sandra01 wrote:Hebote ja nekada ne mogu sebi da dodjem kakvih ovde ljudi ima
Cuj ako nemas para da platis ko te...
Jadan nebio vidis li ti koliko ljudi nema za hranu a kamoli za ljekove
Kakva bolan polica,pa nekome je to cijela penzija.I da,naravno,osiguravajuca drusta popadase s nogu da plate, aha .
Jesi li ti svjesna da se tim istim ljudima sada odbija od primanja za zdravstvenu zastitu koju i ne dobijaju je rne mogu od hipohondara doci na red.
Svi koji iz prihoda placaju zdravstveno, nek im se da da izaberu gdje ce ici da se lijece sa svojom polisom osiguranja. Ljudi bez prihoda, neka budu usmjereni na drzavne ustanove kao i do sada. Lovu za to nek namire od poreza i nek naplate i 10% solidarno od mojih pregleda sa moje polise.
Cist racun duga ljubav, a vi malo bolje proucite sisteme.
Evo da ti dam primjer.
260 maraka mjesecno mi se odbije za ZZO. Dobijem pravo da pokusam telefonom ugovoriti pregled za 10-15 dana, ako mi se posreci da mi se neko javi. Dalje jos nisam prosao, pa ne znam sta slijedi.
A evo ti npr cjenik iz poliklinike sunce, ciji sam pacijent jednom bio silom prilika, i na kraju se ispostavilo da sam platio samo 20 maraka vise nego na kosevu (jer bih i tamo podlegao participaciji, nakon xy peripetija da uopste dobijem odavno placenu i preplacenu uslugu).
http://www.bosna-sunce.ba/pdf/BSO_DZO_CJENIK.pdf
Penzioneri izdvajaju iz penzija bar 50 maraka mjesecno pa sracunaj i vidi sta se za to dobije ovdje.