Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3751 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

A gdje si to tako pratio Hadžibegića pa znaš šta tačno očekuješ s njim? Evo za početak mi reci koju to on formaciju preferira? Nemoj guglat'.

p.s.

Protiv Faruka sam.

@palermo

Pa ne znam otkud, ja recimo nisam ni s kim razgovarao na ovu temu, samo ne vidim razlog da repku dajemo u ruke čovjeka koji se nije udostojio da odradi dan na klupi bilo kojeg tima. Ne sviđa mi se što je jedini argument patriotizam jer na osnovu tog argumenta bilo ko od nas može biti selektor. Ili ovo kako se od Barbareza ne može ništa očekivati.. Pa ne može ni od mene? Dajte mene na klupu? Na FM-u sam osvojio sve što se moglo osvojiti, čak sam i sa BiH digao SP.

Al' vidiš, Amar ima stav, kakav god on bio, nije beskičmenjak i to mu jedino može biti plus.
Baresi 6

#3752 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

nakon iscrpne analize i dugo razmisljanja, ja sam za barbareza. dobio sam i neku dojavu u vezi toga.
palermo

#3753 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:
Al' vidiš, Amar ima stav, kakav god on bio, nije beskičmenjak i to mu jedino može biti plus.
Amaru plus, Sergeju minus :D mislim imanje stava
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3754 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

Za Sergeja ne znamo da ima ikakav stav.. Poker turnire i nisam pratio, da budem iskren. :mrgreen:

Kao pomoćnik OK, kao selektor no way..
palermo

#3755 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:Za Sergeja ne znamo da ima ikakav stav.. Poker turnire i nisam pratio, da budem iskren. :mrgreen:

Pa koji stav ima Amar :? Da Džeko treba da pređe u Southempton :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3756 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

E jeb'ga sada.. Ako si pratio Željezničar tokom njegove vladavine, onda znaš kakav stil ima.
palermo

#3757 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:E jeb'ga sada.. Ako si pratio Željezničar tokom njegove vladavine, onda znaš kakav stil ima.
pa i ti ako si pratio reprezentaciju BiH znaš kakav stav ima Barba.

Nego,zaista moram izraziti sumnju ili kako već da nazovem u to da krugovi koji su onako zdušno vodili kampanju protiv Edina i Spahe sa istim žarom vode kampanju protiv Barbe. Naprosto je suviše sličnosti

Ne mislim ja sada na tebe konkretno.....nego općenito.
limeni

#3758 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by limeni »

od novog selektora ocekujem:
6 bodova protiv andore
3 boda protiv velsa
3 bobe protiv cifuta
3 boda protiv kipra
protiv belgije ako uzme x dobro je

ocekujem da izbaci antitalente a to su avdija, hadzic, tinky..
da ima kostur ekipe a to su
asmir begovic
mensur mujdza
ermin bickacic
emir spahic
sead kolasinac
muha besic
miralem pjanic
da vrati misimovica
senad lulic
izet hajrovic
edin dzeko

na klupi i sirem spisku:

ibrahim sehic
ervin zukanovic
ognjen vranjes
toni sunjic
sejad salihovic
sanel jahic
simbad terzic
sanjin prcic
senijad ibricic
miro stevanovic ako nadje klub
edin visca
milan djuric
vedator
haris duljevic
gojko cimirot
samir radovac
fejsal mulic

treba popraviti atmosferu u ekipi nekad zacugat sa ekipom
igrati sa normalnom postavom bez nakaradnog sastava.
zato mislim da bi sergej barbarez bio dobar izbor, poznaje momke i valjda konta ovaj moderni fudbal jer je igrao sa dosta uspjeha prije 5-6 godina.
faruk hadzibegic je nula od covjeka i pojma nema o trenerskom poslu.
mesha bazdarevic je jako pametan i mislim da bi on sa barbarezom bio najbolji izbor od ovih sto su ponudjeni.
igor stimac lopinas isti pape zove igrace i prodaje nakon toga nema pozivaa.
onaj amar osim je nula, to je pokazao svaki zeljin izlet u evropu. svaka cast za bh ligu ali ovo je ipak nivo iznad.
baka sliskovic isti pape i onaj stimac.
onaj rajevac takodjer nije los izbor.
jebo majku ovaj savez ako izabere stimca, osima ili baku idu u rat sa navijacima. amara doduse bi raja trpila ako bude imao rezultate ali ova dvojica bi pokazala da su u talu sa njima i da pape nije glavni problem bio nego savez.
ganjeta

#3759 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

palermo wrote:
Velkoski wrote:Za Sergeja ne znamo da ima ikakav stav.. Poker turnire i nisam pratio, da budem iskren. :mrgreen:

Pa koji stav ima Amar :? Da Džeko treba da pređe u Southempton :D
Tek se sada vidi koji je to vizionar, on je bolan prije par godina znao da će ovo što je danas biti Southempton :D .

