BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mikogoago

#376 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Zivo mi se jebe kako igra Portugal i Ronaldo i sta ja znam.Mene interesuje kako mi igramo i da gradimo svoju igru,a oni neka se prilagodjavaju.Siguran sam da ce Pape naci pravu strategiju.Sto se tice igraca ima ih.Zasto nedati sansu Besicu,Subasicu ima i onaj mali broj 8 mislim Ivankovic da se zove,njega pod hitno u A tim mali je radilica ,brz i dobar tehnicar.I da ne nabrajam imamo igrace.Prekjuce se pokazalo da imamo i dobrog selektora i zivo mi se jebe kako Portugal igra.Ja znam da mi idemo na EP.
ganjeta

#377 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

mikogoago wrote:Zivo mi se jebe kako igra Portugal i Ronaldo i sta ja znam.Mene interesuje kako mi igramo i da gradimo svoju igru,a oni neka se prilagodjavaju.Siguran sam da ce Pape naci pravu strategiju.Sto se tice igraca ima ih.Zasto nedati sansu Besicu,Subasicu ima i onaj mali broj 8 mislim Ivankovic da se zove,njega pod hitno u A tim mali je radilica ,brz i dobar tehnicar.I da ne nabrajam imamo igrace.Prekjuce se pokazalo da imamo i dobrog selektora i zivo mi se jebe kako Portugal igra.Ja znam da mi idemo na EP.
Stevanović.
MokeQc

#378 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by MokeQc »

Eee raja, jebo pricu...samo : "THINK BIG !"

Sto ne mozes zamisliti ne mozes ni ostvariti !

Puno nas stvari moze zaustaviti a samo dvije odvesti dalje : Trud i Inat !
Mali_Vuk

#379 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mali_Vuk »

Čak su i one slike sa zmajOvima što jedu kokoške bile umjerenije od ovih sa plačakvim Ronaldom :lol: :thumbup:
poostar

#380 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by poostar »

Glupo je praviti mocvaru od terena na Bilinom Polju..zar nismo dosta pouka izvukli iz proslog baraza ? Ta hebena mocvara nam je vise odmogla nego pomogla..portugal poveo a mi potonuli u mocvari..dva pasa nismo sastavili tokom cijele utakmice...nemoj te se zavaravati, takav teren je jednako hendikep i za nase igrace koji igraju na zelenim travnjacima svakog vikenda a ne u blatu...najbolje partije do sada smo pruzili na pristojnim terenima a ne u blatu
mikogoago

#381 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

ganjeta wrote:
mikogoago wrote:Zivo mi se jebe kako igra Portugal i Ronaldo i sta ja znam.Mene interesuje kako mi igramo i da gradimo svoju igru,a oni neka se prilagodjavaju.Siguran sam da ce Pape naci pravu strategiju.Sto se tice igraca ima ih.Zasto nedati sansu Besicu,Subasicu ima i onaj mali broj 8 mislim Ivankovic da se zove,njega pod hitno u A tim mali je radilica ,brz i dobar tehnicar.I da ne nabrajam imamo igrace.Prekjuce se pokazalo da imamo i dobrog selektora i zivo mi se jebe kako Portugal igra.Ja znam da mi idemo na EP.
Stevanović.
E hvala :thumbup: mali je strasan
phillie

#382 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

Joj da je neko sacuvao u arhivi one slike i silne fotomontaze od proslog baraza :D da se ljudi ne trude dzabe 2x
BHF_Manijak

#383 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

BHanibal wrote:Tip iz hrvatske znao je parove parove prije izvlacenja kao neki mu insider rekao i bas bi onako kako je rekao. Nije cudo sto mi igramo sa Portugalom ali se moze skontati kako Turska i Hrvatska igraju iz jednog razloga sto cemo mi igrati jedan dan a drugi dan Turska-Hrvatska iz jednog razloga da se prodaju TV prava gdje ce ici direktno utakmice sirom svijeta. Znaci oni su planirali da imaju 2 neizvjesna para da bi mogli vise zaraditi dok ostala 2 para slabo ce ko da prati.

Sve je ovo Platini smislio da bi UEFA zaradila vise para.
Jebo ga vise teorija zavjere...Pa sto nije uplatio dvije milje ako je znao parove, razrahatio bi se i objezbjedio do kraja zivota! Daj ba manite se tih glupih zavjera, cuj lik znao parove...Evo i nas Cyprus je skoro pogodio parove, pa jel i on nakvu dojavu imo?! :roll:
Bosanski_kralj

#384 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Idemo se "pobiti" sa njima pa biće kako bude. Ja od utakmice sa Francuzima se nisam oporavio, a evo već za mjesec dana slijede nova uzbuđenja.

