U Bosanskom se davno izlila, tako da za temu "Poplave širom BiH" to i više nije neka relevantna informacija.StupskaBitanga wrote:U Slavonskom Šamcu još 7 cm do izlijeva rijeke Save
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
julisiz es grant
#3751 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
ins
#3752 Re: Poplave u cijeloj BiH
Crveni krst BiH je na nikakvom nivou, a zakonski su zaduzenini da rukovode pomaganjem u velikim prirodnim katastrofama 
-
VjecitiStudent
#3753 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sava je počela padati kod Jasenovca, na svim ostalim tačkama i dalje raste.
- snaga_znanja
#3754 Re: Poplave u cijeloj BiH
Druze tako je i ovdje. Ako se sam neces organizovati neces nazalost niti pomoci. Sta god da uradis dobro je. Ako svi nesto uradimo generalno bolje ce biti...Boskero wrote:Blago tebi pa imaš priliku pomoci, ja u Tuzli danas zvao sve redom niko ništa nije organizovao. Osjecam se kao parazit.snaga_znanja wrote:Nakon skoro citavog dana volontiranja mogu reci samo da uopste ne osjetim umor. Adrenalin je cudo kad vidim da i mlado i staro pomaze.
- CoCoLoCo
#3755 Re: Poplave u cijeloj BiH
ublehasi i ne treba im davat nista, ni njima ni cz, ublehe mrtve, stupanj njihove nekoordiniranosti ovih dana me fascinira, i fol sad im se treba nesta povecavat budzet, treba im chundaru do balcaka upakovat, eto sta treba njima, da se narod ne pokrenu, ma necu ni da zamisljam sta bi bilo, nedobog.VjecitiStudent wrote:Kad već spomenusmo Crveni krst, ove godine je naš dragi Kanton njima budžet prepolovio. Danas smo htjeli da se s njima koordiniramo oko prebacivanja pomoći za Maglaj - ispostaviće se da oni imaju nekakvo jadno auto, ni kombija, ni kamiona.
Organizacije sa vlastitom logistikom, koja bi bila u stanju samostalno distribuirati pomoć ovih dana, mi UOPĆE nemamo.
-
VjecitiStudent
#3756 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ove godine je kantonalni Crveni krst dobio bijednih 20 000 km.ins wrote:Crveni krst BiH je na nikakvom nivou, a zakonski su zaduzenini da rukovode pomaganjem u velikim prirodnim katastrofama
Ali zato boračkih udruženja sa debelim grantovima imamo više nego boraca.
- SkyLimit
#3757 Re: Poplave u cijeloj BiH
S obzirom da baš i ne pratim intezivno vremensku prognozu,može li mi neko reći je li ovaj simpatični čikica ili neko drugi kome je to posao najavio unaprijed ovo što nas je snašlo?

Last edited by SkyLimit on 17/05/2014 00:40, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#3758 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije za poređenje, dok CZ dobiva milione, ovi jedva mogu pokriti koju bijednu platu i osnovne režije.CoCoLoCo wrote:ublehasi i ne treba im davat nista, ni njima ni cz, ublehe mrtve, stupanj njihove nekoordiniranosti ovih dana me fascinira, i fol sad im se treba nesta povecavat budzet, treba im chundaru do balcaka upakovat, eto sta treba njima, da se narod ne pokrenu, ma necu ni da zamisljam sta bi bilo, nedobog.VjecitiStudent wrote:Kad već spomenusmo Crveni krst, ove godine je naš dragi Kanton njima budžet prepolovio. Danas smo htjeli da se s njima koordiniramo oko prebacivanja pomoći za Maglaj - ispostaviće se da oni imaju nekakvo jadno auto, ni kombija, ni kamiona.
Organizacije sa vlastitom logistikom, koja bi bila u stanju samostalno distribuirati pomoć ovih dana, mi UOPĆE nemamo.
-
StupskaBitanga
#3759 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne rekao je da će biti toplo i sa dosta sunca
http://www.youtube.com/watch?v=Gves-yQASHo
http://www.youtube.com/watch?v=Gves-yQASHo
-
Boskero
#3760 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:09, edited 1 time in total.
- snaga_znanja
#3761 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nemojte zaboraviti da osim sekretarica u CK svi ostali su volonteri. Dok u CZ su svi profesionalci. Dakle primaju platu za to.
CK u Zenici radi na prikupljanju i distribuciji pomoci koju dobiju. I rade dobro. Akcije spasavanja i sve ostalo radi CZ.
CK u Zenici radi na prikupljanju i distribuciji pomoci koju dobiju. I rade dobro. Akcije spasavanja i sve ostalo radi CZ.
- snaga_znanja
#3762 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najavljeno 2 dana ranije. Izdano prvo narandzasto, pa crveno upozorenje na poplave.SkyLimit wrote:S obzirom da baš i ne pratim intezivno vremensku prognozu,može li mi neko reći je li ovaj simpatični čikića ili neko drugi kome je to posao najavio unaprijed ovo što nas je snašlo?
-
VjecitiStudent
#3763 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nekoliko internet prognoza je nekoliko dana ranije prognoziralo strašnu kišu 13. i 14.SkyLimit wrote:S obzirom da baš i ne pratim intezivno vremensku prognozu,može li mi neko reći je li ovaj simpatični čikića ili neko drugi kome je to posao najavio unaprijed ovo što nas je snašlo?
