Logosoft
Moderator: Benq
- karanana
#376 Re: Logosoft ALL ABOUT
imate li sliku na hrt1?
ovo mi se cesto desava posljednjih dana da je ekran na hrt1 crn a nije nikakvo namjerno zamracenje programa. ovo rijesim restartom, ali veceras ni to ne pomaze.
e to je ono kad ja molim da se na jednom od javnih servisa stavi teletekst, jer kad nema hrt-a, a evo veceras mi je takva situacija da nemam ni hrt1 ni hrt2, tesko mi se navici i traziti rezultate na obn-u ili b92 ili sportklubu.
ovo mi se cesto desava posljednjih dana da je ekran na hrt1 crn a nije nikakvo namjerno zamracenje programa. ovo rijesim restartom, ali veceras ni to ne pomaze.
e to je ono kad ja molim da se na jednom od javnih servisa stavi teletekst, jer kad nema hrt-a, a evo veceras mi je takva situacija da nemam ni hrt1 ni hrt2, tesko mi se navici i traziti rezultate na obn-u ili b92 ili sportklubu.
-
uvjekpospan
#377 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zvao sam ja. Kazu neki prekid, bice oko 22:15. Eventualno restart preko menia..
-
lider
#378 Re: Logosoft ALL ABOUT
I meni se to na hrt-u desavakaranana wrote:imate li sliku na hrt1?
-
kikilika
#380 Re: Logosoft ALL ABOUT
karanana wrote:imate li sliku na hrt1?
i meni je falio teletekst kada sam uveo logosoft; sada preko interneta pratim rezultate, mozes oznaciti tekme na koje si se kladio ili koje te interesuju i nakon svakog gola imas zvucni signal, kao i kada se tekma zavrsi; mnogo bolje od teleteksta
- karanana
#381 Re: Logosoft ALL ABOUT
jest, ali nije mi uvijek kompjuter ukljucen nit pri ruci.
- chuchumbamayumbe
#382 Re: Logosoft ALL ABOUT
up
chuchumbamayumbe wrote:Imate li vi problem kod snimalice (konkretno Viasat History)?
Svaki put kada snimim nešto, snimi se na češkom!![]()
![]()
Moram svaki put da mijenjam audio i subtitles. Ako slučajno pritisnem pauzu u toku reprodukcije, opet me prebaci drito na češki.![]()
p.s. SInoć je bio i prvi restart STB-a.Uglavnom, sve blokiralo, ne daje znake života. Daljinski uredno radi prema TV-u, prema STB ni glasa. Sve sam probao. Na kraju mu isključio napajanje, pa uključio, proradio.
Amino110 mnogo bolji od Cisco-a po opcijama, ali mu očito ima nekih bug-ova ili već čega ne.
Sporo prebacuje, nekada ide kanal za kanalom bez problema, a nekada pritisnem 3 puta da prebacim kanal, ne desi se ništa, i onda poslije 3-4 sec najednom mi prešalta sva 3 kanala odjednom. Koji mu je?!
![]()
![]()
- semirsar
#383 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zaboravljas da mu treba odbrojavatichuchumbamayumbe wrote:upchuchumbamayumbe wrote:Imate li vi problem kod snimalice (konkretno Viasat History)?
Svaki put kada snimim nešto, snimi se na češkom!![]()
![]()
Moram svaki put da mijenjam audio i subtitles. Ako slučajno pritisnem pauzu u toku reprodukcije, opet me prebaci drito na češki.![]()
p.s. SInoć je bio i prvi restart STB-a.Uglavnom, sve blokiralo, ne daje znake života. Daljinski uredno radi prema TV-u, prema STB ni glasa. Sve sam probao. Na kraju mu isključio napajanje, pa uključio, proradio.
Amino110 mnogo bolji od Cisco-a po opcijama, ali mu očito ima nekih bug-ova ili već čega ne.
Sporo prebacuje, nekada ide kanal za kanalom bez problema, a nekada pritisnem 3 puta da prebacim kanal, ne desi se ništa, i onda poslije 3-4 sec najednom mi prešalta sva 3 kanala odjednom. Koji mu je?!
