Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakva sezona. Sezona iz snova. Novi stadion, (ispostavice se) kljucni igraci stigli na pocetku sezone, trener i odmah titula. Dosta je proslo otkada se skudeto zadnji put slavio. Inace tesko je bilo biti navijac Juventusa u proteklih dvadesetak godina, bilo je dosta razocarenja i dosta radosti. Ali evo veceras je slatko, veceras smo opet na samom vrhu. Povratak kao iz najljepse bajke. Juventus je opet tu gdje mu je i mjesto.
Sasvim zaslužena titula, još ako na kraju bude bez poraza, mora se iskazati poštovanje svim tim momcima koji su iznijeli teret na svojim leđima. Izrazito mi je drago zbog Buffona i Del Piera, vjerujem da niko sretniji od njih dvojice nije. Buffon je rekao kako su mu ovi dani od utakmice sa Lecceom bili najteži u životu...
Cestitke Juventusu.
Juventus je ove godine zaista ponudio nesto novo u Italijanskom fudbalu.
I ako navijam za Milan moram reci da ste igrali za mene najljepshi fudbal na cizmi i nadam se da ce i u drugim ekipama prepoznati ovaj stil igre i okrenuti se ovakvom fudbalu umjesto davljenja lopte po 90 minuta.
Drago mi je zbog titule... pratim Juve već dugi niz godina... počeo sam ga pratiti zbog Baggio-a a kad je Baggio prestao igrati za Juventus, nastavio sam zbog Alexa... Aleksu ovog mjeseca ističe ugovor a moje gotivljenje navedenih Juventusovih igrača nikad nije preraslo u ljubav prema klubu pa je, shodno navedenom, ova sezona vjerovatno i posljednja sezona mog, uvjetno rečeno, navijanja za Juventus... drago mi je što je isto završilo na jedan lijep i trijumfalan način
Ne vidim neku logiku u pretjeranom vezivanju za strane klubove ali svejedno čestitam svima koji se osjećaju kao dio Juventusove porodice
SCUDETTO - Del Piero je osvojio 7 titula prvaka Italije sa Juventusom, a na prvom mjestu kada se gleda broj osvojenih titula su Ferrarri, Furino i Rosetta - sve bivši igrači Juventusa - sa 8 titula nacionalnog prvaka.