Svima nama kadli-tadli valja krenuti na finalno putovanja u Dzennet ili Dzehenem,Raj ili Pakao svejedno.Gdje cu ja zavrsiti nije mi dostupno znati,ali znam jedno POCI CU IZ SARAJEVA."
Sarajevski standard zivota
- HAVANA
#376 Re: Sarajevski standard zivota
Sto rece king...D.DZ.
Svima nama kadli-tadli valja krenuti na finalno putovanja u Dzennet ili Dzehenem,Raj ili Pakao svejedno.Gdje cu ja zavrsiti nije mi dostupno znati,ali znam jedno POCI CU IZ SARAJEVA."
-
Emi_Nevermind
#377 Re: Sarajevski standard zivota
Maloprije bas htjedoh napisati da niko od nas sa sobom nece nositi ni tu socijalnu sigurnost, ni auta, ni vikendice, vec osmjehe,stecene uspomene, zalaske sunca i setnje sa dragom osobom, prve korake svog djeteta, srecu i tugu. A primjetila sam da sto sam sretnija i zadovoljnija, nekako vise para i imam..
Da samo preporucim jedan presmjesan film, nema veze sa Sarajevom, ali se radi o zivotu gastarbajtera u Svedskoj, i govori puno o mentalitetu nasih ljudi gore, vi sto ste bili tamo, cete prepoznati dosta toga.. Dobra prica, dobri glumci, ima citav na youtubu, ali u toj verziji ne prevode ovo sa Svedskog, pa preporucujem da ga gledate iz djelova- idemo i mi gledati- uzivajte
http://www.youtube.com/watch?v=Bomkdng-lP0
- ljubav_aha
#378 Re: Sarajevski standard zivota
AmirEmira wrote:![]()
![]()
Maloprije bas htjedoh napisati da niko od nas sa sobom nece nositi ni tu socijalnu sigurnost, ni auta, ni vikendice, vec osmjehe,stecene uspomene, zalaske sunca i setnje sa dragom osobom, prve korake svog djeteta, srecu i tugu. A primjetila sam da sto sam sretnija i zadovoljnija, nekako vise para i imam..
-
sensij
#379 Re: Sarajevski standard zivota
sarajevski standard zivota
glupo je poredit njihov i naš standard al nismo mi oni pa da živimo ko pustinjaci u svom nekom svijetu radi, furaj kuci i cekaj petak i subotu da se u stanu nalocemo njihova prodavnica pica---Sistembulaget-tako nekako petkom i subotom pazari više nego kod nas Konzum za cijelu heftu--sjedim i gledam koliko se toga prti i nosi žive za vikend
al nismo mi oni--ipak mi dolazimo iz neke druge sredine--sredine u kojem je komšija preci neg brat--mi smo neki dan kad smo snijeg lopatali haman pa teferic napravili to je to--toga tamo nemaaaaaaaaaaaaa.
-zato ja i kažem pa još jednom da ponovim
-tamo je bolje al je ovdje ljepše
muha_sa Postovi: 40462Pridružen/a: 13/11/2004 00:33Lokacija: rajvosa
Niko ne zivi ovdje u nekomsvom svjetu a ti poredis sistembolaget i koliko se potrosi . Ovdje omladina vise ide u teretane i na treninge nego u kafane, a ti ako imas djecu sta bih vise volio da kupuju pice svaki dan u Konzum ili ponekad u sistembolaget.
A to da je komsija ko brat ...i to sam vidjela teferidza ovdje ima samo kohoce i ko ga zna naci
glupo je poredit njihov i naš standard al nismo mi oni pa da živimo ko pustinjaci u svom nekom svijetu radi, furaj kuci i cekaj petak i subotu da se u stanu nalocemo njihova prodavnica pica---Sistembulaget-tako nekako petkom i subotom pazari više nego kod nas Konzum za cijelu heftu--sjedim i gledam koliko se toga prti i nosi žive za vikend
al nismo mi oni--ipak mi dolazimo iz neke druge sredine--sredine u kojem je komšija preci neg brat--mi smo neki dan kad smo snijeg lopatali haman pa teferic napravili to je to--toga tamo nemaaaaaaaaaaaaa.
