KOMUNISTICKA PARTIJA

Locked
Bosanac sa dna kace

#376 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Bosanac sa dna kace »

nosara wrote:O cemerici ne treba ni govorit... Kad neko kleci pred kineskim sefom partije i moli za strpljenje, to sve govori... :D Kite...
a sta kazu svjetski analiticari: da nema liberalizma, tj.kapitalizma ne bi bilo ni Kine, ne bi bila ovako jaka,
ucili su nas da Kinezi sami kazu: ''our communism is embedded in capitalism...'' ppa prevedi seb kako hos :-) :-)
nosara

#377 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

Bosanac sa dna kace wrote:
nosara wrote:O cemerici ne treba ni govorit... Kad neko kleci pred kineskim sefom partije i moli za strpljenje, to sve govori... :D Kite...
a sta kazu svjetski analiticari: da nema liberalizma, tj.kapitalizma ne bi bilo ni Kine, ne bi bila ovako jaka,
ucili su nas da Kinezi sami kazu: ''our communism is embedded in capitalism...'' ppa prevedi seb kako hos :-) :-)
Koriste se tudjom gluposcu... :D
MAX68

#378 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

zbog velikog interesovanja koje je izazvala registracija KOMUNISTICKE PARTIJE jos jednom objavljujem kontakt brojeve telefona 062-415-497, 062-415-499.isto ovim putem najavljujemo tribinu KOMUNISTICKE PARTIJE koja ce biti odrzana 20.12.2011 u op.novo sarajevo u prostoru kud LOLA
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#379 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by antimobbing »

MAX68 wrote:zbog velikog interesovanja koje je izazvala registracija KOMUNISTICKE PARTIJE jos jednom objavljujem kontakt brojeve telefona 062-415-497, 062-415-499.isto ovim putem najavljujemo tribinu KOMUNISTICKE PARTIJE koja ce biti odrzana 20.12.2011 u op.novo sarajevo u prostoru kud LOLA
Pretpostavljam da ste vi vjerovatno mladi ljudi koje vode ideje komunizma i ravnopravnosti ali treba biti realan, svi oni ljudi koji su prije rata bili komunisti, poslije rata samo se rasporedili u više partija. Način njihovog djelovanja je ostao isti ''jedan se bavi kriminalom na veliko, a ostali njemu bliski ga štite i pokrivaju'', svi su u talovima i svi su dobri neko više, neko manje. Na ovaj način uništavaju ovu zemlju evo već 20 godina. Prije rata isti ovi ljudi koji su danas na sceni, krili su se iza ideala komunizma sa kojim veze nemaju, a poslije rata iza navodne demokratije. Navodni komunisti su vladali prije rata i dan danas vladaju, ustvari nikad nisu ni prestali biti na vlasti. Zar ne? Treba biti iskren i to priznati. Ovo se ne odnosi direktno na vas jer pretpostavljam da ste vi mladi ljudi koji vjerovatno niste ni bili u poziciji vlasti, već govorim općenito o činjenicama kakve su na terenu.
nosara

#380 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

antimobbing wrote:
MAX68 wrote:zbog velikog interesovanja koje je izazvala registracija KOMUNISTICKE PARTIJE jos jednom objavljujem kontakt brojeve telefona 062-415-497, 062-415-499.isto ovim putem najavljujemo tribinu KOMUNISTICKE PARTIJE koja ce biti odrzana 20.12.2011 u op.novo sarajevo u prostoru kud LOLA
Pretpostavljam da ste vi vjerovatno mladi ljudi koje vode ideje komunizma i ravnopravnosti ali treba biti realan, svi oni ljudi koji su prije rata bili komunisti, poslije rata samo se rasporedili u više partija. Način njihovog djelovanja je ostao isti ''jedan se bavi kriminalom na veliko, a ostali njemu bliski ga štite i pokrivaju'', svi su u talovima i svi su dobri neko više, neko manje. Na ovaj način uništavaju ovu zemlju evo već 20 godina. Prije rata isti ovi ljudi koji su danas na sceni, krili su se iza ideala komunizma sa kojim veze nemaju, a poslije rata iza navodne demokratije. Navodni komunisti su vladali prije rata i dan danas vladaju, ustvari nikad nisu ni prestali biti na vlasti. Zar ne? Treba biti iskren i to priznati. Ovo se ne odnosi direktno na vas jer pretpostavljam da ste vi mladi ljudi koji vjerovatno niste ni bili u poziciji vlasti, već govorim općenito o činjenicama kakve su na terenu.
Pa ocigledno se ne oslanjaju na te "komuniste" koji su presvukli dresove... Novi ljudi, stare, dobre ideje... Licno ne vjerujem da ce ista napravit, ali podrzavam inicijativu...

