Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
muflon1977

#376 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Naravno da je relej bio u HVO rukama,nego su vojnici poslani,od ABiH bez okica svojih.
A ovom valjaju sad neki oficiri englezeri i ameri,kad treba nesto da se usiciri,a kad je rijec o braticnom Iranu onda ce svemoguci pomoci da se USA popali sva....nece mene niko eliminirati drzim forum sa najjacom temom do sada.
Nemojte sad da sam ja kriv mi samo jedni drugima pobijamo teme,ovaj jedan trazi9 snimke o poklanim Hrvatima
ma jadan bio odkud mi to ko je to mogao da ima,moram se obratiti 7 Muslimanskoj ako mi dadnu iz arhiva
inace druge sanse nemam......Dolazim u Zenicu sad u aprilu i to u KPD nevezano za slucaj ovaj.I tad cu potraziti moga kolegu Muslimana koji je dosta toga meni i objasnio....laze on lazem i ja o nekim stvarima.
kv99

#377 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

muflon1977 wrote:Naravno da je relej bio u HVO rukama,nego su vojnici poslani,od ABiH bez okica svojih.
A ovom valjaju sad neki oficiri englezeri i ameri,kad treba nesto da se usiciri,a kad je rijec o braticnom Iranu onda ce svemoguci pomoci da se USA popali sva....nece mene niko eliminirati drzim forum sa najjacom temom do sada.
Nemojte sad da sam ja kriv mi samo jedni drugima pobijamo teme,ovaj jedan trazi9 snimke o poklanim Hrvatima
ma jadan bio odkud mi to ko je to mogao da ima,moram se obratiti 7 Muslimanskoj ako mi dadnu iz arhiva
inace druge sanse nemam......Dolazim u Zenicu sad u aprilu i to u KPD nevezano za slucaj ovaj.I tad cu potraziti moga kolegu Muslimana koji je dosta toga meni i objasnio....laze on lazem i ja o nekim stvarima.
Poslali vojnike bez okica da se popnu na Relej ? Ili su ih helikopterom gore prebacili ? Ti nisi nikada vidio relej jer bi tada znao da je na relej vrlo tesko da se popne kada je covjek u super formi a kamoli kada je slijep ali dobro , ako je bilo tako kao sto ti kazes nadam se da imas neki dokaz. Znaci Armija ih zarobila, iskopala oci, poslala da se popnu na Relej ..i onda im se gubi trag ? Smiljko je izmisljao zlocine da bi mogao da opravda tzv hvo a da ni jednom nije spomenuo taj slucaj pa se nadam da ti imas vise informacija o tome, da ces ih objaviti i nadam se da ce istog dana policija da otkrije ko je to uradio i strelja na licu mjesta. Pa zato bujrum sa dokazima koje sam uvjeren da imas cim dajes takve izjave.
Valjali su i vama englezi kada ste im kukali kako je bio zlocin jer su vam vojnici zaspali pa umjesto sobarice dosli diverzanti. I onda kada nisu pristali da lazu kao i tzv hvo onda ne valjaju, pa je sada " Vasceli svet mrzi miloradove rvate " :lol:
I kada budes isao u KPD pitaj da ti dadnu i onaj spisak od 30-40 brigada Armije koje su po tebi bili oko Viteza , nesto te dugo cekamo da nam ga ti dadnes ;-)

I nastavi da trolas i da se provaljujes ali samo odgovori na jedno pitanje :

De ti nama reci kako su vas docekali rodjaci iz Mrkonjica gore na Kamenjasu ? Jel vam Jozo dogovorio dobar prijem ?
GTR R34

#378 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by GTR R34 »

Tema o ratu u Hercegovini pa opletite

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=94875
xDenisx

#379 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by xDenisx »

L.e.g wrote:
xDenisx wrote:Ako neko jos uvijek vjeruje u bajke o "jadnim Hrvatima Srednje Bosne", neka ide na njihove forume i cita sta tamo srednjobosanski Hrvati kazu o Ahmicima i ostalim zlocinima nad Bosnjacima. Tacno cete vidjeti s kim smo imali posla. Zvijeri.

