Može još gore, ovo je ništa šta nas tek čeka...Pokrenut je specijalni rat protiv BiH i Bošnjaka, sihronizovano nastupaju spoljni i unutrašnji neprijatelji. Dodik urušava BiH uz podršku Lagumdžije, Lagumdžija napada SDA uz pomoć Dodika i Čovića...bjelave wrote:Nevjerojatno. Kako ce SDP i Lagumdzija braniti ovaj potez. Kojom argumentacijom? Kako ici u Koaliciju sa onima koji negiraju genocid u Srebrenici? Da li to znaci da je SDP promjenio stav i sada smatra da se u Srebrenici nije desio genocid ili pak smatraju da se genocid jeste desio ali da je to sporedno pitanje na kome cak ni u Srebrenici ne treba dovoditi u pitanje saveznistvo sa Dodikom.
U svakom slucaju-odvratno i ne znam moze li se ici jos nize.
LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- Shahab
#3751 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- %tacno*
#3752 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ma da...oni u centrali nista ne znaju...Harry Tuttle wrote:E to je to. Nije u pitanju Lagumdzija nego bagra politicka, kurva do kurve na svim razinama u svim strankama......ali sam isto tako siguran da ovo nisu stavovi centrala tih partija...
nije to podjela motokultivatora, asfaltiranje puta, izgradnja vodovoda pa da oni s'tim nisu upoznati. ovdje se radi o koaliciji sa negatorima GENOCIDA i zlocina na tom podrucju pa ako za to centrala ne zna, ne treba ni da postoji (bilo koja). tolika kampanja se vodila da ne bi iz same srebrenice slusali poruke kako se tamo nije desio genocid, kako su cifre prenapuhane, kako iznad memorijalnog centra treba da stoji crkva...ma ja im evo spominjem najmilije u familiji kako zlaji tako i fahri...
ima jedan prag koji ne smije niko prijeci a ovi ga upravo prelaze.
-
Innovation
#3753 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Spomenu li bilo ko "proteste" zbog ovog svega sto rade? Naravno da ne.
Da treba ici razbijati prozore na zgradi opcine Centar bilo bi ih.
Usvajanje budzeta veoma zanimljivo prodje. Ko fol u RS protesti, hoce, nece usvojiti budjet, ali cim se usvoji na Federalnom nivou /na silu Niksica/, usvoji se i u RS-u /glat/. Telefoni sada rade za budzet BiH.
Zar nisu ti isti predlagali da Nacelnik Srebrenice bude Srbin, pa se onda predomislili i dali podrsku g.Durakovicu. Vjerovatno su vec tada imali pripremljen ovaj plan.
Usvajanje budzeta veoma zanimljivo prodje. Ko fol u RS protesti, hoce, nece usvojiti budjet, ali cim se usvoji na Federalnom nivou /na silu Niksica/, usvoji se i u RS-u /glat/. Telefoni sada rade za budzet BiH.
Zar nisu ti isti predlagali da Nacelnik Srebrenice bude Srbin, pa se onda predomislili i dali podrsku g.Durakovicu. Vjerovatno su vec tada imali pripremljen ovaj plan.
- Bosnolog
#3754 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vojvoda Zlatko Abdic i dovojvoda Fikret Radoncic u savezu sa negatorima srebrenickog genocida je najvece zlo BiH i Bosnjaka,...
http://www.akos.ba/sdp-i-sbb-u-savezu-s ... rebrenicu/
SDP i SBB u savezu sa SNSD i SDS za srpsku SrebrenicuTrenutni zamjenik načelnika Općine Srebrenica i pobjednik za načelnika na posljednjim izborima, Ćamil Duraković kaže da koalicije koje negiraju vrijednosti čovjeka i genocid ne može prihvatiti, te je spreman podnijeti i ostavku, ukoliko SNSD, SDP, SDS i SBB preuzmu vlast u lokalnoj skupštini.
