor.Nisam bio diverzant kao ti a i da jesam ne bih bio kokošar da ljudima kradem stvari.
Što se mene tiče,ja ti nisam morao ići u izvidnicu 20 km da vidim neprijateljske položaje,to sam mogao vidjeti i kad pogledam kroz prozor.Nisam bio diverzant kao ti a i da jesam ne bih bio kokošar da ljudima kradem stvari.
- DrugaGimnazija
#3767 Re: Novi rat
Na Drugom zasjedanju AVNOJ-a 29. i 30. novembra 1943. u Jajcu donesena je odluka o obrazovanju Nacionalnog komiteta oslobođenja Jugoslavije, s funkcijama privremene vlade. Odobren je nacrt ustava o uređenju buduće Jugoslavije na federativnoj i demokratskoj osnovi, uz priznavanje prava svim njenim narodima. Tako je rođena nova jugoslavenska država. Zasjedanju AVNOJ-a prisustvovala su 142 delegata. Odlučeno je da će o uređenju buduće države odlučiti njeni narodi nakon rata.radostan dan wrote:Прво заседање Антифашистичког већа народног ослобођења Југославије одржано је у Бихаћу од 26. до 27. новембра 1942. године.seln wrote: Da te podsjetim, prvo je bio zavnobih, pa onda avnoj. federacija je gradjena od temelja, ne od krova.
Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a počelo je u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. u 19 sati. Završeno je iste noći (26. novembra) u 4 sata ujutro.
ja bih rekao da je građena od krova...
Dakle, delegati iz BiH, nakon zasjedanja ZAVNOBiH-a 25.11.1943. u Mrkonjic Gradu, idu u Jajce 29.11.1943. sa mandatom da BiH postane jedna od konstitutivnih republika nove drzave.
-
Fudo387
#3768 Re: Novi rat
Za razliku od tvojih, mi u Armiji BiH nismo silovali zarobljenike.Blek Stena wrote:Jos meni Fudo nisi odgovorio!
- Ali Kemal
#3769 Re: Novi rat
Kako bolan mozes druge da huskas na rat u kome ne mislis da ucestvujes.Fudo387 wrote:Ne, dati hocu, prikupljati necu.Bodkin wrote:Fudo logisticarhoces prikupljati lovu u tudjini
Imas li jos kakvo visperno pitanje?
-
L u c i f e r
#3770 Re: Novi rat
Sto moja, ja ne podrzavam rat per se...animals wrote:Da im nije zao foruma ostaviti, Luciferova Forumska
Ja samo podrzavam odbranu drzavnih granica u slucaju Miletove secesije...
Hipoteticki, ne do bog, ali pametan i oprezan insan mora u obzir uzeti sve hopcije...
-
palermo
#3771 Re: Novi rat
Bogami Fudo, ne upratih čitavu raspravu, ali si ih izgleda nečim dobro bocnuo, izgleda mobilizirana čitava brigada
-
Fudo387
#3772 Re: Novi rat
ha ha ...duhovito u pmPM72 wrote:Josip Pejaković je imao monodramu "Fadil štil" a da je prije čuo za tvoje podvige istu bi nazvao Fudo štil.Kažu da je svojevremeno Tito često dolazio u lov u okolinu Bugojna odakle si ti.I da su mu jedne prilike rekli "ne brinite se druže predsjedniče,dok je nas bugojanaca biće i međeda".
Kazem ja tebi, plafon bajta, vatrica, dzezvenjak, krnjavi fildjan i m48ica.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3773 Re: Novi rat
Nek si ti rušio mostove u pozadini....Jesi ti jedan od onih što se okilavio u ratu? Naredili im da dižu u vazduh tenkove a oni: hmmmmm, ooooruk!!!
VES perač kašika
VES perač kašika
- tandmand
#3774 Re: Novi rat
Na isti se način i Kosovo dijeli jer se vrše pregovori o Zajednici srpskih opština - ZSO.Bodkin wrote:Pa dobro jeste normalni. To je defakto podjela drzave. Jebote ni patriote vise nisu sto su nekad biletandmand wrote: Zašto da ne. Zajednica hrvatskih općina koju bi činila z. Hercegovina i prostor do Neretve + Neum.
To je i Alija dav`o.
Po tome scenariju Bošnjaci bi imali Republiku BiH i unutar nje ZSO i ZHO.
Svi Bošnjaci iz BiH bi živjeli u jednoj političkoj zajednici.
Last edited by tandmand on 20/07/2015 20:26, edited 1 time in total.
-
PM72
#3775 Re: Novi rat
Poslali ga da izviđa komunikacije oko Kupresa a on zaždio tri "srpske motorke" pa nazad u štab.Profesionalna deformacija - što bi rekli.Sad zaklonjen iza pasoša USA loži ovu balavurdiju...