Portugalci igraju baš ono prljavo, mučki, a takve su mi ekipe najodtvratnije. Padaju kao snajperom pogođeni, ako ih samo pogledaš, a udaraju tako da sudija ne vidi
MMM1977

#385 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by MMM1977 »

BHanibal wrote:Tip iz hrvatske znao je parove parove prije izvlacenja kao neki mu insider rekao i bas bi onako kako je rekao. Nije cudo sto mi igramo sa Portugalom ali se moze skontati kako Turska i Hrvatska igraju iz jednog razloga sto cemo mi igrati jedan dan a drugi dan Turska-Hrvatska iz jednog razloga da se prodaju TV prava gdje ce ici direktno utakmice sirom svijeta. Znaci oni su planirali da imaju 2 neizvjesna para da bi mogli vise zaraditi dok ostala 2 para slabo ce ko da prati.

Joj što se provaljujete s ovim, evo neki frajer je i na sportsport forumu stavio iste parove i to dan ranije i šta sad? Mora da je i on neki insajder?

Image

Što se tiče arhive od prošlog baraža ima na istom ovom forumu:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=75&t=1702
Gandalf

#386 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Mene u našoj selekciji brine samo trčanje

- kompletni, nekompletni, od 60 minute igrači su protiv jačih ekipa preumorni, povlače se do 16-erca, prepuštaju im sredinu terena i onda kreće opsada našeg gola

- ne brine mene žuti karton Papca, već što ni Papac kada igra od početka, kao ni ostatak ekipe, ne može ostati u visokom ritmu igre od početka do kraja utakmice

- a nažalost ona portugalska paščad mogu zapet svih 90 minuta

- neće nas Portugal nadigrat' pas igrom jer je i nemaju niti uigranim akcijama, jer su k'o i Francuzi totalno bezidejni i kad zapne plakaće sudiji, ali mogu trčat' svih 90 minuta, a mi smo tad već umorom razjebani totalno i idemo iz greške u grešku i tada sudija hladno svira penal ili 20 slobodnjaka na 20 metara od gola.

Ta trka je jedini razlog što sam želio njih izbjeć' - I zato kažem FUCK YOU UEFA :x
BHanibal

#387 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHanibal »

BHF_Manijak wrote:

Jebo ga vise teorija zavjere...Pa sto nije uplatio dvije milje ako je znao parove, razrahatio bi se i objezbjedio do kraja zivota! Daj ba manite se tih glupih zavjera, cuj lik znao parove...Evo i nas Cyprus je skoro pogodio parove, pa jel i on nakvu dojavu imo?! :roll:
Ovaj Platini sigurno nije nevinasce kao i Blater. Proslo svjetsko Blater jedino zetu dao pravo za prodaju ulaznica pa se zataska. Ne vjerujem nikom pa ni samom sebi.
mikogoago

#388 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Bosanski_kralj wrote:Idemo se "pobiti" sa njima pa biće kako bude. Ja od utakmice sa Francuzima se nisam oporavio, a evo već za mjesec dana slijede nova uzbuđenja.
Portugalci igraju baš ono prljavo, mučki, a takve su mi ekipe najodtvratnije. Padaju kao snajperom pogođeni, ako ih samo pogledaš, a udaraju tako da sudija ne vidi
Vidis i sta to tebi govori.Govori da imamo uzbudljiv zivot :mrgreen:
Salu na stranu treba se nadigravati i nametnuti im nasu igru i rastociti ih na proste faktore (kao francuze 60 min.)da se pitaju gdje su.Poslije onog u Parizu ja sam siguran da ovaj tim ide dalje.Upravo ono sto je Susic rekao ovi momci se ne boje nikoga :thumbup: :bih:
Šerlok

#389 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Šerlok »

I ove godine Portugal nam je u baražu doš`o
al dalje dabogda ne proš`o, smradovi iz UEFE
razne spletke rade da bi poslije mogli parama da se slade,
al neće moći ove noći, zmajevi će im glave doći.

Đaba sudija žutim kartonima mrda Bosanska je glava tvrda,
neće biti k`o što bješe preklani, Portugale ćorava posla se mani,
nije više ni naša ekipa ista, bolan Ronaldo nije ti ovo modna pista.

Naša mreža ostati će prazna, Portugalci već vas stiže kazna,
osveta se uvijek služi hladna nestati će Ronaldova faca gadna,
nema njega više na terenu pretvori ga Džeko u sjenu,
Miske, Džeko, Pjana i ekipa postati će Portugalu dika.

