TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
salocha

#3751 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by salocha »

Nakon dileme koju sam podjelio na ovom forumu prije par dana kupio sam Samsung 50MU6172.

U Domodu 1099 KM na ludoj akciji :).

Čačkao sam ga nekih 5-6 sati i jako sam zadovoljan (a potežak sam).

Primjetio sam dva problemčića (ako ih tako uopšte mogu nazvati, jer su manje više nebitni) koje se nadam da neko sa foruma možda zna kako riješiti:
1. U smart hubu nemam app "my games". Imam samo Games (možda je to novi naziv u Tizenu 3.0) ali pod tom stavkom imam samo nekih 10ak igara spectrum kvalitete :). Vidim da ljudi po youtubu igraju neke malo jače igre i to gamepadom. Jel u pitanju regionalno ograničenje Smart huba i ako jeste kako to riješiti?
2. Svaki put kad mi je na TV-u samo Tizen meni (onaj u dnu kao web OS) upali se auto dimming opcija. Napominjem da mi je u postavkama pogašeno svo ecco sranje. Nije puno iritirajuće ali eto, volio bijh da se to ne dešava.

Inače, koga zanima, malo utisaka:
VA panel sa direct LED osvjetljenjem.
DSE se primjeti, ali jako malo isključivo na 100% jednobojnim screenovima. Npr, dok igram Fifu ili gledam fudbal ne primjeti se upošte iako kamera brzo panuje (za razliku od LG-a serije 6 kojeg sam prije dvije godine kupio i vratio radi toga).
Motion blur je neznatan, ništa gori nego kod mog boljeg televizora, Panasonica CX800.
Baclkight bleedinga nema.
Uglovi gledanja standardni za VA panel.
Tizen radi ko munja.
Mirroring sa Samsung Galaxy telefonima uživanje (probao S6 i A5 2017).
Pušta sa USB 2.0 bez problema 4k video. HDR se ko nešto pali ali nisam siguran još jel to kako treba ili nije. Mislim da je to na ovoj klasi TV-a samo šminka.
Daljinski minimalan, ali extra dobar. Razočarao sam se jer sam mislio da je na njemu i pointer uključen ali nije. Voice control radi extra, Prepoznaje moj Rade Šerbedžija engleski.

Ako koga šta zanima pitajte slobodno.

Edit:
I da, moram spomenuti, momak u Domodu bio jako ljubazan. Pristao da mi otvori TV koji kupujem, da ga upalim i detaljno pregledam u cilju uočavanja nekih nedostataka (lutrije sa kvalitetom panela). Držao panel na krilu dok sam ja pregledao unaprijed spremljeni video materijal na USB sticku. Iz prve smo uboli TV kako treba, a napomenuo mi je da mi, ako mi se ovaj ne svidi, može otpakovati još jedan. Svaka čast na ljubaznosti.
Rijetkost je to, znam jer sam obilazio radnje. Nisu svi spremni ni da ti upale izloženi TV, a kamoli da ti daju da testiraš zapakovane. Posebno ako se radi o ovoj klasi TV-a koji sada ide ko toster na sniženju. U Santa Domenica su isto tako bili ljubazni i spremni na isto, ali je ovaj Samsung bio ipak bolji izbor od Sonyija koji sam kod njih gledao.
PlusSA

#3752 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Svaka cast druze na informacijama.

I ja se dvoumim oko 50-55" istog modela.

Kako si zadovoljan kad pustis 4k materijal preko stika?
Jesi li skidao filmove koji imaju HDR.

Na sta trebam obratiti paznju kad budem išao istog modela. Jer sam vidjeo te akcije u domodu.
MTV

#3753 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Ovo je dosad najbolje snizenje MU6172 serije. Mada i kod njih mala nelogicnost u cijenama:

40MU6172 - 1149 KM
43MU6172 - 895 KM
50MU6172 - 1099 KM
55MU6172 - 1295 KM

Jeftinije uzet 43" ili 50" od 40"
salocha

#3754 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by salocha »

PlusSA wrote:Svaka cast druze na informacijama.

I ja se dvoumim oko 50-55" istog modela.

