BMW, AUDI ILI MERCEDES

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
emko1234

#376 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije pali :D na mercedes mislim :D da ne pricam o motorima 4.0 4.2 i 6.2..bas ima smisla :D
Industrialyzer

#377 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije pali :D na mercedes mislim :D da ne pricam o motorima 4.0 4.2 i 6.2..bas ima smisla :D

I onda Mercedesovim strucnjacima dosade ta natezanja i naprave C63 BS i budu brzi i od M3 GTS a o Audiju da ne govorim :D
dottore

#378 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by dottore »

emko1234 wrote:upravu si.tacno tamo gdje pripada.test od prije 2 godine.audijeva linije od prije 7 godina i novi bmw i mercedes.vidjet cemo sad kad izadju novi modeli sta ce bit.i stigovo vrijeme je pravo..bmw je pokazao da je tata kosto je i uvijek bio na stazi,merdes(why would you wanna buy a car that trys to kill you)460ks i 0,4 sekunde brzi od audija koji ima istu tezinu i 40ks manje..zato su dvije godine kasnije pali :D na mercedes mislim :D da ne pricam o motorima 4.0 4.2 i 6.2..bas ima smisla :D
Jesi li znao npr. da uz AMG performance package za C63 dobijes 22kW, i to iz mehanickih promjena na motoru (novi klipovi, ojacane klipnjace...)

A da su ljudi iz Mercedesa htjeli da naprave igracku koju moze svako da vozi, mogli su... :mrgreen:
bordo_boy

#379 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Industrialyzer wrote:

I onda Mercedesovim strucnjacima dosade ta natezanja i naprave C63 BS i budu brzi i od M3 GTS a o Audiju da ne govorim :D
Filozofija BMW-a nikad nije bila, strpaj motor 6.2 benzin, i auto će da leti... BMW-u je dovoljan 4.0 V8, da ima bolje vrijeme po krugu od C63... O potrošnji goriva, osjećaju u vožnji, drugom prilikom. :run:
Industrialyzer

#380 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

bordo_boy wrote:
Industrialyzer wrote:

Filozofija BMW-a nikad nije bila, strpaj motor 6.2 benzin, i auto će da leti... BMW-u je dovoljan 4.0 V8, da ima bolje vrijeme po krugu od C63... O potrošnji goriva, osjećaju u vožnji, drugom prilikom. :run:

BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju
johntra

#381 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

Došao emko na dernek... :D
dottore

#382 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by dottore »

Industrialyzer wrote:
BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju
Audi trosi 10l/100km na stazi, pun gas ocam :thumbup: :run:
goran16v

#383 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

To je ono nespojivo... Premium brend i pitanje potrosnje, i suszdrzao bih se svakog komentara za nekog kome bi niska potrosnja, bas kao i niska cijena bili plus... I treba da je skup, i treba da trosi jer to nije prosjecan auto.
emko1234

#384 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

johntra wrote:

Došao emko na dernek... :D
prava reklaama :D
bordo_boy

#385 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

" BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju "

Ti stvarno misliš da je auto koje ima jači motor, i bolje ubrzanje na pravcu, bolje auto?

Mislim da to nije ono što BMW želi. Oni uvijek prave potpuno auto, sa omjerom mase 50:50 (naprijed / nazad), i toliko su opsjednuti tom brojkom, da nekim modelima guraju akumulator u gepek, kako bi postigli taj savršen omjer. Ostale stvari su "handling" i "ležanje auta na cesti... ". Uz zadnji pogon to daje savršeno auto za staze koje je zabavno za voziti, i koje omogučava najbolja vremena po krugu, sa najmanjom zapreminom motora, i uz najbolju potrošnju goriva. Dodaj na ovo svu opremu koju BMW pruža, dizajn enterijera i eksterijera vozila (ovo je subjektivno), i dobiješ automobil koji ima SVE.

Inače mi je besmislena reklama za Audi, sa ključevima, kada na kraju Audi ima i sigurnost, i dizajn, i sportski duh, i luksuz u jednom. Eto BMW nema dizajn i luksuz, ili Mercedes nema sigurnost... bla bla...

