BMW, AUDI ILI MERCEDES
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#376 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije pali
na mercedes mislim
da ne pricam o motorima 4.0 4.2 i 6.2..bas ima smisla 
- Industrialyzer
#377 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
emko1234 wrote:upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije palina mercedes mislim
I onda Mercedesovim strucnjacima dosade ta natezanja i naprave C63 BS i budu brzi i od M3 GTS a o Audiju da ne govorim
- dottore
#378 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Jesi li znao npr. da uz AMG performance package za C63 dobijes 22kW, i to iz mehanickih promjena na motoru (novi klipovi, ojacane klipnjace...)emko1234 wrote:upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije palina mercedes mislim
A da su ljudi iz Mercedesa htjeli da naprave igracku koju moze svako da vozi, mogli su...
-
bordo_boy
#379 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Filozofija BMW-a nikad nije bila, strpaj motor 6.2 benzin, i auto će da leti... BMW-u je dovoljan 4.0 V8, da ima bolje vrijeme po krugu od C63... O potrošnji goriva, osjećaju u vožnji, drugom prilikom.Industrialyzer wrote:emko1234 wrote:upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije palina mercedes mislim
I onda Mercedesovim strucnjacima dosade ta natezanja i naprave C63 BS i budu brzi i od M3 GTS a o Audiju da ne govorim
- Industrialyzer
#380 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
bordo_boy wrote:Filozofija BMW-a nikad nije bila, strpaj motor 6.2 benzin, i auto će da leti... BMW-u je dovoljan 4.0 V8, da ima bolje vrijeme po krugu od C63... O potrošnji goriva, osjećaju u vožnji, drugom prilikom.Industrialyzer wrote:emko1234 wrote:upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije palina mercedes mislim
BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju
- johntra
#381 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Došao emko na dernek...
- dottore
#382 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Audi trosi 10l/100km na stazi, pun gas ocamIndustrialyzer wrote:
BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju
-
goran16v
#383 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
To je ono nespojivo... Premium brend i pitanje potrosnje, i suszdrzao bih se svakog komentara za nekog kome bi niska potrosnja, bas kao i niska cijena bili plus... I treba da je skup, i treba da trosi jer to nije prosjecan auto.
-
emko1234
#384 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
prava reklaamajohntra wrote:
Došao emko na dernek...
-
bordo_boy
#385 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
" BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju "
Ti stvarno misliš da je auto koje ima jači motor, i bolje ubrzanje na pravcu, bolje auto?
Mislim da to nije ono što BMW želi. Oni uvijek prave potpuno auto, sa omjerom mase 50:50 (naprijed / nazad), i toliko su opsjednuti tom brojkom, da nekim modelima guraju akumulator u gepek, kako bi postigli taj savršen omjer. Ostale stvari su "handling" i "ležanje auta na cesti... ". Uz zadnji pogon to daje savršeno auto za staze koje je zabavno za voziti, i koje omogučava najbolja vremena po krugu, sa najmanjom zapreminom motora, i uz najbolju potrošnju goriva. Dodaj na ovo svu opremu koju BMW pruža, dizajn enterijera i eksterijera vozila (ovo je subjektivno), i dobiješ automobil koji ima SVE.
Inače mi je besmislena reklama za Audi, sa ključevima, kada na kraju Audi ima i sigurnost, i dizajn, i sportski duh, i luksuz u jednom. Eto BMW nema dizajn i luksuz, ili Mercedes nema sigurnost... bla bla...
Kažeš :"potrošnja je nebitna", jer niko ne može da prismrdi "Efficient dynamics" tehnologiji uštede goriva... pa onda se ide na fazon " to je sportsko auto, tu se ne gleda potrošnja... "
Ti stvarno misliš da je auto koje ima jači motor, i bolje ubrzanje na pravcu, bolje auto?
Mislim da to nije ono što BMW želi. Oni uvijek prave potpuno auto, sa omjerom mase 50:50 (naprijed / nazad), i toliko su opsjednuti tom brojkom, da nekim modelima guraju akumulator u gepek, kako bi postigli taj savršen omjer. Ostale stvari su "handling" i "ležanje auta na cesti... ". Uz zadnji pogon to daje savršeno auto za staze koje je zabavno za voziti, i koje omogučava najbolja vremena po krugu, sa najmanjom zapreminom motora, i uz najbolju potrošnju goriva. Dodaj na ovo svu opremu koju BMW pruža, dizajn enterijera i eksterijera vozila (ovo je subjektivno), i dobiješ automobil koji ima SVE.