Kako si zadovoljan kad pustis 4k materijal preko stika?
Jesi li skidao filmove koji imaju HDR.

Na sta trebam obratiti paznju kad budem išao istog modela. Jer sam vidjeo te akcije u domodu.

Kažu, ali nisam siguran, da 55" ima IPS panel, ako ti to nešto znači (manji kontrast, veći ugao gledanja). 4K na Panasonicu puštam sa USB 3.0 na USB 3.0 port i radi. Mislio sam da neće na ovom Samsungu jer ima samo dva 2.0 USB porta, ali piči bez problema, ne sjecka nimalo. Probao sam Daredevila fajl od nekih 40 GB sa WD passport externog HDD 3.0, kao i promotivne klipove Sony/Lg koje sam skinuo sa neta sa Verbatim 2.0 USB memory sticka. Provjeravao sam na info rezoluciju i 4k je 100%.
Za HDR nisam siguran. Neki od ovih klipova su navodno sa HDR. Promjeni se slika to je sigurno kad se upali HDR, ali koja je kvaliteta toga nemam pojma, jer nikada do sada nisam ni gledao nešto što je HDR. Mislim da TV mora imati mogućnost jako velikog osvjetljenja panela da bi to radilo kako treba.

A ponuda jeste najbolja što može, čak i malo nevjerovatna, Pričao sam momkom iz Samsunga koji je bio u Domod radnji. Kaže da su Domodu dali neku extra ponudu. I na E-kupi je okinula cijena, ali ako plaćaš Unicredit karticom, ali ja tako imam osjećaj da kupujem mačka u vreći. Imao sam neugodnih iskustava sa dostavljenim zapakovanim televizorima. Nije to do E-kupi bilo da budem jasan, ne mislim da su oni prevaranti ili nešto tako, čak mislim da su OK koliko se to kod nas može očekivati. To je do slabije kontrole kvalitete kod proizvođača. Staviš 10 primjeraka istog modela i svih 10 će biti različiti po kvaliteti izrade. Tako da sam davno rekao da nikada više neću kupiti TV dok ga prvo detaljno ne pregledam.

Mislim da tebaš obratiti pažnju na stvari koje se vide golim okom. Mene ubija nejednako pozadinsko osvjetljenje. Ponesi na sticku neki video (skini sa youtube) gdje se smjenjuju jednobojni screenovi - siva posebno 5%, 10%, 20% i odmah vidiš da li negdje pretjerano izbija pozadinsko osvjetljenje. Možeš ponijeti i neki DSE test da vidiš da li je puno "prljav" ekran od sjena pozadinskog osvjetljenja (imaš test sa horizontalno skrolujućim nijansama bijela-siva. Ostalo se već pretpostavlja iz specifikacija. I naravno ponesi i nešto što gledaš najviše pa vidi kako ti izgleda. Nemoj puno obraćati pažnju na mišljenje drugih po pitanju slike. 10 od 10 mojih prijatelja ne vidi na slici što ja vidim i kažu mi da sam lud.
PlusSA

#3755 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Idem i ja sutra najvjerovatnije pogledati modele pa kupiti 50 ili 55".

Svakako imam obicni LCD TV star 7/8 godina pa kakav god uzeo mora biti drasticno bolje :D

Valjda ubodem dobar model bez problema, iako sta god covjek da kupi to je lutrija nema pravila.

Jos me zanima jel garancija automatski 5x godina ili moraš prijaviti svoje podatke i broj TV-a na sajtu samsunga.
salocha

#3756 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by salocha »

PlusSA wrote:Idem i ja sutra najvjerovatnije pogledati modele pa kupiti 50 ili 55".

Svakako imam obicni LCD TV star 7/8 godina pa kakav god uzeo mora biti drasticno bolje :D

Valjda ubodem dobar model bez problema, iako sta god covjek da kupi to je lutrija nema pravila.

Jos me zanima jel garancija automatski 5x godina ili moraš prijaviti svoje podatke i broj TV-a na sajtu samsunga.
Internet registracija u roku od 60 dana, Garancija 2+3 godine.
diablobih

#3757 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

I kupovina tva nije lutrija!
CooK

#3758 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

salocha wrote:Nakon dileme koju sam podjelio na ovom forumu prije par dana kupio sam Samsung 50MU6172.