Niko ne zivi ovdje u nekomsvom svjetu a ti poredis sistembolaget i koliko se potrosi . Ovdje omladina vise ide u teretane i na treninge nego u kafane, a ti ako imas djecu sta bih vise volio da kupuju pice svaki dan u Konzum ili ponekad u sistembolaget.
A to da je komsija ko brat ...i to sam vidjela teferidza ovdje ima samo kohoce i ko ga zna naci
-
sensij
#380 Re: Sarajevski standard zivota
Amira - skolska menza je restoranska hrana sa najboljim kvalitetom, nema svrhe da se s tobom ubjedjujem vjeruj sta god hoces, da nisam bacila skaner skanirala bih ti moju platnu listu ali ti opet ne bih vjerovala. Ja ne otvaram linkove, jer nemam potrebe.. samo iz koje to godine vadis statistiku mozda prije 20godina. I sto da se stidim ako sam siromasna, ja tih kompleksa nemam ako se ja ubrajam u siromasne sa tom platom koliko onda imaju oni koji nisu siromasni, tj oni koji na primjer moja prijateljica i njen muz radi i njen sin imaju najmanje 50000 kruna mjesecno, znaci ja sam prema njima siromasna jer radim samo ja , a za djecu nisam rekla da primaju 300-400 eura, vec kada se saberu plate roditelja i djeciji dodatak treba da ostane djetetu toliko mjesecno. Inzinjeri su sada na prvoj toplisti veoma trazen posao i tezak je fakultet pocetna plata je oko 33000 kruna sa porezom. Jebiga valjda ja ovdje zivim i znam ekonomiju, tebi je ekonomija falafel a meni je koliko kostaju stanovi i kuce i naravno koliko je bolje za djecu, tako u Malmeu dvosoban stan kosta 1 milion kruna a u malom mjestu 350000kruna. Standard nije falafel i kafa, standard je skolstvo, zdravstvo. Neki dan isla sa sinom kod ljekara kad ono ne placa se za djecu do 18 godina, novi zakon izasao od januara, cudi me kako to nisi procitala ili nasla link. A da ne govorim za dole da trebas ljekara platiti i potplatiti. Ovdje je svaka operacija besplatna osim estetskih i mani se ti linkova.. eto ja se ne druzim bas puno sa svedjanima, uglavnom se druzimsa nasima, jer svedjani vole malo kukati kako im je tesko, kako samo rade, kako im jedva ostane,,, a vole lagiti.AmirEmira wrote:Sensij- kao prvo sa mnom je sve u redu, i nema potrebe za uvrede, koliko vidim pokupila si svedski mentalitet, i oni su takodjer jako nekulturni. Sa mnom nije sve u redu jer sam postavila link sa interneta? I sto citam ista lose o Svedskoj? I, kao sto sam i pretpostavila 3 obroka, jer jedes sa djecom u vrticu. (rekla sam kafic, ili skolska menza, bila sam blizu..) I ja putujem puno, muz i ja odemo prvo u Svedsku, pa onda Spaniju jer je puno jeftinije nego kod nas. Zadnji put smo platilil 600KM za nas troje za Egipat, hotel sami nasli jeftino. Da su takve cijene kod nas, svi bi putovali puno vise (40 KM do Londona, ali to je druga tema).. 400 eura po djetetu ??? Mislim da ne zivis u Svedskoj, ovo je najveca nebuloza. Mom djetetu su slali 100 eura mjesecno, ali smo se odrekli te ogromne sume (znam da smo ovdje bijeda, trebali smo prihvatiti kako bismo ostali tamo..). Kao dijete sam i sama dobijala toliko mjesecno. Platu od 1500 eura na ruke hmmm, ako je to istina , drago mi je zbog tebe, ali u tom slucaju treba da te stid bude sto se ubrajas u siromasne.Povrat poreza. 1000eura hahahahah kakva glupost- ja prije 3 godine NJIMA morala vratiti 150 eura. sada kad placate manje poreza, sad ce vam biti penzij u 75 ojOcigledno ne znas nista o ekonomiji- sto je manji grad- manja konkurencija- znaci skuplje.. O cemu ti ?? U Malmou falafel kosta 25 kruna, u manjem gradicu 70!!! Bila sam ja svugdje po Svedskoj, i studirala sam i njihovo pravo, i imala prijatelje Svede. S malo nasih sam, za neko cudo, nasla zajednicki jezik, sad vidim i zasto. Imam prijatelja koji je inzinjer i vikendom radi ekstra kao izbacivac. Kad je bio u posjeti je samo pricao kako ovdje nista ne valja, kako su svi jadni, i kad sam ga pitala sto on onda ima dva posla pored zavrsenog fakulteta, samo se distancirao i sada nemamo kontakta. Najmanja plata na ruke za tvoj posao u Malmou je malo preko 900 eura. http://www.lonestatistik.se/loner.asp/y ... n/Skane-20
Ako imas toliku platu kao stranac, svaka cast, uzivaj, ali nemoj da uzivas na nas racun, tako sto ces se nasladjivati na taj racun- kako je tebi bolje nego nama.