"Pobijedili smo na vrijednostima našeg jedinstva a ne na sujetama pojedinaca. Prevladali su očito interesi pojedinaca, ovo je težak udarac na Bošnjake Srebrenice i ja ostajem sa svojim narodom, a on je najbolji sudija o svim političarima i koalicijama u ovoj državi", kaže Durakovi
http://www.akos.ba/sdp-i-sbb-u-savezu-s ... rebrenicu/
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3755 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Fakat će se pretvoriti u VELEIZDAJNIKE, ako syebu pobjedu Srebreničana. FUJ, ako im to urade.
- duh_sa_sjekirom
#3756 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
U oko dirajte, ali Zlaju ne dirajte...
Takvog karaktera, demokratu, humanistu, domoljuba/patriotu, borca za građansku državu/državu za čovjeka majka nije rodila još od vakta Fikreta Abdića...niti će ga roditi
Takvog karaktera, demokratu, humanistu, domoljuba/patriotu, borca za građansku državu/državu za čovjeka majka nije rodila još od vakta Fikreta Abdića...niti će ga roditi
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3757 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Glasao sam za Komšića i njegovu SDP jer sam bio navučen obećanjima Zakona protiv opljačkane imovine. Za Zlaju nisam glasao rukovodeći se svojim principom da glasam isključivo za mlađe kandidate od 45 godina starosti.duh_sa_sjekirom wrote:U oko dirajte, ali Zlaju ne dirajte...
-
sandoz11
#3758 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
A kao SDA nije izdajnicka u Srebrenici, pa gdje ste vi zivili,PipiDugaDevetka wrote:Fakat će se pretvoriti u VELEIZDAJNIKE, ako syebu pobjedu Srebreničana. FUJ, ako im to urade.
pitajte malo ljude u Srebrenici a ovda po Sarajevu
- p206
#3759 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
dno dna... nemam riječi na samu pomisao da to namjeravaju uraditi, a kamoli da to urade.
neću da kunem jer nisam takav čovjek, ali ovo je... Bože sačuvaj
neću da kunem jer nisam takav čovjek, ali ovo je... Bože sačuvaj
- PipiDugaDevetka
#3760 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Nije to SDA ona ista sa predsjednikom-starcem, nego Tiićeva je sada. Ako sruše vlast u Srebrenici, za daMu ih obojicu objesiti na ona tri jablana na Čaršiji.sandoz11 wrote:A kao SDA nije izdajnicka u Srebrenici, pa gdje ste vi zivili,PipiDugaDevetka wrote:Fakat će se pretvoriti u VELEIZDAJNIKE, ako syebu pobjedu Srebreničana. FUJ, ako im to urade.
pitajte malo ljude u Srebrenici a ovda po Sarajevu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Opetja033
#3761 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Predsjednik OO SNSD-a Srebrenica:
Pazi mu samo izbora rijeci. "SPUŠTA" se u Srebrenicu. Sjeme vam se zatrlo izdajnicko!"Dogovorena je, kaže nadalje Pavlović, korektna saradnja s načelnikom Općine Srebrenica te ustanovljena nova politika koja bi se zasnivala na tome da se "šestorka spusti u Srebrenicu..."
- heckler
#3762 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sta vise rec? Ako kome do sada mozda nije bilo jasno valjda je sad sve cisto? Vakat je izaci na ulice i ove izbrisati sa mape.
-
motorola01
#3763 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Boga mi su potpisali sporazum i sad je sve ono sto je uradjeno pred izbore palo u vodu. Sad su oni vecina u Srebrenici. Hebo mater, pa ovaj Lagumdzija nije normalan. Samo ne znam dokad ce jos hodati po ovoj zemlji, jer mislim da mu je vakat selit na onaj svijet. Jedino nas njegovo presljenje moze izvuci iz govana. On ce toliko usrat do 2014. da nas niko vise nece moci izvuci. Samo ako doceka 2014.
