mrsko mi poslije posla ići u poštu, mrsko mi pisati po kovertama i tako...Benq wrote:
Papire posalju samo jednom i to da potpises ispravnost podataka i samo te iste papire posaljes njima nazad , ne vidim kako to nekoga moze zivcirat jer bukvalno nije nikakav posao.
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
febo_acm
#3751 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- Benq
#3752 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti k'o da u opstini na salteru radis , sve ti nesto mrskofebo_acm wrote: mrsko mi poslije posla ići u poštu, mrsko mi pisati po kovertama i tako...
-
febo_acm
#3753 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sve bi radio, ali na šalteru u opštini nikad. vjerovatno ni u banciBenq wrote:Ti k'o da u opstini na salteru radis , sve ti nesto mrskofebo_acm wrote: mrsko mi poslije posla ići u poštu, mrsko mi pisati po kovertama i tako...
nastojim da sebi pojednostavim život koliko god je to moguće
-
doff
#3754 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije tebi mrsko nego si nesiguran da li želiš prenijeti broj. Da si 100% siguran, to bi uradio a ne vadio se na "mrsko mi". Do pošte se usput svrati kad negdje kreneš...
-
febo_acm
#3755 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
doff wrote:Nije tebi mrsko nego si nesiguran da li želiš prenijeti broj. Da si 100% siguran, to bi uradio a ne vadio se na "mrsko mi". Do pošte se usput svrati kad negdje kreneš...
prešao sam na Eronet par dana nakon toga.
- TvrtkoTreci
#3756 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jesu to iskomplikovali
Ja na izimobil završio SVE uz kompjuter preko emaila za 5 minuta!!!!!!!
Zadnji email je bio sa obavjesti kojeg dana i u koliko sati ce bit obavljen prenos
Ljudi maximalno uprostili
Imali najbolju ponudu sa mix tarifom
Džaba....nisu uspjeli privuć bht ovce
Na kraju nažalost propadoše
Zadnji email je bio sa obavjesti kojeg dana i u koliko sati ce bit obavljen prenos
-
Alkos
#3757 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako si zavrsio sve preko maila? Ovo prvi put cujem. Kod svakog operatera moras otici na prodajno, ostaviti podatke i potpisati se rucno.
Mislim da ovdje nije do operatera, svi rade na slican nacin, a neko je morao propisati to. Kao da njima nije u interesu da preneses broj online putem, bez da moras slati postu ili ici do prodajnog...
Moguce je da je izi radio mimo tih pravila.
Mislim da ovdje nije do operatera, svi rade na slican nacin, a neko je morao propisati to. Kao da njima nije u interesu da preneses broj online putem, bez da moras slati postu ili ici do prodajnog...
-
jarobot
#3758 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jedina ovca u tvom konkretnom slučaju si ti. Koristio tsko jakog provajdera koji je prno u čabar poslije dvije gidine postojanja.TvrtkoTreci wrote:Jesu to iskomplikovali
Koja ovca moraš biti da tu uslugu koristiš
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
- TvrtkoTreci
#3759 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne mož radit mimo pravila kad oni dalje prenos prosleđuju RAKu i od njih dobiju odobrenje.Alkos wrote:Kako si zavrsio sve preko maila? Ovo prvi put cujem. Kod svakog operatera moras otici na prodajno, ostaviti podatke i potpisati se rucno.
Lijepo sve ljudi bili napravili
Skineš formular sa stranice u pdfu, popuniš i pošalješ emailom uz skeniranu/slikanu LK i certifikat ranijeg operatera
Kad oni završe dalju proceduru sa RAKom posalju ti email kojeg dana i u kolko sati ce bit prenos
Dakle nikakvo hodanje, slanje postom, i slicne zajebancije
3 broja ja tako prebacio
- Benq
#3760 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma ja , ustvari skracena verzija nacina na koji haloo radi prenose brojeva, bilo bi puno bolje da tako i haloo radi ali eto..TvrtkoTreci wrote: Ne mož radit mimo pravila kad oni dalje prenos prosleđuju RAKu i od njih dobiju odobrenje.
Lijepo sve ljudi bili napravili
Skineš formular sa stranice u pdfu, popuniš i pošalješ emailom uz skeniranu/slikanu LK i certifikat ranijeg operatera
Kad oni završe dalju proceduru sa RAKom posalju ti email kojeg dana i u kolko sati ce bit prenos
Dakle nikakvo hodanje, slanje postom, i slicne zajebancije
3 broja ja tako prebacio
-
Alkos
#3761 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Gdje zavrse original papiri koje ti potpises, da li je to sto skeniras ili slikas mobitelom ravno originalu? Kakav je kod nas zakon o elektronskom potpisu?
