Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- P308
#376 Re: Raiffeisen banka
Moja mama radi u Raiffeisenu, a ti joj zelis da ostane bez posla 
- drndalo
#377 Re: Raiffeisen banka
Kao i sa svim ostalim bankama, osim mozda Sparkasse-om i Ziraat-om jer su oni nesto trabunjali o odgovornosti "majki" banaka... Ne bih zelio da ikada dodje do situaciju u kojoj cemo potvrditi ili opovrgnuti ove tvrdnje...Saka wrote:Ma oni nemaju apsolutno nista sa austrijskim raiffeisenom osim imena koje je namjerno stavljeno da obmanjuje musterije. Tako sam i ja mislio da cu dobiti evropske usluge, vrhunsko elektronsko bankarstvo itd. a dobio sam smece koje lici na stranice s kraja proslog vijeka. Kad sam im na to ukazao kazu ma shvatite, nemamo mi nista sa "onim rajfajzenom".
Svakom treba da bude jasno da ako ova banka ode u stecaj, ako se zarati ili bude zemljotres pa pare nestanu ili vas na neki nacin prevari i uzme vam pare, vi ne mozete traziti apsolutno nista od austrijskog raiffeisena. Jer RBBH nema nista s njima osim imena koji sluzi za obmanu musterija.
Nije da nemaju nista sa austrijskom RZB, oni su vlasnici ove, i kupe kajmak... Naravno da im ne odgovara da im peru njihov prljav ves...
-
Saka
#378 Re: Raiffeisen banka
Upravo tako, kupe kajmak a neće nikakvu odgovornost. Tačno je da je tako i sa ostalim bankama, ali neke od tih ostalih barem daju da koristiš njihove bankomate u inostranstvu bez naknade, neke konsultuju svoje sestre u naprednijim zemljama pa od njih preuzmu rješenja itd.drndalo wrote:Kao i sa svim ostalim bankama, osim mozda Sparkasse-om i Ziraat-om jer su oni nesto trabunjali o odgovornosti "majki" banaka... Ne bih zelio da ikada dodje do situaciju u kojoj cemo potvrditi ili opovrgnuti ove tvrdnje...Saka wrote:Ma oni nemaju apsolutno nista sa austrijskim raiffeisenom osim imena koje je namjerno stavljeno da obmanjuje musterije. Tako sam i ja mislio da cu dobiti evropske usluge, vrhunsko elektronsko bankarstvo itd. a dobio sam smece koje lici na stranice s kraja proslog vijeka. Kad sam im na to ukazao kazu ma shvatite, nemamo mi nista sa "onim rajfajzenom".
Svakom treba da bude jasno da ako ova banka ode u stecaj, ako se zarati ili bude zemljotres pa pare nestanu ili vas na neki nacin prevari i uzme vam pare, vi ne mozete traziti apsolutno nista od austrijskog raiffeisena. Jer RBBH nema nista s njima osim imena koji sluzi za obmanu musterija.
Nije da nemaju nista sa austrijskom RZB, oni su vlasnici ove, i kupe kajmak... Naravno da im ne odgovara da im peru njihov prljav ves...
Ovi kao da su s neba pali, nikad nisu čuli za PayPal, ne znaju razliku između kartica, ne znaju šta je Visa electron i kakva su njena ograničenja, ne znaju da uopšte postoji Visa debitna a da nije electron. Znači nikad ih ta majka banka nije odvela u bilo koju drugu zemlju da bar vide kako oni tamo rade, da vide kako se postupa s klijentom, a kamoli da ih nešto nauči ili ustupi rješenja.
Last edited by Saka on 24/10/2012 15:17, edited 4 times in total.
-
Saka
#379 Re: Raiffeisen banka
Ne. Želim da ostanu bez klijenata pa da udari iz guzice u glavu i počnu da rade kako treba.P308 wrote:Moja mama radi u Raiffeisenu, a ti joj zelis da ostane bez posla
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#380 Re: Raiffeisen banka
Ti si očigledno veoma ljut na RBA zbog nečega i to je okej, ali budi realan... To što si napisao nije tačno. Možda si ti pričao s nekim službenikom koji nema pojma, ali ja to nikad nisam iskusio. Ako iko uvodi nove stvari i na neki način prati dešavanja u svijetu (sa zakašnjenjem, dakako, ali kod nas sve kasni, pa je to normalno), onda je to RBA.Saka wrote: Ovi kao da su s neba pali, nikad nisu čuli za PayPal, ne znaju razliku između kartica, ne znaju šta je Visa electron i kakva su njena ograničenja, ne znaju da uopšte postoji Visa debitna a da nije electron.
