Uh kad ja počnem ,to je otprilike ovako:"Šta je mali ,nedaš mami da pajki.Joj kad porasteš,Svaki vikend ću da ti banem u sobu u 6 ujutro,Ja ja mali samose ti smij,kezi se krezo mali krezavi,neće ti bit smiješno kad porasteš.Uh pa kad izađeš vikendom dođeš kući ujutro u četri a ja u 6 usisivač pa u tvoju sobuIrish wrote:wewa wrote:ima jedan dobar kriterij za ocjenjivanje vlastitih roditeljskih dostignuca: ako se brinete kakav ste roditelj, znaci da je s vama sve u redu
joj, ja sam se svojoj jucer toliko nagovorila da mi je poslije cijeli dan bilo krivo..Kaze meni moja prijateljica kada sam joj se zalila: jel se tebi tvoja mama nagovori i dan danas- nagovori.., eto vidis, i sve u redu
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
spacebound
#376 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- yellow cat
#377 Re: Bebe - ALL ABOUT!
evo nas iz šetnje.. uspjeli smo spustiti kolica, pa njega, pa ga svezati.. uglavnom, bilo je dobro..pola puta je prespavao, pola je gledao, ali nije plakao.
Tek je počeo malo se kreveljiti pred zgradom.
I ne, nije ga vožnja iscrpila niti ga je obunao svjež zrak. Evo ga, budan, još uvijek obješen na moje rame.
I ne, nije ga vožnja iscrpila niti ga je obunao svjež zrak. Evo ga, budan, još uvijek obješen na moje rame.
- beautyfool
#378 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa ima kod nas naruciti tu dekicu kod one zene sto sije pelene, eh sad cijenu ne znam.
- wewa
#379 Re: Bebe - ALL ABOUT!
super da ste uspjeli i da su utisci pozitivni, sljedeci put ce vec biti rutinayellow cat wrote:evo nas iz šetnje.. uspjeli smo spustiti kolica, pa njega, pa ga svezati.. uglavnom, bilo je dobro..pola puta je prespavao, pola je gledao, ali nije plakao.Tek je počeo malo se kreveljiti pred zgradom.
a za nespavanje, vise srece drugi put
- Alhemicarkaa
#380 Re: Bebe - ALL ABOUT!
http://www.sarajevo-x.com/magazin/zanim ... /120322083wewa wrote:u ovakvim situacijama, ili recimo kad se zabrinute mame zale da im djeci sporo nicu zubi, da nikako da samostalno sjednu i sl, sjetim se prijateljice koja uvijek upita: jeste kad vidjeli odraslog covjeka da jos uvijek sisa/ne zna sjesti/da mu zubi nisu narasli![]()
polako, svako dijete ima svoju dinamiku. mamino je da nudi hranu, a beba ce uzeti ono sto joj pase
Nisam mogla odoliti
@yellow cat, a koja su ti ovo kolica? nikako ne mogu da uhavizam kako to ne možeš dekicu ispod bebe, niti zašto ne možeš deku preko bebe kad je zavežeš?
- wewa
#381 Re: Bebe - ALL ABOUT!
neka, neka, ovako cu i ja tebe tjesiti za koji mjesecAlhemicarkaa wrote:http://www.sarajevo-x.com/magazin/zanim ... /120322083wewa wrote:u ovakvim situacijama, ili recimo kad se zabrinute mame zale da im djeci sporo nicu zubi, da nikako da samostalno sjednu i sl, sjetim se prijateljice koja uvijek upita: jeste kad vidjeli odraslog covjeka da jos uvijek sisa/ne zna sjesti/da mu zubi nisu narasli![]()
polako, svako dijete ima svoju dinamiku. mamino je da nudi hranu, a beba ce uzeti ono sto joj pase
Nisam mogla odoliti![]()
![]()
![]()
@yellow cat, a koja su ti ovo kolica? nikako ne mogu da uhavizam kako to ne možeš dekicu ispod bebe, niti zašto ne možeš deku preko bebe kad je zavežeš?
- Alhemicarkaa
#382 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- beautyfool
#383 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni se cini da su ono graco mirage, ili neka druga graco.
- yellow cat
#384 Re: Bebe - ALL ABOUT!
graco ultima +Alhemicarkaa wrote: @yellow cat, a koja su ti ovo kolica? nikako ne mogu da uhavizam kako to ne možeš dekicu ispod bebe, niti zašto ne možeš deku preko bebe kad je zavežeš?
mogu deku preko bebe kad je zavežem, ali ne mogu ispod bebe, jer bih prkrila kaišiće.. uglavnom, ispod sam stavila smotanu pelenu čitavom njegovom dužinom između kaiševa ispod njega i svezala ga. Bilo je ok.
