Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zl

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
kv99

#376 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
Da li ti rijec balvani znaci sta, balvane jedan? :D
Da li ti rijec trol znaci ista torlu jedan. I ja sam se nagledo i balvana, jezeva, mina ,barikada i svega onoga sa cime "bojovnici " kopirali cetnike i to sam gledao u Bosni i Hercegovini i zato znam o cemu pricam za razliku od tebe.

Da su prvo ovlastili MUP RH za orgnaiziranje obrane onda bi situacija bila slicna.

Ovako bojim se da si promasio "ceo fudbal".
Niko nije ovlastio erceg crpsku vec su oni uzeli sami sebi to pravo , isto onako kao i RSK. Pa me onda zanima kako to da je mUP hrvatske poceo rat u Hrvatskoj zbog necega sto tvrdis da je legalno ?
A ne, ja sam nositelj komada zemlje u "jednoj i jedinoj" i tu imam svoju "samoupravu" na kojoj se prica hrvatski :D
Bas mi je drago da vam je tako super u rvackoj, samo steta da nije isto tako dobro i svim onim Srbima iz Hrvatske koje su protjerani a ljudi samo trazili ono sto vi zagovarate u Bosni i Hercegovini.
wgo

#377 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

vidim da je prisutna nekakva zluradost kod nekih oko polozaja BiH Hrvata. Te likovanje nad iseljavanjem, te spominjanje drzanja za grkljan i sl.

Ocito da "merhametluk" ipak nije prisutan kad se malo zagrebe ispod povrsine. Nije da zamjeram, ja sam prvi rekao da nije lako zaboraviti zrtve. Smeta licemjernost tj. toboze verbalna multikulturalnost a u biti nastavljanje rata drugim sredstvima.
nemoguce vruce

#378 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

cekaj sljedecu godinu kada hrvatska udje u EU. prvo sto ce srbi traziti u hrvatskoj je isto ono sto sada havajci traze u BiH, i eto opet diznilenda u lijepoj vasoj...
nemoguce vruce

#379 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

[quote="wgo"]vidim da je prisutna nekakva zluradost kod nekih oko polozaja BiH Hrvata. Te likovanje nad iseljavanjem, te spominjanje drzanja za grkljan i sl.

Ocito da "merhametluk" ipak nije prisutan kad se malo zagrebe ispod povrsine. Nije da zamjeram, ja sam prvi rekao da nije lako zaboraviti zrtve. Smeta licemjernost tj. toboze verbalna multikulturalnost a u biti nastavljanje rata drugim sredstvima.[/quote

naucili od latina, bar ja...
zlajaBHF

#380 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

wgo wrote:vidim da je prisutna nekakva zluradost kod nekih oko polozaja BiH Hrvata. Te likovanje nad iseljavanjem, te spominjanje drzanja za grkljan i sl.

Ocito da "merhametluk" ipak nije prisutan kad se malo zagrebe ispod povrsine. Nije da zamjeram, ja sam prvi rekao da nije lako zaboraviti zrtve. Smeta licemjernost tj. toboze verbalna multikulturalnost a u biti nastavljanje rata drugim sredstvima.

Multikultularnost je nesto sto se u BiH ne moze izbjeci, htjeli mi to ili ne

Polozaj BH Hrvata ce nadam se biti jos bolji nego danas, a polozaj im je dosta bolji nego recimo Bosnjaka. Samo sto se nakaradnoj politici HDZ-a treba suprostaviti, pa taman da 100% Hrvata glasa za HDZ.

Ima nesto sto je bitnije od volje Hrvata, a to je opstanak drzave BiH, jer to znaci opstanak Bosnjaka
wgo

#381 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:
Da li ti rijec balvani znaci sta, balvane jedan? :D
Da li ti rijec trol znaci ista torlu jedan. I ja sam se nagledo i balvana, jezeva, mina ,barikada i svega onoga sa cime "bojovnici " kopirali cetnike i to sam gledao u Bosni i Hercegovini i zato znam o cemu pricam za razliku od tebe.

Da su prvo ovlastili MUP RH za orgnaiziranje obrane onda bi situacija bila slicna.

