Novogradnja u Sarajevu?
-
rozalija80
#376 Re: Novogradnja u Sarajevu?
U objektu B1-B, onaj ulaz odmah lijevo od silaska u podzemne garaze...
- piatc
#377 Re: Novogradnja u Sarajevu?
djevojci se neki dan požalila komšinica sa 9., znači ima vas više sa tim problemom, predlažem da im se kolektivno pojavite na vratima i zahtjevate da se provjeri.ELMAX wrote:ne nije devetipiatc wrote: Komšinice, (pretpostavljam sa 9.) na 24 kvadrata imam 10 rebara i prvih nekoliko dana je bila ledara, neophodno je držati stalno upaljeno grijanje nekoliko dana upravo da se zidovi malo zagriju, sada već zna biti neprijatno vruće ako odvrnem do 30
![]()
sedmi hahahaha
-
ELMAX
#378 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma zalila sam se ja pa sam odgovor dobila: "pa na ljeto ce se zgrada ugrijati ,pa okolni stanovi nisu useljeni pa su zidovi hladni itd itd "mislim uzasssssssspiatc wrote:djevojci se neki dan požalila komšinica sa 9., znači ima vas više sa tim problemom, predlažem da im se kolektivno pojavite na vratima i zahtjevate da se provjeri.ELMAX wrote:ne nije devetipiatc wrote: Komšinice, (pretpostavljam sa 9.) na 24 kvadrata imam 10 rebara i prvih nekoliko dana je bila ledara, neophodno je držati stalno upaljeno grijanje nekoliko dana upravo da se zidovi malo zagriju, sada već zna biti neprijatno vruće ako odvrnem do 30
![]()
sedmi hahahaha
cekam odgovor pismeni na moj dopisi od prosle sedmice upucen tibri ... pa cemo vidjeti nadam se da ce profrcerat to cudo od grijanja ako ne ..ima inspekcija ,posteno platila posteno trazim da se ugrijem
-
esad_plavi
#379 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jesi li procitao uopce moj post, rekao sam da ne mislim da je u pitnaju korupcija u vezi sa parkingom, vec cisto nebriga opcinskih vlasti? Sto se tice tih propisa oko parkinga, oke - samo nek mi neko posalje link, da ja mogu da vidim kako glase ti propisi, hvala Bogu pa zivimo u elektronskom dobu, pa su nam sve informacije dostupnemayab wrote:Ha, naivan si prijatelju ko francuska sobarica- vidis, ja sam recimo uvjeren da je tu neko dobro zakićen!
A zar nije prije par mjeseci pisano o tome kako su nadlezni u Opcini Ilidza "iznenada, nicim izazvani"izmijenili urbanisticki plan(ili neki drugi, ne znam kako se to zove!), i odjednom umjesto max 8 spratova dozvoljeno graditi nebu pod oblake!
I mislim da ima neki propis o "prometu u mirovanju" koji odredjuje koliko mora biti parking mjesta u oko nekog novog objekta, zavisno od velicine-broja stanovnika itd.
-
neki
#380 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Propisi prilikom izrade regulacionih planova za KS konkretno glase: na 10 stanova ide 11 parking mjesta, na 30 m2 neto poslovnog prostora ide 1 pm. Nemam link ali sam cesto u doticaju sa odlukama o donosenju regulacionih planova i svaki u KS se poziva na ove uslove.
Nigdje nije naglaseno da li odredjeni procenat parking prostora mora biti slobodan tj. bez naplate, tako de je sto se tice zakona potpuno legalno da neki objekat ima iskljucivo garazni prostor namjenjen za prodaju
Nigdje nije naglaseno da li odredjeni procenat parking prostora mora biti slobodan tj. bez naplate, tako de je sto se tice zakona potpuno legalno da neki objekat ima iskljucivo garazni prostor namjenjen za prodaju
-
ELMAX
#381 Re: Novogradnja u Sarajevu?
rozalija80 wrote:U objektu B1-B, onaj ulaz odmah lijevo od silaska u podzemne garaze...
pa u istom smo ulazu
-
ELMAX
#382 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa u istom smo ulazurozalija80 wrote:U objektu B1-B, onaj ulaz odmah lijevo od silaska u podzemne garaze...
- Morales
#383 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imal ko iz ulaza A4? 
-
ELMAX
#384 Re: Novogradnja u Sarajevu?
rozalija kako grijurozalija80 wrote:U objektu B1-B, onaj ulaz odmah lijevo od silaska u podzemne garaze...