Hvala Bogu pa nam je ovaj kraj oslobodjen od ustaskog sljama.
Evo ja sam Hrvat iz srednje Bosne ( Fojnica).
Najboji drug mi je ubijen u zasjedi armije BiH i prvi je poginuli u Fojnici ( osim momaka koji si izginulu u Jajcu u borbama protiv Srba)
Spaljeno mi je sve, protjeran itd....

Nikad nisam ovako kao ti generalizirao stvari i rekao svi su "muslimani zvijeri", i "hvala Bogu pa pa je moj kraj oslobodjen od balija".
Hvala Bogu pa se koristim svojom glavom i znam da svi ljudi nisu isti, sljama ima na sve strane i taj sljam je isplivao na povrsinu u ratu.

Haj sad pozzz, ode kod Dine u Hadzice na kavu :bih:
Zna se na koga mislim kada kazem ustase. I danas ima Hrvata u recimo Zenici, ali oni su normalni i lojalni gradjani.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#380 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Pola moga razreda u srednjoj su bili nebošnjaci, većinom hrvati, a to nije baš davno bilo.

Gradska raja, u Ze, i sad smo dobri. Najbolji drug mi bio hrvat, ali studij nas razdvojio.

Zaista ima u Ze extra hrvata, normalnih, bez ikakvih problema. Nikad im ništa ne bih loše rekao niti uradio.
muflon1977

#381 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

kv99 wrote:
muflon1977 wrote:Naravno da je relej bio u HVO rukama,nego su vojnici poslani,od ABiH bez okica svojih.
Poslali vojnike bez okica da se popnu na Relej ? Ili su ih helikopterom gore prebacili ? Ti nisi nikada vidio relej jer bi tada znao da je na relej vrlo tesko da se popne kada je covjek u super formi a kamoli kada je slijep ali dobro , ako je bilo tako kao sto ti kazes nadam se da imas neki dokaz. Znaci Armija ih zarobila, iskopala oci, poslala da se popnu na Relej ..i onda im se gubi trag ? Smiljko je izmisljao zlocine da bi mogao da opravda tzv hvo a da ni jednom nije spomenuo taj slucaj pa se nadam da ti imas vise informacija o tome, da ces ih objaviti i nadam se da ce istog dana policija da otkrije ko je to uradio i strelja na licu mjesta. Pa zato bujrum sa dokazima koje sam uvjeren da imas cim dajes takve izjave.
Valjali su i vama englezi kada ste im kukali kako je bio zlocin jer su vam vojnici zaspali pa umjesto sobarice dosli diverzanti. I onda kada nisu pristali da lazu kao i tzv hvo onda ne valjaju, pa je sada " Vasceli svet mrzi miloradove rvate " :lol:
I kada budes isao u KPD pitaj da ti dadnu i onaj spisak od 30-40 brigada Armije koje su po tebi bili oko Viteza , nesto te dugo cekamo da nam ga ti dadnes ;-)

I nastavi da trolas i da se provaljujes ali samo odgovori na jedno pitanje :