- FOČANSKI PROPISI
#3765 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ko izdade '95?sandoz11 wrote: A kao SDA nije izdajnicka u Srebrenici, pa gdje ste vi zivili,
pitajte malo ljude u Srebrenici a ovda po Sarajevu![]()
![]()
![]()
![]()
- %tacno*
#3766 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Svaka ti cast. Vjerujem da je upravo ovako kako si napisao jer i sam znam neke stvari.cetmi wrote:Da pojasnim onima koji ne znaju kakve su razmjere ove igre SDP-a i SBB-a.
Osmanović Adil Taran
Prije rata imao kafanu u Konjević polju na raskrsnici magistralnih puteva Zvornik-Vlasenica i Zvornik-Bratunac. Lokalni kabadahija koji je organizirao ilegalnu kocku uz svoje obezbjeđenje. Uvijek spreman za podmititi da puknu leđa svakome ko mu je stao na put. Iz tog razloga su ga se uglavnom klonuli, i njega i kafane. Pred sami rat se pojavio momak koji mu je skoro uništio biznis, Bego Begov. Kad god bi ga zatekao u kafani izmlatio bi ga, a kada ga ne zatekne razbio bi mu kafanu. Bego je ubijen nožem od strane trgovca u prodavnici preko puta Taranove kafane. Otvoreno se govorilo da ga je Taran podmićivao da to uradi.
Navodno je bio veliki neprijatelj srbo-četnika i opasan tip. Međutim čim se zapucalo pobjegao je u Živinice. U Živinicama je poslije rata izazvao neke ljude koji su u pokušaju da se obračunaju sa njim ubili njegovog rođenog brata, rahmetli Kobru koji je čitav rat bio u Konjević polju i Srebrenici kao jedan od najboljih boraca u Podrinju. Pričalo se da će ga Taran osvetiti, međutim isti je napustio Živinice i uskoro se pojavio kao predvodnik Povratka u Bratunac, kojeg je na to mjesto instalirao lično Bracika, koji inače van Podrinja važi kao veliki borac za povratak, a u osnovi je ublehaš koji je sa Taranom, Hakijom Meholjićem i još nekim prodavao donacije po Srednjem Podrinju. Taranova cijena za donaciju je bila 3000 franaka (s obzirom da je većina ljudi sa bratunačke opštine u Švicarskoj).
Kućurina koju vidite na samoj raskrsnici u Konjević polju, preko puta Fatine crkve je Taranova. Taran se poslije rata nije bavio ničim osim što je od kraja rata do početka povratka učestvovao u stavljanju u opticaj falsificiranih novčanica sa Topčidera za što je bio i hapšen u Kalesiji i koliko znam osuđen. Da li se naknadno izvukao ne znam, ali znam policajce koji su ga uhapsili sa falsifikovanim novcem. Kasnije je nastavio sa prodajom donacija. A odkad je presjednik SDP-a Bratunac bavi se prodajom Bošnjaka.
Nakon prošlih izbora je sa načelnikom četnikom Nedeljkom Mlađenovićem iz SDS-a smjenio zamjenicu načelnika, inače sa VSS-om i na njeno mjesto se lično ugurao. To mjesto inače pripada Bošnjacima.
Iako je SDP dobio samo jedan mandat na ovim izborima, koje je Taran kupio raznim donacijama u kojima mu sada pomaže i Mlađenović evo kao što vidimo sada će biti Presjednik SO.
Zaboravio sam reći da Taran od škole ima četiri razreda, naravno mislim na osnovnu, ne srednju.
O Hakiji Meholjiću mislim da ne moram puno ni pričati. Hakija je tvorac čuvene izjave kako je njemu Alija 1993. ponudio zamjenu Srebrenice za Vogošću. Čisto da se zna da meni nikad neće biti jasno kako se on našao u toj delegaciji, jer se on baš ništa nije pitao, ali sve što je bitno znati o toj delegaciji jeste da u njoj nije bilo Nasera Orića, pa samim tim nije postojao niko u toj delegaciji ko bi uopšte mogao pregovarati o sudbini Srebrenice. Oni koji su ratnih godina bili u Srebrenici znaju o čemu govorim.