Kažeš :"potrošnja je nebitna", jer niko ne može da prismrdi "Efficient dynamics" tehnologiji uštede goriva... pa onda se ide na fazon " to je sportsko auto, tu se ne gleda potrošnja... " :dance:
Last edited by bordo_boy on 27/01/2012 22:30, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#386 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

bordo_boy wrote:" BMW-ova "trojka" ima najjacu verziju GTS koja je SPORIJA od najjace verzije AMG C klase , brojke su jedno i one su objektivne. Osjecaj u voznji je nesto subjektivno dok je potrosnja nesto nebitno u ovom slucaju "

Ti stvarno misliš da je auto koje ima jači motor, i bolje ubrzanje na pravcu, bolje auto?

Mislim da to nije ono što BMW želi. Oni uvijek prave potpuno auto, sa omjerom mase 50:50, i toliko su opsjednuti tom brojkom, da nekim modelima guraju akumulator u gepek, kako bi postigli ta savršen omjer, ostale stvari su "handling" i "ležanje auta na cesti... " , uz zadnji pogon to daje savršeno auto za staze koje je zabavno za voziti, i koje omogučava najbolja vremena po krugu, sa najmanjom zapreminom motora, i uz najbolju potrošnju goriva...

Da, potrošnja je nebitna, jer niko ne može da prismrdi "efficient dynamics" tehnologiji uštede goriva... pa onda se ide na fazon " to je sportsko auto, tu se ne gleda potrošnja... " :dance:

Ama bolan , ja ti pricam za vrijeme na Nordschleife , ne na pravcu :lol: :lol:

Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series 7:46.00

BMW M3 GTS 7:48.00
bordo_boy

#387 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...
Industrialyzer

#388 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

bordo_boy wrote:Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...

Nije 50% jaci motor , a BMW je laksi za oko 200kg. O tome ti pricam ;-)
bordo_boy

#389 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Industrialyzer wrote:
bordo_boy wrote:Ok, dakle ovako. Mercedes sa 50% jačim motorom, na skoro osam minuta, brži je od BMW-a, za samo 2 sekunde? O tome ti pričam...

BMW M3 E92 GTS ima motor zapremine 4.4 l

Mercedes C63 AMG ima motor zapremine 6.3 l

6.3 l - 4.4 l = 1.9 l razlika u zapremini...

1.9l od 4.4 l = 43,18%... dakle, Mercedes ima za 43,18% jači motor, i uspije na 7 minuta i 40 sekundi pobjeći BMW-u samo 2 sekunde. Dakle, zanemarivo...
Industrialyzer

#390 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

A tako se gleda snaga motora , oprosti :mrgreen:

C klasa je samo 4KS po toni jaca od BMW-a , e to je vec zanemarljiv podatak
bordo_boy

#391 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Industrialyzer wrote:A tako se gleda snaga motora , oprosti :mrgreen:

Ti baš barataš tim podacima... de odvadi malo...
goran16v

#392 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

bordo_boy wrote:
Industrialyzer wrote:

BMW M3 E92 GTS ima motor zapremine 4.4 l

Mercedes C63 AMG ima motor zapremine 6.3 l

6.3 l - 4.4 l = 1.9 l razlika u zapremini...

1.9l od 4.4 l = 43,18%... dakle, Mercedes ima za 43,18% jači motor, i uspije na 7 minuta i 40 sekundi pobjeći BMW-u samo 2 sekunde. Dakle, zanemarivo...
BMW M3 GTS 4,4l ima snagu motora od 450 KS
Mercedes C63 AMG 6,3 Black edition ima snagu motora 510 KS

510 - 450 = 60 KS

60 KS od 450 KS je 13,3%
Sto znaci da Mercedes nema za 43,18% jaci motor, nego da Mercedes ima za 43,18% veci obim motora, a za 13,3% jaci motor. Zapremima motora i snaga motora su razlicite velicine.
Industrialyzer