gilbert- ja nikad nisam rekla da su ovdje svi bogati ili vani svi siromasni, pa nisam retardirana. Ne volim da se raspravljam sa rno bijelim ljudima.
A sto se doktora tice- ovo jeste ekstremno niska plata, ja sam se zaprepastila.. I nikako, ali nikako nije reprezentativna za doktorske plate. Inace su prosjecne doktorske plate oko 4-5 hiljada maraka neto, i doktori, pored direktora i IT strucnjaka, najbolje zaradjuju. Ovo je ekstreman primjer, hocu samo da kazem da ne treba biti slijep, jer svega ima, i kod nas, i tamo. A stranica je potpun legitimna, i moze se vidjeti najniza i najveca plata za svaki moguci posao u svakoj regiji. Najbolje placen doktor dobija recimo nekih 15000 KM mjesecno![]()
Tako je i u novinarstvu, svaku cinjenicu mozete okrenuti u svoju koristi i iznijeti samo ono sto ide u prilog vasem argumentu, ali je to samo djelimicno istina- treba biti fer. I kod njih, kao i kod nas-postoje ogromne razlike. Ali, na kraju balade- sv smo mi ljudi i bitno je zivjeti- i to tamo gdje smo sretni.
-
sensij
#381 Re: Sarajevski standard zivota
s
Medellön
Medianlön
Medelålder
Erfarenhet
22.671 kr
22.750 kr
36,1 år
9 år
arajevski standard zivota
Medellön
Medianlön
Medelålder
Erfarenhet
22.671 kr
22.750 kr
36,1 år
9 år
arajevski standard zivota
- HAVANA
#382 Re: Sarajevski standard zivota
Nije tvrdo dz,mehko djsensij wrote:sarajevski standard zivota

-
gilbert
#383 Re: Sarajevski standard zivota
Ja svacije postove citam pomnoKatarinaKosaca wrote:Nije biblioteci nego knjižari. Ipak, pomno si pročitao sve moje postove, ali to nema veze sa ovom temom, ja ovdje živim ovdje plaćam poreze i neće me nitko radi toga zvati glupom, jer je to moj izbor.
Niko tebe nije zvao glupom sada ako ti imas taj osjecaj moras to sama sa sobom raspraviti. Ja licno smatram da je bezobrazno napadati svakoga ko zivi vani a istovremeno imati supruznika koji je napustio svoju zemlju .
Vec sam rekao da je vecina nas davno ostvarila preduslove za povratak
Amira daj mani se komentara tipa :"Hamo vidmu glave i 'Ta ce on ja mu probacivo kroz noge " Znas onu :"Cutanje je zlato" nekada se sjeti te . Ovde se mjesaju kruske i jabuke, standard i socijalni zivot . Standard je kada nezivis u memli a socijalni zivot je kada izadjes iz memljivog stana i odes na kafu sa prijateljem iz osnovne skole.
Ne trebam ja biti u BiH da vidim da se Katrinu K . druzi sa fukarom jer je ona to sama iznijela na forumu . Amira tebi stvarno ide slabo citanje , mislim iznenadjujes me kao nacitana spisateljica
Da razjasnimo jos nesto da li ima Bosanca u Americi koji rade za 8-10 dolara po satu? Ima ih vjerovatno mnogo vise od onih Bosanaca koji rade za daleko vise novca ali ti Bosanci izuzev Delirijuma ( i to ovih dana kako narod manje kreci ) posto ja znam koliko okvirno zaradi moler u Americi ( sto nije bas malo niti je 10 dolara po satu ) pa se ni on neuklapa u tu grupu nemaju vremena da forumaju od rada .