U Domodu 1099 KM na ludoj akciji :).

Čačkao sam ga nekih 5-6 sati i jako sam zadovoljan (a potežak sam).

Primjetio sam dva problemčića (ako ih tako uopšte mogu nazvati, jer su manje više nebitni) koje se nadam da neko sa foruma možda zna kako riješiti:
1. U smart hubu nemam app "my games". Imam samo Games (možda je to novi naziv u Tizenu 3.0) ali pod tom stavkom imam samo nekih 10ak igara spectrum kvalitete :). Vidim da ljudi po youtubu igraju neke malo jače igre i to gamepadom. Jel u pitanju regionalno ograničenje Smart huba i ako jeste kako to riješiti?
2. Svaki put kad mi je na TV-u samo Tizen meni (onaj u dnu kao web OS) upali se auto dimming opcija. Napominjem da mi je u postavkama pogašeno svo ecco sranje. Nije puno iritirajuće ali eto, volio bijh da se to ne dešava.

Inače, koga zanima, malo utisaka:
VA panel sa direct LED osvjetljenjem.
DSE se primjeti, ali jako malo isključivo na 100% jednobojnim screenovima. Npr, dok igram Fifu ili gledam fudbal ne primjeti se upošte iako kamera brzo panuje (za razliku od LG-a serije 6 kojeg sam prije dvije godine kupio i vratio radi toga).
Motion blur je neznatan, ništa gori nego kod mog boljeg televizora, Panasonica CX800.
Baclkight bleedinga nema.
Uglovi gledanja standardni za VA panel.
Tizen radi ko munja.
Mirroring sa Samsung Galaxy telefonima uživanje (probao S6 i A5 2017).
Pušta sa USB 2.0 bez problema 4k video. HDR se ko nešto pali ali nisam siguran još jel to kako treba ili nije. Mislim da je to na ovoj klasi TV-a samo šminka.
Daljinski minimalan, ali extra dobar. Razočarao sam se jer sam mislio da je na njemu i pointer uključen ali nije. Voice control radi extra, Prepoznaje moj Rade Šerbedžija engleski.

Ako koga šta zanima pitajte slobodno.

Edit:
I da, moram spomenuti, momak u Domodu bio jako ljubazan. Pristao da mi otvori TV koji kupujem, da ga upalim i detaljno pregledam u cilju uočavanja nekih nedostataka (lutrije sa kvalitetom panela). Držao panel na krilu dok sam ja pregledao unaprijed spremljeni video materijal na USB sticku. Iz prve smo uboli TV kako treba, a napomenuo mi je da mi, ako mi se ovaj ne svidi, može otpakovati još jedan. Svaka čast na ljubaznosti.
Rijetkost je to, znam jer sam obilazio radnje. Nisu svi spremni ni da ti upale izloženi TV, a kamoli da ti daju da testiraš zapakovane. Posebno ako se radi o ovoj klasi TV-a koji sada ide ko toster na sniženju. U Santa Domenica su isto tako bili ljubazni i spremni na isto, ali je ovaj Samsung bio ipak bolji izbor od Sonyija koji sam kod njih gledao.
Cestitke na kupovini novog TV-a i svaka cast na ovoj mini recenziji. Puno ljudi smo ovdje savjetovali sto se tice kupovine televizora i niko nije htio odvojiti 15 minuta da napise recenziju istog. Ima samo jedna nejasnoca(ovo sto sam boldovao). Ako primjetis DSE na jednobojnim prikazima ekrana tek onda ces ga primijetiti ako kamera panuje jer se cesto DSE i ne primjeti kada su jednobojni screen-ovi nego samo kod panovanja a ako se vec primjeti i kod jednobojnih screen-ova onda pri panovanju budu iritirajuce primjetni. Ja mislim da kod tebe tu uopste nema DSE-a jer ga ne vidis kada kamera panuje preko jednobojne povrsine a ta neujednacenost na jednobojnim screen-ovima je vjerovatno losa kalibracija u 10 tacaka pa ti u nekoj od tih tacaka probija crvena, plava ili zelena nijansa i lici ti da je DSE ali ustvari treba samo odraditi profesionalnu kalibraciju(ako je toliko ocito da smeta).
CooK

