Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ninoz

#3751 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Ninoz »

placem dok gledam snimke od danas i dok slusam edina...
Hodidid

#3752 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hodidid »

Ja mu zamjeram samo na pripremi prvog meca a sve ostalo svaka cast.
Mustang1

#3753 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Sta nece ovo .. Evo ratatata :D

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3754 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Admir_1984 »

Herr Flick wrote:3 pobjede i ispadnes..Jebote FIBA i pravila :lol: :lol:
a prije kada je bilo 16 ekipa i mi na 4 uzastopna prvenstva upisali sve poraze, a za prolaz bila dovoljna jedna pobjeda. sada dobiješ 3 i ne ideš dalje, samo kada smo mi u pitanju :run:
skenderija04

#3755 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by skenderija04 »

Odavno me jedan sportski poraz nije ovako pogodio. Steta, ovi momci su mi izgledali posteno, sve sto vidis to je, i dobro i lose, nije bilo glume ni foliranja. Na kraju 3-2 je mozda i realno ali nije bilo dovoljno Aco je trener koji i dan danas razmislja kao igrac. Najbolje rjesenje za nas. Zamjeraju mu da nije smirio na plus 16...Glupost.Igrali su na ivici provalije cijelu utakmicu i tako su i stigli na +16. Zavrsili su utakmicu kako im i prilici. Ludacki . Zasto mi nikada ne zavrsimo lijepe price? Valjda cemo sutra.
moa

#3756 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by moa »

Glupo je ali moram reci, da smo ovu "dobili" glat do finala bi dosli...

Edit da smo prosli dalje :D
Last edited by moa on 09/09/2013 23:57, edited 1 time in total.
denimb

#3757 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by denimb »

Jedino s tim mogu uporediti nase kosarkase na EP, kapa do poda...ne znam jesam li u zivotu vidio ovakvu borbu nase ekipe!
saphir_

#3758 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Admir_1984 wrote:
a prije kada je bilo 16 ekipa i mi na 4 uzastopna prvenstva upisali sve poraze, a za prolaz bila dovoljna jedna pobjeda. sada dobiješ 3 i ne ideš dalje, samo kada smo mi u pitanju :run:

nista nam ne preostaje nego da se kolektivno samoubijemo :(

Image
Logovan

#3759 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Logovan »

Admir_1984 wrote:
Hoće to kad pravila pišu idioti. :-) :roll:
Hodidid

#3760 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hodidid »

moa wrote:Glupo je ali moram reci, da smo ovu dobili glat do finala bi dosli...
Kako mislis da smo je dobili? Pa dobili smo je.
Mustang1

#3761 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

enrike wrote:E ovo se stvarno mora pročitati, ovo je zalog za budućnost. Bravo Zmajevi, ponosni smoooo

http://www.bhbasket.ba/ovo-morate-proci ... zmajevima/
Teletoviceva slika i potpis sa twittera
Ne treba nam Supermen ni Betmen, mi imamo naseg Denisa... najveci navijac reprezentacije BiH
Image
Last edited by Mustang1 on 09/09/2013 23:58, edited 1 time in total.
P308

#3762 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by P308 »

Dragi gospodine Petroviću, pišem Vam ovo pismo kako bih Vam kazao kako ste od ovog Eurobasketa i zvanično postali počasni miljenik svakog Bosanca i Hercegovca. Ono što ste vi uradili u ovih nekoliko mjeseci kvalifikacija, priprema i utakmica tokom Eurobasketa, još niko nije uspio, a to nije ni pobjeda, ni dobri rezultati, već jedinstvo koje se stvorilo unutar svakog Bosanca i Hercegovca. Bosna i Hercegovina je mala zemlja, zemlja koja je u svome životu prošla mnogo toga, od rata, preko suza, preko pobjeda i poraza, i trebala joj je jedna ovako ispričana priča od Vas i Vaših momaka. Ujedinili ste Bosnu i Hercegovinu, poštovani treneru Petroviću, pa makar i na par sati, na par dana, mjeseci, učinili ste ono što je nakon silnih dešavanja u ovoj nam lijepoj državi, jako, jako teško. Vi ste ponos nacije, Vi i Vaši momci. Ovo prvenstvo nije izgubljeno, bez obzira što se nismo plasirali u drugi krug. Bosna i Hercegovina je pobjednik ovog takmičenja, a Vi ste naš najbolji pojedinac. Vjerovali ste i u Mirzu, i u Nihada, i u Andriju, i u Marka, i Elmedina, i ostale momke i pokazali ste da sa pravom nosite titulu najboljega, barem u našoj lijepoj domovini.