RBA je toliko dominantna da može priuštiti bahato ponašanje, a da joj to ne šteti. To nije uredu, naravno, ali izvagas prednosti i nedostatke i odlucis. Ti si odlucio da ih napustis, ja jos nisam i to je to.Saka wrote: Znači nikad ih ta majka banka nije odvela u bilo koju drugu zemlju da bar vide kako oni tamo rade, da vide kako se postupa s klijentom, a kamoli da ih nešto nauči ili ustupi rješenja.
-
Saka
#381 Re: Raiffeisen banka
Nisam ja uopšte ljut na RBBH, ja sam otišao od njih jer mi nisu mogli pružiti najosnovnije usluge, jer su me derali i pritom bili užasno neljubazni (sa par izuzetaka). Nemam iskustva sa kreditima i sl. ali čuo sam loše stvari od drugih.
S kim sam god pričao od ljudi na šalterima do referenata za poslovne korisnike koji sjede u kancelarijama na spratu niko nema pojma o onome o čemu sam pričao iznad.
Šta to novo uvode, a da drugi nemaju baš me zanima. Osim printanja izvoda i tog telefona što si već rekao. Ja sam eto nabrojao 10 stvari koje oni nemaju a drugi imaju a prijeko su potrebne. Da ne ponavljam,
Jedino čega se ja mogu sjetiti da su uveli prvi je recimo online plaćanje karticama ali koji ni sami ne znaju kako radi. Pa onda klijente ostave same sebi da se muče s implementacijom. Ne znam jesi li kad koristio njihovo elektronsko bankarstvo pa bi vidio na šta to liči i kako radi. Sad su napokon popravili ali samo za poslovne korisnike. Ima toga za knjigu napisati.
OK, tebi su dobri, svaka čast, ja samo dijelim svoja iskustva.
S kim sam god pričao od ljudi na šalterima do referenata za poslovne korisnike koji sjede u kancelarijama na spratu niko nema pojma o onome o čemu sam pričao iznad.
Šta to novo uvode, a da drugi nemaju baš me zanima. Osim printanja izvoda i tog telefona što si već rekao. Ja sam eto nabrojao 10 stvari koje oni nemaju a drugi imaju a prijeko su potrebne. Da ne ponavljam,
Jedino čega se ja mogu sjetiti da su uveli prvi je recimo online plaćanje karticama ali koji ni sami ne znaju kako radi. Pa onda klijente ostave same sebi da se muče s implementacijom. Ne znam jesi li kad koristio njihovo elektronsko bankarstvo pa bi vidio na šta to liči i kako radi. Sad su napokon popravili ali samo za poslovne korisnike. Ima toga za knjigu napisati.
OK, tebi su dobri, svaka čast, ja samo dijelim svoja iskustva.
-
Ambrozija
#382 Re: Raiffeisen banka
Ja nemam nikakvih zamjerki na njihov rad, imam samo pozitivna iskustva!
-
Saka
#383 Re: Raiffeisen banka
Ti si rođeni kontraš.Ambrozija wrote:Ja nemam nikakvih zamjerki na njihov rad, imam samo pozitivna iskustva!
-
akcija007
#384 Re: Raiffeisen banka
Sutra mi se skida posljednja rata kredita kod njih po masnoj kamatnoj stopi od 13,99 % ( od 2008 godine kredit 10 milja na 4 god, 13.99%; 300 KM obrada kredita), limit sam im vratio i vise im nista ne dugujem.... Ako me pitate zasto sam kod njih uzeo, jer radim kod provatnika a preko njih primam platu i jedina banka koja mi 2008 nije trazila ziranta ali me zato oderala...
- Pooll
#385 Re: Raiffeisen banka
akcija007 wrote:Sutra mi se skida posljednja rata kredita kod njih po masnoj kamatnoj stopi od 13,99 % ( od 2008 godine kredit 10 milja na 4 god, 13.99%; 300 KM obrada kredita), limit sam im vratio i vise im nista ne dugujem.... Ako me pitate zasto sam kod njih uzeo, jer radim kod provatnika a preko njih primam platu i jedina banka koja mi 2008 nije trazila ziranta ali me zato oderala...
preci ces na drugu banku?