#3759 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:I kupovina tva nije lutrija!
Kupovina TV-a je najveca lutrija. Svaki TV je drugaciji i uzmi 10 istih modela, poredaj jedan do drugog i svaki ce biti razlicit. Ako imas srece da ti dozvole da ga otvoris u prodavnici onda imas srecu da makar nakratko primjetis neke nedostatke ali kada ga kupujes zatvorenog odnosno u kutiji to je cista lutrija i nikad ne znas kakav je panel na TV-u, koliko DSE i bandinga ima, kakva mu je uniformiranost ekrana, ima li probijanja pozadinskog osvjetljenja, ima li mrtvih piksela, itd a sto je najgore na vecinu ovih nabrojanih nedostataka proizvodjac ne daje garanciju osim ako nisu ekstremni slucajevi pa ti se valja pomiriti sa losom slikom i gledati TV takav kakav je pa makar slika odnosno deformacije panela bile iritirajuce.
diablobih

#3760 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

CooK wrote:
Kupovina TV-a je najveca lutrija. Svaki TV je drugaciji i uzmi 10 istih modela, poredaj jedan do drugog i svaki ce biti razlicit. Ako imas srece da ti dozvole da ga otvoris u prodavnici onda imas srecu da makar nakratko primjetis neke nedostatke ali kada ga kupujes zatvorenog odnosno u kutiji to je cista lutrija i nikad ne znas kakav je panel na TV-u, koliko DSE i bandinga ima, kakva mu je uniformiranost ekrana, ima li probijanja pozadinskog osvjetljenja, ima li mrtvih piksela, itd a sto je najgore na vecinu ovih nabrojanih nedostataka proizvodjac ne daje garanciju osim ako nisu ekstremni slucajevi pa ti se valja pomiriti sa losom slikom i gledati TV takav kakav je pa makar slika odnosno deformacije panela bile iritirajuce.
Pa zato se gledaju sve specifikacije kod kuce, a ne u radnji gdje to sve izgleda bajno.
CooK

#3761 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:
CooK wrote:
Pa zato se gledaju sve specifikacije kod kuce, a ne u radnji gdje to sve izgleda bajno.
:lol: Ili si trol majstor ili nista ne kontas. Nebitno, zaboravi...
PlusSA

#3762 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Raja nazalost nije mi se dalo danas kupiti TV.

Nema modela u domodu 50 MU 6172. Barem ne u ovoj radniji koja mi je najbliža. Mozda ce doci al nisu sigurni.

Ima veci model 55 MU 6172.

Zanima me kod 50 je VA panel a kod 55 IPS ako sam dobro skontao. Uzeo bih ovaj veci model sutra al da cujem jos neko misljenje i savjet od vas.
diablobih

#3763 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Kontam ja, ali ti je nigdje veze prica, cuj ne znas kakav je panel na tvu itd... Mora podlijegati garanciji nesto sto garantuju u specifikacijama, samo je problem koliko dobru garanciju dobijes.
CooK

#3764 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:Kontam ja, ali ti je nigdje veze prica, cuj ne znas kakav je panel na tvu itd... Mora podlijegati garanciji nesto sto garantuju u specifikacijama, samo je problem koliko dobru garanciju dobijes.
Ma ne kontas ti nista jer da kontas ne bi napisao onaj odgovor iznad. Ja mislio ti trolas a ono fakat ti ozbiljan. Ova tvoja recenica:"Mora podlijegati garanciji nesto sto garantuju u specifikacijama" mi govori da samo lupetas bez ikakvog poznavanja materije. Kao da u specifikacijama pise koliko DSE-a i bandinga neki televizor ima ili kakva mu je uniformiranost ekrana i ima li probijanja pozadinskog osvjetljenja, itd. To se nigdje ne spominje u specifikacijama i garanciji i to ne mozes znati dok ne otpakujes TV a kod svakog TV-a je to drugacije.
CooK

#3765 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:Raja nazalost nije mi se dalo danas kupiti TV.

