Pa zato treba nevidljiva ruka da formira stavove kod ljudi, jer kad se pusti na slobodu ode u helacBloo wrote: Interesantno je da virtuelni svijet u koji svi mogu da uđu bez obzira na vlastite limitacije, ideologije i stavove, gdje svi mogu da budu što žele, da kreiraju lik kakav žele, da i tu i u takvom svijetu postoji seksizam.
Danasnji "feminizam"
- triconja
#3751 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#3752 Re: Danasnji "feminizam"
To i različite verzije. Ne diraj moju, a u svojoj Kratosu stavi periku i šminku ako hoćeš...Bloo wrote: Nije neka referenca što se tiče samog časopisa, jer je moronski, ali kratki insight.
Interesantno je da virtuelni svijet u koji svi mogu da uđu bez obzira na vlastite limitacije, ideologije i stavove, gdje svi mogu da budu što žele, da kreiraju lik kakav žele, da i tu i u takvom svijetu postoji seksizam.
Mapa i modova za sve! Equality for all!
@triconja - to ti misliš da ne bi. Uzeli bi je ljudi makar zbog furke
- Bloo
- Globalna šefica
#3753 Re: Danasnji "feminizam"
Ne kontaš me. Ne treba takav mod. Niti takav lik. Vidi samo drame koja se digla zbog par statista na BF.MarlboroGold wrote:To i različite verzije. Ne diraj moju, a u svojoj Kratosu stavi periku i šminku ako hoćeš...Bloo wrote: Nije neka referenca što se tiče samog časopisa, jer je moronski, ali kratki insight.
Interesantno je da virtuelni svijet u koji svi mogu da uđu bez obzira na vlastite limitacije, ideologije i stavove, gdje svi mogu da budu što žele, da kreiraju lik kakav žele, da i tu i u takvom svijetu postoji seksizam.
Mapa i modova za sve! Equality for all!
@triconja - to ti misliš da ne bi. Uzeli bi je ljudi makar zbog furke
U WoWu nikad nije bilo drame jer je ženski lik predvodnik raidanja.
- triconja
#3754 Re: Danasnji "feminizam"
Jos jednom, znaci historija, znaci borbe koje su se stvarno desile, znaci propagandaBloo wrote: Ne kontaš me. Ne treba takav mod. Niti takav lik. Vidi samo drame koja se digla zbog par statista na BF.
Sto se tice ostalog, meni ne smeta sto mi je zena iznad mene u hijerarhiji kad igram onlajn igrica, sta je tu problem?
- Bloo
- Globalna šefica
#3755 Re: Danasnji "feminizam"
Imaju i crncatriconja wrote:Jos jednom, znaci historija, znaci borbe koje su se stvarno desile, znaci propagandaBloo wrote: Ne kontaš me. Ne treba takav mod. Niti takav lik. Vidi samo drame koja se digla zbog par statista na BF.
U WoWu nikad nije bilo drame jer je ženski lik predvodnik raidanja..
Sto se tice ostalog, meni ne smeta sto mi je zena iznad mene u hijerarhiji kad igram onlajn igrica, sta je tu problem?
- Bloo
- Globalna šefica
#3756 Re: Danasnji "feminizam"
@triconja
evo Kotaku ima interesantan osvrt.
The nature of video games means that rarely happens. To capture history in a digital experience would require a developer to adapt the language, architecture, beliefs, society, and culture of the place and time being represented, and to do so knowing that the records of the past (and subsequent writings) were shaped by the prevailing politics.
To truly present something “accurate” to the time period would probably result in a game you wouldn’t really enjoy playing. What we often see in a “historical” FPS action game is just the visual trappings. And that’s okay—it’s a mass-market action game, not a history lesson.
What angry dorks mean when they say “historical accuracy” is not a game that’s accurate to the time being presented, then, but accurate to the aspects of that time (or the popular historical re-telling of it) that are sympathetic to their current political and cultural beliefs.
It doesn’t bother them that a randomly-created soldier with no training can jump behind the controls of a complex fighter aircraft, or expertly handle a cross-section of enemy weapons. They don’t care that the streets of European cities aren’t recreated 1:1, or that uniform details aren’t strictly adhered to, or that Battlefield’s war is fought to time limits and kill counts.
