Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
karanana

#376 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

imate li sliku na hrt1?
ovo mi se cesto desava posljednjih dana da je ekran na hrt1 crn a nije nikakvo namjerno zamracenje programa. ovo rijesim restartom, ali veceras ni to ne pomaze.
e to je ono kad ja molim da se na jednom od javnih servisa stavi teletekst, jer kad nema hrt-a, a evo veceras mi je takva situacija da nemam ni hrt1 ni hrt2, tesko mi se navici i traziti rezultate na obn-u ili b92 ili sportklubu.
uvjekpospan

#377 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by uvjekpospan »

Zvao sam ja. Kazu neki prekid, bice oko 22:15. Eventualno restart preko menia..
lider

#378 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

karanana wrote:imate li sliku na hrt1?
ovo mi se cesto desava posljednjih dana da je ekran na hrt1 crn a nije nikakvo namjerno zamracenje programa. ovo rijesim restartom, ali veceras ni to ne pomaze.
e to je ono kad ja molim da se na jednom od javnih servisa stavi teletekst, jer kad nema hrt-a, a evo veceras mi je takva situacija da nemam ni hrt1 ni hrt2, tesko mi se navici i traziti rezultate na obn-u ili b92 ili sportklubu.
I meni se to na hrt-u desava
uvjekpospan

#379 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by uvjekpospan »

Evo proradio :D
kikilika

#380 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kikilika »

karanana wrote:imate li sliku na hrt1?

i meni je falio teletekst kada sam uveo logosoft; sada preko interneta pratim rezultate, mozes oznaciti tekme na koje si se kladio ili koje te interesuju i nakon svakog gola imas zvucni signal, kao i kada se tekma zavrsi; mnogo bolje od teleteksta :D
karanana

#381 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

jest, ali nije mi uvijek kompjuter ukljucen nit pri ruci.
chuchumbamayumbe

#382 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

up
chuchumbamayumbe wrote:Imate li vi problem kod snimalice (konkretno Viasat History)?
Svaki put kada snimim nešto, snimi se na češkom! :shock: :?
Moram svaki put da mijenjam audio i subtitles. Ako slučajno pritisnem pauzu u toku reprodukcije, opet me prebaci drito na češki. :-) :roll:
p.s. SInoć je bio i prvi restart STB-a. :roll: Uglavnom, sve blokiralo, ne daje znake života. Daljinski uredno radi prema TV-u, prema STB ni glasa. Sve sam probao. Na kraju mu isključio napajanje, pa uključio, proradio.
Amino110 mnogo bolji od Cisco-a po opcijama, ali mu očito ima nekih bug-ova ili već čega ne.
Sporo prebacuje, nekada ide kanal za kanalom bez problema, a nekada pritisnem 3 puta da prebacim kanal, ne desi se ništa, i onda poslije 3-4 sec najednom mi prešalta sva 3 kanala odjednom. Koji mu je?!
:roll: :roll: :roll:
semirsar

#383 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

chuchumbamayumbe wrote:up
chuchumbamayumbe wrote:Imate li vi problem kod snimalice (konkretno Viasat History)?
Svaki put kada snimim nešto, snimi se na češkom! :shock: :?
Moram svaki put da mijenjam audio i subtitles. Ako slučajno pritisnem pauzu u toku reprodukcije, opet me prebaci drito na češki. :-) :roll:
p.s. SInoć je bio i prvi restart STB-a. :roll: Uglavnom, sve blokiralo, ne daje znake života. Daljinski uredno radi prema TV-u, prema STB ni glasa. Sve sam probao. Na kraju mu isključio napajanje, pa uključio, proradio.
Amino110 mnogo bolji od Cisco-a po opcijama, ali mu očito ima nekih bug-ova ili već čega ne.
Sporo prebacuje, nekada ide kanal za kanalom bez problema, a nekada pritisnem 3 puta da prebacim kanal, ne desi se ništa, i onda poslije 3-4 sec najednom mi prešalta sva 3 kanala odjednom. Koji mu je?!
:roll: :roll: :roll:
Zaboravljas da mu treba odbrojavati :D na telemachu do deset, ovdje pak do pet :lol:

Salu na stranu, kod mene je 130-ka i bas iritira to stekanje kod prebacivanja, pocesto preskoci jedan pa cak i dva kanala, a samo jednom kliknem? Drugih problema u ovih mjesec dana nije bilo :thumbup:
alibegoa

#384 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by alibegoa »

I mene iritira to prebacivanje kanala po dva tri jednim klikom, a imam moja tv, izgleda da je tako kod svih.
chuchumbamayumbe

