Sirija

Locked
Alfons Kauders

#3751 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

husein_kapetan wrote:Možda ću malo izaći van uobičajenih okvira i mog stila pisanja ali...
Imajući u vidu toliko aklamiranu američku borbenu intervenciju u siriji koja prije svega ima "humanitarni karakter" neumitno se... sukladno već kolaudiranoj doktrini ovih ratova.. postavlja jedno pitanje..
- uz nepobitnu činjenicu da je nobelu (za mir) prije svega važan sirijski narod i njihova budućnost - koliko će odokativno puniti siromašnog uranijuma po jednom tomahawk projektilu?
Neki govore da ih inače pune sa oko 300kg ovog dragocjenog materijala , sada na poklon sirijskom narodu, koji će "dugoročno beneficirati ovim poklonom" kao mnogi do sada i koji im njihovi "prijatelji" brižljivo spremaju.
Sta 300, 30000kg :D

Zasto bi iko koristio DU bojeve glave na Tomahawku ziv ti meni i zdrav bio?
Alfons Kauders

#3752 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

bogoljub wrote:Kerry, Dempsey i Hagel trenutno izlažu pred Američkim kongresom zašto treba napasti Siriju. Trenutno ih komisija rešeta sa pitanjima. Kerry kaže da je ovo treća upotreba hemijskim oružijem i da se to ne može dopustiti. Hehahahahah A pitam se da li su oni podržali prve dvije upotrebe!
Jedna iz kongresa kaže:'' Kakvi smo mi ljudi, kako će nas Iran gledati, kao ljude koji ne stoje iza svoje riječi, moramo napasti, hahahahahahahahhahaahahahah! :lol: :lol: :lol: :lol:
Boehner, Cantor, Graham i McCain su podrzali Obamu.

Protive se Tea Party i libertariansi. Ovi prvi su fundamentalisti koji bi sutra kritikovali Obamu da objavi rat crnom djavolu, a drugi smatraju da se Amerika treba vratiti u izolacionizam... Prvi su u ideoloski u 17. vijeku, a drugi u ranom 20.
barpy

#3753 Re: Sirija

Post by barpy »

bogoljub wrote:Američki izvori prenose da više od 70 odsto građana Sirije podržava legitimnog predsjednika Bašara Asada.

Aameričke novine World Tribune pišu: Rezultati jedne ankete pokazuju da više od 70 odsto Sirijaca podržava Bašara Asada, 20 posto ima neutralno mišljenje dok samo 10 odsto ispitanika ne podržava sirijskog predsjednika. World Tribune smatra da je porast popularnosti Bašara Asada zbog dugoročnog rata u Siriji a potom piše: Narodna popularnost koju uživa sirijski predsjednik dovoljna je za neutralisanje bili kakvih zavjera za svrgnavanje Bašara Asada. U Siriji su organizovana masovna okupljanja i mitinzi u znak podrške legitimnom predsjedniku Bašaru Asadu.
Dakle, oko 15.000.000 ljudi su uz Asada! :-)
gdje je vršena anketa, u Latakiji ? :lol:
koji su to levatčine od vojske kad imaš podršku 70 % stanovništva i ne možeš da najuriš tamo neke (90% strance) ljude u papučama i sandalama koje podržava samo 10 % Sirijaca.. :-)
anketa ? hahahah, jao kakvih bedasotća ovi probašarovski forumaški likovi neće provaliti...kakva anketa u sred rata ? ko može i kako sprovesti fer i korektnu anketu u ratnom stanju !? jesu li to pitali i one u Alepu, Homsu, okolini Damaska šta misle,izgleda da jesu, a vrlo vjerovatno da su mišljenje dali i ovi strani borci iz okolnih zemalja sa trenutnim prebivalištem u Siriji, zato je postotak antibešarovaca tako visok, 10 % , inače bi bio ispod 3 %.... :-)
Last edited by barpy on 03/09/2013 22:23, edited 2 times in total.
vivaldi