- Irish
#385 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@yellow,
za uspjesan prvi izlazak.., danas ponovite
@beauty, bila sam jucer u Alti.., Waikiki je dobio nove prnjice za djecu koje se tek trebaju izloziti pa su rekli da navratim iduce sedmice ( nisu znali reci jel ima kapica)..
ps. mi smo jucer premijerno kusali piletinu, i nekoliko kaskica je pojela
(ko da gledam da ovo nisam trebala reci
)
@beauty, bila sam jucer u Alti.., Waikiki je dobio nove prnjice za djecu koje se tek trebaju izloziti pa su rekli da navratim iduce sedmice ( nisu znali reci jel ima kapica)..
ps. mi smo jucer premijerno kusali piletinu, i nekoliko kaskica je pojela
(ko da gledam da ovo nisam trebala reci
- yellow cat
#386 Re: Bebe - ALL ABOUT!
đe ste žene, majke, kraljice?
Mi danas bili ponovo na čišćenju pupka, opet nije dobio vakcinu i neće je ni dobiti dok mu pupak ne bude ok. I naručuju nas svaki drugi dan da dođemo da mu med sestra par puta pupak namoči jodom?? Mislim, ta njihova kura može trajati mjesecima, dr kaže da bi trebalo to češće, ali pošto je on beba, da ga ne maltretiramo?? I naravno da sam našla med sestru sa pedijatrije koja će mi dolaziti svaki dan i obrađivati mu pupak, da to prije prođe. Kažem to doktorici, a ona se brecnu na mene da je to moje dijete, ja odgovaram za njega i da ona mene naručuje svaki drugi dan, a ako ja volim plaćati privatne usluge, neka izvolim??? Pa šta trebam, do njegove 5-e godine dolaziti kod vas jer tim tempom će mu šiš pupak zarasti??
Jbt, kad je nisam zadavila. A onu patronažnu ću na štrik objesiti..
jesam zajebata, ha
Mi danas bili ponovo na čišćenju pupka, opet nije dobio vakcinu i neće je ni dobiti dok mu pupak ne bude ok. I naručuju nas svaki drugi dan da dođemo da mu med sestra par puta pupak namoči jodom?? Mislim, ta njihova kura može trajati mjesecima, dr kaže da bi trebalo to češće, ali pošto je on beba, da ga ne maltretiramo?? I naravno da sam našla med sestru sa pedijatrije koja će mi dolaziti svaki dan i obrađivati mu pupak, da to prije prođe. Kažem to doktorici, a ona se brecnu na mene da je to moje dijete, ja odgovaram za njega i da ona mene naručuje svaki drugi dan, a ako ja volim plaćati privatne usluge, neka izvolim??? Pa šta trebam, do njegove 5-e godine dolaziti kod vas jer tim tempom će mu šiš pupak zarasti??
Jbt, kad je nisam zadavila. A onu patronažnu ću na štrik objesiti..
- beautyfool
#387 Re: Bebe - ALL ABOUT!
irish fala, jedva cekam da se zarovim u waikiki
yellow draga nije ti lako
da hoce to brzo proci, nadam se da ga ne boli.
yellow draga nije ti lako
-
spacebound
#388 Re: Bebe - ALL ABOUT!
yellow cat wrote:đe ste žene, majke, kraljice?
Jbt, kad je nisam zadavila. A onu patronažnu ću na štrik objesiti..jesam zajebata, ha
![]()
A šta se iskomplikovala s pupkom?
- wewa
#389 Re: Bebe - ALL ABOUT!
drzim fige da pupak cim prije zaraste, a sto se vakcinacije tice, i nije neka steta sto se odgadjayellow cat wrote:đe ste žene, majke, kraljice?
Jbt, kad je nisam zadavila. A onu patronažnu ću na štrik objesiti..jesam zajebata, ha
![]()
- yellow cat
#390 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ima granulom, nije do kraja zarastao.. ništa opasno, ne boli ga, ali se mora riješiti..spacebound wrote: A šta se iskomplikovala s pupkom?
@wewa šta je sa vakcinom? Zapravo, moram sad malo guglati da protiv čega ih vakcinišu, nisam upućena..
kod nas sve isto, frajer hoće na ruke.. sve više počinjem vjerovati u teoriju da su jednostavno takvi, ili se vole maziti i nositi ili ne vole.
- wewa
#391 Re: Bebe - ALL ABOUT!
bome, i ja bih na ruke po cijeli dan, jedini mi problem sto i cojk i ja radimoyellow cat wrote:ima granulom, nije do kraja zarastao.. ništa opasno, ne boli ga, ali se mora riješiti..spacebound wrote: A šta se iskomplikovala s pupkom?