-
rozalija80
#385 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Grijanje nesto ima problema, ovih dana, kazu da popravljaju kotlovnicu...
Uglavnom, grije se solidno, ali zgrada je nova, neuseljena i sama od sebe prilicno hladna.
Tako je, koliko sam cuo, bilo i sa objektom "A" koji je useljen prosle godine, pa im je sada ok.
Uglavnom, grije se solidno, ali zgrada je nova, neuseljena i sama od sebe prilicno hladna.
Tako je, koliko sam cuo, bilo i sa objektom "A" koji je useljen prosle godine, pa im je sada ok.
- piatc
#386 Re: Novogradnja u Sarajevu?
već nekoliko dana ne griju kako treba zbog radova na kotlovnici, juče ujutru mi rekli da će završiti u toku dana, ja se sinoć smrzo 
-
promaha
#387 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam u a4 i sad za sad prezadovoljan grijanjem. Temperatura fixno stavljena na 23'C. Za toppu vodu se mora sacekat par sekundi da potece al ugl zadovoljan. Racun za novembar 50tak km tako da ni to nije previse 
-
Ponosan
#388 Re: Novogradnja u Sarajevu?
neka,hvala! radije ne bih...addy_sa wrote:Istočno Sarajevo ima svu potrebu infrastrukturu (uključujući i da NEMA restrikcija vode nikad), prelijepe moderne dobro izgrađene zgrade do 5 spratova, parkinga koliko hoćeš, tržni centri, kafići, široke ceste i šetalište, zelene površine..
bio, vidio, uvjerio se..
mnogi mladi parovi iz Sa su prešli tamo i do sada nikakvih ispada nije bilo koliko sam čuo..
a kako i ne bi kad se kvadrat kreće od 1100 do 1500 i to odlična gradnja..
-
ELMAX
#389 Re: Novogradnja u Sarajevu?
[quote="rozalija80"]Grijanje nesto ima problema, ovih dana, kazu da popravljaju kotlovnicu...
ma valjda cemo se uh+grijat nekad
ma valjda cemo se uh+grijat nekad
-
ELMAX
#390 Re: Novogradnja u Sarajevu?
piatc wrote:već nekoliko dana ne griju kako treba zbog radova na kotlovnici, juče ujutru mi rekli da će završiti u toku dana, ja se sinoć smrzo
-
Innovation
#391 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kakva je ono poplava u Tibrinim zgradama? Zar nemaju garanciju, jer voda curi u objektu.
-
ELMAX
#392 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Innovation wrote:Kakva je ono poplava u Tibrinim zgradama? Zar nemaju garanciju, jer voda curi u objektu.
hahahah kakva voda crna ???? kad to ??? prvi put cujem ???
-
ELMAX
#393 Re: Novogradnja u Sarajevu?
piatc wrote:već nekoliko dana ne griju kako treba zbog radova na kotlovnici, juče ujutru mi rekli da će završiti u toku dana, ja se sinoć smrzo
ma ja bi upalila klimu
-
Innovation
#394 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bilo sinoc na TV-u. Curi u garazama. Ne znam koja je zgrada.
-
ELMAX
#395 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Innovation wrote:Bilo sinoc na TV-u. Curi u garazama. Ne znam koja je zgrada.
ma nista me ne moze zacudit ,imaju fula mali milion ,ja sam se pokajala sto sam kupila ovdje stan stvarno ,napatila sam se dok sam ih ubijedila da su mi malo radijatora stavili ,pa su naknadno stavljali A to je trajalo mjesec dana smrzla se ko pingvin a potrosila 160 km ,a da ne pricam o rupama u zidu iza klime gdje je furalo ko da si vani ,vode tople ima-nema ,uzas i kad mi neko pocne pricu nebuloznu tibru hvalit da se ubijes ,zgrade na dobrinji boli glava za 8o km m2 skuplje od tibre ...i vi koji pricate da je normalno sto je zgrada hladna i sto je u stanovima hladno navodno cekaate da se zgrada useli samo se zavaravate polako vidjecete racune kad vam dodju a ugrijali se niste ,i ko garantuje da ce se stanovi ugijati i gdje u ugovoru pise da trebate cekati da se zidovi ugriju ili da se stanovi popune ,pa to isto kad grijanje u kuci ugradujes pa kazes ljudima e haj da vam komsijinu kucu priljepim za vasu bice vam toplije ,parkinga s glave nema vrtis se petnest minuta da uletis negdje ...neka mi se javi neko iz b1 ko moze temperaturu da postigne 25 ili 28 u stanu ...maksimum 22 i to kad je termostat na 30 danima
- Qler
#396 Re: Novogradnja u Sarajevu?