I ne kontam u čemu je fora sa tim poređenjem? Šta je tu loše?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3760 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

palermo wrote:
Velkoski wrote:E jeb'ga sada.. Ako si pratio Željezničar tokom njegove vladavine, onda znaš kakav stil ima.

Nego,zaista moram izraziti sumnju ili kako već da nazovem u to da krugovi koji su onako zdušno vodili kampanju protiv Edina i Spahe sa istim žarom vode kampanju protiv Barbe. Naprosto je suviše sličnosti

Jedno je biti trener, a jedno nogometaš... Valjda smo to svi vidjeli na primjeru klošara Maradone. :mrgreen:

@ganjeta

Što je najgore, Amar je u krajnjoj liniji bio sasvim u pravu s tom izjavom, tamo bi sigurno bio prvotimac, Bosanci ne bi treneru tražili svaku grešku, ne bi svi mrzili Aguera itd. :mrgreen:
palermo

#3761 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

ganjeta wrote:
Tek se sada vidi koji je to vizionar, on je bolan prije par godina znao da će ovo što je danas biti Southempton :D .

Nije ništa loše,svako ima pravo na svoj stav i on je legitiman. Jedini mogući problem je što se možda Edinu ne bi svidio takav stav. A između Edina i Amara ja bih ipak prije izabrao Edina.
palermo

#3762 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:
Jedno je biti trener, a jedno nogometaš... Valjda smo to svi vidjeli na primjeru klošara Maradone. :mrgreen:
Da,kao što smo vidjeli kako jedan iskusni i uspješni trener, npr Advocate iz pepela diže reprezentaciju Srbije . Za sve možeš naći primjer, ako ga tražiš :D
Itakoto

#3763 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

palermo wrote:

Vidis i meni to sve vise i vise smeta i budi neki bunt u meni. Moram priznati da sam citajuci tvoje komentare posljednjih mjeseci (ili pak godina?) nerijetko posumnjao da si paranoidan, ali sada moram priznati da tu ima nesto. Jednostavno smrdi.
ganjeta

#3764 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

palermo wrote:
ganjeta wrote:

Nije ništa loše,svako ima pravo na svoj stav i on je legitiman. Jedini mogući problem je što se možda Edinu ne bi svidio takav stav. A između Edina i Amara ja bih ipak prije izabrao Edina.

Šta mu se nebi svidjelo? Što mu je rek'o šuti i radi ili idi u famozni Southempton i igraćeš svaku. I šta je bilo na kraju? Džeko poslušao i trenira i šuti.

@ velkoski 100% da je bilo ko drugi to izjavio rekli tako je, ali pošto je Amar onda eto nije to u redu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3765 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

palermo wrote:
Velkoski wrote:
Da,kao što smo vidjeli kako jedan iskusni i uspješni trener, npr Advocate iz pepela diže reprezentaciju Srbije . Za sve možeš naći primjer, ako ga tražiš :D
Ali daj mi jedan primjer u svijetu gdje je čovjek bez jednog SATA trenerskog iskustva dobio nešto ovakvo u ruke? Reprezentacija BiH više nije mali tim.
todd_smith

#3766 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:Vi ste vala u velikoj zabludi ako mislite da se za 3-4 dana koliko oni budu zajedno na pripremama, moze nesto drasticno odraditi ili spremiti. :-D

Ovo je glavni argument svim Barbarezovcima..? Pa što Papeta otjerasmo? :roll: :lol:

Barbarez je ozbiljan kandidat kol'ko i bilo koji forumaš, uozbiljite se.
to ti pricas jer si ljubomoran na Barbareza jer je on veci patriota od tebe

ili kako vec nedavno onaj rece za argument sto Barbarez treba da bude selektor
palermo

#3767 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Itakoto wrote:
Vidis i meni to sve vise i vise smeta i budi neki bunt u meni. Moram priznati da sam citajuci tvoje komentare posljednjih mjeseci (ili pak godina?) nerijetko posumnjao da si paranoidan, ali sada moram priznati da tu ima nesto. Jednostavno smrdi.
Ma bjež ba,kak'i paranoidan :D ,bolan to ti je čista matematika, sabiraš dva i dva....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3768 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

Dobro, šta nam je to motiv? :mrgreen:

Ja nemam nijedan jedini razlog da gotivim Amara, ali samo objektivno posmatram situaciju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3769 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

i lično bi i osobno trenera sa iskustvom al koga god izaberu podržavaću ga ili kuditi samo na temelju rezultata i igre na terenu.