Abdurahman Malkić je prestavnik Srebreničana iz Vogošće. Da je istinski bio za Srebrenicu ne bi ga SDA prekrižila prije par godina upravo iz razloga što se nije htio da vrati. Ovo je njegova osveta svima.
Na ova tri jada je spala odbrana Srednjeg Podrinja u vlasti i sudbina memorijalnog centra Potočari.
Jebem im mamicu svoj trojici, neće se na ovome završiti.
- heckler
#3767 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
cetmi wrote:Pa ovo je danas, a igra je počela juče.2012/12/05
SDP i SBB u savezu sa SNSD i SDS za srpsku Srebrenicu
SARAJEVO / SREBRENICA – Predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Srpske demokratske stranke (SDS) i Saveza za bolju budućnost (SBB) trebali bi danas u Srebrenici potpisati platformu skupštinske većine općine Srebrenica i sporazum o raspodjeli političkih i drugih pozicija u Srebrenici.
Ovakav potez naišao je na osudu iz inicijative “Glasaću za Srebrenicu”.
“Imamo puno pravo da takvu većinu smatramo izdajničkom i ne zbog toga što su u toj većini deset srpskih i četiri bošnjačka odbornika, nego zato što je to većina protiv koje smo se sve ovo vrijeme borili na nivou vrijednosti”, kaže za vijesti.ba Emir Suljagić.
On dodaje i da je inicijativa “Glasaću za Srebrenicu” i pokrenuta da spriječi negatore genocida da dobiju priliku da upravljaju Srebrenicom i osudili bi je da bilo koja od partija koja je podržala kandidaturu Ćamila Durakovića i platformu “Srebrenica 2020″ učestvuje u njoj.
“U najmanju ruku je neukusno da lokalni predstavnici dviju partija koje stupaju u tu većinu to rade u vrijeme kada njihovi partneri iz SNSD-a i SDS-a pišu anonimne prijave zbog kojih nas, aktiviste “Glasaću za Srebrenicu” saslušava policija. Istovremeno, uvjeren sam da ovo nije upereno samo protiv Srebrenice, nego i protiv koalicije „1. Mart“, ali sam isto tako siguran da ovo nisu stavovi centrala tih partija. Stoga se koristim i ovom prilikom da pozovem rukovodstva tih partija da sada urade ono što su svima nama preživjelim Srebrenice obećali onda kada su podržali inicijativu „Glasaću za Srebrenicu“. Mi ćemo do kraja sedmice tražiti sastanke sa rukovodstvima tih partija da ih uvjerimo u to koliko bi kontraproduktivno bilo da podlegnu pritisku lokalnih vlastožednika i pozovemo da se vrate u okvire dokumenta koji su svi podržali, a to je platforma „Srebrenica 2020“, kaže Suljagić za Vijesti.ba.Da pojasnim onima koji ne znaju kakve su razmjere ove igre SDP-a i SBB-a.Adil Osmanović Taran iz SDP-a presjednik SO Bratunac
Nakon višesatnog usaglašavanja i polemike, danas je predsjedavajući Konstituirajuće sjednice SO Bratunac prekinuo zasjedanje zbog neusaglašenosti stavova i nemogućnosti da se nastavi normalan rad.
Nakon izbora članova Komisije za izbor i imenovanja i Komisije za mandatno imunitetska pitanja predložen je Ćazim Jusupović, odbornik iz SDA za kandidata za predsjednika SO Bratunac, uz obrazloženje da je lista Saveza SDA – S BiH osvojila 75 % biračkog tijela Bošnjaka na proteklim Lokalnim izborima. Prijedlog kandidata za predsjednika SO utvrđen je većinom glasova članova Komisije za izbor i imenovanja. Pozicija predsjednika SO Bratunac, u skladu sa aktuelnim propisima, treba pripasti kandidatu iz reda Bošnjaka.