Ovako bojim se da si promasio "ceo fudbal".
Niko nije ovlastio erceg crpsku vec su oni uzeli sami sebi to pravo , isto onako kao i RSK. Pa me onda zanima kako to da je mUP hrvatske poceo rat u Hrvatskoj zbog necega sto tvrdis da je legalno ?
A ne, ja sam nositelj komada zemlje u "jednoj i jedinoj" i tu imam svoju "samoupravu" na kojoj se prica hrvatski :D
Bas mi je drago da vam je tako super u rvackoj, samo steta da nije isto tako dobro i svim onim Srbima iz Hrvatske koje su protjerani a ljudi samo trazili ono sto vi zagovarate u Bosni i Hercegovini.

par stranica prije ti si izricito zahtjevao da se rat u BiH promatra odvojeno Od rata u HR. evo sad pokusavas na sve nacine to povezat. Sta se desilo?
wgo

#382 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

nemoguce vruce wrote:cekaj sljedecu godinu kada hrvatska udje u EU. prvo sto ce srbi traziti u hrvatskoj je isto ono sto sada havajci traze u BiH, i eto opet diznilenda u lijepoj vasoj...
tamo gdje su vecina ja sam za, pod uvjetom da se i sami financiraju.
nemoguce vruce

#383 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

wgo wrote:
nemoguce vruce wrote:cekaj sljedecu godinu kada hrvatska udje u EU. prvo sto ce srbi traziti u hrvatskoj je isto ono sto sada havajci traze u BiH, i eto opet diznilenda u lijepoj vasoj...
wgo wrote:
wgo wrote:
aha...
i sigurno si i za rehabilitaciju cetnika u RSK, zar ne, bez obzira na njihove zlocine?
RED SKY

#384 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by RED SKY »

Ono šta sam primjetio,ovaj plemić uglavnom odgovara na pitanja na koja koliko-toliko ima neki odgovor.
Ona ključna vješto izbjegava...
Cijela priča mu se svodi na majorizaciju,bh izbjeglice u HR,akcija Varda '93,bošnjačku propagandu i zavist,karitas HVO-a koji je pustio Armiju BiH da ojača pa da se onda 'pobiju',kompleks...i to je to...
I taj isti papagaj iz porodice Aratinga solstitialis...naziva druge papagajima.
Smešan,smešan...iz početka malo i zanimljiv...sada već dosadan,naporan i jednoličan lik sa jeftinom spikom...
wgo

#385 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

nemoguce vruce wrote: aha...
i sigurno si i za rehabilitaciju cetnika u RSK, zar ne, bez obzira na njihove zlocine?
oni koji su okrvavili ruke moraju odgovarati ali ja ih ne mogu sprijeciti da povremeno srbuju
Last edited by wgo on 29/04/2012 21:51, edited 1 time in total.
zović

#386 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

kv99 wrote:
zović wrote:

Nešto bre mnogo ljubiš Srbe a boriš se za unitarnu BIH!
Kakva koincidencija!
[/quote]

Ne ljubim ja Srbe vec vi cetnike kada ih toliko branite i opravdavate sve ono sto su radili jer se boris za isto ono sto i oni :thumbup:

I sada se javljas a kada se treba odgovoriti gdje to stoji da konstitutivan narod ima pravo zapisavati teritoriju kako mu se prohtije...pojela maca jezik nasem " bojovniku" :lol:[/quote]

To sa konstititutivnosti ti nemam potrebu objašnjavati jer očito ne želiš shvatiti ustavnu činjenicu
da je BiH država tri konstitutivna(jednakopravna)naroda!

Vidim ti iz postova da je ova istina u suprotnosti sa tvojom egoističnim pogledom na stvarnost!
Jasno je da si unitarista samo neznam jesi li od onih koji su sudjelovali u loženju vatre sukoba između bošnjaka i hrvata,ili novo formirani!
No i jedni i drugi su plod raznih udbaškovelikosrbskih planova i zbog njih je danas BiH država bez prava i reda!
nemoguce vruce

#387 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

zović wrote:
kv99 wrote:
zović wrote:

Nešto bre mnogo ljubiš Srbe a boriš se za unitarnu BIH!
Kakva koincidencija!
Ne ljubim ja Srbe vec vi cetnike kada ih toliko branite i opravdavate sve ono sto su radili jer se boris za isto ono sto i oni :thumbup:

I sada se javljas a kada se treba odgovoriti gdje to stoji da konstitutivan narod ima pravo zapisavati teritoriju kako mu se prohtije...pojela maca jezik nasem " bojovniku" :lol:[/quote]

To sa konstititutivnosti ti nemam potrebu objašnjavati jer očito ne želiš shvatiti ustavnu činjenicu
da je BiH država tri konstitutivna(jednakopravna)naroda!