Nista bez ulice, fajta, loma... :D PC komunisti...!? Ne ide nikako... :D

antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#381 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by antimobbing »

Zar ne bi za promjenu trebali početi nešto graditi umjesto da rušimo? Opet ćemo to mi građani iz našeg džepa platiti, a neko će uzeti novi tal za sanaciju fasada. Jesu li nam mrtve zgrade krive što u njima sjede bezosjećajni duševni mrtvaci čija konstantno gladna i otvorena usta, na kraju njihovih patetičnih života će samo zemlja iz groba moći zasiti? Evo već 20 godina isti ljudi ruše ovu državu i ekonomiju, a sa druge strane još uvijek ima bogatstva i resursa gdje se može nešto trajno uništiti i ukrasti. Mislim da je nenormalno da na ovako malu populaciju veličine predgrađa jednog velegrada u odnosu na ovolike resurse koje posjedujemo uopće ima neko siromašan u našoj zemlji, dok siromašnih ima više od 80%.
Last edited by antimobbing on 07/12/2011 11:03, edited 1 time in total.
nosara

#382 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

antimobbing wrote:Zar ne bi za promjenu trebali početi nešto graditi umjesto da rušimo? Opet ćemo to mi građani iz našeg džepa platiti, a neko će uzeti novi tal za sanaciju fasada. Jesu li nam mrtve zgrade krive što u njima sjede bezosjećajni duševni mrtvaci čija konstantno gladna i otvorena usta, na kraju njihovih patetičnih života će samo zemlja iz groba moći zasiti? Evo već 20 godina isti ljudi ruše ovu državu i ekonomiju, a sa druge strane još uvijek ima bogatstva i resursa gdje se može nešto trajno uništiti i ukrasti. Mislim da je nenormalno da na ovako malu populaciju veličine predgrađa jednog velegrada u odnosu na ovolike resurse uopće ima neko siromašan u našoj zemlji dok siromašnih ima više od 80%.
Bitno je da energija kruzi... Ako nismo u stanju gradit, u stanju smo rusit, pa dok ne evoluiramo... Ionako ce sve bit prepusteno stranim izrabljivacima i siledzijama, a posredstvom nasih kvislinga koje mozes kupit sa torbom para...
antimobbing

#383 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by antimobbing »

nosara wrote:
antimobbing wrote:Zar ne bi za promjenu trebali početi nešto graditi umjesto da rušimo? Opet ćemo to mi građani iz našeg džepa platiti, a neko će uzeti novi tal za sanaciju fasada. Jesu li nam mrtve zgrade krive što u njima sjede bezosjećajni duševni mrtvaci čija konstantno gladna i otvorena usta, na kraju njihovih patetičnih života će samo zemlja iz groba moći zasiti? Evo već 20 godina isti ljudi ruše ovu državu i ekonomiju, a sa druge strane još uvijek ima bogatstva i resursa gdje se može nešto trajno uništiti i ukrasti. Mislim da je nenormalno da na ovako malu populaciju veličine predgrađa jednog velegrada u odnosu na ovolike resurse uopće ima neko siromašan u našoj zemlji dok siromašnih ima više od 80%.
Bitno je da energija kruzi... Ako nismo u stanju gradit, u stanju smo rusit, pa dok ne evoluiramo... Ionako ce sve bit prepusteno stranim izrabljivacima i siledzijama, a posredstvom nasih kvislinga koje mozes kupit sa torbom para...
U našem narodu ima više patriota nego kvislinga. Na svim stranama ima ljudi koji njeguju ideje antifašizma i svim svojim srcem vole ovu zemlju jer su tu rođeni bez obzira kojoj naciji pripadaju ali običan narod je razvučene pameti, prestrašen i nalazi se u stanju bare, bez ikakve energije.
nosara

#384 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

antimobbing wrote:
nosara wrote:
U našem narodu ima više patriota nego kvislinga. Na svim stranama ima ljudi koji njeguju ideje antifašizma i svim svojim srcem vole ovu zemlju jer su tu rođeni bez obzira kojoj naciji pripadaju ali običan narod je razvučene pameti, prestrašen i nalazi se u stanju bare, bez ikakve energije.
Ima energije za gluposti (Dzeko, liga prvaka i slicno)...