:bih: :mrgreen:
Bosnolog

#390 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

Auuuuu koliko antiprotivnih pesimistickih depresivaca na ovoj temi.Licno smatram da je Porutgal bolji izbor od recimo Irske koju bi podcijenili a koja je trkacki tim a takvi timovi nam nikako ne gode.Ovako gospodo ako hocemo na veliko takmicenje moramo nadigrati Portugal ali i sudije koje nas zakidaju svaki put od Spanije ciju je utakmicu produziio dok nisu dali gol(9 minuta) do zadnje utakmice u Francuskoj,ali da smo vodili dva nula sve bi bilo drugacije i danas bi raspravljali o necijim tudim brigama.Sto se tice nasih igraca mene brinu vise zuti kartoni nego Pertugal.

Nasi momci ih mogu samljeti bez problema jer su bolji kao ekipa i igraju ljepsi fudabal,puni smo momaka koji igraju u jakim timovima i igraju srcem ali i glavom a ti nikada nije igrao uigranije i imao bolju kontrolu lopte.Nije ovo ona ista Cirina Bosna ovo je sada mnogo bolja i opasnija reprezentacja.Moramo zvati jos igraca da da nas pojacaju,poput Cocalica i slicnih jer se bojim za Spahica zbog zutog da ne pauzira zadnju u Portugali ako pozuti u Zenici ili Sarajevu gdje se vec bude igralo,ili ga odmoriti u prvoj ali koliko je to dobro.Trebamo ici da obezbjedimo najmanje dva gola prednosti u prvoj utakmici ali ici i na Pobjedu u Portugalu,Samo kada razmislajmo tako mozemo imati ono sto smo imali u Francuskoj.

Da je Dzeko u prvom poluvremnu protiv Francuza iskoristio onu sansu prije prvog gola i da smo vodili 2:0 drugo poluvrijeme bi igrali mnogo opustenije i sa manje grca i nema povlacenja bez obzira koliko got vodili,NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA.BOLJE JE IGRATI NA NJIHOVOM POLJU NEGO NA NASEM.Ja sam strepio upravo od onog minimalnog vodstva jer je to najgori rezultat koji se moze promjeniti uz pomoc Platinijevih sudija uvijek sa ishodom kakva smo imali u Francuskoj.

Momci nam igraju odlicno a Dzeko mora imati jos jednog napdaca u spicu da ga rastereti davljenja koje mu spreme svaki put.U Francuskoj je trebalo ubaciti Ibsevica da olaksa Dzeki put ka golu.Mi moramo igrati ofanzivno i napadacki jer tada najbolje igramo, svako zatvaranje i cuvanje rezultata nas pokopa.

Vjerujem u ove momke a pesimistima i supljatorima na ovom forumu bih porucio da ne ucestvuju u diskusijama ako ce traziti da se predamo prije borbe,jer mi dijeluju kao peta kolona koja radi protiv nas i nasih momaka.Treba ozbiljno prihvatiti protivnika,pojacati tim zbog zutih kartona i povreda te imati spremnu i najbolju mogucu postavu za baraz ,koji ce nas odvesti na veliko takmicenje jer mi sada imamo najbolju reprezentaciju,najbljeg trenera ali i savez sa legendarnim"STRAUSOM" so je nesto sto nismo imali od sada od kada postojimo.

Ja vjerujem u ovaj tim i smatram da ce prolaskom u barazu mnoge zaboljeti glava na EP dolaskom nase reprezentacije. :thumbup:

Sretno i glavu gore pokazimo da jedna mala i napacena zemlja uz sve nepravde Svijeta i sudija kaoi i niz nesretnih okolnosti je otisla na veliko takmicenje kao nasi najveci i najaci Ambasadori.
xXBl0odXx

#391 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by xXBl0odXx »

Nama je izgleda sudjeno igrati samo velike utakmice sa velikim protivnicima.
Dasi

#392 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dasi »

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... da-Bosance

I Murinjo napada Bosance?
V. N. | 13. oktobar 2011. 17:56 | Komentara: 0

Trener madridskog Reala bi u dvomeču baraža protiv Bosne i Hercegovine obavljao ulogu savetnika selektoru Paolu Bentu

PORTUGALCI po svaku cenu žele da se domognu Evropskog prvenstva 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

I zato žele da ih u dvomeču baraža predvodi niko drugi nego Žoze Murinjo!

