udrch wrote:quasar wrote:Bravo. Samo sto ovo trebas objasniti onima koji su prisvojili Bosnjastvo ekskluzivno za Muslimane.
Ja bih rado bio Bosnjak, ali ta su vrata zatvorena, jer meni reis nece biti vodja i Turska mi nije majka, ap mi ne preostaje nista nego da se zovem imenom zemlje kojoj pripadam.
Ne razumijem stvarno da jedan čovjek koji se dokazao kao osoba koja jako često ne zna šta govori može biti povod tako krupnim odlukama..
Ti znaš da sam ja musliman, vjernik, ali znaš da ja ovoga čovjeka uopšte ne smatram relevantnom osobom da bi njegovi stavovi u ovoj zemlji bilo šta predstavljali..ušli smo u 2012. godinu, još malo i o njemu će govoriti smao historija..
Bošnjak je pojam koji u svojoj osnovi treba da prestavlja većinu onih koji sebe identificiraju sa ovom zemljom, čije je porijeklo sa ovih prostora, ali će se vjervatno u sljedećih 20 godina pojam Bošnjak odnositi samo na one koji imaju dodira sa bosanskim muslimanima, bez obzira kakva njihova vjerska ubjeđenja bila..opće je poznato da se u ovoj zemlji muslimanom smatra svako onaj ko se ne izjašnjava Srbinom ili Hrvatom..kad su četnici krenuli u svoj krvavi pir, više su ubili onih koji ni po čemu nisu bili muslimani, a kamoli vjernici..najviše je ubijeno onih koji su u osnovi bili atesti, pogotvo na početku rata, jer Bijeljina, Brčko, a pogotovo Krajina oko Prijedora je u osnovi bila svjetlosnim godinama od Islama..
Tacno. Cilj rata je bila podjela. Problem nisu oni koji su za podjele i torove. Sa njima se lako dogovoriti. Problem su oni kojih je bilo vecina, koji su za mjesane brakove, protiv torova, ateisti itd. Takve je trebalo unistiti, poljuljati, istrijebiti... i to kako? Ne mozes svakog uhvatiti, ali ces pociniti zlocine koji ce svima ogaditi drugu naciju a pogotovo one koju su protiv podjela jer u njima vide opasnost od nekog buduceg pokolja.... i tako na kraju svi preziru i ganjaju one koji su protiv podjela...
Sve u cilju da se podjele ucvrste, sto odgovara elitama, jer svi postaju mali bogovi u svom korpusu.
E sad tu je prica "da su bosnjaci zadali posljednji udarac". Jesu. Jer su pristali na podjelu i na ekskluzivnost te nacije samo za muslimane. Sta cemo mi ostali? Reci mojoj zeni da je Hrvatica, oci ce ti iskopati. Reci meni da sam Hrvat, Srbin, Bosnjak (jer mogu biti bilo sta od tog), nece biti dobro. Kontas da se sad Desnica Radivojevic ili Ivica Šarić ne mogu izjasniti kao Bosnjak jer ce to biti urnebesno smijesno. To odmah govori sve.
Kad bi bosnjacki intelektualci bili i katolici i pravoslavci, onda bi i taj korpus imao druge vjere, pa bi stvarno postao narod.
Naravno, ovo je sve moj licni stav i ne ocekujem da se iko slozi sa mnom, niti da postupa na bilo kakav nacin u skladu sa ovim. Postujem svacije, ali bojim se da je nadjebavanje sa procentima pravi pokazataelj cemu ovaj popis treba da sluzi.
U krajnjem ako nas ostalih bude npr. 25%, po logici koja tim procentima daje neku snagu, onda bi i mi imali pravo na Entitet

Republiku Ostaliju. Dobrodosli su svi koji ne zele podjele.