Uostalom, evo djeca pokazuju da imaju energije da pokusaju nesto, pa neka pokusaju... KPBiH... :D
Alfons Kauders

#385 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
znaci bolje je da sve bude prepusteno domacim izrabljivacima i siledzijama :D
MAX68

#386 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

zbog velikog interesovanja koje je izazvala registracija KOMUNISTICKE PARTIJE jos jednom objavljujem kontakt brojeve telefona 062-415-497, 062-415-499.isto ovim putem najavljujemo tribinu KOMUNISTICKE PARTIJE koja ce biti odrzana 20.12.2011 u op.novo sarajevo u prostoru kud LOLA
sandra01

#387 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by sandra01 »

Reci nam u koliko sati :-D
Adresa bi isto mogla biti od pomoci,ima ovde mladjih koji ne znaju gdje je "Lola", ja bih to objasnila kao sprat vise iznad "Pab-a" ;-)
Haettenschweiler

#388 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Haettenschweiler »

Ljudi mante se komunizma. Nije to za nas.
Našem narodu najviše odgovara divlji kapitalizam bez ikakvih ograničenja.
Pogledajte samo naš zdravstveni sistem: Skup,neefikasan i korumpiran. Zar ne bi bilo bolje da imamo privatizovan zdravstveni sistem. Pa izvoli pregled ti je 50KM ali makar znaš šta plaćaš i ne moraš se ponižavati nosanjem koverti ili kesa. Znači nikakva solidarnost samo brutalni kapitalizam.
sandra01

#389 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by sandra01 »

Haettenschweiler wrote:Ljudi mante se komunizma. Nije to za nas.
Pogledajte samo naš zdravstveni sistem: Skup,neefikasan i korumpiran. Zar ne bi bilo bolje da imamo privatizovan zdravstveni sistem. Pa izvoli pregled ti je 50KM ali makar znaš šta plaćaš i ne moraš se ponižavati nosanjem koverti ili kesa. Znači nikakva solidarnost samo brutalni kapitalizam.
A sta ako nemas tih 50 KM? Ili ih moras davati svakih pet dana?
quasar

#390 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by quasar »

sandra01 wrote:
Haettenschweiler wrote:Ljudi mante se komunizma. Nije to za nas.
A sta ako nemas tih 50 KM? Ili ih moras davati svakih pet dana?
Uzmes lijepo polisu osiguranja, koja je jeftinija nego ovo sto mi otmu u toku godine ni za sto.
ako neces polisu, ko te hebe, nadji pare i plati.
sandra01

#391 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by sandra01 »

Hebote ja nekada ne mogu sebi da dodjem kakvih ovde ljudi ima :-?
Cuj ako nemas para da platis ko te... :shock: :shock: :shock:
Jadan nebio vidis li ti koliko ljudi nema za hranu a kamoli za ljekove :!: :?:
Kakva bolan polica,pa nekome je to cijela penzija.I da,naravno,osiguravajuca drusta popadase s nogu da plate, aha .
quasar

#392 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by quasar »

sandra01 wrote:Hebote ja nekada ne mogu sebi da dodjem kakvih ovde ljudi ima :-?
Cuj ako nemas para da platis ko te... :shock: :shock: :shock:
Jadan nebio vidis li ti koliko ljudi nema za hranu a kamoli za ljekove :!: :?:
Kakva bolan polica,pa nekome je to cijela penzija.I da,naravno,osiguravajuca drusta popadase s nogu da plate, aha .
Jesi li ti svjesna da se tim istim ljudima sada odbija od primanja za zdravstvenu zastitu koju i ne dobijaju je rne mogu od hipohondara doci na red.
Svi koji iz prihoda placaju zdravstveno, nek im se da da izaberu gdje ce ici da se lijece sa svojom polisom osiguranja. Ljudi bez prihoda, neka budu usmjereni na drzavne ustanove kao i do sada. Lovu za to nek namire od poreza i nek naplate i 10% solidarno od mojih pregleda sa moje polise.
Cist racun duga ljubav, a vi malo bolje proucite sisteme.
Evo da ti dam primjer.
260 maraka mjesecno mi se odbije za ZZO. Dobijem pravo da pokusam telefonom ugovoriti pregled za 10-15 dana, ako mi se posreci da mi se neko javi. Dalje jos nisam prosao, pa ne znam sta slijedi.
A evo ti npr cjenik iz poliklinike sunce, ciji sam pacijent jednom bio silom prilika, i na kraju se ispostavilo da sam platio samo 20 maraka vise nego na kosevu (jer bih i tamo podlegao participaciji, nakon xy peripetija da uopste dobijem odavno placenu i preplacenu uslugu).
http://www.bosna-sunce.ba/pdf/BSO_DZO_CJENIK.pdf

Penzioneri izdvajaju iz penzija bar 50 maraka mjesecno pa sracunaj i vidi sta se za to dobije ovdje.
MAX68

#393 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

danas u BIH veliki broj gradana ima koji nemaju 1 km da kupe hljeb a kamoli sta drugo,licno sam pre dva dana bio svjedok kad je zena pred kucom ostala placuci jer je ispratila dvoje djece u skolu a nije im imala dati sendvic za uzinu.
to je stvarnost i realnost u bih to je blagostanje koje su nam donijele demokratske partije SDA HDZ SDS i evo traje punih 17 godina u odnosu na ono TAMNO CRNO VRIJEME KAD JE NA VLASTI BILA KOMUNISTICKA PARTIJA .
i mogu vam reci da mi je mjesec dana zivota u to crno doba komunisticke vladavine bio bolji nego 10 godina provedenih u ovoj demokratiji
agnostic_front

