NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Skyfox

#376 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Skyfox »

trebalo bi napraviti anketu nakon koje cijene bi ljudi prestali sipati gorivo!?

ovo je katastrofa, da bar postoji normalni gradski prevoz...
Melami

#377 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

Halcyon wrote:Mafija! Za lijeka im trebalo, kako njima tako i bjelosvjetskim hoštaplerima, špekulantima i ostaloj "legalnoj" mafiji.
tako je. Nisu samo nasi lopovi, to je kriminal u cijelom svijetu.
U USA je gorivo isto kao i kad je bila najskuplja cijena po barelu, ono prije 2 mjeseca ili kad vec.
Uglavnom, svugdje idu cijene gore a niko ni mukajet, pogotovo u USA, cak ni narod se ne brine sto rastu cijene, navikli se.
Volio bih da ima jos neko da kaze cijene kakve su u ostalim dijelovima svijeta, ima ljudi iz UAE, Svedske, Njemacke itd, pa da vidimo.
Ovdje je $4.09 na 3.8l (ono najjeftinije)
dizel je $4.39 na 3.8l
Ja mjesecno na gorivo potrosim skoro $300 iltiga 450KM
butterfly_01

#378 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by butterfly_01 »

svjetska mafija...
Melami

#379 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

butterfly_01 wrote:svjetska mafija...
Nije im u interesu da cijene ostaju na istom nivou, ili da se pronadje neko rjesenje.
just principe

#380 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by just principe »

Skyfox wrote:trebalo bi napraviti anketu nakon koje cijene bi ljudi prestali sipati gorivo!?

nema te cijene zbog koje bi ljudi prestlai sipati gorivo. Jednostavno je to, onome ko ima apsolutno je svejedno da li je cijena 2, 2.50 ili 3 KM. U danasnjem vaktu vaznije imati auto nego hranu!
Melami

#381 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

just principe wrote:
Skyfox wrote:trebalo bi napraviti anketu nakon koje cijene bi ljudi prestali sipati gorivo!?

nema te cijene zbog koje bi ljudi prestlai sipati gorivo. Jednostavno je to, onome ko ima apsolutno je svejedno da li je cijena 2, 2.50 ili 3 KM. U danasnjem vaktu vaznije imati auto nego hranu!
velikoj vecini auto je potreba i sipace gorivo koliko god da je cijena, jer mora sipati.
fidoremilienko

#382 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by fidoremilienko »

Cuj mora sipati? :-)
Melami

#383 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

fidoremilienko wrote:Cuj mora sipati? :-)
Sta nije jasno?
colt

#384 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by colt »

Melami wrote:
Sta nije jasno?
Točiti :D
Melami

#385 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

colt wrote:
Melami wrote:
Sta nije jasno?
Točiti :D
a bas je razlika velika. Svi pise sipati i kad ja napisem onda ne valja. :skoljka:
respo

#386 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by respo »

Melami wrote:
just principe wrote:

velikoj vecini auto je potreba i sipace gorivo koliko god da je cijena, jer mora sipati.
samo se mora umrijeti a sipati ili tociti se ne mora
ako sipas a nemas banke je kod nas vise u inat komsiji nego sto je potreba
Skyfox

#387 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Skyfox »

ja moram zbog posla jer nije uvezan gradski prevoz sto znaci ili taxi ili toci ali ako bi mi preslo nekih 300KM mjesecno samo kuca posao, definitivno bih razmislio o biciklu bar preko ljeta, pa makar umro od pedalanja... Taj mi je iznos neka mentalna granica. :-?
respo

#388 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by respo »

jebo ga ti ne govorim za sve nego za vecinu
evo ja imam auto al fakticki mi ne treba jer na posao mi treba 2 tramvajske stanice i tramvaj i koristim cak odem i vratim se pjeske da ne govorim kako bi za parking i na poslu i kuci kad se vratim
znaci auto koristim kad idem "u grad" s rajom navece jer poslije nema tramvaja i van grada
al ga imam jer mogu tociti kad ne budem mogao tociti odrzavati i sl prodat cu ga i cao
motorola01

#389 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

motorola01 wrote:Bilo:
25:10 (feninga) u korIst HR..trenutno i BMB i Dizel 2,45...barel je oko 106 dolara...
5:4 (u snizenjima) takodjer za HR-

Sada:
17:5 feninga u korist HR...BMB i dizel 2,50KM..barel je 112 dolara...
5:4 u snizenjima i dalje za HR...

Samo da prijavim novo poskupljenje goriva(za lijeka im zatrebalo):

Bilo 31.07.2012 :
25:10 (feninga) u korsit HR..trenutno i BMB i Dizel 2,45...barel je oko 106 dolara...
5:4 (u snizenjima) takodjer za HR-

Bilo 12.08.2012 :
17:5 feninga u korist HR...BMB i dizel 2,50KM..barel je 112 dolara...
5:4 u snizenjima i dalje za HR...

Danas 18.08.2012:
17:0 feninga u korist HR..BMB i dizel 2,55..barel je 113,80 dolara
5:3 u snizenjima za HR...