#385 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ima li koga iz Logosofta, ili neće da se jave obzirom na moje primjedbe vezane za SuperTV?! 8-)
Može li mi ko od forumaša pomoći (da bezze ne budim lika koji radi na podršci), kako da konfigurišem Outlook postavke.
Koji je dolazni i odlazni server?!
Nigdje na stranici LoL ne mogu da nađem te postavke!
Hvala unaprijed!
:)
SkorchedEarth

#386 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SkorchedEarth »

chuchumbamayumbe wrote:Ima li koga iz Logosofta, ili neće da se jave obzirom na moje primjedbe vezane za SuperTV?! 8-)
Može li mi ko od forumaša pomoći (da bezze ne budim lika koji radi na podršci), kako da konfigurišem Outlook postavke.
Koji je dolazni i odlazni server?!
Nigdje na stranici LoL ne mogu da nađem te postavke!
Hvala unaprijed!
:)
Dolazni i odlazni server : mail.lol.ba, poslije toga moras u "settings" oznaciti "outgoing server requires authentication"

A za probleme sa daljinskim... pokusaj odmaci malo stb od tv-a (bar pola metra - ili koliko ti vec kabal dozvoljava) pa provjeri desava li ti se opet ista stvar. Ako problem bude rijesen sa ovim - iskljuci opcije ustede energije ili podesavanje osvjetljenja na lcd-u ili plazmi (moguce je da IR od senzora na tv-u ometaju signal daljinskog)
coolkid

#387 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Sta je sa ovim kanalima.cesto nestane slike na pojedinim kanalima,Sinoc je nestalo slike na SPORT KLUB kanalima i jos nisu se pojavili.Ima li nam ista od uvodjenja novih kanala SPORT KLUBA 3.4.5. i PRIME
karanana

#388 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ma ja se bojim da ce nam ukinuti i ove sto imamo, sk i sk+. cini mi se da je neko spomenuo da bi ih mogli ukinuti po isteku ugovora. nadam se da to nije tacno.
afannedim

#389 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja sam uz račun dobio letak u vezi arena da će biti još iznenađenja možda ubace hrvatske Arene.
coolkid

#390 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Molim laposlene iz logosofta.ako citaju forum. da mi odgovore do kada ce biti sport klub kanali.dnosno hoce li i narednuh godina biti u programskoj semi Sljedece sezine ce oni preuzeti spansku ligu
chuchumbamayumbe

#391 Re: Logosoft ALL ABOUT

Svi korisnici Super TV-a prebačeni na novu verziju softvera

Resetujte STB, pa da vidimo, ja ga upravo resetujem.
clarion_

#392 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

SportKlub kanale vjerovatno primaju sa 16 stepeni istočno a sinoc je tamo zamijenjen satelit pa se tu nesto desava. vjerovatno ce uskoro biti rijeseno.
afannedim

#393 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sportklubovi kod mene uredno rade samo nije tona bilo sad je ok
chuchumbamayumbe

#394 Re: Logosoft ALL ABOUT

Image

Image
coolkid

#395 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

ne mogu da listam stranicu za codove prebacivanja upravljanjem jednim daljinskim upravljace,Da li oni iz podrske dolaze za takve probleme
chuchumbamayumbe

#396 Re: Logosoft ALL ABOUT

coolkid wrote:ne mogu da listam stranicu za codove prebacivanja upravljanjem jednim daljinskim upravljace,Da li oni iz podrske dolaze za takve probleme
http://www.arge-glasfaser.at/images/Remote_Codes_EU.pdf
ema_

#397 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

Ja uradila reset modema radi tog upgrade-a, i otišao mi RTL, ono zbrkan kanal skroz, kao nekad prije što sam imala problem sa starim boxom :roll: :roll: .
zilog

#398 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

chuchumbamayumbe wrote:Image

Image
Evo jos cudnih rezultata:
Image
Optima server u Zagrebu.
Qler

#399 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ima li neki changelog za ovaj novi software, da vidimo sta je promijenjeno?
chuchumbamayumbe

#400 Re: Logosoft ALL ABOUT

zilog wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Image

Image
Evo jos cudnih rezultata:
Image
Optima server u Zagrebu.
Meni moj rezultat nije čudan, nego je odličan!
Za ping mi nije frka, a imam ugovor od 6Mb/s, dobijem bogdu više, taman.
Na Bihnetu sam imao 2Mb/s, nikada nije prelazilo 1,75Mb/s.
Post Reply