Ja planiram iduce ljeto kad vratim kredit lijepo ugasiti racun i pravac neka druga - posebno mi ide na zivce guzva u posljednje vrijeme, u koja god doba... neki dan je ispred mene bilo u redu cca 17 ljudi
- charrrmed
#386 Re: Raiffeisen banka
Ima nas jos koji imaju samo pozitivna iskustva, ti ocito imas neki problemSaka wrote:Ti si rođeni kontraš.Ambrozija wrote:Ja nemam nikakvih zamjerki na njihov rad, imam samo pozitivna iskustva!
-
mp3problem
#387 Re: Raiffeisen banka
akcija007 wrote:Sutra mi se skida posljednja rata kredita kod njih po masnoj kamatnoj stopi od 13,99 % ( od 2008 godine kredit 10 milja na 4 god, 13.99%; 300 KM obrada kredita), limit sam im vratio i vise im nista ne dugujem.... Ako me pitate zasto sam kod njih uzeo, jer radim kod provatnika a preko njih primam platu i jedina banka koja mi 2008 nije trazila ziranta ali me zato oderala...
Last edited by mp3problem on 27/10/2014 20:29, edited 2 times in total.
- dadoka84
#388 Re: Raiffeisen banka
Njihova online banking usluga je pravo losa. Npr nisi mogao provjeriti stanje racuna u prethodnom periodu vec samo za tekuci mjesec, dok je npr kod pro credit banke bila izlistana svaka transakcija od momenta potpisivanja ugovora, iako tada nisam imao aktiviranu online uslugu.
-
Saka
#389 Re: Raiffeisen banka
Ima nas još više s negativnim iskustvima. Ja sam sve kritike argumentovao, a vama ako je potaman svaka čast, uživajte.charrrmed wrote:Ima nas jos koji imaju samo pozitivna iskustva, ti ocito imas neki problemSaka wrote:Ti si rođeni kontraš.Ambrozija wrote:Ja nemam nikakvih zamjerki na njihov rad, imam samo pozitivna iskustva!
- drndalo
#390 Re: Raiffeisen banka
Ja Unicredit VISA Electronom bez problema placam po web-u, avio-karte, e-kupon, hoteli, i slicno...mp3problem wrote:Ja imam račun jedino jer običnom visa karticom mogu plaćati karticom online, dok unicredit visom ne mogu iz nekog razloga, niti sa hypo.
-
akcija007
#391 Re: Raiffeisen banka
Necu prelaziti na drugu banku, samo primam platu sada preko njih i drugu nikakvu uslugu ne koristim iako mi stalno pokusavaju uvaliti shopping karticu ali bezuspjesno.
I ja sam se pitao odakle svi mi u Raiffeisenu kad imaju najnize kamate na stednju i najvise provizije i najvise kamatne stope na kredite!?
I ja sam se pitao odakle svi mi u Raiffeisenu kad imaju najnize kamate na stednju i najvise provizije i najvise kamatne stope na kredite!?
- drndalo
#392 Re: Raiffeisen banka
Ja sam tu jos uvijek samo zbog dobre mreze bankomata i poslovnica sirom BiH, zena je strateski u Unicreditu... Da ima ista bolje, bio bih "tamo"... Stednja mi je odavno emigrirala od njih...
-
sokkia
#393 Re: Raiffeisen banka
moja iskustva sa RFBH i nisu tako loša ali su daleko od dobrih.
prvo zbog vjecite gužve jer radi samo jedan šalter a imaju dva (bar u mojoj RF)
kada sam htjeo dici kredit obišao sam sve banke u gradu (njih 5-6) sa jednim pitanjem-koliko vracam ukupno na tu i tu sumu na toliko i toliko godina i pošto je tad RF bila najpovoljnija za nju se i odlucim.
ali mi nisu rekli koliko naplacuju obradu kredita pa su tu namirili onu razliku u odnosu na druge banke.
e tek sam se iznenadio kad sam htjeo da kredit vratim prije vremena (došo do neke love
) i kad su mi rekli da ce me to koštati 1% na ostatak duga
.
nisam mogao vjerovat da me "kažnjavaju" što hocu da im vratim pare prije roka pa sam odustao.
prvo zbog vjecite gužve jer radi samo jedan šalter a imaju dva (bar u mojoj RF)
kada sam htjeo dici kredit obišao sam sve banke u gradu (njih 5-6) sa jednim pitanjem-koliko vracam ukupno na tu i tu sumu na toliko i toliko godina i pošto je tad RF bila najpovoljnija za nju se i odlucim.
ali mi nisu rekli koliko naplacuju obradu kredita pa su tu namirili onu razliku u odnosu na druge banke.
e tek sam se iznenadio kad sam htjeo da kredit vratim prije vremena (došo do neke love
nisam mogao vjerovat da me "kažnjavaju" što hocu da im vratim pare prije roka pa sam odustao.