Vjera u sve njih Vas stavlja na prijestolje miljenika navijača Bosne i Hercegovine. Nismo mi izgubili ovo takmičenje, ne, ne, mi smo veliki pobjednici. Vi ste ljudima „usadili“ tu Vašu energiju za vjerom u Vaše momke. I sam sam jedan od onih koji su drhtali svaki naš napad, svaki Mirzin ludi šut, svaki Nihadov prodor na koš, Elmedinov šut sa slobodnih, izvlačenje Marka za tri poena, svaki napad Bosne i Hercegovine. A zašto? Zato što ste, gospodine Petroviću, Vi vjerovali u njih, a kada jedna takva veličina vjeruje u momke iza kojih stoji, onda i navijači nemaju drugog izbora. Ujedinili ste nas, postali smo jedno, košarka je ponovo zaživjela u našoj zemlji. Ponovo su se rodili neki novi Delibašići, Markovići, Mršići, Firići, Alihodžići, Halimići, i ostali veliki bh košarkaši. Dok ovo kucam, jedna malena suza mi niz lice ide, suza bosanska, suza ponosna, suza inatna, ona koja druge poštuje, a svoje voli. Niste nas samo ujedinili, selektore, već ste pokazali kako da volimo svoju domovinu, našu lijepu domovinu.

Na kraju Vam želim još samo nešto reći, dragi gospodine Petroviću. NE NAPUŠTAJTE NAS!! Ne idite od ovih momaka, koji su u Vama osjetili pristup jednog oca prema djetetu. Znam da je situacija takva, da ste tu volonterski, i Vi i Vaše kolege, ali učinite to zbog nas, zbog ovog navijača, kojeg ste tokom ovih par mjeseci vodstva reprezentacije očarali svojim vođenjem i ljubavlju prema ovoj državi. Vi ste naš Bosanac i cijela Bosna i Hercegovina Vas od danas još više i poštuje, i cijeni, ali i jako voli. Samo sjedite na onu klupu, i vjerujte u ove momke, jer Vašom vjerom u njih i njihovom ljubavlju prema domovini, naš rezultat u budućnosti izostati neće. Hvala Vam za sve, gospodine Aleksandre Petroviću, puno Vam hvala.
devito

#3763 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by devito »

Hodidid wrote:
moa wrote:Glupo je ali moram reci, da smo ovu dobili glat do finala bi dosli...
Kako mislis da smo je dobili? Pa dobili smo je.
Da smo dobili sa 10 razlike.
Takodjer i ja mislim da smo prosli dalhe, ne bi nam kraja bilo.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Mustang1

#3764 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

I ja isto .. Mozda osvojili ne bi ali bi do polufinala dosli 100000 %
Lakat Jebić

#3765 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lakat Jebić »

sad kad ste svi ovako galvanizirani za kosarku - mondo.rs i citajte avdiceve kolumne, ima ih podosta :D pratili ili ne pratili kosarku inace, fasciniracete se sta taj covjek sve o ovom sportu zna
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3766 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Velkoski »

Lakat Jebić wrote:sad kad ste svi ovako galvanizirani za kosarku - mondo.rs i citajte avdiceve kolumne, ima ih podosta :D pratili ili ne pratili kosarku inace, fasciniracete se sta taj covjek sve o ovom sportu zna
Kobi hejter, nula od čovjeka!
Bosnianman

#3767 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bosnianman »