#3754 Re: Sirija

Post by vivaldi »

propagnadni sirijski sukob na klixu, iz krajnosti u krajnost
Herr Flick

#3755 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

barpy wrote:
koji su to levatčine od vojske kad imaš podršku 70 % stanovništva i ne mogu da najuriš tamo neke (90% strance) ljude u papučama i sandalama koje podržava samo 10 % Sirijaca.. :-)
anketa ? hahahah, jao kakvih bedasotća ovi probašarovski forumaški likovi neće provaliti...kakva anketa u sred rata ? ko može i kako sprovesti fer i korektnu anketu u ratnom stanju !? jesu li to pitali i one u Alepu, Homsu, okolini Damaska šta misle,izgleda da jesu, a vrlo vjerovatno da su mišljenje dali i ovi strani borci iz okolnih zemalja sa trenutnim prebivalištem u Siriji, zato je postotak antibešarovaca tako visok, 10 % , inače bi bio ispod 3 %.... :-)
Ne moze ni USA sa najsavremenijem oruzjem 10 godina da najuri tamo neke talibane u Afganistanu takodje u papucama i sandalama :D :D
husein_kapetan

#3756 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Alfons Kauders wrote:
husein_kapetan wrote:Možda ću malo izaći van uobičajenih okvira i mog stila pisanja ali...
Imajući u vidu toliko aklamiranu američku borbenu intervenciju u siriji koja prije svega ima "humanitarni karakter" neumitno se... sukladno već kolaudiranoj doktrini ovih ratova.. postavlja jedno pitanje..
- uz nepobitnu činjenicu da je nobelu (za mir) prije svega važan sirijski narod i njihova budućnost - koliko će odokativno puniti siromašnog uranijuma po jednom tomahawk projektilu?
Neki govore da ih inače pune sa oko 300kg ovog dragocjenog materijala , sada na poklon sirijskom narodu, koji će "dugoročno beneficirati ovim poklonom" kao mnogi do sada i koji im njihovi "prijatelji" brižljivo spremaju.

Zato što u zadnjih dvadeset godina nijedna pomenuta bojeva glava ovih i mnogih drugih projektila " ne sadržava" siromašni uranijum Od zemlje nam ovdašnje, do Srbije, Iraka, Afghanistana, Libije.. samo konvencionalno naoružanje na radost svih.
u navedenim humanitarnim Intervencijama je izbačeno toliko siromašnog uranijuma da... je danas gotovo nemoguće kvantificirati "beneficije" u pomenutim areama...
Ili možda želiš objekticirati napisano.. ??
barpy

#3757 Re: Sirija

Post by barpy »

Herr Flick wrote:
barpy wrote:
koji su to levatčine od vojske kad imaš podršku 70 % stanovništva i ne mogu da najuriš tamo neke (90% strance) ljude u papučama i sandalama koje podržava samo 10 % Sirijaca.. :-)
Ne moze ni USA sa najsavremenijem oruzjem 10 godina da najuri tamo neke talibane u Afganistanu takodje u papucama i sandalama :D :D
naravno da ne može, jer ti ljudi znaju za što se bore, otuda iz Horasana je takoreci sve i krenulo, crne zastave su i krenule iz Horasana (znam da ti j eovo nepoznata tema :D ), ako te zastave ne može zaustaviti USA pa kako će onda crv Bašar ? :-)
Alfons Kauders

#3758 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

husein_kapetan wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zato što u zadnjih dvadeset godina nijedna pomenuta bojeva glava ovih i mnogih drugih projektila " ne sadržava" siromašni uranijum Od zemlje nam ovdašnje, do Srbije, Iraka, Afghanistana, Libije.. samo konvencionalno naoružanje na radost svih.
u navedenim humanitarnim Intervencijama je izbačeno toliko siromašnog uranijuma da... je danas gotovo nemoguće kvatificirati "beneficije" u pomenutim areama...
Ili možda želiš objekticirati napisano.. ??
Zelim da fino kazes koje oruzje koristi DU bojeve glave i koje ce biti koristeno u Siriji. Takodjer, koji su sistemi sa DU bojevim glavama koristeni u Srbiji, Afganistanu i Libiji (u Iraku jest bilo upotrebe, u prvih nekoliko dana)