![]()
![]()
Salu na stranu, kod mene je 130-ka i bas iritira to stekanje kod prebacivanja, pocesto preskoci jedan pa cak i dva kanala, a samo jednom kliknem? Drugih problema u ovih mjesec dana nije bilo
- alibegoa
#384 Re: Logosoft ALL ABOUT
I mene iritira to prebacivanje kanala po dva tri jednim klikom, a imam moja tv, izgleda da je tako kod svih.
- chuchumbamayumbe
#385 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li koga iz Logosofta, ili neće da se jave obzirom na moje primjedbe vezane za SuperTV?!
Može li mi ko od forumaša pomoći (da bezze ne budim lika koji radi na podršci), kako da konfigurišem Outlook postavke.
Koji je dolazni i odlazni server?!
Nigdje na stranici LoL ne mogu da nađem te postavke!
Hvala unaprijed!

Može li mi ko od forumaša pomoći (da bezze ne budim lika koji radi na podršci), kako da konfigurišem Outlook postavke.
Hvala unaprijed!
-
SkorchedEarth
#386 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dolazni i odlazni server : mail.lol.ba, poslije toga moras u "settings" oznaciti "outgoing server requires authentication"chuchumbamayumbe wrote:Ima li koga iz Logosofta, ili neće da se jave obzirom na moje primjedbe vezane za SuperTV?!![]()
Hvala unaprijed!
A za probleme sa daljinskim... pokusaj odmaci malo stb od tv-a (bar pola metra - ili koliko ti vec kabal dozvoljava) pa provjeri desava li ti se opet ista stvar. Ako problem bude rijesen sa ovim - iskljuci opcije ustede energije ili podesavanje osvjetljenja na lcd-u ili plazmi (moguce je da IR od senzora na tv-u ometaju signal daljinskog)
-
coolkid
#387 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta je sa ovim kanalima.cesto nestane slike na pojedinim kanalima,Sinoc je nestalo slike na SPORT KLUB kanalima i jos nisu se pojavili.Ima li nam ista od uvodjenja novih kanala SPORT KLUBA 3.4.5. i PRIME
- karanana
#388 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma ja se bojim da ce nam ukinuti i ove sto imamo, sk i sk+. cini mi se da je neko spomenuo da bi ih mogli ukinuti po isteku ugovora. nadam se da to nije tacno.
- afannedim
#389 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam uz račun dobio letak u vezi arena da će biti još iznenađenja možda ubace hrvatske Arene.
-
coolkid
#390 Re: Logosoft ALL ABOUT
Molim laposlene iz logosofta.ako citaju forum. da mi odgovore do kada ce biti sport klub kanali.dnosno hoce li i narednuh godina biti u programskoj semi Sljedece sezine ce oni preuzeti spansku ligu
- chuchumbamayumbe
#391 Re: Logosoft ALL ABOUT
Svi korisnici Super TV-a prebačeni na novu verziju softvera
Resetujte STB, pa da vidimo, ja ga upravo resetujem.
Resetujte STB, pa da vidimo, ja ga upravo resetujem.
-
clarion_
#392 Re: Logosoft ALL ABOUT
SportKlub kanale vjerovatno primaju sa 16 stepeni istočno a sinoc je tamo zamijenjen satelit pa se tu nesto desava. vjerovatno ce uskoro biti rijeseno.
- afannedim
#393 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sportklubovi kod mene uredno rade samo nije tona bilo sad je ok
-
coolkid
#395 Re: Logosoft ALL ABOUT
ne mogu da listam stranicu za codove prebacivanja upravljanjem jednim daljinskim upravljace,Da li oni iz podrske dolaze za takve probleme
- chuchumbamayumbe
#396 Re: Logosoft ALL ABOUT
http://www.arge-glasfaser.at/images/Remote_Codes_EU.pdfcoolkid wrote:ne mogu da listam stranicu za codove prebacivanja upravljanjem jednim daljinskim upravljace,Da li oni iz podrske dolaze za takve probleme
- ema_
#397 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja uradila reset modema radi tog upgrade-a, i otišao mi RTL, ono zbrkan kanal skroz, kao nekad prije što sam imala problem sa starim boxom
.
-
zilog
- Qler
#399 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li neki changelog za ovaj novi software, da vidimo sta je promijenjeno?
- chuchumbamayumbe