Those things are acceptable compromises. It’s a video game, and those are video game things that the Second World War just needs to accommodate with its representation in order to work. Yet introduce something as relatively harmless (it has zero impact on gameplay!) as women or black soldiers where historically there were none, and suddenly the sky is falling.
It’s almost as though opposition to a British woman holding a gun, or a black man serving in a combat role has little to do with “historical accuracy,” and everything about someone finding their current views on gender, race and society challenged in a space—the good old days—they thought was safe.
Battlefield isn’t, and never has been, about recreating the past. There are far more serious and studious Second World War games for that kind of business. Instead, it’s always been about letting people in the present use war as a playground. And if DICE wants to broaden the scope of those represented in those games, then that’s awesome for everyone involved.
- dale cooper
#3757 Re: Danasnji "feminizam"
Da, on spominje slučaj žene koja je organizovala proteste na kampusu protiv njega govoreći da je nacista. Ali on nju nije konfrontiraoS4mpion wrote:Šta ima veze s tim što je množina? Da je množina, to je jasno k'o dan, ali tim izrazom nisu opisane žene uopšteno kao što si ti prikazao, već samo jedna kategorija.dale cooper wrote:Nije. On se referira na "crazy women" što je množina, i ne opisuje nikakav konkretan slučaj ili susret koji je imao nego govoriS4mpion wrote: Moji zaključci su crno na bijelo.
Ne pričam o mogućnostima, već o konkretnom slučaju čiji opis uopšte ne odgovara opisu mogućeg slučaja kojeg si ti naveo. Svašta nešto je moguće i svašta nešto se može razmatrati, ali to nije tema, tema je konkretan slučaj koji je poprilično precizno opisan.
generalno. Ne možeš ni ti vala ubaciti nešto čega nema samo zato što želiš da tako izgleda. Ako ćemo tako možemo govoriti
i o ludim muškarcima. Samo što se po Petersonu u tom slučaju ne radi o ludim muškarcima nego o agresivnim koji na taj način
rješavaju uzhuktalu situaciju. Što nije ništa racionalnije od žene koja recimo vrišti na sav glas na sugovornika.
Kažeš ne opisuje nijedan konkretan slučaj, a čovjek fino navede primjer žene koja ga je optužila za promociju nacizma.
u otvorenom razgovoru, već mu je sama ideja da ga neko naziva nacistom luda. Možda i jeste, ali treba vidjeti motivaciju i razloge
te žene. Problem je što ovdje imamo samo jednu stranu priče i stajalište. Zašto bi trebali vjerovati Petersonu na riječ?
Po njegovom sopstvenom priznanju već je triput na radnom mjestu bio optužen za seksualno neprimjereno ponašanje. Jesu li i to lude žene?
I mislim da je indikativno to što su mnoge kolege (muškarci i žene) krajem prošle godine pisali peticiju za njegovo otpuštanje i
govori mnogo o njegovom statusu unutar same akademske zajednice.
- triconja
#3758 Re: Danasnji "feminizam"
Pa naravno da ne moze biti 100% precizno ali je cilj da se romantizira taj period kao sto je bio slucaj sa pisciima prije igrica, znaci naseru propagande o ratu i tako to koja bas pogadja momke mojih godina i eto. Znaci tu su ideju sad preuzele igre, predstavljaju rat kao nesto sto nije da bi samo nastavili ono na cemu su stali pisci. Ima i igrica dje moras proc obuku da bi mogo nesto radit, eee, nije samo rokaj zilhaBloo wrote:@triconja
- MarlboroGold
#3759 Re: Danasnji "feminizam"
Ok jasno.Bloo wrote: Ne kontaš me. Ne treba takav mod. Niti takav lik. Vidi samo drame koja se digla zbog par statista na BF.
"He explained, ‘My daughter – her name is Millie – she is 100% a gamer. And it’s fun to watch her and it’s interesting to watch how she consumes video games. Like, Millie won’t play a game if there’s not a female protagonist.’
"At twenty four years old, I’m exactly double Millie’s age and I think back to the games I used to play when I was twelve. If I wanted to play a game, I knew I was going to be playing as a Mario, a Master Chief, a Tidus, a Sora. Back then, playing as a girl was a surprise – not to be expected.
But as for Millie? She now has the option.