Nema modela u domodu 50 MU 6172. Barem ne u ovoj radniji koja mi je najbliža. Mozda ce doci al nisu sigurni.

Ima veci model 55 MU 6172.

Zanima me kod 50 je VA panel a kod 55 IPS ako sam dobro skontao. Uzeo bih ovaj veci model sutra al da cujem jos neko misljenje i savjet od vas.
Po meni je opravdano kupovati TV sa IPS panelom jedino ako si prisiljen gledati TV iz ugla. VA paneli imaju kontrast od 3000:1 do 5000:1 i uvjerljivu crnu boju dok IPS paneli imaju kontrast oko 1000:1 i crna boja ne postoji nego samo tamno siva sto mozes provjeriti ako ugasis svjetlo i gledas neke tamne scene. Znaci ako gledas TV direktno onda je fakat glupo uzimati TV sa IPS panelom i bez razloga zrtvovati dobar kontrast i crnu boju. Mada tvoj novac - tvoj izbor pa kupuj sta god zelis.
Cossack

#3766 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

Image

Image

Ovdje se stvorila fama oko VA panela. Da je IPS toliko loš ne bi ga ni jedna kompanija nikada stavila u svoje televizore a kamo li renomirani proizvođači.
diablobih

#3767 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

CooK wrote:
diablobih wrote:Kontam ja, ali ti je nigdje veze prica, cuj ne znas kakav je panel na tvu itd... Mora podlijegati garanciji nesto sto garantuju u specifikacijama, samo je problem koliko dobru garanciju dobijes.
Ma ne kontas ti nista jer da kontas ne bi napisao onaj odgovor iznad. Ja mislio ti trolas a ono fakat ti ozbiljan. Ova tvoja recenica:"Mora podlijegati garanciji nesto sto garantuju u specifikacijama" mi govori da samo lupetas bez ikakvog poznavanja materije. Kao da u specifikacijama pise koliko DSE-a i bandinga neki televizor ima ili kakva mu je uniformiranost ekrana i ima li probijanja pozadinskog osvjetljenja, itd. To se nigdje ne spominje u specifikacijama i garanciji i to ne mozes znati dok ne otpakujes TV a kod svakog TV-a je to drugacije.
Pa rekao si da ne mozes znati koji ces dobiti panel, logicno da znas hoces li dobiti VA ili IPS. I logicno da mozes vratiti tv ako ti probija svijetlost ili sta god da se desi ako ne spada pod normalom. Barem to sve mozes provjeriti onaj period od 7-14 dana i vidjeti je li trebas vratiti ili ostaviti sebi tv.
zomri

#3768 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

diablobih wrote:
CooK wrote:
Pa rekao si da ne mozes znati koji ces dobiti panel, logicno da znas hoces li dobiti VA ili IPS. I logicno da mozes vratiti tv ako ti probija svijetlost ili sta god da se desi ako ne spada pod normalom. Barem to sve mozes provjeriti onaj period od 7-14 dana i vidjeti je li trebas vratiti ili ostaviti sebi tv.
hajde diablo ne trolaj čovjeka. bio je više nego jasan da se radi o konkretnom primjerku panela a ne o vrsti. tu zaista može bit razlika nebo i zemlja između dva ista modela televizora i panela. ove stvari koje @cook govori nijedan proizvođač ne stavlja u specifikacije jer su to mane proizvoda. ako se žališ samo ti kažu da je tv u okviru specifikacije i ti možeš mahat ušima.
diablobih

#3769 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

:evil: :P
channel10

#3770 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Cossack wrote:Image

Image

Ovdje se stvorila fama oko VA panela. Da je IPS toliko loš ne bi ga ni jedna kompanija nikada stavila u svoje televizore a kamo li renomirani proizvođači.
Sto se tice ovih slika, meni je najbolja slika na IPS panelu.
PlusSA

#3771 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

channel10 wrote:

Image

Sto se tice ovih slika, meni je najbolja slika na IPS panelu.
I meni djeluje tako.
Odoh sutra uzeti MU 6172 55" pa se nadam najboljem.
channel10

#3772 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Otidji i pogledaj prvo pa tek onda kupuj. Lako je otici i kupiti. Nemoj da pogrijesis pa sta onda?!