Naknadno je, suprotno poslovniku o radu SO Bratunac, pokušano da se uvrsti i prijedlog odbornika Adila Osmanovića – Tarana (SDP) za predsjednika SO koji prethodno nije dobio podršku većine u Komisiji za izbor i imenovanje u skladu sa poslovnikom o radu SO Bratunac.
Ovakvo ponašanje odbornika okupljenih oko načelnika Bratunca Nedjeljka Mlađenovića dovelo je do opšte konfuzije na Konstituirajućoj sjednici koja se odvijala na ivici incidenta, što je navelo radno predsjedništvo da prekine zasjedanje. Nakon što je predsjedavajući SO Bratunac prekinuo sjednicu, salu za sastanke su napustili odbornici SNSD, DNS i SDA, a ostali odbornici su nelegalno i protivzakonito nastavili zasjedanje i izabrali Adila Osmanovića – Tarana za predsjednika SO Bratunac.
Praksa nezakonitog i nelegalnog imenovanja nosilaca funkcija u Bratuncu nastavlja se i u ovom mandatnom periodu. Ova praksa je u prethodnom mandatu stvorila stanje haosa u Bratuncu, pri čemu je najveća šteta nanesena građanima ove opštine. Zbog sudskih procesa i pravosnažnih presuda prouzrokovanih samovoljom i nezakonitim radom pojedinaca, šteta će se namirivati iz budžestkih sredstava koja pripadaju svim građanima. Očito je kako su određenim strukturama i pojedincima sklonim spletkarenjima, mešetarenjima i kriminalu preči lični od opštih interesa, bez obzira koliko će to koštati građane ove opštine.
Opštinski odbor SDA Bratunac poziva nadležne institucije da ne dozvole ovakvo nasilno ponašanje načelnika opštine i da sankcionišu one koji nastavljaju nezakonit rad u SO Bratunac.
SDA poziva sve domaće ali i međunarodne institucije da prekinu saradnju sa opštinskom administracijom koja radi protiv intersa građana i zanemaruje izbornu volju povratnika.
Osmanović Adil Taran
Prije rata imao kafanu u Konjević polju na raskrsnici magistralnih puteva Zvornik-Vlasenica i Zvornik-Bratunac. Lokalni kabadahija koji je organizirao ilegalnu kocku uz svoje obezbjeđenje. Uvijek spreman za podmititi da puknu leđa svakome ko mu je stao na put. Iz tog razloga su ga se uglavnom klonuli, i njega i kafane. Pred sami rat se pojavio momak koji mu je skoro uništio biznis, Bego Begov. Kad god bi ga zatekao u kafani izmlatio bi ga, a kada ga ne zatekne razbio bi mu kafanu. Bego je ubijen nožem od strane trgovca u prodavnici preko puta Taranove kafane. Otvoreno se govorilo da ga je Taran podmićivao da to uradi.
Navodno je bio veliki neprijatelj srbo-četnika i opasan tip. Međutim čim se zapucalo pobjegao je u Živinice. U Živinicama je poslije rata izazvao neke ljude koji su u pokušaju da se obračunaju sa njim ubili njegovog rođenog brata, rahmetli Kobru koji je čitav rat bio u Konjević polju i Srebrenici kao jedan od najboljih boraca u Podrinju. Pričalo se da će ga Taran osvetiti, međutim isti je napustio Živinice i uskoro se pojavio kao predvodnik Povratka u Bratunac, kojeg je na to mjesto instalirao lično Bracika, koji inače van Podrinja važi kao veliki borac za povratak, a u osnovi je ublehaš koji je sa Taranom, Hakijom Meholjićem i još nekim prodavao donacije po Srednjem Podrinju. Taranova cijena za donaciju je bila 3000 franaka (s obzirom da je većina ljudi sa bratunačke opštine u Švicarskoj).
