Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam prije vjerovao, mislim znao sam da je u top 3 ili top 5 ikada, ali nisam nikada govorio da je prvi. Ali ove sezone lik je jednostavno napustio i onu planetu na kojoj je bio. Nadmasio je sve.
Pa jarane on Ronalda koji ostale igrace pravi poluprofesionalcima, znaci o takvom se fudbaleru radi, Messi takvog fudbalera kada ih poredis pretvori u malo iznad prosjecnog igraca. Sad skontaj koliko je ovaj Argentinac dobar.
Ne navijam za Barcu, boli me fkt kurac hoce li se sutra ugasiti ili osvojiti sve, nemam nikakve emocije vezane za Messija tj sentimentalnost, ako ista Argentinu nikada nisam ni volio, otkako znam za sebe navijam za Brazil sto se tice stranih repki, ali nemam nikakve dileme reci da je Messi daleko najbolji igrac fudbala koji je ikada krocio na ovu Zemlju. Ne treba mu nikakva medalja Svjetskog Prvenstva da to pokaze.
Haj nek' si i ti nešta normalno napisao
Jedina mana Mesija,po meni,je što ponekad djeluje nezainteresovano za fudbal,ponekad mi djeluje da nema one iskre i želje za igru u njemu,loše se kreće i bezvoljan je,što se npr. kod Ronalda nikad ne može vidjeti,on daje uvijek 100% od sebe,pa i kad ga ne ide,uvijek se bori do zadnjeg.....ali kada se Mesiju igra i kada je nadahnut nema sumnje da je apsolutno nezaustavljiv i da mu nema ravnoga na svijetu,a vjerovatno nikad nije ni bilo....
Šibicar wrote:
Jedina mana Mesija,po meni,je što ponekad djeluje nezainteresovano za fudbal,ponekad mi djeluje da nema one iskre i želje za igru u njemu,loše se kreće i bezvoljan je,što se npr. kod Ronalda nikad ne može vidjeti,on daje uvijek 100% od sebe,pa i kad ga ne ide,uvijek se bori do zadnjeg.....ali kada se Mesiju igra i kada je nadahnut nema sumnje da je apsolutno nezaustavljiv i da mu nema ravnoga na svijetu,a vjerovatno nikad nije ni bilo....
Kad uzmeš ovi zadnju utakmicu, Messi je pretrčao jedino više od golmana. Ali je riješio utakmicu sa 3 poteza, 2 gola i asistencijom. To je čovjek koji ima najviše golova, asistencija, ključnih dodavanja, driblanja i sl. u cijeloj Evropi. Njega u svakom trenutku pokriva 4-5 protivničkih igrača. Messija često možeš vidjeti u odbrani skroz nazad. Ove sezone je čak 20 metara dublje nego što je igrao ranijih godina. Džaba je Mülleru njegovih 11 pretrčanih kilometara ako je učinak nula. Znači, nije bitno koliko pretrčiš ili koliko se trudiš. Bitan je učinak. A sigurno nećeš naći igrača koji ima veći uticaj u utakmici od Messija, danas.
Ono sto sam primijetio je da je igrao dosta povucenije od onoga sto sam ja ocekivao. Ali ja ne pratim Barcu tako da ne znam kako igra inace. Uzimao loptu i vukao naprijed, proigravao ostale, tako da i bez tih golova po meni bi on bio igrac utakmice. 11 pretrcanih km nije dzaba pogotovo ako su pretrcani po zadatku. U proslom susretu Barce i Bayerna kljucni igrac je bio Javi Martinez a nije dao ni go ni upisao neke asistencije.
Nisam prije vjerovao, mislim znao sam da je u top 3 ili top 5 ikada, ali nisam nikada govorio da je prvi. Ali ove sezone lik je jednostavno napustio i onu planetu na kojoj je bio. Nadmasio je sve.
Pa jarane on Ronalda koji ostale igrace pravi poluprofesionalcima, znaci o takvom se fudbaleru radi, Messi takvog fudbalera kada ih poredis pretvori u malo iznad prosjecnog igraca. Sad skontaj koliko je ovaj Argentinac dobar.
Ne navijam za Barcu, boli me fkt kurac hoce li se sutra ugasiti ili osvojiti sve, nemam nikakve emocije vezane za Messija tj sentimentalnost, ako ista Argentinu nikada nisam ni volio, otkako znam za sebe navijam za Brazil sto se tice stranih repki, ali nemam nikakve dileme reci da je Messi daleko najbolji igrac fudbala koji je ikada krocio na ovu Zemlju. Ne treba mu nikakva medalja Svjetskog Prvenstva da to pokaze.
Haj nek' si i ti nešta normalno napisao
I ja sam kontao dok nedavno nisam procitao clanak o dva velika fudbalska genija: Messi i Rooney.
Sto mi je bila sega jer je Rooney ono kao magarac vidis da je lik bas seljober neki
Elem kao analizirali ih i recimo Rooney utakmicu prije ima sve drtalje dresova i svojih i protivnika i pomocu toga stvara sliku utakmice u glavi i slicno
A Messi svaku utakmicu seta na terenu. Prve dvije minute samo stoji i u ofsajdu ako se desi stoji. I fazon je da lik stvara sliku u glavi iznad terena gledajuci, kao da posmatra stadion i prati gdje se koji igrac krece. Kako njegovi suigraci tako i odbrana. Lik analizira koju nogu u odbrani stoper jace stane kada trci.