Ko god da dođe ako dobaci do trećeg mjesta u grupi treba mu kapu skinut.
Baresi 6

#3770 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

JoseMujica wrote:i lično bi i osobno trenera sa iskustvom al koga god izaberu podržavaću ga ili kuditi samo na temelju rezultata i igre na terenu.

Ko god da dođe ako dobaci do trećeg mjesta u grupi treba mu kapu skinut.
mogo je i pape do treceg mjesta
Logovan

#3771 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

limeni wrote: na klupi i sirem spisku:

ibrahim sehic
ervin zukanovic
ognjen vranjes
toni sunjic
sejad salihovic
sanel jahic
simbad terzic
sanjin prcic
senijad ibricic
edin visca
milan djuric
vedator
haris duljevic
gojko cimirot
samir radovac
fejsal mulic
Vranješ skoro pa ni ne igra nikako, moguće je da već dugo vremena lopte nije šutnuo. Vala mogao bi on ispasti skroz iz reprezentacije.

Salihović reda povrede jednu za drugom. Ne bi me čudilo da se uskoro oprosti. Simbad Terzić? Fejsal Mulić? Ko su ovi? :D
Reglan

#3772 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Reglan »

Image

dajgle Papka, s jedne strane se obrijo s druge nije, i on bi da bude selektor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amawe, povedi nas na paraolimpijadu
todd_smith

#3773 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Logovan wrote:
limeni wrote: na klupi i sirem spisku:

ibrahim sehic
ervin zukanovic
ognjen vranjes
toni sunjic
sejad salihovic
sanel jahic
simbad terzic
sanjin prcic
senijad ibricic
edin visca
milan djuric
vedator
haris duljevic
gojko cimirot
samir radovac
fejsal mulic
Vranješ skoro pa ni ne igra nikako, moguće je da već dugo vremena lopte nije šutnuo. Vala mogao bi on ispasti skroz iz reprezentacije.

Salihović reda povrede jednu za drugom. Ne bi me čudilo da se uskoro oprosti. Simbad Terzić? Fejsal Mulić? Ko su ovi? :D
ne valja spisak, nema muslimovica
palermo

#3774 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:Dobro, šta nam je to motiv? :mrgreen:

Ja nemam nijedan jedini razlog da gotivim Amara, ali samo objektivno posmatram situaciju.
Motiv ? Šta ja znam šta je motiv, koji je bio motiv da se vodi medijska haranga protiv Edina i Spahe, a vidio si kako se vodila,postoji neki veliki motiv (obično su to pare, moć, a nekad i nešto više) onda se naravno u to uplete sitni mali ljudski motivčići, stvori se atmosfera linča, nađu se kvazi "argumenti" i tako se stvara atmlosfera neprijateljstva. I nemoj dina ti sada da ja moram teoretisati o tome kako se vode kampanje (bilo za ili protiv) .....znam bogami, ali nije vrijeme ni mjesto.

A ovo drugo, pa eto i sam vidiš,nemaš razloga da gotiviš Amara, osim jednog, baviš se novinarskim poslom ( koliko sam upratio)....dakle,jedina poveznica Amara i tebe je novinarski posao. A nisi jedini iz novinarskih krugova koji jasno favorizira Amara.

I sad ja tebi treba da vjerujem da ti kao objektivno sagledavaš situaciju.....'ajde.... :D
Radio Sarajevo

#3775 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Itakoto wrote:Po cemu je najgori, molim te? Evo usporedi Faruka i Barbareza pa mi objasni po cemu je ovaj prvi bolji od Sergeja? Sto neko vec napisa, radije cu lebditi u nekoj neizvjesnosti sa Barbom nego biti siguran u propast sa Farukom. Nista me od Hadzibegica iznenaditi ne moze iako su ocekivanja minimalna da minimalnija ne mogu biti.
Ne znamo da li je najgori, ali znamo da ne znamo. Za početak, Faruk je mnogo godina bio trener. Barbarez nije. Barbarez ima stav "sve ili ništa", i očigledno, veoma visoko mišljenje o sebi kao treneru, iako nikad nikoga nije trenirao. Već taj stav nije normalan, a kamoli i sama kandidatura.

Kao što reče Velkoski, jedno je biti igrač, a drugo trener. Mourinho i Ericsson nisu igrali fudbal, pa su super treneri. S druge strane, Maradona je bio sjajan igrač, a očajan trener. Primjera ima milion, glupo ih je nabrajati, ali ja fakat ne znam da je ijedna ozbiljna reprezentacija uzela trenera koji bukvalno nikad nije vodio ni pionire, a kamoli šta veće.
Locked