U Domodu 1099 KM na ludoj akciji
Čačkao sam ga nekih 5-6 sati i jako sam zadovoljan (a potežak sam).
Primjetio sam dva problemčića (ako ih tako uopšte mogu nazvati, jer su manje više nebitni) koje se nadam da neko sa foruma možda zna kako riješiti:
1. U smart hubu nemam app "my games". Imam samo Games (možda je to novi naziv u Tizenu 3.0) ali pod tom stavkom imam samo nekih 10ak igara spectrum kvalitete
2. Svaki put kad mi je na TV-u samo Tizen meni (onaj u dnu kao web OS) upali se auto dimming opcija. Napominjem da mi je u postavkama pogašeno svo ecco sranje. Nije puno iritirajuće ali eto, volio bijh da se to ne dešava.
Inače, koga zanima, malo utisaka:
VA panel sa direct LED osvjetljenjem.
DSE se primjeti, ali jako malo isključivo na 100% jednobojnim screenovima. Npr, dok igram Fifu ili gledam fudbal ne primjeti se upošte iako kamera brzo panuje (za razliku od LG-a serije 6 kojeg sam prije dvije godine kupio i vratio radi toga).
Motion blur je neznatan, ništa gori nego kod mog boljeg televizora, Panasonica CX800.
Baclkight bleedinga nema.
Uglovi gledanja standardni za VA panel.
Tizen radi ko munja.
Mirroring sa Samsung Galaxy telefonima uživanje (probao S6 i A5 2017).
Pušta sa USB 2.0 bez problema 4k video. HDR se ko nešto pali ali nisam siguran još jel to kako treba ili nije. Mislim da je to na ovoj klasi TV-a samo šminka.
Daljinski minimalan, ali extra dobar. Razočarao sam se jer sam mislio da je na njemu i pointer uključen ali nije. Voice control radi extra, Prepoznaje moj Rade Šerbedžija engleski.
Ako koga šta zanima pitajte slobodno.
Edit:
I da, moram spomenuti, momak u Domodu bio jako ljubazan. Pristao da mi otvori TV koji kupujem, da ga upalim i detaljno pregledam u cilju uočavanja nekih nedostataka (lutrije sa kvalitetom panela). Držao panel na krilu dok sam ja pregledao unaprijed spremljeni video materijal na USB sticku. Iz prve smo uboli TV kako treba, a napomenuo mi je da mi, ako mi se ovaj ne svidi, može otpakovati još jedan. Svaka čast na ljubaznosti.
Rijetkost je to, znam jer sam obilazio radnje. Nisu svi spremni ni da ti upale izloženi TV, a kamoli da ti daju da testiraš zapakovane. Posebno ako se radi o ovoj klasi TV-a koji sada ide ko toster na sniženju. U Santa Domenica su isto tako bili ljubazni i spremni na isto, ali je ovaj Samsung bio ipak bolji izbor od Sonyija koji sam kod njih gledao.