De ti nama reci kako su vas docekali rodjaci iz Mrkonjica gore na Kamenjasu ? Jel vam Jozo dogovorio dobar prijem ?
Pa bio sam jednom ispiso dosta toga,neznam zasto nije sve objavljeno.Evo ovako kakv dogovor bio neznam ali znam
da smo negdje pred sami mrak 15.06.1993 stigli tamo gdje ste nasli tenk T55 i 110 kamion sa pamom i natpisom franjevci ili se varam.Onda smo krenuli put Kamenjasa i spustili se na Vuciju glavu tu prenocili i onda do Komara,onog restorana.E tad sam vidio ukopanu neku haubicu i mi smo isli dalje nize do prve okuke onda se podjelili muski odrasli stoj zene i djeca u autobuse i pravac skola u Torlakovcu.Cuo sam da je to Muslimansko selo ali samo jedna kuca je bila citava ostale zapaljene,i kad bi isli po vodu nailazili bi na sudje u kucama nije opljackano nego spaljeno sve.
U stalama gdje su bile nailazili bi na kosti od zivotinja vec tad su malo neki mladici pitali imali Bugojanaca da ih zakolju.Onda opet podjela pravac Manjaca i pravac Hrvatska....sve u svemu kroz Banja Luku je bilo svega i suza a bogme i dovikivanja da nas hebo Alija eto vam sad vezite zastavu sa njima....iz moje perspektive nije bas bilo ugodno a ni toliko lose kao drugima...valjda je sve to placeno.13 cisterni goriva je placeno za vojnike a za civile neznam jer mi je jedan u Sirokom sve rekao.Poslije Sirokog more tamo sam zatekao mnogo Muslimana iz istocne Bosne koji su psovali Aliji sve po spisku a neki kad su saznali da dolaze Hrvati su otisli a neki pak za Libiju i vraceni bili jer oni neznaju da ima Muslimana plavih.....toliko o mojim gostoprimstvima ako je Jozo sredio e njemu bilo tako sve sto te zanima pitaj i sve cu ti reci brojno stanje MTS ama sve....Evo da ti kazem Muslimani sprzili za Oparu mi prema Srbima kad ste dosli neznam evo ti gore daatum kad smo izasli.....kad ste dosli pobili ste dvopjicu momaka i dva starca.....ni krivi ni duzni.....nema krivaca ni osudjeni za to ako te zanimaju imena i to cu ti reci.....selo bilo prazno par dana a dobro ste ga i sredili bez napada ste usetali neznam sto ga zapaliste....cekam odgovor....jeli opet ono sa brojkama i slovima slavna ova-ona ej znas Hemceta poselami ga traze ga...cuo sam
poznanik

#382 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by poznanik »

xDenisx wrote:Zna se na koga mislim kada kazem ustase. I danas ima Hrvata u recimo Zenici, ali oni su normalni i lojalni gradjani.
Zar u Ustašama nije bilo i muslimana, i davno prije, i u zadnjem ratu?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#383 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Pa jest, i šta to treba da znači?

Tada je bila NDH, a ne nezavisna BiH.

Glupo i jednostavno poređenje sadašnje i tadašnje situacije.

Bilo je muslimana, ali se vidi čijeje je ustaštvo. Ne vidiš muslimane da to veličaju i propagiraju. Zna se čija je to ideologija.
poznanik

#384 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by poznanik »

anthraxQ wrote:Pa jest, i šta to treba da znači?
Bilo je muslimana, ali se vidi čijeje je ustaštvo. Ne vidiš muslimane da to veličaju i propagiraju. Zna se čija je to ideologija.
To treba da znači da je svaka generalizacija, kakvu pokušavaju da provuku mnogi, ovdje konkretno @xDenisx, sasvim pogrešna i tendenciozna, a najviše - zla. Među Hrvatima je bilo zagovornika ustaške ideologije, ali je bilo podjednako i komunista, ili trećih, nesvrstanih, neopredjeljenih. U ovom ratu je bilo "ustašstva", najviše kod Hrvata, ali ih je bilo i među muslimanima. Muslimana je bilo i u VRS, kod "četnika".
Nele9

#385 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

poznanik wrote:
To treba da znači da je svaka generalizacija, kakvu pokušavaju da provuku mnogi, ovdje konkretno @xDenisx, sasvim pogrešna i tendeciozna, a najviše - zla. Među Hrvatima je bilo zagovornika ustaške ideologije, ali je bilo podjednako i komunista, ili trećih, nesvrstanih, neopredjeljenih. U ovom ratu je bilo "ustašstva", najviše kod Hrvata, ali ih je bilo i među muslimanima. Muslimana je bilo i u VRS, kod "četnika".
Poznanik

E, .ebi ga sad...
Medju 100 postenih zena ima makar jedna kurva.
Fakat logike...
L.e.g

#386 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by L.e.g »

xDenisx wrote:
L.e.g wrote:
xDenisx wrote:Ako neko jos uvijek vjeruje u bajke o "jadnim Hrvatima Srednje Bosne", neka ide na njihove forume i cita sta tamo srednjobosanski Hrvati kazu o Ahmicima i ostalim zlocinima nad Bosnjacima. Tacno cete vidjeti s kim smo imali posla. Zvijeri.

Hvala Bogu pa nam je ovaj kraj oslobodjen od ustaskog sljama.
Evo ja sam Hrvat iz srednje Bosne ( Fojnica).
Najboji drug mi je ubijen u zasjedi armije BiH i prvi je poginuli u Fojnici ( osim momaka koji si izginulu u Jajcu u borbama protiv Srba)
Spaljeno mi je sve, protjeran itd....