Vidim ti iz postova da je ova istina u suprotnosti sa tvojom egoističnim pogledom na stvarnost!
Jasno je da si unitarista samo neznam jesi li od onih koji su sudjelovali u loženju vatre sukoba između bošnjaka i hrvata,ili novo formirani!
No i jedni i drugi su plod raznih udbaškovelikosrbskih planova i zbog njih je danas BiH država bez prava i reda![/quote]

al su zato tipovi poput jelavica, prlica, rajica itd u tome itekako uspjeli...sve kosovac do kosovca...
dana covic. do juce komunjara, nastavlja tami gdje su ovi zlocinci stali...
zović

#388 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

[quote="nemoguce vruce"][quote="zović"][quote="kv99"][quote="zović"]

Jeli vidiš sebe u tom probranom društvu?
Slažem se za njih i još nekih !No impozantno društvo im je bilo i sa druge tj.bošnjačke strane!
Ali bolje da ti ih sve ne naabrajam bojim se skandala..
nemoguce vruce

#389 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

@zovic...
slabo je to drustvo. to su hinje koje nisu osjetile dan rata u rovu...mada se ne bi bunio da me makar jedan sahat prime da im objasnim kako musa dere jarca...
a o tim ostalim likovima zbog kojih bi izbio skandal...pa sta cekas, deri...
wgo

#390 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zlajaBHF wrote:

Polozaj BH Hrvata ce nadam se biti jos bolji nego danas, a polozaj im je dosta bolji nego recimo Bosnjaka. Samo sto se nakaradnoj politici HDZ-a treba suprostaviti, pa taman da 100% Hrvata glasa za HDZ.

Ima nesto sto je bitnije od volje Hrvata, a to je opstanak drzave BiH, jer to znaci opstanak Bosnjaka

Problem nastaje sto Bosnajci svaki zahtjev za prosirivanje hrvatskih prava deklariraju kao ugrozavanje drzave. Neda mi se sad traziti ali mislim da su za neke sitne zahtjeve blokirali tako sto su rekli da se radi o ugrozavanju bosnjackih nacionalnih interesa.

To je apsurdno i dokaz pokusaja vodjenja politike po principu stajanja nogom za vrat, da se posluzim anatomskom terminologijom kao sto to radi ovaj.

Jasno je da tu dogovora nema i da nema razgovora.
wgo

#391 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zović wrote: Jeli vidiš sebe u tom probranom društvu?
Slažem se za njih i još nekih !No impozantno društvo im je bilo i sa druge tj.bošnjačke strane!
Ali bolje da ti ih sve ne naabrajam bojim se skandala..

Mislim daje mostarski muftija mrtvar-hladan na sudjenju u Hagu rekao da je bio tajni agent KOS-a i jos se cudio sucu sto ga je ispitivao kako je mogao to uciniti.

Covjek se vratio na "posao" i dalje najnormalnije vodi "duhovnu" sluzbu. Nitko se nije bunio, nikom nije bilo nista cudno u tome.
wgo

#392 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

Prenosim jedan zanimljiv tekst:
29. travnja 1992. HVO je dobio zadatak od legalnih institucija BiH da obrani Mostar od JNA i okupacije
http://www.vecernji.ba/vijesti/zasto-se ... nak-404088
zlajaBHF

#393 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

wgo wrote:
zlajaBHF wrote:

Problem nastaje sto Bosnajci svaki zahtjev za prosirivanje hrvatskih prava deklariraju kao ugrozavanje drzave. Neda mi se sad traziti ali mislim da su za neke sitne zahtjeve blokirali tako sto su rekli da se radi o ugrozavanju bosnjackih nacionalnih interesa.

