Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#376 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

snaga_znanja wrote:
karanana wrote:
rahmanjin wrote:Pa ovi sa FTV stvarno nisu normalni. Svaki dan reportaza sa suđenja Zijadu Turkovicu.
sto da ne?
velk je ovo slucaj i jebeni ljudi. nije bas obicno sudjenje.
Pa logicno kad prijeti glavnom i odgovornom uredniku.
to mu jedini grijeh? jadnicak, trebaju ga onda pustiti :roll:
rahmanjin

#377 Re: Federalna televizija

Post by rahmanjin »

karanana wrote:
rahmanjin wrote:Pa ovi sa FTV stvarno nisu normalni. Svaki dan reportaza sa suđenja Zijadu Turkovicu.
sto da ne?
velk je ovo slucaj i jebeni ljudi. nije bas obicno sudjenje.
U pravu si, ali pogledaj kako prave reportaze, bitno je da je Turkovic rekao nekome đe si barabo stara, pa onda ono mahalsko prepucavanje sa Dumanjicem ( mislim da se tako zove ), i takve stvari.Mislim da javnost ne mora te stvari da zna, prenesi informaciju o suđenju, sta je bilo taj dan i gotovo. Ali potrebno je napraviti kvazi spektakl od tog suđenja.
nemam_ideje

#378 Re: Federalna televizija

Post by nemam_ideje »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote:kakav je ovo udar FTV na SDP? :shock:
Bice da je RAK epicentar potresa ...
Da je Bakir vec odavno prolupao, manje-vise naslucujemo svi, ali zasto mu je dopusteno da obavlja ovaj posao, e to nikome nije jasno.
Ne znam zašto ali imam isto mišljenje :-D
Adriatic

#379 Re: Federalna televizija

Post by Adriatic »

Bože, kako li ćemo sad uklopiti ovo pljuvanje po SDP-u na FTV-u?
Gdje su kokice?
Sasvim_Obican

#380 Re: Federalna televizija

Post by Sasvim_Obican »

Zašto voditelj koji se odaziva na Darjan Babić riječ "tisuća" izgovara - "ti'ća"

"U dvijeti'će i osmoj"

:roll: :roll:

A tek Mirso Švicarac i Piljužići. To je stvarno, uz svo poštivanje programskih i uređivačkih principa, negdje na nivou nadrealista i sela poput Hajnehaj i njihovih živopisnih smetnji.
Banksy

#381 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

Adriatic wrote: Bože, kako li ćemo sad uklopiti ovo pljuvanje po SDP-u na FTV-u?
Možda neće dugo. Možda ga Vožd smiri kakvom kvalitetnom sinekurom.
condy

#382 Re: Federalna televizija

Post by condy »

Platformas wrote:
Ne znam zasto sudiju Tankica ne pocnu olajavati svaki dan, covjek neda snimke sa rocista u medije, daje na kasicicu.
Svo sudjenje treba biti javno i dostupno svima.
Ko prati zna da je ovo veoma zanimljiv sudski proces, pocev od tih mafijaskih obracuna pa do povezanosti Turkovica sa Bakirom Izetbegovicem, Fahrudinom Radoncicem i jos mnogim nama jako poznatim likovima koji nam sole pamet vec 20 godina.
Dobar nick :D

Zakonska norma :

" Od otvaranja zasjedanja pa do završetka glavnog pretresa sudija, odnosno vijeće može u svako doba, po službenoj dužnosti ili po prijedlogu stranaka i branitelja, ali uvijek po njihovom saslušanju, isključiti javnost za cio glavni pretres ili jedan njegov dio, ako je to u interesu državne sigurnosti ili ako je to potrebno radi čuvanja državne, vojne, službene ili važne poslovne tajne, čuvanja javnog reda, zaštite morala u demokratskom društvu, osobnog i intimnog žvota optuženog ili oštećenog ili zaštite interesa maloljetnika ili svjedoka ".

Predmet optužnice nije niti Izetbegović niti Radončić. Oni su predmet mediskog optuživanja.
Mediji koriste ovaj predmet u druge svrhe, zloupotrebljavaju informacije sa suđenja na način da improviziraju, relativiziraju, donose određene zaključke u cilju promidžbe nekih ličnih stajališta, interesa, borbe sa neistomišljenicima, podmetanja i sl. a što u svakom slučaju narušava ulogu suda, koji je jedino i isključivo ovlašten da presuđuje, a ne FTV, Dnevni avaz, i dr.

Presuda suda će biti dostupna svima, pa koga interesuje može je iščitati, kada bude donesena.
snaga_znanja

#383 Re: Federalna televizija

Post by snaga_znanja »

plain vanilla wrote: Pa logicno kad prijeti glavnom i odgovornom uredniku.
to mu jedini grijeh? jadnicak, trebaju ga onda pustiti :roll:[/quote]

Objektivno kakvih zlotvora na ovim prostorima ima on je malo dijete pa dobija vecu minutazu u dnevniku nego svi oni zajedno. Prije nego sto opet krenes okretat okicama to su Ratko Mladic i Radovan Karadzic...
condy

#384 Re: Federalna televizija

Post by condy »

FTV se malo kofrči na platformaše a ne na SDP isključivo.
Neće oni okrenuti se protiv SDP-a, barem dok je Bakir glavni i odgovorni u FTV-u.
Pojasniće oni da je SDP bio sam i nemoćan :-) i sve će svaliti na SDA i mirna Bosna :-D
karanana

#385 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

da. nakon izvjesnog primirja sa sda nakon izbora, i ja mislim da ce sada ponovo raspaliti po sda. ustvari vec su krenuli.
supervizor