Isto tako ni prosjecan Bosanac u Bosni koji radi za 500 -600 KM nema vremena za gubljenje po forumu .
Ja sam vec rekao hajde da napravimo anketu pa da vidimo npr. koliko bravara iz Zenicke Zeljezare je na forumu ( a oni zaradjuju oko 1000 KM) ?
To bi nam pokazalo da na forumasi nisu uzorak stanovnistva u BiH . Po forumima bi se zakljucilo da u Bosni svi zive ko Katarsko plemstvo a fasizam je ziv i neporazen .
Isto tako ispada na osnovu uzorka da svi Bosanci u Americi imaju fakultet kao minimum obrazovanja a ima i Magistara i Doktora Nauka . A onda svako pogleda komsiju koji je do odlaska u Ameriku radio ko tesar a supruga bila domacica pa se uzorak sa foruma i primjer iz zivota nepodudaraju .
Muha i Prilagodjena da sada se osvrnem na taj socijalni zivot .
U Americi postoji dosta tkz. sub-kultura , drustva unutar drustva toga nisu bili postedjeni ni Bosanci .
Kada su Bosanci stigli u vecina je nastupila sa :" 'Ta cu ja ucit engleski nek' oni uce Bosanski "
Jedna grupa je zamjenila posao na traci u BiH za posao na traci u BiH .
Drugi su bili oni sto nisu nikada radili na traci pa su se vratili onome sto najbolje znaju a to je skola .
Treci su oni koji nisu htjeli raditi za drugog a knjiga nije bila njihov fah pa su se bacili u privatluk zato danas imas Bosanaca koji imaju svoje firme koje zaposljavaju 200 -300 ljudi . Velika vecina se okrenula ugostiteljstvu , restorani , kafici , kafane , disko -klubovi i to da im malo koji u bivsoj Jugi moze parirati (Prilagodjena takav jedan drze tvoje komsije iz Crkvica
Sada ako si se sredio u zivotu onda se sigurno bavis nekim organizovanim sportom , odes na rukomet , odbojku , fudbal nisi jedini Bosanac , odes poslije posla oko 6 sati navece na zatvorene bazene ( rade 365 dana u godini ) naces par bracnih parova iz Bosne , moze se poslije i na kafu i na pivu otici .
Otidji u bilo koji nas kafic uvijek ces naci nekoga koga nisi vidjeo duze , tek da se promjeni prica i masu onih sto redovno vidjas . Izadji u setnu po gradu sresces Bosanca koliko hoces . (Zdravo, Dobro Vece, Merhaba odjekuje glavnom ulicom a posebno nas se svjet naviko pozdravljat od kuce do autobuske stanice
Slave se Bajrami i Bozici , 8 Martovi Nove Godine organizovano a 1 Maj je dan "Kada jaganjci utihnu " ( ako znas klati i guliti to je najbolje cuvati ko tajnu jer zavrsis koljuci vise od ratnog zlocinca) armije Bosanaca okrecu jagnjad na obalama rijeka i jezera
Amerikanci nisu roboti ,normalno je da lakse ako znas Engleski i radis sa obrazovanim ljudima da ces razviti vise privatnih i poslovnih kontakata nego neko ko srice engleski i radi na traci sa Dzo next door koji je odlucio da napusti srednju skolu u 16 godini . Tako da se moze izaci i sa njima na rucak , veceru , rakijanje .
Najveca je razlika sto onaj koje u Bosni te praznike moze obiljeziti u krugu sire porodice , nama vani vazda ce neko faliti . Ali kao sto moj dajidza meni rece :"Sine pa nema familije u Bosni kojoj za Bajramskim ruckom nefali par clanova jer zive po inostranstvu . "
Last edited by gilbert on 12/02/2012 08:38, edited 3 times in total.
-
gilbert
#384 Re: Sarajevski standard zivota
HAVANA nisi u pravu mehko cj .HAVANA wrote:Nije tvrdo dz,mehko djsensij wrote:sarajevski standard zivota
A to da je komsija ko brat ...i to sam vidjela teferidza ovdje ima samo kohoce i ko ga zna naci![]()
- muha_sa
#385 Re: Sarajevski standard zivota
ne pada mi na pamet s nekim nickom na forumu se ubjedjivat i dokazivat neštosensij wrote:
samo sam iznjeo svoja zapažanja i stojim iza toga. Hvala na tim teferidžima
neka mene ovdje u svom mom jadu i cemeru
gilbert
ne bih o životu preko bare jer pojma nemam kako je tamo
Havana lopino
-
gilbert
#386 Re: Sarajevski standard zivota
.