@wewa šta je sa vakcinom? Zapravo, moram sad malo guglati da protiv čega ih vakcinišu, nisam upućena..
kod nas sve isto, frajer hoće na ruke.. sve više počinjem vjerovati u teoriju da su jednostavno takvi, ili se vole maziti i nositi ili ne vole.
preporucujem guglanje, posto ne volim pisati svoje misljenje o vakcinama, da ne bude proglaseno propagandom laika. ali, nema stete od odgadjanja, a zna biti stete od davanja vakcine dok je imunitet uzburkan.
-
duboka_misao
- starii
#393 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jedno pitanje..koja kolica za bebe koristite...valjajul ova chicco 3u1...u principu mi trebaju lagana,dobra kolica da ne zauzimaju ni puno prostora u autu...hvala 
- otherside
#394 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ne valjaju. mi smo uzeli i nismo odusevljeni, naprotiv... sve je poprilicno teško za nositi (bar meni) a mjesto za sjedenje je skučeno, valjda prilagodjeno za male italijanske bebe a ne za naše mashAllahstarii wrote:jedno pitanje..koja kolica za bebe koristite...valjajul ova chicco 3u1...u principu mi trebaju lagana,dobra kolica da ne zauzimaju ni puno prostora u autu...hvala
moja beba je prilicno sitna pa sam opet stalno imala osjecaj da joj je tijesno. takve su im i autosjedalice ( one 0+)
- Alhemicarkaa
#395 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam čini mi se tri mjeseca proučavala kolica i AS. Baš sam se zadeverala oko toga. Htjela sam kolica koja su praktična, nisu teška i da imaju 6 točkova sa dobrim amortizerima. I da imaju AS koja je ocjenjena sa najmanje jednim plusom na ADAC testovima. To mi je bilo nemoguće naći, jer ako ispunjavaju kolica ove uslove, onda je AS loše ocjenjena. Ako je AS dobro ocjenjena onda su kolica preteška, nepraktična i preskupa. Na kraju sam kupila odvojeno, Romer AS ocjenjena sa maksimalna 2 plusa i Gracova kolica (lakša nisam našla). U startu sam znala da mi ona korpa iz 3 u 1 ne treba. Sve me na kraju došlo 50 KM više nego da sam kupila kolica 2 u 1 (Gracova).
-
Semiramida
#396 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi isto kupili Graco, ona klasična, 2 u 1 i nismo se pokajali. Platili nešto ispod 400KM.
Jest da ih ima pola grada, jest da ima i puno ušminkanijih kolica, al' ova su ponajlakša (oko 6kg) i mogu stati u gepek.
Al' preporučujem da odete do BBI-a i Baby Centra: mislim da su ona CAM kolica isto super.
PegPerego i Chico su fakat precijenjena i preskupa.
Jest da ih ima pola grada, jest da ima i puno ušminkanijih kolica, al' ova su ponajlakša (oko 6kg) i mogu stati u gepek.
Al' preporučujem da odete do BBI-a i Baby Centra: mislim da su ona CAM kolica isto super.
- starii
#397 Re: Bebe - ALL ABOUT!
gdje si kupila graco kolica...izludice me kolica hehehSemiramida wrote:Mi isto kupili Graco, ona klasična, 2 u 1 i nismo se pokajali. Platili nešto ispod 400KM.
- DaffyDuck
#398 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Isti slucaj, Kolica su stvarno preuska, dok ti beba malo poraste bit ce joj jako tijesnootherside wrote:ne valjaju. mi smo uzeli i nismo odusevljeni, naprotiv... sve je poprilicno teško za nositi (bar meni) a mjesto za sjedenje je skučeno, valjda prilagodjeno za male italijanske bebe a ne za naše mashAllahstarii wrote:jedno pitanje..koja kolica za bebe koristite...valjajul ova chicco 3u1...u principu mi trebaju lagana,dobra kolica da ne zauzimaju ni puno prostora u autu...hvala![]()
moja beba je prilicno sitna pa sam opet stalno imala osjecaj da joj je tijesno. takve su im i autosjedalice ( one 0+)
- Felidae
#399 Re: Bebe - ALL ABOUT!
imam ptanje za mame koje su svojim bebacima uvele kasice....moj malac ima 4 mjeseca i jede skoro sve sto mu ponudim hvala bogu, to sam mu uvela kao dodatno, on i dalje ima svoj mlijecni obrok, pa me interesuje kad budem zamijenila jedan mlijecni obrok sa kasicom koliko te kasice je dovoljno da bi se on zasitio. od prilike koliko kasikica se moze smatrati obrokom?
- vanad
#400 Re: Bebe - ALL ABOUT!
meni je doktorica zabranila kase
Imala beba sa pola godine 9 kila i to samo od dojenja