Geoff said, ‘She’s not articulating it in a way where [she’s saying], ‘I’m like fighting for equality.’ I can just see it in the way she plays video games, which is her level of entertainment, which is just like, ‘I don’t feel represented.’ And so if she doesn’t feel represented, she just ignores it and focuses her time and attention on places where she does feel represented.’’
And if she’s the future of video gaming, it gives me so much hope."
Meni je ovo glupost iskreno da kažem... dok sam bio dijete jednako sam uživao igrajući kao Mario ili Lara Croft. Bilo je i tad ženskih likova koji su bili glavni, samo se nije pravila frka oko toga...
- Bloo
- Globalna šefica
#3760 Re: Danasnji "feminizam"
Da, ali na jednu LAru dođe 100 Maria.MarlboroGold wrote:Ok jasno.Bloo wrote: Ne kontaš me. Ne treba takav mod. Niti takav lik. Vidi samo drame koja se digla zbog par statista na BF.
"He explained, ‘My daughter – her name is Millie – she is 100% a gamer. And it’s fun to watch her and it’s interesting to watch how she consumes video games. Like, Millie won’t play a game if there’s not a female protagonist.’
"At twenty four years old, I’m exactly double Millie’s age and I think back to the games I used to play when I was twelve. If I wanted to play a game, I knew I was going to be playing as a Mario, a Master Chief, a Tidus, a Sora. Back then, playing as a girl was a surprise – not to be expected.
Geoff said, ‘She’s not articulating it in a way where [she’s saying], ‘I’m like fighting for equality.’ I can just see it in the way she plays video games, which is her level of entertainment, which is just like, ‘I don’t feel represented.’ And so if she doesn’t feel represented, she just ignores it and focuses her time and attention on places where she does feel represented.’’
Meni je ovo glupost iskreno da kažem... dok sam bio dijete jednako sam uživao igrajući kao Mario ili Lara Croft. Bilo je i tad ženskih likova koji su bili glavni, samo se nije pravila frka oko toga...
Nije opet fazon u brojnosti već u identificiranju.
Pogotovo kada su djeca u pitanju. Tražiš povremeno slično sebi. Tražiš ženskog lika. Želi da bude interaktivna Zelda koja će da vadi Linka iz govana.
- MarlboroGold
#3761 Re: Danasnji "feminizam"
Zavisi koje tržište gledaš. Na azijskom (japanskom) su i prije postojale mnoge igre sa ženskim glavnim likovima i obično se radilo o JPRG, dok se to za evropsko i američko ne može reći. Tu jesu dominirale uglavnom igre sa muškim glavnim likovima.Bloo wrote:Da, ali na jednu LAru dođe 100 Maria.MarlboroGold wrote:Ok jasno.Bloo wrote: Ne kontaš me. Ne treba takav mod. Niti takav lik. Vidi samo drame koja se digla zbog par statista na BF.
Nije opet fazon u brojnosti već u identificiranju.
Pogotovo kada su djeca u pitanju. Tražiš povremeno slično sebi. Tražiš ženskog lika. Želi da bude interaktivna Zelda koja će da vadi Linka iz govana.
Pa dobro, slažem se da je bilo dosta teže naći takve likove za žene. Meni je bilo svejedno jer se nisam na takav način vezao za iste... izuzetak je možda Kefka iz FF6 iako je antagonist
- Bloo
- Globalna šefica
#3762 Re: Danasnji "feminizam"
FF ne igram.MarlboroGold wrote: Zavisi koje tržište gledaš. Na azijskom (japanskom) su i prije postojale mnoge igre sa ženskim glavnim likovima i obično se radilo o JPRG, dok se to za evropsko i američko ne može reći. Tu jesu dominirale uglavnom igre sa muškim glavnim likovima.
Pa dobro, slažem se da je bilo dosta teže naći takve likove za žene. Meni je bilo svejedno jer se nisam na takav način vezao za iste... izuzetak je možda Kefka iz FF6 iako je antagonist
Sarah Kerrigan
- triconja
#3763 Re: Danasnji "feminizam"
To je meni tako drag lik moja tiBloo wrote:FF ne igram.MarlboroGold wrote: Zavisi koje tržište gledaš. Na azijskom (japanskom) su i prije postojale mnoge igre sa ženskim glavnim likovima i obično se radilo o JPRG, dok se to za evropsko i američko ne može reći. Tu jesu dominirale uglavnom igre sa muškim glavnim likovima.