Inače mi je besmislena reklama za Audi, sa ključevima, kada na kraju Audi ima i sigurnost, i dizajn, i sportski duh, i luksuz u jednom. Eto BMW nema dizajn i luksuz, ili Mercedes nema sigurnost... bla bla...
Kažeš :"potrošnja je nebitna", jer niko ne može da prismrdi "Efficient dynamics" tehnologiji uštede goriva... pa onda se ide na fazon " to je sportsko auto, tu se ne gleda potrošnja... "
Last edited by bordo_boy on 27/01/2012 22:30, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#386 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
bordo_boy wrote:" BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju "
Mislim da to nije ono što BMW želi. Oni uvijek prave potpuno auto, sa omjerom mase 50:50, i toliko su opsjednuti tom brojkom, da nekim modelima guraju akumulator u gepek, kako bi postigli ta savršen omjer, ostale stvari su "handling" i "ležanje auta na cesti... " , uz zadnji pogon to daje savršeno auto za staze koje je zabavno za voziti, i koje omogučava najbolja vremena po krugu, sa najmanjom zapreminom motora, i uz najbolju potrošnju goriva...
Da, potrošnja je nebitna, jer niko ne može da prismrdi "efficient dynamics" tehnologiji uštede goriva... pa onda se ide na fazon " to je sportsko auto, tu se ne gleda potrošnja... "
Ama bolan , ja ti pricam za vrijeme na Nordschleife , ne na pravcu
Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series 7:46.00
BMW M3 GTS 7:48.00
-
bordo_boy
#387 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...
- Industrialyzer
#388 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
bordo_boy wrote:Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...
Nije 50% jaci motor , a BMW je laksi za oko 200kg. O tome ti pricam
-
bordo_boy
#389 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
BMW M3 E92 GTS ima motor zapremine 4.4 lIndustrialyzer wrote:bordo_boy wrote:Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...
Mercedes C63 AMG ima motor zapremine 6.3 l
6.3 l - 4.4 l = 1.9 l razlika u zapremini...
1.9l od 4.4 l = 43,18%... dakle, Mercedes ima za 43,18% jači motor, i uspije na 7 minuta i 40 sekundi pobjeći BMW-u samo 2 sekunde. Dakle, zanemarivo...
- Industrialyzer
#390 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
A tako se gleda snaga motora , oprosti
C klasa je samo 4KS po toni jaca od BMW-a , e to je vec zanemarljiv podatak
-
bordo_boy
#391 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Ti baš barataš tim podacima... de odvadi malo...Industrialyzer wrote:A tako se gleda snaga motora , oprosti![]()
-
goran16v
#392 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
BMW M3 GTS 4,4l ima snagu motora od 450 KSbordo_boy wrote:BMW M3 E92 GTS ima motor zapremine 4.4 lIndustrialyzer wrote:bordo_boy wrote:Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...
Mercedes C63 AMG ima motor zapremine 6.3 l
6.3 l - 4.4 l = 1.9 l razlika u zapremini...
1.9l od 4.4 l = 43,18%... dakle, Mercedes ima za 43,18% jači motor, i uspije na 7 minuta i 40 sekundi pobjeći BMW-u samo 2 sekunde. Dakle, zanemarivo...
Mercedes C63 AMG 6,3 Black edition ima snagu motora 510 KS
510 - 450 = 60 KS
60 KS od 450 KS je 13,3%
Sto znaci da Mercedes nema za 43,18% jaci motor, nego da Mercedes ima za 43,18% veci obim motora, a za 13,3% jaci motor. Zapremima motora i snaga motora su razlicite velicine.
