A ne mogu sve odjednomdrekalica28 wrote:Ali...može li vaše visočanstvo podmiriti sve nas neudate?fidoremilienko wrote:Joj da sam šeik, sve bih ove žeMske s foruma oženio![]()
![]()
vuk sit i ovce na broju, ali
![]()
![]()
Nešto sumnjam.![]()
price neudanih zena
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- fidoremilienko
#376 Re: price neudanih zena
- Zelena Carapa
#377 Re: price neudanih zena
Dioda wrote: Ne treba biti iskljuciv. I ne treba osudjivati. Svako bira nacin na koji zeli da zivi.
Samo pri tome je kljucno biti iskren prema sebi
vezano za temu, jedna pozitivna prica - da malo izbalansiramo perspektivu (dosta je bilo onih pretucenih, tlacenih i objesenih zena
Moja se kona udala u 65 godini, u braku vec 10tak godina, cvrkucu ujutro na vratima kad on ide po hljeb. I vazda pusu dobije dok se sprema. Uvijek se smijeh cuje iza njihovih vrata. Na balkonu ljeti kafu piju i masu prolaznicima, vazda veseli. Milina ih vidjeti
- JThomas
#378 Re: price neudanih zena
sve vas treba preko usta k'o suljagić 
- cvjece13
#379 Re: price neudanih zena
A ko je tebi rekao da je svaki brak takav i da bi i tvoj brak tebe unesrećio?kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetuniti nasim podrazumjevanjima
![]()
Nisam se udala jer ne zelim![]()
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda![]()
Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
Ali zašto se ne potruditi i naći muškarca koji nije ništa od toga gore pobrojanog, i otkud tako snažno vjerovanje da nemaš šanse da nađeš nekoga s kim bi mogla biti sretna u braku? To sve stoji što si ti rekla, i da postoje svakakvi brakovi i svakakvi muževi, ali to što ne želiš da se tebi takvo nešto desi nije razlog za križanje mogućnosti udaje.
Ja znam par žena koje ne žele brak i davno su čvrsto odlučile da se neće udavati, i shvatam njihove razloge, logični su mi, ali ovi tvoji su potpuno drugačiji zato što su zasnovani isključivo na pesimizmu.
- tazmaniaBAN4
#380 Re: price neudanih zena
ja sam prvo skonto da se tema zove price-kao cijena na engleskom, neudatih zena

-
Hodidid
#381 Re: price neudanih zena
Kao sto rece kolega gore puno vi idealizirate te mora biti ovakav te mora biti onakav, te mora ovo te mora ono.Te ja necu ovo te necu ono.
A sta vi nudite?
A sta vi nudite?
- Edin Wien
#382 Re: price neudanih zena
Nisi u pravu, najveci umovi covjecanstva su bili uglavnom ozenjeni Ajnstajn, Frojd, Mocart, Pikaso, Darvin. Cak mi se cinihadzinicasa wrote:mišljenja sam da je svako u suštini sam. svako zapravo sam proživljava ono što mu se događa, a dobro važe šta će i kome reći i dozirano dijeli doživljeno - pa i onima najbližima do čijeg nam je mišljenja i slike o nama zapravo najviše stalo. naravno ako je na dovoljnom nivou razvoja svijesti o sebi.
naijnteligentniji i najgenijalniji ljudi kroz historiju bili su sami (većinom zbog neshvaćenosti i neprihvaćenosti od strane okoline zbog svoje različitosti). mišljenja sam da ako odaberemo različitost (ili ona odabere nas), odabrali smo usamljenost.
naravno da je lijepo imati životnog druga, nekoga ko hoda pored tebe, ali to opet ne znači da ipak ne hodaš sam.
no na kraju, ovo je ipak samo lamentiranje neudate žene.
da su oni sa najvise djece bili i najproduktivniji, npr. u matematici Leonard Ojler. To je na prvi pogled malo nelogicno ali
cinjenica je da su muskarci bez zene jako skloni tromosti. Dakle ako ja sada sjedim za komjuterom i cujem da mi neko zvoca
po kuci to me u trenutku iritira ali dugorocno me inspirise.
- Dioda
#383 Re: price neudanih zena
Kod sporetafidoremilienko wrote:Gdje je spuca?Dioda wrote:Kakva diskriminatorka temaSta je sa muskarcima? Koliko njih neozenjenih ima?
Bezbroj puta sam napisala da sam se nagledala losih brakova...Znam jednu curu (tj. zenu) koju muz redovno (onako u prolazu) spuca koji put. Samo kuka kako joj je lose. I ima stav "jooooj, kud se udah". A ta ista je spremna za svoju jaranicu reci - joj 27 joj godina, a jos se nije udala, zao mi![]()
Ocito imam pogresnu predstavu o znacenju spucati
- fidoremilienko
#384 Re: price neudanih zena
Aha, ja mislio nešto drugoDioda wrote:Kod sporetafidoremilienko wrote:Gdje je spuca?Dioda wrote:Kakva diskriminatorka temaSta je sa muskarcima? Koliko njih neozenjenih ima?
Bezbroj puta sam napisala da sam se nagledala losih brakova...Znam jednu curu (tj. zenu) koju muz redovno (onako u prolazu) spuca koji put. Samo kuka kako joj je lose. I ima stav "jooooj, kud se udah". A ta ista je spremna za svoju jaranicu reci - joj 27 joj godina, a jos se nije udala, zao mi![]()
![]()
Ocito imam pogresnu predstavu o znacenju spucati![]()
- žulijan asanž
#385 Re: price neudanih zena
u tom smislu su bagatela, ove iznad 30. ko roba na rasprodaji. na markalama kad vidiš one natruhle jabuke - nisu za jest, al dobre za pekmezatazmaniaBAN4 wrote:ja sam prvo skonto da se tema zove price-kao cijena na engleskom, neudatih zena![]()