-
Ljuba Moljac
#3764 Re: Poplave u cijeloj BiH
najavio je. ali su ga po obicaju ismejavali da ce biti suprotno od onog sto najavi...snaga_znanja wrote:Najavljeno 2 dana ranije. Izdano prvo narandzasto, pa crveno upozorenje na poplave.SkyLimit wrote:S obzirom da baš i ne pratim intezivno vremensku prognozu,može li mi neko reći je li ovaj simpatični čikića ili neko drugi kome je to posao najavio unaprijed ovo što nas je snašlo?
-
jahhjer
#3765 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa evo vam gore snimak njegove prognoze za maj...
-
m_l
#3766 Re: Poplave u cijeloj BiH
SkyLimit wrote:S obzirom da baš i ne pratim intezivno vremensku prognozu,može li mi neko reći je li ovaj simpatični čikića ili neko drugi kome je to posao najavio unaprijed ovo što nas je snašlo?
Ovo je ono kad ne znas bi l' plako il' se smijo
- General War
#3767 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sad ti kažem jutros poranio, odnesem u crveni krst dvije torbe cega sam nakupio kod kuce pitam ih gore treba li vam pomoc u ljudstvu, kaze ne treba. Drugi put sa majkom odem isto ona htjela da kupi vode i tih potrebštinja odvezem je reko treba li vam pomoci kaze ne. Treci put komsiluk iskupio nekih stvari i pitaju me da im odvucem gore, odem opet reko treba li vam šta. kaze nismo danas nista organizovali sutra u 9 sati ispred CK volonteri.Boskero wrote:Druze tako je i ovdje. Ako se sam neces organizovati neces nazalost niti pomoci. Sta god da uradis dobro je. Ako svi nesto uradimo generalno bolje ce biti...
Ne mogu samovoljno ici na klizista il gdje vec![/quote]
Ne zuri, bit ce vremena narednih dana da nece bit dovoljno dobrovoljaca da se sve stigne...ovo je tek krenulo, nema spomenice za prvoborce...radis vec koliko si u svojoj moci, i cuvaj snagu.
-
VjecitiStudent
#3768 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dugoročne prognoze su tek za razbibrigu domaćica, ne uzimati nikada ozbiljno.jahhjer wrote:Pa evo vam gore snimak njegove prognoze za maj...
- hrastov žižak
#3769 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jah, trebo je najavit 3 mjeseca unaprijed da se možemo spremit.
Jeste li vi svjesni koliko atmosferskih varijabli učestvuje u atmosferskim prilikama? Ne može se predvidjeti šta će se desit za sedam dana, a kamoli za 20 il mjesec.
-
jahhjer
#3770 Re: Poplave u cijeloj BiH
VjecitiStudent wrote:Dugoročne prognoze su tek za razbibrigu domaćica, ne uzimati nikada ozbiljno.jahhjer wrote:Pa evo vam gore snimak njegove prognoze za maj...
Pa onda nema potrebe da ih iznosi zar ne? A svi se sjecamo najavljene duge i teske zime s mnogo snijega pa snijeg jedva da je pao... pff
-
deveraux
#3771 Re: Poplave u cijeloj BiH
Trebat ce par mjeseci da se ovo sve sredi. Tad ce biti potrebni dobrovoljci... Samo nek se smiri!!
- hrastov žižak
#3772 Re: Poplave u cijeloj BiH
tačno tako, daleko smo mi od tehnologije za takvo što (ako je i bude)VjecitiStudent wrote:Dugoročne prognoze su tek za razbibrigu domaćica, ne uzimati nikada ozbiljno.jahhjer wrote:Pa evo vam gore snimak njegove prognoze za maj...
- General War
#3773 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa sto onda handre sa takvim prognozama...prognoza za tri dana max i to je to...hrastov žižak wrote:Jah, trebo je najavit 3 mjeseca unaprijed da se možemo spremit.Jeste li vi svjesni koliko atmosferskih varijabli učestvuje u atmosferskim prilikama? Ne može se predvidjeti šta će se desit za sedam dana, a kamoli za 20 il mjesec.
-
VjecitiStudent
#3774 Re: Poplave u cijeloj BiH
Svi ih na svijetu daju, niko ih ne uzima ozbiljno, svugdje stoji disclaimer ko kuća.jahhjer wrote:VjecitiStudent wrote:Dugoročne prognoze su tek za razbibrigu domaćica, ne uzimati nikada ozbiljno.jahhjer wrote:Pa evo vam gore snimak njegove prognoze za maj...
Pa onda nema potrebe da ih iznosi zar ne? A svi se sjecamo najavljene duge i teske zime s mnogo snijega pa snijeg jedva da je pao... pff
Ljudi traže, oni daju, ali se i ograde, šta je tu problem?
- Janjicar
#3775 Re: Poplave u cijeloj BiH
ebo vas Majstorovic, nije on kriv.jahhjer wrote:VjecitiStudent wrote:Dugoročne prognoze su tek za razbibrigu domaćica, ne uzimati nikada ozbiljno.jahhjer wrote:Pa evo vam gore snimak njegove prognoze za maj...
Dugorocne prognoze ne mogu nikako biti tacne, i da je covjek rekAo bit ce jaka kisa bit ce poplave kakve fajde ? Mi smo neorganizovani i politicari bi rekli ne brinite se i isto bi bilo.
Sta cete sad uraditi kada ste vidjeli da CZ nije spremna nikom pomoci? Hocete li sutra traziti promjene ili blatiti Majstorovica ?