Da napomenem da su ovo cijene sa pumpi Energopetrola i iz navedeno se vidi da su cijene dostigle najvisi nivo u ovoj godini od 2,55, kad je barel bio 125 dolara, a vidite gore da je sad cijena barela nesto manja od 114 dolara po barelu.

Takodjer se iz navedenog vidi da se pracenjem poskupljenja i pojeftinjenja kod nas i u Hrvatskoj moze vidjeti da su kod nas u BiH-a podigli cijene za 17 feninga u odnosu na HR, odnosno da su napravili razliku od 17 feninga po litri u istom vremenskom periodu. Znaci u zadnjih par mjeseci nas redovno uzimaju po litri u prosjeku 17 feninga u odnosu na HR...

Imamo cestitke iz Energopetrola za praznik:
------------------------BAREL SERIF MUBAREK OLSUN---------------------------------------
Nastavak.. Danas gorivo poskupilo u HR za 30 lipa,odnosno 8 feninga.
Trenutne cijene 21,08,2012:

9:0 feninga u korist HR..BMB i dizel 2,55(kod nas)..
4:3 u snizenjima za HR...
Halcyon

#390 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Halcyon »

Melami wrote:to je kriminal u cijelom svijetu.
Upravo tako. Najgori kapitalistički šljam danas svijetom vedri i oblači (ne odnosi se to samo na naftu). Ono što je najžalosnije (da ne kažem strašno) je i konstantan rad na tome da se onemogući bilo kakav značajniji napredak po pitanju alternativnih izvora energije jer mafiji nisu dovoljne mrvice, mafija želi sve.
Better Man

#391 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

Gorivo je opet poskupilo! Benzin 95-ica nije 2,50 KM, već 2,55 KM!
motorola01

#392 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

Better Man wrote:Gorivo je opet poskupilo! Benzin 95-ica nije 2,50 KM, već 2,55 KM!
Da si ti nama ziv i zdrav :D , ali imas "obavjestenje" na 15.stranici ove teme(na dnu te stranice) da je gorivo poskupilo 17. ili 18. ovog mjeseca na 2,55. Kasnis par dana :)
Melami

#393 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

respo wrote: samo se mora umrijeti a sipati ili tociti se ne mora
ako sipas a nemas banke je kod nas vise u inat komsiji nego sto je potreba
E vidis, mozda se mora samo umrijeti al ja ako ostanem bez posla, ostacu i bez hrane, stana itd i umrijecu. ovo je ugrubo receno.
Mozda si ti jedan od rijetkih kojem ne treba auto,jbg bar u USA bez auta ne mozes nigdje. ne znam kako ti doneses stvari iz radnje? tramvajem?
Eto ti i ne koristis auto al sta ako neko zivi izvan grada, kao vecina, a radi u gradu? pa ako ide busem, i to nije djaba, platice kartu, a cijena zavisi od cijene goriva, i bus ide na gorivo, ne ide na vodu jbg.
Uglavnom, to je potreba a ne luksuz def i nema potrebe raspravljat o tome.
u Bosni ako nista bar objavi po koji portal, TV, gorivo je poekupilo, pa neki ljudi se i brinu oko toga, vode racuna, pisu po forumu itd, jbg ovdje niti koga zanima, niti je ikad iko negdje objavio poskupljenje, niti im treba odobrenje od drzave itd, svaki dan se cijene mjenjaju, bukvalno svaki dan, jos malo i cijena goriva u USA ce biti priblizna cijeni goriva u BiH, sto je nezamislivo jer je prije 10-12 godina gorivo ovdje bilo djaba, skoro.

Sa ovoliko predjenih kilometara, ovakvim autima, ja ne znam kako ovi ameri izdrze bgm, oni su svi na kreditima, al bukvalno, drugarica moju zenu pitala prije 7 dana da joj posudi $20 da naspe goriva. jes bogami,.
_Reds_

#394 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by _Reds_ »

Hahah, cuj skoro kao u Bosni.

Bolan nije li te stid samo, jeftinije je dobro nego ovdje i dalje, a drugo pogledaj vas standrad i pogleda nas, pa nam reci koliko procenata plate trosis na gorivo.
Melami

#395 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

_Reds_ wrote:Hahah, cuj skoro kao u Bosni.

Bolan nije li te stid samo, jeftinije je dobro nego ovdje i dalje, a drugo pogledaj vas standrad i pogleda nas, pa nam reci koliko procenata plate trosis na gorivo.
opet se pocinje sa istom pricom, standard ovo ono.
Isto tako poredi cijena stana ovdje i tamo, itd. ne zivi se samo od goriva.
ja dajem vise od 70% od svoje plate samo na stan.
Ja ti rekoh da je drugarica od moje zene, takodjer i moja poznanica, trazila $20 za gorivo.
Standard nije ovdje nesto sjajan, nije to ovo Svedska ili Svicarska. naravno da je cijena visoka kad se zna koliko se love ulozi na ratove za naftu i opet cijena dodje po 1.70l dok je u Bosni 2.55
Bas velika razlika, s obzirom da moje auto trosi duplo vise od 90% bosanskih i da ja duplo vise prelazim km od 90% bosanaca.
_Reds_