Ako pogledas gol u usporenom snimku, onaj drugi. messi ne gleda u zemlju niti u loptu, gleda u Boatengove noge.
Svaki put kad Boateng napravi korak Messi dodirne loptu lijevom nogom. Onaj potez kada Boateng pada je jer je taman zakoracio i Messi ga tu uhvatio jer je prebacio loptu na desnu nogu i tako ga izvrnuo.
ledeni_caj wrote:Ono sto sam primijetio je da je igrao dosta povucenije od onoga sto sam ja ocekivao. Ali ja ne pratim Barcu tako da ne znam kako igra inace. Uzimao loptu i vukao naprijed, proigravao ostale, tako da i bez tih golova po meni bi on bio igrac utakmice. 11 pretrcanih km nije dzaba pogotovo ako su pretrcani po zadatku. U proslom susretu Barce i Bayerna kljucni igrac je bio Javi Martinez a nije dao ni go ni upisao neke asistencije.
Igra od prosle sezone povucenije, valjda zbog povrede prosle sezone je proveo tu vrijeme, vise kao ofanzivni vezni. Ja svaki put kada sam ih gledao on se u vise navrata nasao sa loptom na samoj sredini terena uz Iniestu i Xavija, to mu je valjda nova pozicija za drugi dio karijere. Ronaldo je vise centarfor npr postao a poceo je na krilu. Ovaj ima jacu tehniku i ide u vezni red, dublje igra.
Gledam milijarditi put i ne mogu da skontam kako onako glup mozes ispasti i pasti k'o hendikepiran. Pravio je Messi smijesnim mnogo igraca, ali nikad niko ovakav glupa nije isp'o, jos eto spada medju dobre odbrambene!
Isto rahljav, Bog te vidio.
PS Okren'o je i njega Ribery prije dvije godine, dajte gif, nemojte biti picic!
Last edited by BHF_Manijak on 09/05/2015 01:04, edited 1 time in total.
BHF_Manijak wrote:Gledam milijarditi put i ne mogu da skontam kako onako glup mozes ispasti i pasti k'o hendikepiran. Pravio je Messi smijesnim mnogo igraca, ali nikad niko ovakav glupa nije isp'o, jos eto spada medju dobre odbrambene!
OK gifovi, slike i ostale zajebancije, ali pretjerase pojedinci. Isto kao da je prvi put ovo uradio. Nanija recimo danas niko ne spominje, a ofirnije ga je 10x izbacio. Pad jeste smijesan, ali upravo zbog Boatengovog retardiranog postavljanja tj. pokusaja izbijanja lopte.
Samo da mi je jednog štopera vidjeti kojeg moderni fudbal nije napravio smiješnim. Odlučite se je li ovo Messijeva genijalnost ili Boatengova retardiranost. Meni je ovo prvo.
Muhamed Đakmić wrote:Samo da mi je jednog štopera vidjeti kojeg moderni fudbal nije napravio smiješnim. Odlučite se je li ovo Messijeva genijalnost ili Boatengova retardiranost. Meni je ovo prvo.
Muhamed Đakmić wrote:Samo da mi je jednog štopera vidjeti kojeg moderni fudbal nije napravio smiješnim. Odlučite se je li ovo Messijeva genijalnost ili Boatengova retardiranost. Meni je ovo prvo.
Boateng bi pao svakako, bez obzira na Leovo kretanje (koliko mogu da zakljucima sa snimka). E onda slijedi genijalnost Messija (hiljadu puta od njega vidjeno) i situacija ispada komicna. 50-50 sto se mene tice
Edit: meni je jaca stvar sto je najboljeg golmana danasnjice lobovao 'slabijom' nogom
ascari wrote:
Edit: meni je jaca stvar sto je najboljeg golmana danasnjice lobovao 'slabijom' nogom
Hajde Boga ti, znao ga je i Kahn kroz usi primiti, a meni je najbolji golman u posljednjih 25 godina! (zajedno sa Buffonom)
I opet kazem, meni nije fora sto ga je Messi napravio smijesnim (Boatenga), vec kako je onako retardirano pao... Razumijem izgubis ravnotezu, ali isto djeca u pjetlicima jbt!
ascari wrote:
Hajde Boga ti, znao ga je i Kahn kroz usi primiti, a meni je najbolji golman u posljednjih 25 godina! (zajedno sa Buffonom)
I opet kazem, meni nije fora sto ga je Messi napravio smijesnim (Boatenga), vec kako je onako retardirano pao... Razumijem izgubis ravnotezu, ali isto djeca u pjetlicima jbt!
Pozdrav i sve hvalospjevke na predivnom komentatorskom radu, vidi se zelja i i zar u glasu. Puno pozdrava od srca
BHF_Manijak wrote:Hajde Boga ti, znao ga je i Kahn kroz usi primiti, a meni je najbolji golman u posljednjih 25 godina! (zajedno sa Buffonom)
Ja jedinog sportistu kojeg znam da je odradjivao posao bez greske je Schumacher. 70/70 krugova tokom cijelog kalendara je vozio kao sat. Al' ode ovo u off
Nisi mozda ti, ali do neki dan su se zalili kako im je drazi debeli Ronaldo od CR&Leo upravo zbog driblinga. Sto vam sad ne valja kad neko padne na guzicu