#393 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

bordo_boy wrote:

ispravi me ako sam negdje pogrijesio
bordo_boy

#394 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Industrialyzer wrote:
bordo_boy wrote:

ispravi me ako sam negdje pogrijesio
Samo dokaži da te 4 KS po toni... i napiši koliko si za koje auto računao masu... Jer BMW ima za 12% manje kila, a za 43% manju zapreminu... Znam da zapremina i snaga nije isto, ali ima itekako ima veze sa obrtnim momentom..
Industrialyzer

#395 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Pa prijatelju , ako znas kako se to racuna , provjeri sam. Vidim ja da ti to napamet pricas da ja grijesim ;-)

Koristio sam tezine koje su navedene na fastestlaps , za BMW 1543kg a za Mecku 1748 kg
bordo_boy

#396 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Industrialyzer wrote:Pa prijatelju , ako znas kako se to racuna , provjeri sam. Vidim ja da ti to napamet pricas da ja grijesim ;-)

Koristio sam tezine koje su navedene na fastestlaps , za BMW 1543kg a za Mecku 1748 kg
I kako Boga ti dobi 4 KS po toni?

510 KS / 1748 kg = 291 KS po Toni

450 KS / 1543 kg = 291 KS po Toni...

Dakle, imaju isto konjskih snaga po Toni. Razlika je u obrtnom momentu. BMW 440 Nm, Mercedes 600 Nm... To je fol.
goran16v

#397 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

bordo_boy wrote:
Industrialyzer wrote:
Samo dokaži da te 4 KS po toni... i napiši koliko si za koje auto računao masu... Jer BMW ima za 12% manje kila, a za 43% manju zapreminu... Znam da zapremina i snaga nije isto, ali ima itekako ima veze sa obrtnim momentom..
Pa ako znas sto onda pises takve stvari??? BTW zapremina ne mora imati veze ni sa obrtnim momentom. 1,8 TSI 250 Nm, 2,0 FSI 200 Nm...
Industrialyzer

#398 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Mercedes ima 517KS , ne 510.

Uostalom , sta ti meni pokusavas dokazati , prvo govoris da BMW-u ne treba veliki motor da bude brz , onda ti ja pokazem kako C klasa dere M3 i tu njihovim najjacim verzijama. 2 sekunde ne mogu biti zanemarljive. Zamisli ih na utrci od nekih 50ak krugova , koji bi se tu razlika napravila...

HP sells cars , torque wins the races :D Mercedes ima oboje :D
bordo_boy

#399 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Industrialyzer wrote:Mercedes ima 517KS , ne 510.

Uostalom , sta ti meni pokusavas dokazati , prvo govoris da BMW-u ne treba veliki motor da bude brz , onda ti ja pokazem kako C klasa dere M3 i tu njihovim najjacim verzijama. 2 sekunde ne mogu biti zanemarljive. Zamisli ih na utrci od nekih 50ak krugova , koji bi se tu razlika napravila...

HP sells cars , torque wins the races :D Mercedes ima oboje :D
http://www.youtube.com/watch?v=9kh5PIThnUo

Upravo ono što sam rekao, BMW je bolji na stazi, a Mercedes ima bolje ubrzanje na pravcu...

Neću se dalje raspravljat, postalo je besmisleno, i dječije. Na kraju krajeva, boli mene šta ti misliš o BMW-u,isto kao što tebe boli šta ja mislim o Mercedesu...
Industrialyzer

#400 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Vidi jarane , obicni M3 je brzi od C63 i to nije moje misljenje , to je tako ali ta dva monstruma imaju jos jace verzije gdje je Mercedes dokazao da zna napraviti auto za stazu i tu biti brzi od M3 GTS sto opet nije moje misljenje nego cinjenica.

Ja itekako cijenim i postujem BMW , pogotovo novu M5 ali brate ti imas brojeve ispred sebe i opet pokusavas da me razuvjeris.

I da , BMW M3 GTS je inace i najbrzi BMW na Nordschleife stazi , Mecki ima jos par :mrgreen:
Locked