#396 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by _Reds_ »

Melami wrote:

Ja ti rekoh da je drugarica od moje zene, takodjer i moja poznanica, trazila $20 za gorivo.
Standard nije ovdje nesto sjajan, nije to ovo Svedska ili Svicarska. naravno da je cijena visoka kad se zna koliko se love ulozi na ratove za naftu i opet cijena dodje po 1.70l dok je u Bosni 2.55
Bas velika razlika, s obzirom da moje auto trosi duplo vise od 90% bosanskih i da ja duplo vise prelazim km od 90% bosanaca.
Ova tema je o gorivu, nisam te pitao o stanu. Znas da je ovdje 1.70 gorivo ja bi skako ko lud od srece, cak me ni standrad ne bi toliko interesovao.

Dakle kad dodje jedan Amer i pocne da beljezga kako mu je gorico skupo, tacno ga treba udariti necim. Ja razumijem da je poceo o necemu drugom, ali gorivo, zaista bezobrazno.

Vi Ameri ste navikli da vozite inache i bijesne motore, jer vam je nkead to gotivo bilo skoro pa dzaba. Redukujte i motore malo.
motorola01

#397 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

Melami wrote:

Ama koji se ti qrc uopste javljas na ovoj temi jer nisi u Bosni??? De nam objasni koji nama faktor predstavlja cijena goriva u USA i koliko ga ti trosis, da li radis ili ne, da li ces raditi itd???

Eno klosari najavili opet poskupljenje za 5 feninga,majku im hebem... U zadnjih 10 dana kod nas gorivo islo gore za 10 feninga i sad hoce jos 5 feninga(ukupno 15), dok je u HR danas skocilo za 8 feninga i nece ga mijenjati jos za 14 dana. Kod nas podhitno treba uvesti zakonski rok od 14 dana za promijenu cijene kao sto ej u HR i to da se promjena cijene vrsi u feninzima(od 1 pa na vise), ane kao sto je dosad po 5,10,15 feninga. Ovo sto rade se ne moze opisati. Sad ce podici cijenu na 2,60KM kad je barel 115 dolara, a nedavno(prije mjesec dva) kad je barel bio 125 dolara, cijene goriva su bile 2,55. Lagumdzija, Radoncicu, Bevanda ; mamu vam hebem kriminalnu :x
Melami

#398 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Melami »

_Reds_ wrote:
Melami wrote:

Ova tema je o gorivu, nisam te pitao o stanu. Znas da je ovdje 1.70 gorivo ja bi skako ko lud od srece, cak me ni standrad ne bi toliko interesovao.

Dakle kad dodje jedan Amer i pocne da beljezga kako mu je gorico skupo, tacno ga treba udariti necim. Ja razumijem da je poceo o necemu drugom, ali gorivo, zaista bezobrazno.

Vi Ameri ste navikli da vozite inache i bijesne motore, jer vam je nkead to gotivo bilo skoro pa dzaba. Redukujte i motore malo.
Ima i razlog sto se ovdje voze jaci motori, jbg zamisli automatic i 2.0 motor od VW, sav se oznojis ako vozis iza tog auta.
Nego, naravno da nam je skupo, kao sto sam ni rekao, a i ti kao sto si rekao, jer je nekad bilo do djaba.
Better Man

#399 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

motorola01 wrote:
Better Man wrote:Gorivo je opet poskupilo! Benzin 95-ica nije 2,50 KM, već 2,55 KM!
Da si ti nama ziv i zdrav :D , ali imas "obavjestenje" na 15.stranici ove teme(na dnu te stranice) da je gorivo poskupilo 17. ili 18. ovog mjeseca na 2,55. Kasnis par dana :)
Mislio sam da je poskupilo na 2,50, jer kad sam zadnji put sipao cijena bila 2,45 KM. Kad sipam, sipam pun rezervoar tako da ne moram stalno na benzinsku i traje mi dvije sedmice.
motorola01

#400 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

Better Man wrote:
motorola01 wrote:
Mislio sam da je poskupilo na 2,50, jer kad sam zadnji put sipao cijena bila 2,45 KM. Kad sipam, sipam pun rezervoar tako da ne moram stalno na benzinsku i traje mi dvije sedmice.
Znam da si mislio jer nigdje nisu ni obavijestili da ce podici cijene i samo su podigli cijenu pred bajram. Znaci poskupili u ponedjeljak, pa u petak-subotu(kad niko nista nije ni spomenuo, ni tv, ni portali ni novine) i sad izlaze sa ovim narucenim tekstom kako cijene vrtoglavo rastu i ministrica neka Glibo javlja sva usplahirena :-) kako pristizu novi zahtjevi za poskupljenjem. Pa pic.a ti materina to su zahtjevi, ne konacna odluka kriminalaca. Nemoj odobriti povecanje tuko glupa i rijesen problem, jer nemaju osnova da dizu cijene, jer su ih digli neki dan.

PS. Opet bih spomenuo blizu familiju navedenom trojcu iz proslog posta..
Post Reply