Sarah Kerrigan
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3764 Re: Danasnji "feminizam"
I koliko je žena igralo Tomb Raider 2 na PS1 1999. godine? Dvije, tri?
Koliko je djevojčica interesovao džojstik od plejke u osnovnoj? Jednu, nijednu?
Dakle, jednostavno je, tržište ne postoji. Da postoji, odavno bi se sve guralo i neko bi mlatio pare. Ipak, sve je lakše gurati kroz serije i filmove jer to svi ŽELE da gledaju.
Btw
Bloodrayne i Sniper Wolf ftw
Koliko je djevojčica interesovao džojstik od plejke u osnovnoj? Jednu, nijednu?
Dakle, jednostavno je, tržište ne postoji. Da postoji, odavno bi se sve guralo i neko bi mlatio pare. Ipak, sve je lakše gurati kroz serije i filmove jer to svi ŽELE da gledaju.
Btw
Bloodrayne i Sniper Wolf ftw
- S4mpion
#3765 Re: Danasnji "feminizam"
Ne širi priču na Markove konake, suzbij je.dale cooper wrote:Da, on spominje slučaj žene koja je organizovala proteste na kampusu protiv njega govoreći da je nacista. Ali on nju nije konfrontiraoS4mpion wrote:
Šta ima veze s tim što je množina? Da je množina, to je jasno k'o dan, ali tim izrazom nisu opisane žene uopšteno kao što si ti prikazao, već samo jedna kategorija.
Kažeš ne opisuje nijedan konkretan slučaj, a čovjek fino navede primjer žene koja ga je optužila za promociju nacizma.
u otvorenom razgovoru, već mu je sama ideja da ga neko naziva nacistom luda. Možda i jeste, ali treba vidjeti motivaciju i razloge
te žene. Problem je što ovdje imamo samo jednu stranu priče i stajalište. Zašto bi trebali vjerovati Petersonu na riječ?
Po njegovom sopstvenom priznanju već je triput na radnom mjestu bio optužen za seksualno neprimjereno ponašanje. Jesu li i to lude žene?
I mislim da je indikativno to što su mnoge kolege (muškarci i žene) krajem prošle godine pisali peticiju za njegovo otpuštanje i
- MarlboroGold
#3766 Re: Danasnji "feminizam"
aaaa Queen of BladesBloo wrote:FF ne igram.MarlboroGold wrote: Zavisi koje tržište gledaš. Na azijskom (japanskom) su i prije postojale mnoge igre sa ženskim glavnim likovima i obično se radilo o JPRG, dok se to za evropsko i američko ne može reći. Tu jesu dominirale uglavnom igre sa muškim glavnim likovima.
Sarah Kerrigan
Sarah - "It will be a pleasure..." - doduše ovo je iz prvog SC-a dok je još bila terran
Jbt koliko sam SC-om bio opterećen da sam htio zapamtiti sve riječi koje jedinice kažu kada ih klikneš
- annoy
#3767 Re: Danasnji "feminizam"
Uvijek sam igrala nesto, jos od malih nogu i bilo mi je tako svejedno jel bi lik od piksela trebao biti musko ili zensko 
- triconja
#3768 Re: Danasnji "feminizam"
Sad je drugi vakat, ako tvorci igre nisu prosli PC kampove i obuku igra dobije mal rejting pa isti bivaju primorani da idu uz dlaku SJW-a. Samo sto je fazon da 99% SJW-a ne odigra tu igru nikako, pa ispada da useru sav cejf gejmerske baze.annoy wrote:Uvijek sam igrala nesto, jos od malih nogu i bilo mi je tako svejedno jel bi lik od piksela trebao biti musko ili zensko
- hadzinicasa
#3769 Re: Danasnji "feminizam"
meni on iz svih klipova Koje sam gledala (ukupno 2,5) izgleda kao da malo nije dobre glave.dale cooper wrote:Da, on spominje slučaj žene koja je organizovala proteste na kampusu protiv njega govoreći da je nacista. Ali on nju nije konfrontiraoS4mpion wrote:Šta ima veze s tim što je množina? Da je množina, to je jasno k'o dan, ali tim izrazom nisu opisane žene uopšteno kao što si ti prikazao, već samo jedna kategorija.dale cooper wrote:
Nije. On se referira na "crazy women" što je množina, i ne opisuje nikakav konkretan slučaj ili susret koji je imao nego govori
generalno. Ne možeš ni ti vala ubaciti nešto čega nema samo zato što želiš da tako izgleda. Ako ćemo tako možemo govoriti
i o ludim muškarcima. Samo što se po Petersonu u tom slučaju ne radi o ludim muškarcima nego o agresivnim koji na taj način
rješavaju uzhuktalu situaciju. Što nije ništa racionalnije od žene koja recimo vrišti na sav glas na sugovornika.