P308 wrote:
Dragi gospodine Petroviću, pišem Vam ovo pismo kako bih Vam kazao kako ste od ovog Eurobasketa i zvanično postali počasni miljenik svakog Bosanca i Hercegovca. Ono što ste vi uradili u ovih nekoliko mjeseci kvalifikacija, priprema i utakmica tokom Eurobasketa, još niko nije uspio, a to nije ni pobjeda, ni dobri rezultati, već jedinstvo koje se stvorilo unutar svakog Bosanca i Hercegovca. Bosna i Hercegovina je mala zemlja, zemlja koja je u svome životu prošla mnogo toga, od rata, preko suza, preko pobjeda i poraza, i trebala joj je jedna ovako ispričana priča od Vas i Vaših momaka. Ujedinili ste Bosnu i Hercegovinu, poštovani treneru Petroviću, pa makar i na par sati, na par dana, mjeseci, učinili ste ono što je nakon silnih dešavanja u ovoj nam lijepoj državi, jako, jako teško. Vi ste ponos nacije, Vi i Vaši momci. Ovo prvenstvo nije izgubljeno, bez obzira što se nismo plasirali u drugi krug. Bosna i Hercegovina je pobjednik ovog takmičenja, a Vi ste naš najbolji pojedinac. Vjerovali ste i u Mirzu, i u Nihada, i u Andriju, i u Marka, i Elmedina, i ostale momke i pokazali ste da sa pravom nosite titulu najboljega, barem u našoj lijepoj domovini.

Vjera u sve njih Vas stavlja na prijestolje miljenika navijača Bosne i Hercegovine. Nismo mi izgubili ovo takmičenje, ne, ne, mi smo veliki pobjednici. Vi ste ljudima „usadili“ tu Vašu energiju za vjerom u Vaše momke. I sam sam jedan od onih koji su drhtali svaki naš napad, svaki Mirzin ludi šut, svaki Nihadov prodor na koš, Elmedinov šut sa slobodnih, izvlačenje Marka za tri poena, svaki napad Bosne i Hercegovine. A zašto? Zato što ste, gospodine Petroviću, Vi vjerovali u njih, a kada jedna takva veličina vjeruje u momke iza kojih stoji, onda i navijači nemaju drugog izbora. Ujedinili ste nas, postali smo jedno, košarka je ponovo zaživjela u našoj zemlji. Ponovo su se rodili neki novi Delibašići, Markovići, Mršići, Firići, Alihodžići, Halimići, i ostali veliki bh košarkaši. Dok ovo kucam, jedna malena suza mi niz lice ide, suza bosanska, suza ponosna, suza inatna, ona koja druge poštuje, a svoje voli. Niste nas samo ujedinili, selektore, već ste pokazali kako da volimo svoju domovinu, našu lijepu domovinu.

Na kraju Vam želim još samo nešto reći, dragi gospodine Petroviću. NE NAPUŠTAJTE NAS!! Ne idite od ovih momaka, koji su u Vama osjetili pristup jednog oca prema djetetu. Znam da je situacija takva, da ste tu volonterski, i Vi i Vaše kolege, ali učinite to zbog nas, zbog ovog navijača, kojeg ste tokom ovih par mjeseci vodstva reprezentacije očarali svojim vođenjem i ljubavlju prema ovoj državi. Vi ste naš Bosanac i cijela Bosna i Hercegovina Vas od danas još više i poštuje, i cijeni, ali i jako voli. Samo sjedite na onu klupu, i vjerujte u ove momke, jer Vašom vjerom u njih i njihovom ljubavlju prema domovini, naš rezultat u budućnosti izostati neće. Hvala Vam za sve, gospodine Aleksandre Petroviću, puno Vam hvala.
Potpisujem. RESPECT. :bih: :bih: Aco Petrovic :bih: :bih:
It_is_a_Leclerc

#3768 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa normalno da bi prošli. Tamo u onoj grupi neke Njemačke se spominju. Tipični dibidusi. Rasuli bismo ih.

No, šteta...

Kad se samo sjetim kakve smo bizarne koševe mi primali. Pa sa pola terena onaj nesretni Šehović i njegov brat Sead, takođe. Onda ono titranje lopte po obruču u meču sa CG, pa onda ono iza table, pa nam Aleksa faking Popović koji, što kaže Edin, ubaci trojku svake četiri godine, ubaci trojku, pa nam Antić, nakon što je protiv Srbije promašio 10 šuteva, uvali 2 trojke iz pet pokušaja....

Očito nije bila volja "neba" da idemo dalje...

Šta nakon ovog ?!

Ja se nadam da će prevladati razum u našem savezu i da će Aci biti ponuđen fer ugovor. I da će se ostati ovi momci da odrade još nešto skupa, dok im se, poslije U20 evropskog prvenstva b divizije, ne priključe neki momci...