Trener madridskogReala bi u ta dva susreta obavljao ulogu savetnika selektoru Paolu Bentu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#393 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Neeegoooooo...igra li Sevilja protiv Reala do ovog 11. 8-)

Spaha likvidiraj djevojcicu Ronaldinu i gotovo..ha ja.. :lol: :run:
ljevoruki

#394 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ljevoruki »

Mi prolazimo Portugal, moze se sa njima igrati.
Bolji smo tehnicki, oni su brzi i spremniji, gledacemo dvije dobre utakmice.
Ovaj put nije Miske jedini kojeg treba zaustaviti da bi se neutralisao Dzeko.
Vjerujem u zmajeve i Papeta, ne vjerujem u UEFA i sudije.
:bih: :bih:
xXBl0odXx

#395 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by xXBl0odXx »

Dasi wrote:http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... da-Bosance

I Murinjo napada Bosance?
V. N. | 13. oktobar 2011. 17:56 | Komentara: 0

Trener madridskog Reala bi u dvomeču baraža protiv Bosne i Hercegovine obavljao ulogu savetnika selektoru Paolu Bentu

PORTUGALCI po svaku cenu žele da se domognu Evropskog prvenstva 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

I zato žele da ih u dvomeču baraža predvodi niko drugi nego Žoze Murinjo!

Trener madridskogReala bi u ta dva susreta obavljao ulogu savetnika selektoru Paolu Bentu.
Neka nama gosp. Ivica Osim pomogne i opet smo vec sminka :D kakav smorinjo.
Mustang1

#396 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Ma treba svakom igracu pojedinacno ponoviti ono sto moraju da znaju da cemo igrati i protiv sudija .. da se ne bi desila neka glupost kao u Parizu ...
LSD

#397 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:Neeegoooooo...igra li Sevilja protiv Reala do ovog 11. 8-)

Spaha likvidiraj djevojcicu Ronaldinu i gotovo..ha ja.. :lol: :run:
Ma jok to...to nije nivo Spahe.

Evo treba i u Zenici primjeniti što više puta u toku utakmice, i glavna primadona je van igre :-) :mrgreen:

phillie

#398 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

Bosnolog wrote:
Vjerujem u ove momke a pesimistima i supljatorima na ovom forumu bih porucio da ne ucestvuju u diskusijama ako ce traziti da se predamo prije borbe,jer mi dijeluju kao peta kolona koja radi protiv nas i nasih momaka.Treba ozbiljno prihvatiti protivnika,pojacati tim zbog zutih kartona i povreda te imati spremnu i najbolju mogucu postavu za baraz ,koji ce nas odvesti na veliko takmicenje jer mi sada imamo najbolju reprezentaciju,najbljeg trenera ali i savez sa legendarnim"STRAUSOM" so je nesto sto nismo imali od sada od kada postojimo.
:thumbup:

Edit: Nek njima Morinjo pomaze, odmah kod njih nema napadacke igre....ici ce na nulu, al ce gorko zaplakati na svom Luzu...
Riddle

#399 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Riddle »

KatarinaKosaca wrote:Pročitah puno komentara oko teme na raznim portalima i samo u BIH ima pesimističkih. Drugi uglavnom jedva čekaju da gledaju utakmicu jer se radi o dvije dobre repke, daju blagu prednost Bosni za koju kažu da igra "dobro i interesantno", Portugalci koji su ovdje pisali kažu da im je UEFA smjestila Bosnu, novinarski naslov je "Opasna Bosna", pa izgleda da nas svi više cijene nego mi sami sebe. Da se radi o raji koja zna o nogometu, nema sumnje.

http://www.marca.com/2011/10/13/futbol/ ... omentarios
Naravno da svi jedva cekaju da gledaju derbi baraza. Samo nama i Portugalcima nije drago zbog ovog susreta.

Pretpostavljam da si ti ova KraljicaK na stranici Marca. :D
horion_bosona

#400 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by horion_bosona »

Ako je pred utakmicu s Francuskom pesimizam provejavao, danas je mecava istog. I tad kao i danas citajuci strane medije, pogotovo one iz komsiluka, stice se dojam da sad drugi vise cijene nas nego mi sami sebe.

Naravno niko nije zaboravio sve one predhodne propustene sanse za plasman, ali tada smo lutali u magli euforije kao guske, bez ruku na srce realnog osnova. Ova reprezentacija je nesto drugo, dva ciklusa kicma ekipe je ista, u medjuvremnu novi igraci donjeli su kvalitet plus, najbolji igraci su sazreli... 6 utakmica bez poraza, 6 utakmica bez primljenog gola iz igre... itetako imamo pravo do budemo optimisti...

Pa upravo fudbal i jeste najpopularniji sport na svijetu (izmedju ostalog), zbog toga sto nominalno slabiji protivnici cesto dobiju one jace. Moraju nam se one dvije precke i stativa iz Lisabona vratiti...

Maminjo, najveci balkanski trgovac fudbalerima, kaze za nas da smo "spektakularno dobra reprezetacija".

Prije dvije godine smo bili iznenadjenje, danas smo ozbiljna ekipa...
Locked