Gledala sam sinoc bas ovaj o ludim zenama, gdje ne moze da se odluci:
1. da li je zrtva buduci da ih ne moze namlatiti kako u dubini duse zeli, jer je isfrustriran kvalifikacijom koju mu one dodjeljuju, pa da bi ih diskvalificirao naziva ih ludima (ko od nas to nije u dozivio, da ga se na taj nacin pokusa diskreditirati samo jer se nekome ne svidja ono sto govorimo);
2. ili su muskarci iznad toga, jerbo mogu kontrolisati medjusobni razgovor zastrasivanjem (odnosno na racun straha) tako da ni ne dodje do iznosenja nezeljenih kvalifikacija na racun onog drugog, a ako vec dodje onda mu vratis brate lijepo sakama pa odete na pivu.
Elem, cini mi se da on malo ima kompleksa nize vrijednosti - obzirom na pozerstvo koje prakticira i cinjenicu da: The lady doth protest too much, (methinks)
- Bloo
- Globalna šefica
#3770 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.washingtonpost.com/news/glo ... 5df71f8b99Peterson is one of the modern prophets of the neoliberal worldview, and he’s translating it to a generation of people.
It’s here that Peterson must be challenged: not on the logical inconsistencies of his rationale, or the aesthetic manner in which he debates. There are a lot of young men who are in a lot of pain. But we need to link Peterson’s rhetoric to the economic policies that are hurting them and break his individualistic narrative of personal liberation.
I jako interesantan izraz na početku teksta: "... here are the prospective members of what Marx called the ‘industrial reserve army, the storm of the revolution.'”
- dale cooper
#3771 Re: Danasnji "feminizam"
Oh da, još jedna stvar kojom je Peterson opsjednut, hororima postmodernizma i marksizma.Bloo wrote:https://www.washingtonpost.com/news/glo ... 5df71f8b99Peterson is one of the modern prophets of the neoliberal worldview, and he’s translating it to a generation of people.
It’s here that Peterson must be challenged: not on the logical inconsistencies of his rationale, or the aesthetic manner in which he debates. There are a lot of young men who are in a lot of pain. But we need to link Peterson’s rhetoric to the economic policies that are hurting them and break his individualistic narrative of personal liberation.
I jako interesantan izraz na početku teksta: "... here are the prospective members of what Marx called the ‘industrial reserve army, the storm of the revolution.'”
i obilježja iz perioda SSSR-a kao navodno da ga podsjećaju kao dokaz zla marksizma.
bloka imala malo veze sa istinskim marksizmom vjerovatno nije došlo do dobrog profesora Petersona. Ako išta SSSR je bio čista perverzija
i korupcija marksističkih ideja.
-
omar little
#3772 Re: Danasnji "feminizam"
njegova patoloska opsjednutost "zlom marksizma i komunizma", skupa sa vokabularom kada o tim stvarima razgovara, je level nino raspudic.Bloo wrote:https://www.washingtonpost.com/news/glo ... 5df71f8b99Peterson is one of the modern prophets of the neoliberal worldview, and he’s translating it to a generation of people.
- triconja
#3773 Re: Danasnji "feminizam"
Ma sevap je i njega i pola ljevicara u kakav radni kamp da beru baje sa krompira dozivotno, ni jedni ni drugi nisu u vinkluBloo wrote:https://www.washingtonpost.com/news/glo ... 5df71f8b99Peterson is one of the modern prophets of the neoliberal worldview, and he’s translating it to a generation of people.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3775 Re: Danasnji "feminizam"
if you give her 100k $, does it multiply?