Znaci ima milion pitanja... Radio bi svaki operater tako da je moguce, pa nisu valjda glupi!? Ili jesu?
Znaci ima milion pitanja... Radio bi svaki operater tako da je moguce, pa nisu valjda glupi!? Ili jesu?
- TvrtkoTreci
#3762 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jesu li glupi ili nisu ne znam, ali ako je mogao izimobil (a nije mogao na svoju ruku jer sve ide preko RAKa) onda mogu i drugi
-
jarobot
#3763 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako je radio tako je i završioTvrtkoTreci wrote:Jesu li glupi ili nisu ne znam, ali ako je mogao izimobil (a nije mogao na svoju ruku jer sve ide preko RAKa) onda mogu i drugi
-
mariobl
#3764 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Naravno da je moguce pa kad potpises dokument skeniras i posaljes zar to nije vjerno originalu mislim koliki proceduralusta moras biti da zahtjevas licno dolazak u poslivnicu samo da potpises. Meni je to nepotrebna procedura. Izi nije zbog toga propao jednostavno vidio da tu nijw neka zarada i izasao zbog toga a imali su prilicno dobru ponudu.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
- TvrtkoTreci
#3765 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Radio je odlično, imao najbolje ponude, cijene, nenadmašivu izimix tarifu koju neće imat zadugo niko, najlakši prenos broja, djelio džaba kartice preko avaza sa gigom poklonaa.......ali džaba....bhtelekom ovcama je teško dokazat da su upravo to...ovce .koje šiša 3500 uhljeba sa prosječnom platom od 1700 KM od kojih si ti očigledno jedan pa si očito iznenadjen i uvredjen kako neko smije da vas prozivajarobot wrote:Kako je radio tako je i završioTvrtkoTreci wrote:Jesu li glupi ili nisu ne znam, ali ako je mogao izimobil (a nije mogao na svoju ruku jer sve ide preko RAKa) onda mogu i drugi
-
jarobot
#3766 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ko drugom jamu kopa u nj sam upada. Tako i izi dijelio dijelio nebili druge potkopo i vrisno. Kako reče kolega gore na taj način poslovanja nije bilo zarade i sam sebe ukopaoTvrtkoTreci wrote:Radio je odlično, imao najbolje ponude, cijene, nenadmašivu izimix tarifu koju neće imat zadugo niko, najlakši prenos broja, djelio džaba kartice preko avaza sa gigom poklonaa.......ali džaba....bhtelekom ovcama je teško dokazat da su upravo to...ovce .koje šiša 3500 uhljeba sa prosječnom platom od 1700 KM od kojih si ti očigledno jedan pa si očito iznenadjen i uvredjen kako neko smije da vas prozivajarobot wrote:Kako je radio tako je i završioTvrtkoTreci wrote:Jesu li glupi ili nisu ne znam, ali ako je mogao izimobil (a nije mogao na svoju ruku jer sve ide preko RAKa) onda mogu i drugi
- avaks
#3767 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kao što rekoh nije problem u izi/gofree koliko je u pokrivenosti.
Ko živi u gradu i ne kreće se plahi, i nema problema ali centralna Bosna i nije plaho pokrivena barem što se mtela tiče.
Zato više raja ide ka Haloo, po nekoj mojoj procjeni.
A koristio sam IZI prošle godine nekih 3 mjeseca u Sarajevu, ama nikakvih problema, brzina i pokrivenost ako nije bolja od BHT nije ni gora
Ko živi u gradu i ne kreće se plahi, i nema problema ali centralna Bosna i nije plaho pokrivena barem što se mtela tiče.
Zato više raja ide ka Haloo, po nekoj mojoj procjeni.
A koristio sam IZI prošle godine nekih 3 mjeseca u Sarajevu, ama nikakvih problema, brzina i pokrivenost ako nije bolja od BHT nije ni gora
-
Alkos
#3768 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne znam da li je, zato i pitam... Da li to spada u recimo zakon o elektronskom potpisu, kakav je kod nas zakon uopste i da li je uredjeno tako nesto, da li je skeniran dokument jednak originalu?! Da li u slucaju sudskog spora vrijedi original dokument ili moze i isprintan u pdfu?mariobl wrote:Naravno da je moguce pa kad potpises dokument skeniras i posaljes zar to nije vjerno originalu
Bolje ce pravnici znati ovo
PS - steta je da vecina operatera nema tu online mogucnost, ali mislim da je prije do zakonskih ogranicenja nego do njih.
