Ispod ipak pise osnovica za PDV, obracunati PDV i iznos za uplatu sa PDV, mozda se radi toga ne boje
a da imaju prometa - imaju, najpovoljniji su sto se tice cijena i jedini u blizini sa onolikim izborom tekstila
Moderator: anex
Kaznjavaju jer drugacije nece plate vidjeti. Po prvi puta imaju vise penzionera nego zaposlenih.matematicar_teski wrote:Republika Šumska je svijetao primjer izdavanja racuna za nas.
Ps: Kaznjeno je 30 ak gradjana sto nisu trazili racun
akcija ide dalje
kupiš ih za pola hleba i frtalj čvaraka, jebo inspekciju, sve su to korumpirani gadovi i gadure.leo_ wrote:mene zanima samo kako i kome prijaviti ako mi ne izdaju račun? kod nas je ispekcija (brez n) postala moderni mit, vjerujem da niko ne zna sa sigurnošću da li ta ispekcija (brez n ponovo) i postoji.
Ja i dalje mislim da ta iSpekcija ne postoji. kad mi neko kaže kako ih kontaktirati, ja ću povjerovati.Naslovnica wrote:kupiš ih za pola hleba i frtalj čvaraka, jebo inspekciju, sve su to korumpirani gadovi i gadure.leo_ wrote:mene zanima samo kako i kome prijaviti ako mi ne izdaju račun? kod nas je ispekcija (brez n) postala moderni mit, vjerujem da niko ne zna sa sigurnošću da li ta ispekcija (brez n ponovo) i postoji.
Titia mi, nisam.bosanka hercegovic wrote:Zakuni se da nisi inspektor?rimac wrote:Mislim da je većina nas razoračana nedobivanjem računa za robe i usluge koje smo platili. Čini mi se također da malo nas zaista i inzistira na računu. Još manje nas neizdavanje računa povezuje s nezakonitošću koja za posljedicu ima nepunjenje budžeta čije bolje punjenje bi doprinijelo povećanju plaća prosvjetnih radnika, policijaca, ali i zakrpilo koju rubu na cesti ili izgradilo novo igralište za djecu.
Ajmo ovdje navesti prodavnicu (stomatološku ordinaciju, frizerski salon.....), adresu, datum i na koji iznos nismo dobili račun. Valjda će netko iz vlasti sjetiti se pa poslati inspektore na ta mjesta.
Cvjećara Evergreen d.o.o.. Adresa: Zagrebačka 1, Sarajevo, jučer i danas, ukupno 59 KM.
Kažu da " viđenije " firme, tj. one koje dobro rade, iSpektorima daju mito na mjesečnoj osnovi,leo_ wrote:mene zanima samo kako i kome prijaviti ako mi ne izdaju račun? kod nas je ispekcija (brez n) postala moderni mit, vjerujem da niko ne zna sa sigurnošću da li ta ispekcija (brez n ponovo) i postoji.
crvenoDesnik wrote:Kažu da " viđenije " firme, tj. one koje dobro rade, iSpektorima daju mito na mjesečnoj osnovi,leo_ wrote:mene zanima samo kako i kome prijaviti ako mi ne izdaju račun? kod nas je ispekcija (brez n) postala moderni mit, vjerujem da niko ne zna sa sigurnošću da li ta ispekcija (brez n ponovo) i postoji.
kako bi ih ovi zaobilazili, i najavili eventualnu kontrolu.
je li to pomazes inspektorima da uzmu pare od malih privrednika? evo ti sipak, nisam izdajica sirotinje!rimac wrote: Ajmo ovdje navesti prodavnicu (stomatološku ordinaciju, frizerski salon.....), adresu, datum i na koji iznos nismo dobili račun. Valjda će netko iz vlasti sjetiti se pa poslati inspektore na ta mjesta.[/b]
bolje bilo gdje u Hercegovini, Široki Brijeg, Čitluk, Ljubuški, Posušje, Zapadni Mostar, Neum, Ako igdje dobije fiskalni racun treba ga za predsjednika drzave staviti.korisnik1234 wrote:Nek samo jedan čovjek u Mostaru pokaže da je negdje dobio fiskalni račun u pekari odmah ćemo ga stavit za gradonačelnika.
Pa dok se narod ne opameti zasad ima dvije opcije:Golf forever wrote:pametni ljudi
kome da plaćaju poreze
debilima u državnoj adminisraciji da mogu kupovat Audije, džipove, zapošljevat nove prekomjerne amidžiće, dajdžiće, tečiće, snahe, švalerke, zetove
samo nek mi neko kaže...KOME
neće ne boj se, bar onaj pravi biznismen, pusti debile razneComrad wrote:Pa dok se narod ne opameti zasad ima dvije opcije:Golf forever wrote:pametni ljudi
kome da plaćaju poreze
debilima u državnoj adminisraciji da mogu kupovat Audije, džipove, zapošljevat nove prekomjerne amidžiće, dajdžiće, tečiće, snahe, švalerke, zetove
Ili ce audije, dzipove itd kupovati politicari i administracija
Ili ce to sve isto raditi privatnici.
ovo nije normalna zemlja, iz razlog akoje sam naveo, debil u adminisraciji, obrazovanju.... i svim budžetskim parazitima koji nemilosrdno rasipaju ko da im je babo ostavio u amanetPorez se mora placati, ali taj porez se mora vratiti gradjanima kroz bolje zdravstvo, sigurnost, puteve, uredjene ulice i parkove itd itd barem je tako sve zamisljeno, te to funkcionise u normalnim zemljama.