- Industrialyzer
#393 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
bordo_boy wrote:Ti baš barataš tim podacima... de odvadi malo...Industrialyzer wrote:A tako se gleda snaga motora , oprosti![]()
ispravi me ako sam negdje pogrijesio
-
bordo_boy
#394 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Samo dokaži da te 4 KS po toni... i napiši koliko si za koje auto računao masu... Jer BMW ima za 12% manje kila, a za 43% manju zapreminu... Znam da zapremina i snaga nije isto, ali ima itekako ima veze sa obrtnim momentom..Industrialyzer wrote:bordo_boy wrote:Ti baš barataš tim podacima... de odvadi malo...Industrialyzer wrote:A tako se gleda snaga motora , oprosti![]()
ispravi me ako sam negdje pogrijesio
- Industrialyzer
#395 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Pa prijatelju , ako znas kako se to racuna , provjeri sam. Vidim ja da ti to napamet pricas da ja grijesim
Koristio sam tezine koje su navedene na fastestlaps , za BMW 1543kg a za Mecku 1748 kg
Koristio sam tezine koje su navedene na fastestlaps , za BMW 1543kg a za Mecku 1748 kg
-
bordo_boy
#396 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
I kako Boga ti dobi 4 KS po toni?Industrialyzer wrote:Pa prijatelju , ako znas kako se to racuna , provjeri sam. Vidim ja da ti to napamet pricas da ja grijesim![]()
510 KS / 1748 kg = 291 KS po Toni
450 KS / 1543 kg = 291 KS po Toni...
Dakle, imaju isto konjskih snaga po Toni. Razlika je u obrtnom momentu. BMW 440 Nm, Mercedes 600 Nm... To je fol.
-
goran16v
#397 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Pa ako znas sto onda pises takve stvari??? BTW zapremina ne mora imati veze ni sa obrtnim momentom. 1,8 TSI 250 Nm, 2,0 FSI 200 Nm...bordo_boy wrote:Industrialyzer wrote:
Samo dokaži da te 4 KS po toni... i napiši koliko si za koje auto računao masu... Jer BMW ima za 12% manje kila, a za 43% manju zapreminu... Znam da zapremina i snaga nije isto, ali ima itekako ima veze sa obrtnim momentom..
- Industrialyzer
#398 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Mercedes ima 517KS , ne 510.
Uostalom , sta ti meni pokusavas dokazati , prvo govoris da BMW-u ne treba veliki motor da bude brz , onda ti ja pokazem kako C klasa dere M3 i tu njihovim najjacim verzijama. 2 sekunde ne mogu biti zanemarljive. Zamisli ih na utrci od nekih 50ak krugova , koji bi se tu razlika napravila...
HP sells cars , torque wins the races
Mercedes ima oboje 
Uostalom , sta ti meni pokusavas dokazati , prvo govoris da BMW-u ne treba veliki motor da bude brz , onda ti ja pokazem kako C klasa dere M3 i tu njihovim najjacim verzijama. 2 sekunde ne mogu biti zanemarljive. Zamisli ih na utrci od nekih 50ak krugova , koji bi se tu razlika napravila...
HP sells cars , torque wins the races
-
bordo_boy
#399 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
http://www.youtube.com/watch?v=9kh5PIThnUoIndustrialyzer wrote:Mercedes ima 517KS , ne 510.
HP sells cars , torque wins the racesMercedes ima oboje
Upravo ono što sam rekao, BMW je bolji na stazi, a Mercedes ima bolje ubrzanje na pravcu...
Neću se dalje raspravljat, postalo je besmisleno, i dječije. Na kraju krajeva, boli mene šta ti misliš o BMW-u,isto kao što tebe boli šta ja mislim o Mercedesu...
- Industrialyzer
#400 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Vidi jarane , obicni M3 je brzi od C63 i to nije moje misljenje , to je tako ali ta dva monstruma imaju jos jace verzije gdje je Mercedes dokazao da zna napraviti auto za stazu i tu biti brzi od M3 GTS sto opet nije moje misljenje nego cinjenica.
Ja itekako cijenim i postujem BMW , pogotovo novu M5 ali brate ti imas brojeve ispred sebe i opet pokusavas da me razuvjeris.
I da , BMW M3 GTS je inace i najbrzi BMW na Nordschleife stazi , Mecki ima jos par
Ja itekako cijenim i postujem BMW , pogotovo novu M5 ali brate ti imas brojeve ispred sebe i opet pokusavas da me razuvjeris.
I da , BMW M3 GTS je inace i najbrzi BMW na Nordschleife stazi , Mecki ima jos par