Hvala.
Alfons Kauders

#3759 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

barpy wrote: jesu li ovo sve neke pičke pa ne smiju pokazati lice i stati iza svojih riječi ili neki net cirkusanti kao naši probešarovi forumaši !? :D
Ma Tea Party degenerici, dovoljno je pogledati tu FB stranicu koju neprestano linkaju. Palin, Beck, Obama Hitler, Gestapo i sl gluposti. Nasi ljevicari i antiglobaliste raja s sa najvecim fundamentalistima i desnicarima u Americi. :-) Ali ko sto vec znamo, oni se bas i ne kontaju u americku politiku, kao uostalom i u sve ostalo sto je relevantno za temu. :D
Maystor

#3760 Re: Sirija

Post by Maystor »

nakon svih besmislica koje su se pričale o ruskim brodovima, njihova stvarna uloga bi mogla biti ovako nešto

http://www.youtube.com/watch?v=2WzF_4eBTYQ
webby-x

#3761 Re: Sirija

Post by webby-x »

Kada će Arapi jednom rješavati sami probleme
u svojoj avliji bez pomoći kafira?
Herr Flick

#3762 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

barpy wrote: naravno da ne može, jer ti ljudi znaju za što se bore, otuda iz Horasana je takoreci sve i krenulo, crne zastave su i krenule iz Horasana (znam da ti j eovo nepoznata tema :D ), ako te zastave ne može zaustaviti USA pa kako će onda crv Bašar ? :-)
Ko ste vi,vojska Allahova pa vam niko ne moze nista :D :D :lol:
Revoltage

#3763 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Herr Flick wrote:
barpy wrote: naravno da ne može, jer ti ljudi znaju za što se bore, otuda iz Horasana je takoreci sve i krenulo, crne zastave su i krenule iz Horasana (znam da ti j eovo nepoznata tema :D ), ako te zastave ne može zaustaviti USA pa kako će onda crv Bašar ? :-)
Sve ide uz pomoc Izraela i sluga. A Boga ima. Oni da se Allaha boje ne bi isli cmizdriti kod Netanyahua. Stari su to prijatelji. E budale jedne.

Ovo je iz mog vjerskog uvjerenja.
Maystor

#3764 Re: Sirija

Post by Maystor »

Najavljeni napadi tomahavcima će onesposobiti bitan dio sirijske vojne infrastrukture, ali to neće skratiti rat, naprotiv produžiće ga. Iran i hezbolah će pojačati svoju ulogu, jer moraju po svaku cijenu spriječiti pad Sirije. Svi oni koji misle da će sirijska vojska kapitulirati dva dana nakon što padne prva raketa - su budale.
barpy

#3765 Re: Sirija

Post by barpy »

Revoltage wrote:
Herr Flick wrote:
Sve ide uz pomoc Izraela i sluga. A Boga ima. Oni da se Allaha boje ne bi isli cmizdriti kod Netanyahua. Stari su to prijatelji. E budale jedne.