Ma nisam bukvalno mislio da ce ovaj kupiti audija, ali nece sigurno ni dati radniku. Ne znam sta vozi vlasnik Binga, ali znam sta voze tj. ne voze njegovi radnici, plata 500-600 KM vrh, stoje po citav dan, nemaju stolicu na kasama. To kad sam vidio muka mi bila. I boli me briga sto je domaci, to je mucenje ljudi. Zamisli da ti stojis 8h, prebacas proizvode i kucas ih...8h stajati na jednom mjestu?Golf forever wrote:neće ne boj se, bar onaj pravi biznismen, pusti debile razneComrad wrote:Pa dok se narod ne opameti zasad ima dvije opcije:Golf forever wrote:pametni ljudi
kome da plaćaju poreze
onaj pravi gleda da dalje u napredak biznisa uloži svaku marku...šta misliš šta voza vlasnik Binga ???
ovo nije normalna zemlja, iz razlog akoje sam naveo, debil u adminisraciji, obrazovanju.... i svim budžetskim parazitima koji nemilosrdno rasipaju ko da im je babo ostavio u amanetPorez se mora placati, ali taj porez se mora vratiti gradjanima kroz bolje zdravstvo, sigurnost, puteve, uredjene ulice i parkove itd itd barem je tako sve zamisljeno, te to funkcionise u normalnim zemljama.
titin pijonir, ha? odrasto na socijalsitičkom javašluku ?? ha ??Comrad wrote: Ma nisam bukvalno mislio da ce ovaj kupiti audija, ali nece sigurno ni dati radniku. Ne znam sta vozi vlasnik Binga, ali znam sta voze tj. ne voze njegovi radnici, plata 500-600 KM vrh, stoje po citav dan, nemaju stolicu na kasama. To kad sam vidio muka mi bila. I boli me briga sto je domaci, to je mucenje ljudi. Zamisli da ti stojis 8h, prebacas proizvode i kucas ih...8h stajati na jednom mjestu?![]()
I to ulaganje u napredak biznisa za vecinu znaci, ulaganje u sebe. Sta ona kasirka u Bingu ima od toga sto ce ovaj otvoriti jos 100 centara. Pa njoj je plata ista.
Ili ces mi sad reci da je vlasnik Binga na minimalcu?
Ima privatnika koji cijene ono sto je najvaznije za jednu firmu - svoje radnike, ali ponavljam ti su rijetki. Jer ja ono sto znam ljudi, vjeruj mi da je mozda 10% zadovoljno svojim gazdama.
jeli to znaci da njoj nije u interesu nova radna mjesta i mogucnost da zaposli cerku, sina, ili nekoga od porodice.Comrad wrote:Ma nisam bukvalno mislio da ce ovaj kupiti audija, ali nece sigurno ni dati radniku. Ne znam sta vozi vlasnik Binga, ali znam sta voze tj. ne voze njegovi radnici, plata 500-600 KM vrh, stoje po citav dan, nemaju stolicu na kasama. To kad sam vidio muka mi bila. I boli me briga sto je domaci, to je mucenje ljudi. Zamisli da ti stojis 8h, prebacas proizvode i kucas ih...8h stajati na jednom mjestu?Golf forever wrote:neće ne boj se, bar onaj pravi biznismen, pusti debile razneComrad wrote: Pa dok se narod ne opameti zasad ima dvije opcije:
onaj pravi gleda da dalje u napredak biznisa uloži svaku marku...šta misliš šta voza vlasnik Binga ???
ovo nije normalna zemlja, iz razlog akoje sam naveo, debil u adminisraciji, obrazovanju.... i svim budžetskim parazitima koji nemilosrdno rasipaju ko da im je babo ostavio u amanetPorez se mora placati, ali taj porez se mora vratiti gradjanima kroz bolje zdravstvo, sigurnost, puteve, uredjene ulice i parkove itd itd barem je tako sve zamisljeno, te to funkcionise u normalnim zemljama.![]()
I to ulaganje u napredak biznisa za vecinu znaci, ulaganje u sebe. Sta ona kasirka u Bingu ima od toga sto ce ovaj otvoriti jos 100 centara. Pa njoj je plata ista.
Ili ces mi sad reci da je vlasnik Binga na minimalcu?
Ima privatnika koji cijene ono sto je najvaznije za jednu firmu - svoje radnike, ali ponavljam ti su rijetki. Jer ja ono sto znam ljudi, vjeruj mi da je mozda 10% zadovoljno svojim gazdama.
U ovoj drzavi su izgleda privatnici krivi za sve. Evo nekoliko stvari koje bi se trebale urediti pa da privatnici dodu na red:nunanu wrote:Svi vi koji koji sjedite u udobnim stolicama i nagadjate ovaj ovo,ovaj ono morate znati da bi gradjani voljeli ucetvovati u poboljsanju ekonomije u bih i zivjeti u uredjenijoj drzavi,ali prije svega toga ta ista drzava bi trebala malo "pritisnuti"velike privatnike da se plate stave u normalu,a ne na minimalac,pa bi vidjeli kako bi se to drzavi vratilo