Last edited by gilbert on 12/02/2012 09:07, edited 1 time in total.
-
gilbert
#387 Re: Sarajevski standard zivota
Muha pa vidis da ja nepametuje puno Svedskoj ja tamo bio ko turista , jebiga otidzi u Angolu ili Ruandu ko turista bice dobro posebno kada posjecujes familiju , ono provodaju se djeca da vide malo da se uslikaju za skole u principu odmetli se sa rodjakovom djecom . Mi vise bili zeljni da se vidimo ispricamo o svemu i svacemu isto ko i kada su oni dosli u posjetu meni u Ameriku . Vjerovao ili ne nije mi bilo na kraj pameti da ih pitam koliko zaradjuju niti su oni osjetili potrebu da to iznose . Tako sto sam Svedske vidjeo vidio ko turista , ( bojao sam se da me nesrokaju ko Palmea )
Ma i ja dodjem da se zajebajem a onda onaj stav ko nije ovdje danas sada odmah nema sta da prica kako je u BiH a ljudi zivjeli duze vani nego u Bosni
Tesko je valjda kada propustis rat pa onda imas osjecaj da te svi gledaju ko pobjeglicu pa daj da lijecim komplekse .
Nego je li stiglo unuce ?
Ma i ja dodjem da se zajebajem a onda onaj stav ko nije ovdje danas sada odmah nema sta da prica kako je u BiH a ljudi zivjeli duze vani nego u Bosni
- HAVANA
#388 Re: Sarajevski standard zivota
Muhaaaaaaaaaaa,stigo atesttttttttttttt...vodis me na pivu 
- muha_sa
#389 Re: Sarajevski standard zivota
unuka dolazi na svijet krajem sljedeceg mjesecagilbert wrote:Muha pa vidis da ja nepametuje puno Svedskoj ja tamo bio ko turista , jebiga otidzi u Angolu ili Ruandu ko turista bice dobro posebno kada posjecujes familiju , ono provodaju se djeca da vide malo da se uslikaju za skole u principu odmetli se sa rodjakovom djecom . Mi vise bili zeljni da se vidimo ispricamo o svemu i svacemu isto ko i kada su oni dosli u posjetu meni u Ameriku . Vjerovao ili ne nije mi bilo na kraj pameti da ih pitam koliko zaradjuju niti su oni osjetili potrebu da to iznose . Tako sto sam Svedske vidjeo vidio ko turista , ( bojao sam se da me nesrokaju ko Palmea )![]()
Ma i ja dodjem da se zajebajem a onda onaj stav ko nije ovdje danas sada odmah nema sta da prica kako je u BiH a ljudi zivjeli duze vani nego u BosniTesko je valjda kada propustis rat pa onda imas osjecaj da te svi gledaju ko pobjeglicu pa daj da lijecim komplekse .