Nikad nisam ovako kao ti generalizirao stvari i rekao svi su "muslimani zvijeri", i "hvala Bogu pa pa je moj kraj oslobodjen od balija".
Hvala Bogu pa se koristim svojom glavom i znam da svi ljudi nisu isti, sljama ima na sve strane i taj sljam je isplivao na povrsinu u ratu.

Haj sad pozzz, ode kod Dine u Hadzice na kavu :bih:
Zna se na koga mislim kada kazem ustase. I danas ima Hrvata u recimo Zenici, ali oni su normalni i lojalni gradjani.
Objasni mi na koga mislis?
anthraxQ

#387 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

poznanik wrote:
To treba da znači da je svaka generalizacija, kakvu pokušavaju da provuku mnogi, ovdje konkretno @xDenisx, sasvim pogrešna i tendenciozna, a najviše - zla. Među Hrvatima je bilo zagovornika ustaške ideologije, ali je bilo podjednako i komunista, ili trećih, nesvrstanih, neopredjeljenih. U ovom ratu je bilo "ustašstva", najviše kod Hrvata, ali ih je bilo i među muslimanima. Muslimana je bilo i u VRS, kod "četnika".

Kakva generalizacija, !adan ne bio?

HVO je bila ustašoidna organizacija, paravojska. Pogledaj samo nazive brigada, i ideološku pozadinu, dokumente, ikonografiju. Medju hrvatima je bilo toga i ima i sada, samo je dovoljno otići na koncerte Thompsona, pa pogledati koliko "raje" uživa i kako. Podjednako komunista ili trećih tih nije bilo, oni su u tragovima. Bilo je svega medju svakome, ali je pitanje većine. Šta većina zastupa? Koja je većinska politika?

Bilo je i amera medju talibanima, nećeš vjerovati, pa jesu bil Ameri talibani?
xDenisx

#388 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by xDenisx »

L.e.g wrote:Objasni mi na koga mislis?
Hrvate soviniste
quick_nick

#389 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

Haj sad pozzz, ode kod Dine u Hadzice na kavu :bih:[/quote]
Zna se na koga mislim kada kazem ustase. I danas ima Hrvata u recimo Zenici, ali oni su normalni i lojalni gradjani.[/quote]

a ako su u zenici onda nisu ustaše?[/quote]

A ako su iz Busovače onda su "poglavnikovi" unuci :lol: :lol: :mrgreen:
xDenisx

#390 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by xDenisx »

kakavdanakneiskustvu wrote:a ako su u zenici onda nisu ustaše?
Ako su se odlucili da ostane/zive u gradu sa ogromnom nehrvatskom stanovnistvom, onda su sanse da su ustase (tj hrvatski sovinisti) prilicno male.
Nele9

#391 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

xDenisx wrote:
Ako su se odlucili da ostane/zive u gradu sa ogromnom nehrvatskom stanovnistvom, onda su sanse da su ustase (tj hrvatski sovinisti) prilicno male.
To su Robijasi. :lol:
xDenisx

#392 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by xDenisx »

kakavdanakneiskustvu wrote:
xDenisx wrote:

a ako su iz zenice otišli jer su otjerani?,imali problema pa morali otići?,jesu li ustaše ili nisu?
Jel' ti citas sta pisem ili samo zelis da spamujes temu? Ustase su hrvatski sovinisti, bili u Zenici, Zagrebu ili na Marsu. Doslovna definicija nije vazna, kao sto nije ni vazno da je svastika bila hinduisticki simbol kada se zna sta danas predstavlja.
eques

#393 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by eques »

emigrazione wrote:Jel problem da neko mapira podrucje oko Viteza npr. preko g.eartha konkretno te cuvene buhine kuce, interesuje me kako je isla ta linija pa da mi koji nismo odatle stvorimo neku sliku u glavi. Znam da se sve vrtilo oko tog glavnog puta. I pustite sad malo to klanje i izivljavanje ode tema u kurac
Ja sam iz Buhinih kuća. Ako hoćeš, mogu ti na PP poslati šta je i kako bilo gledajući sa strane na kojoj sam ja bio (HVO). Kako je bilo na drugoj strani, mogu ti napisati šta mi je prijatelj koji je bio u Armiji ispričao, ali za to ne mogu tvrditi 100% da je točno.
kv99