Valjda ćemo onda, sa tri ili više pobjeda, uspjeti proći dalje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3769 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by -LIBERO- »

Fine su to emocije, fina su ta pisma upucena Aci, ali se mora shvatiti da covjek skoro pa volontira, i da jednostavno nije realno ocekivati da takav status izgura vise od ovog jednog ciklusa.

Da li KSavez ima potencijala da covjeku plati neki eventualni drugi mandat? Da li se mogu dogovoriti oko tih nekih uslova i slicno....to treba sa neke objektivne strane sagledati, bez ove nase trenutne ostrascenosti i osjecaja prepunog emocija.

Vise je do saveza i njegovog kapaciteta, nego do Petrovica. Treba biti realan i objektivan, covjek ne moze volontirati do besvjesti. :D

Mada kod nas u Bosni ima radnika, cijeli niz zanimanja, kojima to "uspjesno" polazi za rukom . :run:

(crnjak :D ?
Last edited by -LIBERO- on 10/09/2013 01:01, edited 1 time in total.
cyprus

#3770 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa normalno da bi prošli. Tamo u onoj grupi neke Njemačke se spominju. Tipični dibidusi. Rasuli bismo ih.
Jeboga, zar ti ne reče da smo na nivou Lihtenštajna :mrgreen: I mi i Latvija...
hodža

#3771 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hodža »

Lakat Jebić wrote:sad kad ste svi ovako galvanizirani za kosarku - mondo.rs i citajte avdiceve kolumne, ima ih podosta :D pratili ili ne pratili kosarku inace, fasciniracete se sta taj covjek sve o ovom sportu zna

hodža wrote:
hodža wrote:dobit ćemo WC za svjetsko :D

šteta stvarno, ali su momci pokazali šta znači boriti se za sveti dres...

zadržati Acu, kostur ekipe i u naredne 2 godine uvesti par juniora i naredno evropsko smo u drugom krugu sigurno (ako ne budemo u grupi sa španijom, italijom, francuskom i grčkom :lol: )

i da dodam.... Edu Avdića staviti za prvog pomoćnika Aci :D

@ leet

uozbilji se ba :D
limeni

#3772 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by limeni »

svaka vam cast momci, cast je imati ovakav kosarkaski tim. ko ne dodje na docek kosarkasa ne treba komentarisat na podforumu sport. glavu gore, idemo na bolje! :thumbup:
JanuaryJones

#3773 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JanuaryJones »

Kakve smo sreće na sljedećem prvenstvu nam ni 5 pobjeda neće biti dovoljno. Izmisliće neko novo pravilo tipa previše slova u nazivu države, mamu im. Dečkima i selektoru respect!

Sent from my iPad using Tapatalk
Lakat Jebić

#3774 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lakat Jebić »

leet wrote:
Kobi hejter, nula od čovjeka!
jest, al nadji onu kolumnu o kobiju, imao je uglavnom samo rijeci fale :D
Bosnianman

#3775 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bosnianman »

-LIBERO- wrote:Fine su to emicije, fina su ta pisma upucena Aci, ali se mora shvatiti da covjek skoro pa volontira, i da jednostavno nije realno ocekivati da takav status izgura vise od ovog jednog ciklusa.

Da li KSavez ima potencijala da covjeku plati neki eventualni drugi mandat? Da li se mogu dogovoriti oko tih nekih uslova i slicno....to treba sa neke objektivne strane sagledati, bez ove nase trenutne ostrascenosti i osjecaja prepunog emocija.

Vise je do saveza i njegovog kapaciteta, nego do Petrovica. Treba biti realan i objektivan, covjek ne moze volontirati do besvjesti. :D

Mada kod nas u Bosni ima radnika, cijeli niz zanimanja, koji to "uspjesno" uspijevaju. :run:

(crnjak :D ?
Od strane KSaveza u posljednje vrijeme povuceno je dosta dobrih poteza, pa mislim da i ovaj ocigledan potez ( ponuditi Aci ugovor ) nece izostati, ponovo je se zakotrljala kosarka u BiH, moze se sad i pricati o nekim sponzorstvima i tako tim stvarima ( od drzave ne ocekujem ), Gosp. Harun Mahmutovic cini mi se radi dobar posao. Pa vjerujem da ce Aco uz normalan ugovor i sporazum sa KSavezom ostati. :thumbup: :bih:
Locked