#386 Re: Federalna televizija

Post by supervizor »

bakir mora otici sa ftv a da dobijemo normalan javni servis ovo je maltretiranje i sasvim je jasno
da fingiraju napad na sdp .radoncic upravlja sa bakirom i spinuju glavnu temu sudjenja a to je njegova povezanost sa ubistvom ramize cele.
supervizor

#387 Re: Federalna televizija

Post by supervizor »

:thumbup:
condy wrote:FTV se malo kofrči na platformaše a ne na SDP isključivo.
Neće oni okrenuti se protiv SDP-a, barem dok je Bakir glavni i odgovorni u FTV-u.
Pojasniće oni da je SDP bio sam i nemoćan :-) i sve će svaliti na SDA i mirna Bosna :-D
Morales

#388 Re: Federalna televizija

Post by Morales »

glockov kolac wrote:Nego ima li novosti u Piljuzicima? Ipak je to bila udarna tema 2-3 veceri... Koji diletanti
:lol: :lol: Što je najžalosnije još i očekuju da im se plaća pretplata...užas.
Adriatic

#389 Re: Federalna televizija

Post by Adriatic »

Morales wrote:
glockov kolac wrote:Nego ima li novosti u Piljuzicima? Ipak je to bila udarna tema 2-3 veceri... Koji diletanti
:lol: :lol: Što je najžalosnije još i očekuju da im se plaća pretplata...užas.
Ja zaista vjerujem da je ti redovno plaćaš.
snaga_znanja

#390 Re: Federalna televizija

Post by snaga_znanja »

supervizor wrote:bakir mora otici sa ftv a da dobijemo normalan javni servis ovo je maltretiranje i sasvim je jasno
da fingiraju napad na sdp .radoncic upravlja sa bakirom i spinuju glavnu temu sudjenja a to je njegova povezanost sa ubistvom ramize cele.
:lol:
Morales

#391 Re: Federalna televizija

Post by Morales »

@Adriatic Ni u ludilu. :oops: I molicu bez malograđanskih i šibicarskih provokacija ;-)
Adriatic

#392 Re: Federalna televizija

Post by Adriatic »

Morales wrote:@Adriatic Ni u ludilu. :oops: I molicu bez malograđanskih i šibicarskih provokacija ;-)
Nek ne plaćaš i nek vrijeđaš, ali nemoj od toga praviti filozofiju.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#393 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

snaga_znanja wrote: Objektivno kakvih zlotvora na ovim prostorima ima on je malo dijete pa dobija vecu minutazu u dnevniku nego svi oni zajedno. Prije nego sto opet krenes okretat okicama to su Ratko Mladic i Radovan Karadzic...
nismo se nagledali karadzica i mladica?

jasta, nek radi ko sta hoce,samo nek ne puca :-)
Banksy

#394 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

snaga_znanja wrote:
Objektivno kakvih zlotvora na ovim prostorima ima on je malo dijete pa dobija vecu minutazu u dnevniku nego svi oni zajedno. Prije nego sto opet krenes okretat okicama to su Ratko Mladic i Radovan Karadzic...
To je već psihosociopatologija, ta infantilna fascinacija ovdašnjih novinara lokalnim zločincima i njihovim poslovima. Neka zakinutost u djetinjstvu, šta li ...

U tome je prednjačio Pećanin, ali opet ni do koljena FTV-u. Golubović, Elez, Ždrale, Turković, napamet smo ih naučili, sve detalje zločina, šta jedu, šta piju, šta vole, šta ne, pa opet i dalje nam svako veče pune glavu crnjakom, ne prestaju ...
Da su bogdo kakvi lokalni naučnici i talenti, uspješni studenti, dobri ljudi i dobra djela dobijali takve minutaže, gdje bi nam bio kraj ...
Morales

#395 Re: Federalna televizija

Post by Morales »

Adriatic wrote:
Morales wrote:@Adriatic Ni u ludilu. :oops: I molicu bez malograđanskih i šibicarskih provokacija ;-)
Kako sam te uvrijedio? :shock:
snaga_znanja

#396 Re: Federalna televizija

Post by snaga_znanja »

Banksy wrote:
snaga_znanja wrote:
To je već psihosociopatologija, ta infantilna fascinacija ovdašnjih novinara lokalnim zločincima i njihovim poslovima. Neka zakinutost u djetinjstvu, šta li ...

U tome je prednjačio Pećanin, ali opet ni do koljena FTV-u. Golubović, Elez, Ždrale, Turković, napamet smo ih naučili, sve detalje zločina, šta jedu, šta piju, šta vole, šta ne, pa opet i dalje nam svako veče pune glavu crnjakom, ne prestaju ...
Da su bogdo kakvi lokalni naučnici i talenti, uspješni studenti, dobri ljudi i dobra djela dobijali takve minutaže, gdje bi nam bio kraj ...
A Mirso Švicarac? :lol:
Adriatic

#397 Re: Federalna televizija

Post by Adriatic »

Morales wrote:
Adriatic wrote:
Kako sam te uvrijedio? :shock:
dječak sa šibicama

#398 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Ja samo cekam Covica i Bevandu kao drage goste u specijalnom novogodisnjem izdanju 60 minuta :D

Da cirkus bude kompletan.
Platformas

#399 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

Sta se ovo ublehas Koke pojavljuje na FTVu, "crna krava, bijelo mlijeko".

"Zivot mi je otisao dođavola"
saibaba

#400 Re: Federalna televizija

Post by saibaba »

:thumbup:
dječak sa šibicama wrote:Ja samo cekam Covica i Bevandu kao drage goste u specijalnom novogodisnjem izdanju 60 minuta :D

Da cirkus bude kompletan.
Post Reply