25 ili 28 je previse, kako god. A brat ima u A1 stan, drzi termostat na 24 i grijanje se jednom upalilo mislim, jer je toplo. Dosao mu racun 38KM 
-
ELMAX
#397 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Qler wrote:25 ili 28 je previse, kako god. A brat ima u A1 stan, drzi termostat na 24 i grijanje se jednom upalilo mislim, jer je toplo. Dosao mu racun 38KM
pa subjektivno je kome je toplo 25 ili 28
nije ni bitno uostalom ali to grijanje treba da dostigne temperaturu koja je na termoglavama radijatora tj.28 ko zeli ,kod mene tesko 22 a kamo li 25 ,ako drzis tremostat na 24 a temperatura ti u stanu 22 znaci tvoji odnosno moji radijatori konstantno rade da bi postigli 24 temperaturu a ne mogu jer nema dovoljno tijela tj radijatora da bi postigli tu temperaturu i time trosim vise odnosno 160 km za ne punih mjesec dana
i druga stvar stanovi u A1 itd su drukcije projektovani sto se tice grijanja ja imam u pola manje radijatora nego vi ?!!!
-
anonimus03
#398 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo nije tacno. I u cijeloj A fazi su bili postavljeni radijatori koji su bili visak, pa su ih skinuli prije nego sto su pustili useljenje, pa sad imamo ona cuda po podu gdje su bili ti radijatori. Ali bili su upravu, ovo radijatora sto imamo je sasvim dovoljno, kod mene su glat jos jedan mogli skinuti.ELMAX wrote: i druga stvar stanovi u A1 itd su drukcije projektovani sto se tice grijanja ja imam u pola manje radijatora nego vi ?!!!
-
julisiz es grant
#399 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Eeee, drug mojELMAX wrote:Innovation wrote:Bilo sinoc na TV-u. Curi u garazama. Ne znam koja je zgrada.
ma nista me ne moze zacudit ,imaju fula mali milion ,ja sam se pokajala sto sam kupila ovdje stan stvarno ,napatila sam se dok sam ih ubijedila da su mi malo radijatora stavili ,pa su naknadno stavljali A to je trajalo mjesec dana smrzla se ko pingvin a potrosila 160 km ,a da ne pricam o rupama u zidu iza klime gdje je furalo ko da si vani ,vode tople ima-nema ,uzas i kad mi neko pocne pricu nebuloznu tibru hvalit da se ubijes ,zgrade na dobrinji boli glava za 8o km m2 skuplje od tibre ...i vi koji pricate da je normalno sto je zgrada hladna i sto je u stanovima hladno navodno cekaate da se zgrada useli samo se zavaravate polako vidjecete racune kad vam dodju a ugrijali se niste ,i ko garantuje da ce se stanovi ugijati i gdje u ugovoru pise da trebate cekati da se zidovi ugriju ili da se stanovi popune ,pa to isto kad grijanje u kuci ugradujes pa kazes ljudima e haj da vam komsijinu kucu priljepim za vasu bice vam toplije ,parkinga s glave nema vrtis se petnest minuta da uletis negdje ...neka mi se javi neko iz b1 ko moze temperaturu da postigne 25 ili 28 u stanu ...maksimum 22 i to kad je termostat na 30 danima
E tu je razlika. Niko ove zgrade nije pravio ni za tvoje ni za moje pare, ni po tvojim ni po mojim nacrtima i instrukcijama. Zato kad kupuješ, ako nešto ni ne fercera, sam si kriv. Je li u kupoprodajnom ugovoru pisalo kolika će temperatura biti u stanu, hoće li biti vlage, hoćeš li imati parking?
- piatc
#400 Re: Novogradnja u Sarajevu?
elmax, od kad su popravili kotlovnicu meni u stanu ne pada ispod 23 temperatura, sinoć sam se uz otvorena balkonska vrata i termostat na 25 u majici kratkih rukava kuhao
a to što se ne gasi grijanje je i meni bilo dok mi nije električar zamjenio termostat, sad mi svakih dva sata škljocne, znači da je izolacija takva da se stan ohladi za jedan stepen tek za dva sata, stvarno ne znam u čemu je problem kod tebe
Nego, ima li vode, kod mene restrikcije počele?
Nego, ima li vode, kod mene restrikcije počele?