-
Cupko_
#3769 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne lupaj gluposti molim te, čovjek je naveo činjenicu i to je to, nije nikakva kriva informacija niti bilo šta. Kako nije novo uveo? Pa novo je za tu mrežu, nije nitko ni rekao da je to nešto novo u BiHTvrtkoTreci wrote:Šta piše na obrascu ja ne znam, ali na portalu GOfree se spominje isključivo i jedino Logosoft i upućuje se na njihove adrese i ama baš nigdje ne spominje mtel
Ako je tako to je bezobrazluk s njihove strane, bar su mogli zaprimit obrasce pa oni dalje završit
Pobrko si se i ti zajedno s njim, čitaj redom postove i sa razumjevanjemCupko_ wrote: Nije pobrkao nista, na savrsenoj trenutno ima dokup 3 KM 2GB - 7 dana. Nije čovjek rekao da na GoFree nema, nego da na Eronetu ima
Evo kako je dotični započeoČuje kao on da je eronet sad uveo 2GB za 3KM ( haloo odavnooo ima a i Gofree otkako je na tržištu) a cijelo vrijeme pričamo o ponudi na MJESEČNOM nivou i pitam ga da nije sta pobrko i on kaze da nije, a ocigledno jest, jer dakle eronet nista novo i posebno nije uveo, da je to za mjesec dana ONDA BI BILO SPEKTAKULARNO i vrijedno da se spomene, a posto nije nije uopste ni vrijedno naglasavanja jer nista posebno nijeSta znas o eronet ovoj novoj tarifi, evo cujem sad u eroneta 2 Gb 3 km.
Kapiš?
Ugodnu noć
- Sanjarko
#3770 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Evo halo daje duplo sad ponudu.
Sve ponude.
Znaci 1 km 2 Gb, 3 km 2 Gb, 8 km 4 Gb.
Danas mi javili porukom.
Do 2 ili 3 mjeseca izgleda vazi.
Sve ponude.
Danas mi javili porukom.
- Maharadza
#3771 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Vizionar 1985 wrote:Evo halo daje duplo sad ponudu.
Sve ponude.
Danas mi javili porukom.
http://www.haloo.ba/ne-trebas-biti-surfer-s79Svi haloo korisnici koji u periodu od 16.12.2016. do 13.02.2017. aktiviraju jednu od opcija haloo mobilnog interneta dobiti će duplu porciju MEGABAJTA.
- avaks
#3772 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A svi operateri mogu tako ponuditi da im je umjesto super profita na prvom mjestu krajnji korisnik.
Profitiraju svi na nama ali daju na kapaljku
- TvrtkoTreci
#3773 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije loše od haloo, svakako ne može bit gore od bht uhljeba koji naplaćuju 13 KM za pišljivu gigu, stalno treba ponavljat taj bezobrazluk
Ali GOftee je nenadmašiv zbog flata na svim dopunama i to na vrlo dobrih 128 kbps spram jadnih 64 od strane bht uhljeba a i to daju samo na pretllatu od početne Mini 15 za bezobraznih 17,5 KM pa na dalje skuplje
Ali GOftee je nenadmašiv zbog flata na svim dopunama i to na vrlo dobrih 128 kbps spram jadnih 64 od strane bht uhljeba a i to daju samo na pretllatu od početne Mini 15 za bezobraznih 17,5 KM pa na dalje skuplje
- Sanjarko
#3774 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma jos da puknu flat nakon sto se potrosi bonus i kupljeni net, moze i 32 da kredit ne izvuce nakon potrosenog neta.avaks wrote:A svi operateri mogu tako ponuditi da im je umjesto super profita na prvom mjestu krajnji korisnik.
Odkako mi je 2,5 km krede izvuklo stalno provjeravam bonus, postavke itd. i pucam ristrikciju.
Ovo je go uveo flat net al mane ga kupit u Zenici, mane dopuna po Ze za njega. Nije problem kupit broj u Sa ili negdje drugo, al su problem dopune.
-
mariobl
#3775 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
BHT 1gb na mini15 naplacuje 5KM i vazi mjesec dana sto je meni ok ne ogranicavaju te sa potrosnjom u nekom kracem roku. To ogranicenje vazenja neta je meni toliko zelenaski kao ogranicenje vazenja kredita na pre paid. Mislim isticem bht jer je on tu stvarno fer i kod njega barem na pretplati nema ogranicenja vazenja tog dokupljenog neta. Ja kuci imam wifi i ne treba mi vise od 1gb to mi je sasvim dovoljno tako da mi ne odgovaraju ponude gdje se nudi vise gb jer em mi je to vise novca, em mi te gb ne trebaju. Ja sam se nasao u ovoj bht ponudi i ona je meni sasvim ok. Evo pola mjeseca i otprilike taman pola sam svega potrosio sto znaci da je to otprilike to.TvrtkoTreci wrote:Nije loše od haloo, svakako ne može bit gore od bht uhljeba koji naplaćuju 13 KM za pišljivu gigu, stalno treba ponavljat taj bezobrazluk