#394 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

Pitao bi sviju da odustanu od te nepotrebne diskusije ko je ustaša a ko nije, šta je neko mislio jer je spomenuo Zenicu itd-itd.
Mislim da tema nije zaslužila da se na ovakav način vodi jer ima potencijala baš zbog toga jer dosta ljudi ne zna šta se i kako tada dogodilo. Evo samo primjer Bugojna, vrlo malo ljudi zna da su se tu vodile i te kako teške borbe iako su trajale relativno kratko ali ipak teške i da nije onako kako se to pokušava da prikaže : " mudžahedini podlo i iznenada istjerali sve hrvate ". Ili Gornji Vakuf. Tu se u tom periodu prelamala sudbina čitave Bosne i Hercegovine ali koliko sam primjetio barem na ovom forumu ,a to je ipak najveći u ovoj zemlji o tome se vrlo malo govori. Prvi sukobi ljeta 1992, napad u januaru 92/93, blokada od proljeća do ljeta 93, deblokada izvedena iz grada, svi oni generali hv i tzv koji su išli franji na raport jer ga nisu uspjeli da okupiraju, jedinice iz Osijeka, Varaždina, logistika direktno od hv itd-itd . Ima toliko stvari o kojima se može da govori i nemojte da se ova tema ukine zbog nekih trivijalnih diskusija. Nekada izgleda da se koriste sve moguće situacije da se tema skrene u skroz drugom pravcu ili da se ugasi pa se nadam da če svako da pokaže barem malo samokontrole i odustane od trolanja teme.
karamazov

#395 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by karamazov »

kv99 wrote:
karamazov wrote:Ne bih da zakuvavam...
Kv99 kaze..."Neutralisani na spavanju hladnim oruzijem"
Mnogo si se ti filmova nagledao :-)
Malo si se zeznuo , nisam ja to rekao, to je rekao britanski oficir u UNPROFORU koji je bio na licu mjesta i kao profesionalni vojnik dao svoju ocjenu i to pred Sudom, sudijom , tuziocem i advokatima.
Sjecas li se kada je Radovan kukao da je nad nebeskim narodom pocinjen masakar na Igmanu kada su diverzanti iz Armije rasturili pozadinsku bazu, jer po njemu "niko ne smije da dira srbe " a ispostavilo se da su ih isto tako uhvatili na spavanju. Ratni zlocin nije kada se neutralise neprijatelj koji spava, jede, se*e, seksa se ili radi bilo sta drugo ako je ovaj naoruzan , uniformisan i nije zarobljen. Sve i jedna armija vojska na svijetu se uci da napadne neprijatelja kada ovaj nije spreman ali izgleda da je jedino Armija Bosne i Hercegovine trebala da salje pismenu najavu 3 dana prije pa ako to nije uradila onda je zlocin. Ponavljam ponovo, ako ima dokaza da su bili zarobljeni onda je zlocin, ali sama cinjenica da su neutralisani hladnim naoruzanjem nije dokaz zlocina, pogotovo jer se zna da je to bilo u neprijateljskoj pozadini.
Opet ti uporan da su neutralisani hladnim oruzijem ... pa nije srednji vijek... mozda su koristili samostrjele...mada bi bilo modernije i jednostavnije da su stavili prigusivace jel...
Sad prihvatljivo ti je to sta prica taj britanski oficir....sigurno ti se ne bi svidjelo sta je izjavljivao britanski general Majkl Rouz posle te akcije na Igmanu...Da ne budemo naivni, kakvi su kome interesi u datom trenutku, ko za koga lobira tako ce se i odnositi...
poznanik

#396 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by poznanik »

eques wrote:
emigrazione wrote:Jel problem da neko mapira podrucje oko Viteza npr. preko g.eartha konkretno te cuvene buhine kuce, interesuje me kako je isla ta linija pa da mi koji nismo odatle stvorimo neku sliku u glavi. Znam da se sve vrtilo oko tog glavnog puta. I pustite sad malo to klanje i izivljavanje ode tema u kurac
Ja sam iz Buhinih kuća. Ako hoćeš, mogu ti na PP poslati šta je i kako bilo gledajući sa strane na kojoj sam ja bio (HVO). Kako je bilo na drugoj strani, mogu ti napisati šta mi je prijatelj koji je bio u Armiji ispričao, ali za to ne mogu tvrditi 100% da je točno.
Nemoj pisati PP, napiši ovdje, javno...
kv99