Kućurina koju vidite na samoj raskrsnici u Konjević polju, preko puta Fatine crkve je Taranova. Taran se poslije rata nije bavio ničim osim što je od kraja rata do početka povratka učestvovao u stavljanju u opticaj falsificiranih novčanica sa Topčidera za što je bio i hapšen u Kalesiji i koliko znam osuđen. Da li se naknadno izvukao ne znam, ali znam policajce koji su ga uhapsili sa falsifikovanim novcem. Kasnije je nastavio sa prodajom donacija. A odkad je presjednik SDP-a Bratunac bavi se prodajom Bošnjaka.
Nakon prošlih izbora je sa načelnikom četnikom Nedeljkom Mlađenovićem iz SDS-a smjenio zamjenicu načelnika, inače sa VSS-om i na njeno mjesto se lično ugurao. To mjesto inače pripada Bošnjacima.
Iako je SDP dobio samo jedan mandat na ovim izborima, koje je Taran kupio raznim donacijama u kojima mu sada pomaže i Mlađenović evo kao što vidimo sada će biti Presjednik SO.
Zaboravio sam reći da Taran od škole ima četiri razreda, naravno mislim na osnovnu, ne srednju.
O Hakiji Meholjiću mislim da ne moram puno ni pričati. Hakija je tvorac čuvene izjave kako je njemu Alija 1993. ponudio zamjenu Srebrenice za Vogošću. Čisto da se zna da meni nikad neće biti jasno kako se on našao u toj delegaciji, jer se on baš ništa nije pitao, ali sve što je bitno znati o toj delegaciji jeste da u njoj nije bilo Nasera Orića, pa samim tim nije postojao niko u toj delegaciji ko bi uopšte mogao pregovarati o sudbini Srebrenice. Oni koji su ratnih godina bili u Srebrenici znaju o čemu govorim.
Abdurahman Malkić je prestavnik Srebreničana iz Vogošće. Da je istinski bio za Srebrenicu ne bi ga SDA prekrižila prije par godina upravo iz razloga što se nije htio da vrati. Ovo je njegova osveta svima.
Na ova tri jada je spala odbrana Srednjeg Podrinja u vlasti i sudbina memorijalnog centra Potočari.
Zona sumraka jebote. Stvarno je vakat preci sa rijeci u djelo i poceti i nesto uraditi povodom ovoga.
- Better Man
#3768 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa SDA i jeste prodala Srebrenicu za Vogošću i zna se da dok je pošteni svijet ginuo za jedinu nam domovinu BiH, SDA je istu pljačkala, kao i njene građane i sarađivala sa okupatorom i agresorom!heckler wrote:cetmi wrote:Pa ovo je danas, a igra je počela juče.2012/12/05
SDP i SBB u savezu sa SNSD i SDS za srpsku Srebrenicu
SARAJEVO / SREBRENICA – Predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Srpske demokratske stranke (SDS) i Saveza za bolju budućnost (SBB) trebali bi danas u Srebrenici potpisati platformu skupštinske većine općine Srebrenica i sporazum o raspodjeli političkih i drugih pozicija u Srebrenici.
Ovakav potez naišao je na osudu iz inicijative “Glasaću za Srebrenicu”.
“Imamo puno pravo da takvu većinu smatramo izdajničkom i ne zbog toga što su u toj većini deset srpskih i četiri bošnjačka odbornika, nego zato što je to većina protiv koje smo se sve ovo vrijeme borili na nivou vrijednosti”, kaže za vijesti.ba Emir Suljagić.
On dodaje i da je inicijativa “Glasaću za Srebrenicu” i pokrenuta da spriječi negatore genocida da dobiju priliku da upravljaju Srebrenicom i osudili bi je da bilo koja od partija koja je podržala kandidaturu Ćamila Durakovića i platformu “Srebrenica 2020″ učestvuje u njoj.
