ti se ne sjecasovo_mi_je_nick wrote:Ne kontaš
jer vjerovatno nisi bio ni u planu - prenos boxa 1985.
ja se sjecam skoro citave olimpijade 1984.e.....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ti se ne sjecasovo_mi_je_nick wrote:Ne kontaš
smještao sam ja te čutuke u hotele sa 5 zvjezdica sa pogledom na bauštelca spadnutih hlaca do pola guzova 10 m od prozora - namjernoovo_mi_je_nick wrote:Nije Yuga bila cijeli svijet ljudi moji.
Danas se putuje i skače po hotelima od Dubaija, Amerike, Japana, Kine, Francuske, nije samo u Yugi bio vrh Dubrovnik i ostao.
Neko je u Yugi hladio mudenzi na moru a neko na njivi kopao. Tako i danas i tako će biti uvijek.
moji roditelji nikad nisu imali partijsku knjizicu - bili su komunisti u dusi - daj za socijalizam i drustvo sve ne trazi nista.... bili idealisti - bas kao i poslije Juge... nikad nismo trcali da se uclanimo u SDA ja sa 16g bio dobrovoljac ARBIH a i stari..... kad smo vidjeli da bosnjakomongoloid hoce fildzan drzavicu u kojoj Alemko komerc sa narandzama ima prioritete nad ranjenicima na Tunelu - dovdjenja patriotizam.....ovo_mi_je_nick wrote:Knjižica partije je bila jača od današnjih uhljeba.
Nisam rekao da nije jaka bila kao država ali da se ograničavao razvoj u stvarima koje su druge države bile daleko naprednije. Nama je rudnička lopata i Yugo bila ponos dok je recimo američki Ford (ili uzmi BMW) proizvodio vrhunska auta koja su i danas ikone.
+1commendatore wrote:moji roditelji nikad nisu imali partijsku knjizicu - bili su komunisti u dusi - daj za socijalizam i drustvo sve ne trazi nista.... bili idealisti - bas kao i poslije Juge... nikad nismo trcali da se uclanimo u SDA ja sa 16g bio dobrovoljac ARBIH a i stari..... kad smo vidjeli da bosnjakomongoloid hoce fildzan drzavicu u kojoj Alemko komerc sa narandzama ima prioritete nad ranjenicima na Tunelu - dovdjenja patriotizam.....ovo_mi_je_nick wrote:Knjižica partije je bila jača od današnjih uhljeba.
Nisam rekao da nije jaka bila kao država ali da se ograničavao razvoj u stvarima koje su druge države bile daleko naprednije. Nama je rudnička lopata i Yugo bila ponos dok je recimo američki Ford (ili uzmi BMW) proizvodio vrhunska auta koja su i danas ikone.
ti fordovi i bmwovi su isto tako bili lako kvarljiva roba kuhali su, lose kocili, nestabilni u zavojima bili na pocecima.... to sto su to stara auta pa ih se sad sjetimo sa sjetom ne znaci apriori da su bila odlicna auta....
jugo i zastava 128 ili 101 nisu imali nista manje opreme od jednog golfa iz TASa.... niti su sta bog zna bili losiji
štope su sa Zastave 128_BataZiv_0809 wrote:Meni dobar onaj Zastava kedi![]()
Te stopke su toliko lose da su dobre
Sodom mazohizamkonektovan wrote:Bato, to je mazohizam.
Da ti ja nesto ovako iskreno kazem.ovo_mi_je_nick wrote:Knjižica partije je bila jača od današnjih uhljeba.
U komunizmu socijalna kategorija sefica, rastodera itd nije imala prava glasa, a kamo li pokrice da se qurce.Ned071 wrote:mislis da u komunizmu nisu "sefici" nekaznjeno prolazili?
Pogledaj podatke o broju nezaposlenih, o broju siromasnih pa ces da vidis kako se skace po hotelima od Dubaija, Amerike, Japana, Kine, Francuske.ovo_mi_je_nick wrote:Nije Yuga bila cijeli svijet ljudi moji.
Danas se putuje i skače po hotelima od Dubaija, Amerike, Japana, Kine, Francuske, nije samo u Yugi bio vrh Dubrovnik i ostao.
Neko je u Yugi hladio mudenzi na moru a neko na njivi kopao. Tako i danas i tako će biti uvijek.
mislim da nije ,drugaciju masku je imao milletrecento...citroen xm wrote:Je li ovome mjenjač na volanu? Koliko ja znam jeste.![]()
.
ovo_mi_je_nick wrote:Dok su druge zemlje imale 1960 tih auta sa 500 i više hp sa bezvremenskim dizajnom .... ali Yuga i Tito zakon i najbolje pogotovo sa tv-om u boji 1989
Od nabrojanih jedino Cobra imala više od 400KS, ostali u prosjeku 350.ovo_mi_je_nick wrote:Ford Mustang Shelby GT500, Ford GT40, Maserati G. SPYDER, Lambo Miura, Pontiac GTO Judge, Shelby Cobra.amar1994 wrote:Ne kontam, al hajd , cuj 500ks u 1960tim
![]()
![]()
jest da je off ali hoces reci da je ovo danas bolje![]()
![]()
, pa evo ovako : serem se u kapitalizam
Poredio sam naše domete i domete drugih auto industrija obzirom na godinu proizvodnje. Kad nas je bio pojam slušati prenos boksa na radio valovima 1985 a da ne pričamo o motorima, dizajnu, klimi i servu prije 30 godina.
bitanga_sa_otesa wrote: mislim da nije ,drugaciju masku je imao milletrecento...