Ponesi USB kako su ti vec predlozili i isprobaj i odluci.
CooK

#3773 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Image

Prvo na ovim fotografijama se ne vidi kakav je kontrast i crna kod pojedinih panela nego samo boje i uglovi gledanja. Drugo ova fotografija je nastala prije nekoliko godina i od tada su VA paneli napredovali sto se tice reprodukcije boje da kada se gledaju direktno nema nikakve razlike u reprodukciji boje izmedju VA i IPS panela(ima razlike kada se gleda iz blizine i zato su, izmedju ostalog, monitori sa IPS panelom i dalje najbolji monitori). Trece IPS paneli nisu nikako uznapredovali sto se tice kontrasta i crne boje i pogledajte recenzije bilo kojeg sajta za recenzije televizora i vidjecete da uvijek televizori sa VA panelom dobijaju bolje ocjene od onih sa IPS panelom. Cetvrto niko ne spori ono radi cega je i nastala ova fotografija a to je da je IPS superiorniji od VA panela kada se gleda iz ugla i zato se VA panel ne preporucuje nikako ako ce TV biti gledan iz ugla. Peto ova fotografija ne pokazuje ni to da je uniformnost ekrana puno bolja na VA panelu i da ima manje flashlightinga a obicno i manje DSE i bandinga. Sesto za svoje novce kupujte sta god hocete a ja samo navodim cinjenice. Sedmo garant sam jos nesto zaboravio navesti ali jbg... :)
Cossack

#3774 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

CooK wrote:

Image

Prvo na ovim fotografijama se ne vidi kakav je kontrast i crna kod pojedinih panela nego samo boje i uglovi gledanja. Drugo ova fotografija je nastala prije nekoliko godina i od tada su VA paneli napredovali sto se tice reprodukcije boje da kada se gledaju direktno nema nikakve razlike u reprodukciji boje izmedju VA i IPS panela(ima razlike kada se gleda iz blizine i zato su, izmedju ostalog, monitori sa IPS panelom i dalje najbolji monitori). Trece IPS paneli nisu nikako uznapredovali sto se tice kontrasta i crne boje i pogledajte recenzije bilo kojeg sajta za recenzije televizora i vidjecete da uvijek televizori sa VA panelom dobijaju bolje ocjene od onih sa IPS panelom. Cetvrto niko ne spori ono radi cega je i nastala ova fotografija a to je da je IPS superiorniji od VA panela kada se gleda iz ugla i zato se VA panel ne preporucuje nikako ako ce TV biti gledan iz ugla. Peto ova fotografija ne pokazuje ni to da je uniformnost ekrana puno bolja na VA panelu i da ima manje flashlightinga a obicno i manje DSE i bandinga. Sesto za svoje novce kupujte sta god hocete a ja samo navodim cinjenice. Sedmo garant sam jos nesto zaboravio navesti ali jbg... :)
Hajde ti meni reci jel misliš da bi jedan Samsung u isti model televizora za različite veličine kombinovao IPS odnosno VA panel da je toliko značajna razlika?
PlusSA

#3775 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Sorry sto sam pokrenuo diskusiju :D

Napisat cu veceras eventualno sutra svoje utiske kad kuci donesem TV. Uzet cu model Samsunga MU 6172 55".

Hvala vam na savjetima od ranije i korisno je sto ovdje ima ljudi koji se bolje od mene razumiju u svijet telvizora pa pomažu.

Nabacio sam na stik jedan 4k film, FHD i SD.

Nadam se da me Samsung nece razocarati i da ce me posluziti tokom garancije i koju godinu više.

Trazio sam vezano za ovaj model koji panel ubacuju al nema nigdje ili barem nisam nasao koji panel koristi. Cak sta vise miksaju kod svakog modela.
Post Reply