#394 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by agnostic_front »

MAX68 wrote:danas u BIH veliki broj gradana ima koji nemaju 1 km da kupe hljeb a kamoli sta drugo,licno sam pre dva dana bio svjedok kad je zena pred kucom ostala placuci jer je ispratila dvoje djece u skolu a nije im imala dati sendvic za uzinu.
to je stvarnost i realnost u bih to je blagostanje koje su nam donijele demokratske partije SDA HDZ SDS i evo traje punih 17 godina u odnosu na ono TAMNO CRNO VRIJEME KAD JE NA VLASTI BILA KOMUNISTICKA PARTIJA .
i mogu vam reci da mi je mjesec dana zivota u to crno doba komunisticke vladavine bio bolji nego 10 godina provedenih u ovoj demokratiji

hipoteticko pitanje.

dignem ja kredit od 50 milja. trosim na zabavu, malo more, malo putovanja, vodim djecu po svijetu, ovo ono i tako...
nemam ga odakle vratiti.
desi mi se nesto, preselim na drugi svijet.
ko vraca taj kredit?
MAX68

#395 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

pa koliko ja znam da sada banke kad ti daju kredit traze da imas i policu zivotnog osiguranja upravo u slucaju smrti ta polica pokrije potrazivanja.
agnostic_front

#396 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by agnostic_front »

a prije 50 godina?
MAX68

#397 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

ma i sad ako hoces kredit na tu sumu treba ti zirant ili suduznik stoce reci supruga ili suprug da ako ti umres neko moze vratiti a da bi aplicirao za kredit trebas biti zaposlen a danas u ovoj demokratiji upravo je to problem sto ljudi nerade sve proizvodne pogone stoka unistava i prodaje u staro zeljezo i uzme nesto para a onda zemljiste na kojem je bila fabrika obicno stave pod hipoteku najbolji slucaj je FEROELEKTRO ILI SARABON .i zaista upitaj se jeli uopste uredu tvoje hipoteticko pitanje kad ljudi nemaju za komad hljeba ti bi da dizes kredit i trosis na zabavu.
antimobbing

#398 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by antimobbing »

MAX68 wrote:ma i sad ako hoces kredit na tu sumu treba ti zirant ili suduznik stoce reci supruga ili suprug da ako ti umres neko moze vratiti a da bi aplicirao za kredit trebas biti zaposlen a danas u ovoj demokratiji upravo je to problem sto ljudi nerade sve proizvodne pogone stoka unistava i prodaje u staro zeljezo i uzme nesto para a onda zemljiste na kojem je bila fabrika obicno stave pod hipoteku najbolji slucaj je FEROELEKTRO ILI SARABON .i zaista upitaj se jeli uopste uredu tvoje hipoteticko pitanje kad ljudi nemaju za komad hljeba ti bi da dizes kredit i trosis na zabavu.
Htio ti je reći da većina ljudi danas sama od sebe pravi fukaru zavaljujući se u kredite kod stranih banaka i da sredstva od istih troše na gluposti.
nosara

#399 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nosara »

antimobbing wrote:
MAX68 wrote:ma i sad ako hoces kredit na tu sumu treba ti zirant ili suduznik stoce reci supruga ili suprug da ako ti umres neko moze vratiti a da bi aplicirao za kredit trebas biti zaposlen a danas u ovoj demokratiji upravo je to problem sto ljudi nerade sve proizvodne pogone stoka unistava i prodaje u staro zeljezo i uzme nesto para a onda zemljiste na kojem je bila fabrika obicno stave pod hipoteku najbolji slucaj je FEROELEKTRO ILI SARABON .i zaista upitaj se jeli uopste uredu tvoje hipoteticko pitanje kad ljudi nemaju za komad hljeba ti bi da dizes kredit i trosis na zabavu.
Htio ti je reći da većina ljudi danas sama od sebe pravi fukaru zavaljujući se u kredite kod stranih banaka i da sredstva od istih troše na gluposti.
Otkud ti znas ko na sta trosi sredstva... ? Dzamila, jesi to ti...? :lol:
Ateista

#400 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Ateista »

antimobbing wrote:
Slazem se, i koliko god da podrzavam komunizam, smatram to jednim velikim problemom u komunizmu, neophodno je da ljudi izgrade jednu malo visu svijest i da ne budu sebicni da bi to moglo funkcionisati, a kao sto mozemo, ljudi nisu takvi, zato je trenutno takav sistem neizvodiv. Mozda za koju hiljadu godina ako evoluiramo.
Locked