“U najmanju ruku je neukusno da lokalni predstavnici dviju partija koje stupaju u tu većinu to rade u vrijeme kada njihovi partneri iz SNSD-a i SDS-a pišu anonimne prijave zbog kojih nas, aktiviste “Glasaću za Srebrenicu” saslušava policija. Istovremeno, uvjeren sam da ovo nije upereno samo protiv Srebrenice, nego i protiv koalicije „1. Mart“, ali sam isto tako siguran da ovo nisu stavovi centrala tih partija. Stoga se koristim i ovom prilikom da pozovem rukovodstva tih partija da sada urade ono što su svima nama preživjelim Srebrenice obećali onda kada su podržali inicijativu „Glasaću za Srebrenicu“. Mi ćemo do kraja sedmice tražiti sastanke sa rukovodstvima tih partija da ih uvjerimo u to koliko bi kontraproduktivno bilo da podlegnu pritisku lokalnih vlastožednika i pozovemo da se vrate u okvire dokumenta koji su svi podržali, a to je platforma „Srebrenica 2020“, kaže Suljagić za Vijesti.ba.Da pojasnim onima koji ne znaju kakve su razmjere ove igre SDP-a i SBB-a.Adil Osmanović Taran iz SDP-a presjednik SO Bratunac
Nakon višesatnog usaglašavanja i polemike, danas je predsjedavajući Konstituirajuće sjednice SO Bratunac prekinuo zasjedanje zbog neusaglašenosti stavova i nemogućnosti da se nastavi normalan rad.
Nakon izbora članova Komisije za izbor i imenovanja i Komisije za mandatno imunitetska pitanja predložen je Ćazim Jusupović, odbornik iz SDA za kandidata za predsjednika SO Bratunac, uz obrazloženje da je lista Saveza SDA – S BiH osvojila 75 % biračkog tijela Bošnjaka na proteklim Lokalnim izborima. Prijedlog kandidata za predsjednika SO utvrđen je većinom glasova članova Komisije za izbor i imenovanja. Pozicija predsjednika SO Bratunac, u skladu sa aktuelnim propisima, treba pripasti kandidatu iz reda Bošnjaka.
Naknadno je, suprotno poslovniku o radu SO Bratunac, pokušano da se uvrsti i prijedlog odbornika Adila Osmanovića – Tarana (SDP) za predsjednika SO koji prethodno nije dobio podršku većine u Komisiji za izbor i imenovanje u skladu sa poslovnikom o radu SO Bratunac.
Ovakvo ponašanje odbornika okupljenih oko načelnika Bratunca Nedjeljka Mlađenovića dovelo je do opšte konfuzije na Konstituirajućoj sjednici koja se odvijala na ivici incidenta, što je navelo radno predsjedništvo da prekine zasjedanje. Nakon što je predsjedavajući SO Bratunac prekinuo sjednicu, salu za sastanke su napustili odbornici SNSD, DNS i SDA, a ostali odbornici su nelegalno i protivzakonito nastavili zasjedanje i izabrali Adila Osmanovića – Tarana za predsjednika SO Bratunac.
Praksa nezakonitog i nelegalnog imenovanja nosilaca funkcija u Bratuncu nastavlja se i u ovom mandatnom periodu. Ova praksa je u prethodnom mandatu stvorila stanje haosa u Bratuncu, pri čemu je najveća šteta nanesena građanima ove opštine. Zbog sudskih procesa i pravosnažnih presuda prouzrokovanih samovoljom i nezakonitim radom pojedinaca, šteta će se namirivati iz budžestkih sredstava koja pripadaju svim građanima. Očito je kako su određenim strukturama i pojedincima sklonim spletkarenjima, mešetarenjima i kriminalu preči lični od opštih interesa, bez obzira koliko će to koštati građane ove opštine.