To je apsurdno i dokaz pokusaja vodjenja politike po principu stajanja nogom za vrat, da se posluzim anatomskom terminologijom kao sto to radi ovaj.

Jasno je da tu dogovora nema i da nema razgovora.
Jeste to tako, ali i Hrvati rade isto...Kao sto sam ranije rekao, gleda se samo ko ce koga prevariti.

Hrvati od rata do danas ugrozavaju Bosnjake koji zive na podrucju gdje su Hrvati vecina i generalno vode anti Bosnjacku politiku. Zbog toga ne mogu ocekivati bolji tretman od strane Bosnjaka
wgo

#394 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zlajaBHF wrote: Jeste to tako, ali i Hrvati rade isto...Kao sto sam ranije rekao, gleda se samo ko ce koga prevariti.

Hrvati od rata do danas ugrozavaju Bosnjake koji zive na podrucju gdje su Hrvati vecina i generalno vode anti Bosnjacku politiku. Zbog toga ne mogu ocekivati bolji tretman od strane Bosnjaka
Lako ti tako razgovarati - sve sto ja prvo kazem ti samo kazes: ali vi isto tako.

Svijest o nedemokratskom odnosu prema Hrvatima je prisutna i kod jednog dijela bosnjackog vodstva i javnosti:
Sulejman Tihić: Pokušavajući izolirati Hrvate bošnjački političari izolirali sami sebe

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... e&id=21211
zlajaBHF

#395 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

wgo wrote:
zlajaBHF wrote: Jeste to tako, ali i Hrvati rade isto...Kao sto sam ranije rekao, gleda se samo ko ce koga prevariti.

Lako ti tako razgovarati - sve sto ja prvo kazem ti samo kazes: ali vi isto tako.

Svijest o nedemokratskom odnosu prema Hrvatima je prisutna i kod jednog dijela bosnjackog vodstva i javnosti:
Sulejman Tihić: Pokušavajući izolirati Hrvate bošnjački političari izolirali sami sebe

Gledaj, bio sam proslo ljeto na vjencanju u zgradi opstine u Stocu, u kojem ima vise Bosnjaka nego Hrvata, ako pricamo o samom gradu. Na ulazu je bila hrvatska zastava i grb sa sahovnicom....

Reci ti meni, kakvu onda mi trebamo voditi politiku ?
zlajaBHF

#396 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

wgo wrote:

Hrvati i Srbi u BiH saradjuju od 1992. godine do danas.
Vode zajednicku politiku protiv Bosnjaka. Da li je to izoliranje ?
RED SKY

#397 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by RED SKY »

Hrvoje,šta ima?
Đeš za prvi svibanj?
wgo

#398 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zlajaBHF wrote: Gledaj, bio sam proslo ljeto na vjencanju u zgradi opstine u Stocu, u kojem ima vise Bosnjaka nego Hrvata, ako pricamo o samom gradu. Na ulazu je bila hrvatska zastava i grb sa sahovnicom....

Reci ti meni, kakvu onda mi trebamo voditi politiku ?
Mislim da Hrvati imaju pravo istaknuti svoju zastavu. A BiH zastava?
wgo

#399 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zlajaBHF wrote: Hrvati i Srbi u BiH saradjuju od 1992. godine do danas.
Vode zajednicku politiku protiv Bosnjaka. Da li je to izoliranje ?
Vec smo pisali o tome i vec smo zakljucili da tu tvrdnju demantira suradnja ABiH i VRS na podrucju Mostara. Par stranica nize ti je link na tekst bosnjackog autora kojim se tvrdi da su Srbi davali i besplatnu potporu a nekad je trajala i punih 7 dana.

Cak sam na forum.hr pronasao jedan tekst gdje jedan Bosnjak pise da su Srbi "spasili Mostar"....

Kako se to uklapa u pricu o "suradnji Hrvata i Srba od 1992. godine?"
wgo

#400 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

RED SKY wrote:Hrvoje,šta ima?
Đeš za prvi svibanj?
Najvjerojatnije tu:

http://www.zeleni-kut-puskaric.hr/?link=4

Ti?
Locked