Ovo je iz mog vjerskog uvjerenja.
batal ti je to uvjerenje .. :D
tesanj

#3766 Re: Sirija

Post by tesanj »

barpy wrote:
Herr Flick wrote:
barpy wrote:
naravno da ne može, jer ti ljudi znaju za što se bore, otuda iz Horasana je takoreci sve i krenulo, crne zastave su i krenule iz Horasana (znam da ti j eovo nepoznata tema :D ), ako te zastave ne može zaustaviti USA pa kako će onda crv Bašar ? :-)
:lol: :lol: :lol: i osvojit ce istocni rim tekbirima, mensecini tako pise. :lol: :lol:
Alfons Kauders

#3767 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Maystor wrote:nakon svih besmislica koje su se pričale o ruskim brodovima, njihova stvarna uloga bi mogla biti ovako nešto

http://www.youtube.com/watch?v=2WzF_4eBTYQ
O Kolumbo, izvini nisam te prepozno.... Hvala sto si nam objasnio nesto sto sam vec napisao 4-5 puta :-)
vivaldi

#3768 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Maystor wrote:Svi oni koji misle da će sirijska vojska kapitulirati dva dana nakon što padne prva raketa
mnogo toga o cilju akcije ce pokazati izbor meta
barpy

#3769 Re: Sirija

Post by barpy »

tesanj wrote:
:lol: :lol: :lol: i osvojit ce istocni rim tekbirima, mensecini tako pise. :lol:
Istočni Rim je osvojen genije..još davno ako nisi znao ;-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3770 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

barpy wrote:
tesanj wrote:
:lol: :lol: :lol: i osvojit ce istocni rim tekbirima, mensecini tako pise. :lol:
Istočni Rim je osvojen genije..još davno ako nisi znao ;-)
ne pika on to nego čeka da ga oslobodi bašar che aSSad
husein_kapetan

#3771 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Alfons Kauders wrote:

Zelim da fino kazes koje oruzje koristi DU bojeve glave i koje ce biti koristeno u Siriji. Takodjer, koji su sistemi sa DU bojevim glavama koristeni u Srbiji, Afganistanu i Libiji (u Iraku jest bilo upotrebe, u prvih nekoliko dana)

Hvala.
Nemam ja nikakvu namjeru ulaziti u bermurdski trougao sterilnih diskusija motiviranih vlastitim frustracijama iliti ideologijama. Svakomu danas je dostupna informacija u svim formama. Moja digresija evidentira dobro znani problem pred kojim mnogi morbidno zatvaraju oči.
I ne uvjeravao ja tebe ni u šta .... ovo moje nije supozicija već fakat koji i mi danas osjećamo na svojoj koži..Ergo svakom svoja slobodna arbitraža..
Last edited by husein_kapetan on 03/09/2013 23:00, edited 1 time in total.
barpy

#3772 Re: Sirija

Post by barpy »

japin_mutapi wrote:
sad će on to za tren, 70 % ljudi ga podržava, 20 % je onih kojima je ravno do mora, a samo je 10 % onih protiv njega... :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3773 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

barpy wrote:
japin_mutapi wrote:
sad će on to za tren, 70 % ljudi ga podržava, 20 % je onih kojima je ravno do mora, a samo je 10 % onih protiv njega... :D
+ podržava ga i Царь Владимир ...
CungaLunga

#3774 Re: Sirija

Post by CungaLunga »

Jos jednom se pokazalo da medjunarodna zajednica nema nikakve mehanizme da zaustavi ratovanje i
stiti stanovnistvo. Samo jos fali da posalju mirovne snage u plavim kacigama da sa strane gledaju pokolj
i salju izvjestaje.
Alfons Kauders

#3775 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

husein_kapetan wrote:
Alfons Kauders wrote:

Hvala.
Nemam ja nikakvu namjeru ulaziti u bermurdski trougao sterilnih diskusija motiviranih vlastitim frustracijama iliti ideologijama. Svakomu danas je dostupna informacija u svim formama. Moja digresija evidentira dobro znani problem pred kojim mnogi morbidno zatvaraju oči.
I ne uvjeravao ja tebe ni u šta .... ovo moje nije supozicija već fakat koji i mi danas osjećamo na svojoj koži..Ergo svakom svoja slobodna arbitraža..
Pa ako je svakom dostupna informacija, zasto onda valjas gluposti i/ili lazes?
Locked