#397 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

karamazov wrote:
kv99 wrote:
karamazov wrote:Ne bih da zakuvavam...
Kv99 kaze..."Neutralisani na spavanju hladnim oruzijem"
Mnogo si se ti filmova nagledao :-)
Malo si se zeznuo , nisam ja to rekao, to je rekao britanski oficir u UNPROFORU koji je bio na licu mjesta i kao profesionalni vojnik dao svoju ocjenu i to pred Sudom, sudijom , tuziocem i advokatima.
Sjecas li se kada je Radovan kukao da je nad nebeskim narodom pocinjen masakar na Igmanu kada su diverzanti iz Armije rasturili pozadinsku bazu, jer po njemu "niko ne smije da dira srbe " a ispostavilo se da su ih isto tako uhvatili na spavanju. Ratni zlocin nije kada se neutralise neprijatelj koji spava, jede, se*e, seksa se ili radi bilo sta drugo ako je ovaj naoruzan , uniformisan i nije zarobljen. Sve i jedna armija vojska na svijetu se uci da napadne neprijatelja kada ovaj nije spreman ali izgleda da je jedino Armija Bosne i Hercegovine trebala da salje pismenu najavu 3 dana prije pa ako to nije uradila onda je zlocin. Ponavljam ponovo, ako ima dokaza da su bili zarobljeni onda je zlocin, ali sama cinjenica da su neutralisani hladnim naoruzanjem nije dokaz zlocina, pogotovo jer se zna da je to bilo u neprijateljskoj pozadini.
Opet ti uporan da su neutralisani hladnim oruzijem ... pa nije srednji vijek... mozda su koristili samostrjele...mada bi bilo modernije i jednostavnije da su stavili prigusivace jel...
Sad prihvatljivo ti je to sta prica taj britanski oficir....sigurno ti se ne bi svidjelo sta je izjavljivao britanski general Majkl Rouz posle te akcije na Igmanu...Da ne budemo naivni, kakvi su kome interesi u datom trenutku, ko za koga lobira tako ce se i odnositi...
Mislili su oni koristiti prvo bombardere sa onog nosaca aviona koji je bio parkiran na Lasvi ali nisu mogli da polete tada zbog oluje. Pa su onda mislili da koriste one termalne nisane , samostrijele i prigusivace koji je imao svaki vojnik u 3 Korpusu kao standardnu opremu ali Amerikanci bili nesto zaglavili u Somaliji pa njima posudili. I onda su im ostali samo oni super moderni helikopteri da ih prebace direktno iznad baze i da se tu spuste ultra-tajnim padobranima da obave akciju. Tako ti je bilo tada u ABIH 1993/94, nema cega nema pa su nozeve koristili fore radi.

Znaci laze taj oficir pred Sudom, laze Mazovjecki, lazu i oni vojnici tzv hvo -a koji su se predali. Svi lazu samo Risto Djogo govori istinu da je zlocin cim pogine ijedan vojnik nebeskog naroda. Kada moze biti da je po oficijalnim podacima Ministarstva za boracka pitanja RS u citavoj Bosni i Hercegovini poginulo 1600 civila srba a po Risti samo u Sarajevu 8000 zasto ne bi i svaki srpski borac bio zrtva zlocina pa i oni na Igmanu kao i ovi bojovnici ?
karamazov

#398 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by karamazov »

Ajd bolan ne zavlaci se previse... sad ko sve laze...jeste laze Hag da nije bilo nikakve agresije....
argyle

#399 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by argyle »

malo o saradnji HVO-VRS

(Kiseljak, Jehovac)
Image
Eborg

#400 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Eborg »

Ubacit ću i link ka ovoj temi s obzirom da je povezana i geografski i tematski zbog HVO-a. Nadam se da će neko imati više informacija, hvala! :thumbup:

Zenica tokom rata
Post Reply