Opštinski odbor SDA Bratunac poziva nadležne institucije da ne dozvole ovakvo nasilno ponašanje načelnika opštine i da sankcionišu one koji nastavljaju nezakonit rad u SO Bratunac.
SDA poziva sve domaće ali i međunarodne institucije da prekinu saradnju sa opštinskom administracijom koja radi protiv intersa građana i zanemaruje izbornu volju povratnika.
Osmanović Adil Taran
Zona sumraka jebote. Stvarno je vakat preci sa rijeci u djelo i poceti i nesto uraditi povodom ovoga.
-
grudezh12
#3769 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne pljujete HDZ, niste zanimljivi. 
- FOČANSKI PROPISI
#3770 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sda je u ratu mirovala,Alija je bio njen predsjednik prije i poslije rata.cetmi wrote:Ti si vjerovatno u julu 1995. godine igrao klikera. Inače bi znao da tad nsiu postojale stranke koje su imale interese.Postao/la Better Man
Pa SDA i jeste prodala Srebrenicu za Vogošću i zna se da dok je pošteni svijet ginuo za jedinu nam domovinu BiH, SDA je istu pljačkala, kao i njene građane i sarađivala sa okupatorom i agresorom!
Bile su dvije strane:
- jedna za BiH
- druga protiv BiH
Ako nemaš šta pametno reći, onda nemoj trolati.
Ti ćeš pričati o prodaji Srebrenice, a ne znaš je ni na karti pokazati.
- zeko071
#3771 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
sve je ovo dio dogovora lagumdzija-dodik. jos ce biti ovakvih sranja, a mi cemo samo jebavati majku preko interneta, cuditi se, itd..
sta mislis kako su srbi dobili zlatiste za krst, sada ce dobiti direktora RAka/
itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.
itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.itd.
-
grudezh12
#3772 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vidim opet se javlja onaj što pokušava pisati na ikavici, i vidim da je uvažio neke savjete koje su mu danas dali neki članovi foruma pa je sad malo uvjerljiviji.
Uporni su ovi iz RS, to se mora priznati.
Uporni su ovi iz RS, to se mora priznati.
- FOČANSKI PROPISI
#3773 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
I srbi su konstutivni narod u BiH,šta im treba dati, samo komunalne poslove.zeko071 wrote:sve je ovo dio dogovora lagumdzija-dodik. jos ce biti ovakvih sranja, a mi cemo samo jebavati majku preko interneta, cuditi se, itd..
- p206
#3774 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Da ponovim još jednom. Hej bolan, toliko se ljudi prijavi da glasa uz sve opstrukcije, i onda urade ovako nešto. Prosto ne možeš da vjeruješ, jebli mater svoju izdajničku, pogotovo ovaj idiot kome nije vrijedno ime spomenuti. Ovo dosad i nekako se da provariti(mada preteško), ali ovo...motorola01 wrote:Boga mi su potpisali sporazum i sad je sve ono sto je uradjeno pred izbore palo u vodu. Sad su oni vecina u Srebrenici. Hebo mater, pa ovaj Lagumdzija nije normalan. Samo ne znam dokad ce jos hodati po ovoj zemlji, jer mislim da mu je vakat selit na onaj svijet. Jedino nas njegovo presljenje moze izvuci iz govana. On ce toliko usrat do 2014. da nas niko vise nece moci izvuci. Samo ako doceka 2014.
- ultima_palabra
#3775 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne može više dan proći bez izdajničkog poteza Zlogumdžije.
Ipak, šta god da se desi, mislim da je svrha inicijative za Srebrenicu ispunjena. Mada se postavlja pitanje vrijedi li pokušavati ono sa "1.martom" sa ovakvim strankama
Ipak, šta god da se desi, mislim da je svrha inicijative za Srebrenicu ispunjena. Mada se postavlja pitanje vrijedi li pokušavati ono sa "1.martom" sa ovakvim strankama