ona dvojica me zovu da im u ŠveCku dodjem
-neceš vjerovat da sam upozno tamo ljude koji metka culi nisu i oni umjesto da me pitaju kako sam predevero opsadu, neimaštinu i svakodnevno granatiranje pocnu mi vazit gdje smo se zajebali pa nismo deblokirali SA--da nije tužno grohotom bih se
- muha_sa
#390 Re: Sarajevski standard zivota
HAVANA wrote:Muhaaaaaaaaaaa,stigo atesttttttttttttt...vodis me na pivu
valjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
*mima*
#391 Re: Sarajevski standard zivota
muha_sa wrote:HAVANA wrote:Muhaaaaaaaaaaa,stigo atesttttttttttttt...vodis me na pivu![]()
valjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahajd, ako te hanuma pošalje po ovom kijametu na pijacu zovi da je zveknemo ko ljudi
- muha_sa
#392 Re: Sarajevski standard zivota
šta jeeeeeeeeee*mima* wrote:muha_sa wrote:HAVANA wrote:Muhaaaaaaaaaaa,stigo atesttttttttttttt...vodis me na pivu![]()
valjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahajd, ako te hanuma pošalje po ovom kijametu na pijacu zovi da je zveknemo ko ljudi
- HAVANA
-
gilbert
#395 Re: Sarajevski standard zivota
Neka porod prodje hajrom haijrli ,muha_sa wrote:unuka dolazi na svijet krajem sljedeceg mjesecagilbert wrote:Muha pa vidis da ja nepametuje puno Svedskoj ja tamo bio ko turista , jebiga otidzi u Angolu ili Ruandu ko turista bice dobro posebno kada posjecujes familiju , ono provodaju se djeca da vide malo da se uslikaju za skole u principu odmetli se sa rodjakovom djecom . Mi vise bili zeljni da se vidimo ispricamo o svemu i svacemu isto ko i kada su oni dosli u posjetu meni u Ameriku . Vjerovao ili ne nije mi bilo na kraj pameti da ih pitam koliko zaradjuju niti su oni osjetili potrebu da to iznose . Tako sto sam Svedske vidjeo vidio ko turista , ( bojao sam se da me nesrokaju ko Palmea )![]()
Ma i ja dodjem da se zajebajem a onda onaj stav ko nije ovdje danas sada odmah nema sta da prica kako je u BiH a ljudi zivjeli duze vani nego u BosniTesko je valjda kada propustis rat pa onda imas osjecaj da te svi gledaju ko pobjeglicu pa daj da lijecim komplekse .
Nego je li stiglo unuce ?![]()
ona dvojica me zovu da im u ŠveCku dodjemzaželila se djeca dede a bogme i dedo života mojih
![]()
-neceš vjerovat da sam upozno tamo ljude koji metka culi nisu i oni umjesto da me pitaju kako sam predevero opsadu, neimaštinu i svakodnevno granatiranje pocnu mi vazit gdje smo se zajebali pa nismo deblokirali SA--da nije tužno grohotom bih se
Ma dedo pici odmah ,
Ma vjerujem ti ja , sve generali poslije bitke , kad meni pita clan moje familije negdje '95 :"Sto ih nerazvali te na Blatnici
- muha_sa
#396 Re: Sarajevski standard zivota
ovdje su mi snaha i singilbert wrote: Neka porod prodje hajrom haijrli ,
Ma dedo pici odmah ,
Ma vjerujem ti ja , sve generali poslije bitke , kad meni pita clan moje familije negdje '95 :"Sto ih nerazvali te na Blatnici![]()
" a mi redovno napadamo a oni u betonskim rovovima
sta ces reci nego :"Hajde ti pa ih razvali "
![]()
![]()
![]()
- muha_sa
-
gilbert
#398 Re: Sarajevski standard zivota
Vidi se da se je bacio na tebe , zna sta valja .muha_sa wrote:ovdje su mi snaha i singilbert wrote: Neka porod prodje hajrom haijrli ,
Ma dedo pici odmah ,
Ma vjerujem ti ja , sve generali poslije bitke , kad meni pita clan moje familije negdje '95 :"Sto ih nerazvali te na Blatnici![]()
" a mi redovno napadamo a oni u betonskim rovovima
sta ces reci nego :"Hajde ti pa ih razvali "
![]()
![]()
![]()
tvoja zeničanka
-
*mima*
#399 Re: Sarajevski standard zivota
muha_sa wrote: svaka cast prijateljujoš jedan dokaz da je život svakodnevna borba
nema ništa na guzove--to ti odlicno znaš---a bogme i ja
![]()
mimooooooooooooooooooooooohajd se skotrljaj pa da idemo Havanu zamjenit
![]()
ko da gledam šta ceš recnešto me stomak poboljeva
![]()
valjda ti znas da sam ja kulturna........i zato sutim.......khm
- muha_sa
#400 Re: Sarajevski standard zivota
jebeš kulturu-fataj se ove hemijske i hajmo kod Havane na dernek*mima* wrote:muha_sa wrote: svaka cast prijateljujoš jedan dokaz da je život svakodnevna borba
nema ništa na guzove--to ti odlicno znaš---a bogme i ja
![]()
mimooooooooooooooooooooooohajd se skotrljaj pa da idemo Havanu zamjenit
![]()
ko da gledam šta ceš recnešto me stomak poboljeva
![]()
valjda ti znas da sam ja kulturna........i zato sutim.......khm