- bambina78
#394 Re: Raiffeisen banka
Platis 1% na ostatak duga, ali ne placas kamate na ostatak perioda nekoristenja kredita.
-
sweets02
#395 Re: Raiffeisen banka
upravo mi je istekao ugovor o "slobodnoj Štednji" s Raiffeisen-om.
Predlozili su mi novi ugovor na 3 godine ali ovaj put umjesto 4% daju 2,5% kamate. Kada sam pitao za razlog tome kažu "zato što su svi naši depoziti osigurani"
Sigurno sam samo u jednom a to je da su sa mnom završili. Da čujem prijedloge ostalih forumaša u koju banku otići i oročiti sredstva na min. 3 godine.
Predlozili su mi novi ugovor na 3 godine ali ovaj put umjesto 4% daju 2,5% kamate. Kada sam pitao za razlog tome kažu "zato što su svi naši depoziti osigurani"
Sigurno sam samo u jednom a to je da su sa mnom završili. Da čujem prijedloge ostalih forumaša u koju banku otići i oročiti sredstva na min. 3 godine.
- O'zone
- Globalni moderator
#396 Re: Raiffeisen banka
Imal ko iskustva sa njihovim XXL kreditima. Njihov sam klijent već nekih 6-7 godina i znam da imaju ovu kreditnu liniju bez žiranata samo sa mjenicama. Trebalo bi mi 10 000 KM na nekih 5 godina 
-
nia3
#397 Re: Raiffeisen banka
Volksbanka ima stepenastu štednju na 4 godine. Svake godine je kamata veća, naravno. Mislim da je 4. godine oko 4 i nešto.sweets02 wrote:upravo mi je istekao ugovor o "slobodnoj Štednji" s Raiffeisen-om.
Predlozili su mi novi ugovor na 3 godine ali ovaj put umjesto 4% daju 2,5% kamate. Kada sam pitao za razlog tome kažu "zato što su svi naši depoziti osigurani"![]()
![]()
![]()
A Intesa ima dobru ponudu na malo kraći rok, ja mislim 25 mjeseci, kamata oko 4,5 %. To im je sad akcija i vrijedi do kraja godine. Sad preračunaj šta ti se više isplati. Ja sam se odlučila za Intesu
- drndalo
#398 Re: Raiffeisen banka
Ono zbog cega sam ja svoju stednju "oslobodio" od RFZ "slobodne", s kojom sam bio zadovoljan, jer sam mogao dizati i uplacivati koliko i kad sam htio, osim min. 500 KM/250 EUR, je bilo uvodjenje ogranicenja na isplatu od 20% stanja bez dodatne provizije... Slobodna, a "slobodna"... E nece moci...sweets02 wrote:upravo mi je istekao ugovor o "slobodnoj Štednji" s Raiffeisen-om.
Nakon duzeg trazenja neceg slicnog, nasao sam u "Mojoj Banci"... To ti je bivsa FIMA, dokapitalizirana od ASA-Preventa... Imaju osiguranje depozita, 3.45% na orocenje od 36 mjeseci, limit na podizanje = 50 KM mora ostati na racunu minimalno... Dakle bas nesto sto je meni trebalo, i jos bolje nego sam imao u RZB-u... Osim broja poslovnica...
O'zone wrote:Imal ko iskustva sa njihovim XXL kreditima. Njihov sam klijent već nekih 6-7 godina i znam da imaju ovu kreditnu liniju bez žiranata samo sa mjenicama. Trebalo bi mi 10 000 KM na nekih 5 godina
XXL KREDIT
Korisnik kredita:
•Svako fizičko lice koje je državljanin BiH, kreditno sposobno, sa redovnim mjesečnim prihodima
Iznos kredita:
•Do 30.000 KM*
Rok otplate:
•Do 7 godina
Kamatna stopa:
•Već od 4,99% (EKS : 8,60%)** sa rokom otplate do 12 mjeseci i FIKSNOM kamatnom stopom
•Već od 8,99% (EKS : 10,42%)** sa rokom otplate od 1 do 3 godine i FIKSNOM kamatnom stopom
•Već od 9,49% (EKS : 10,46%)** sa rokom otplate preko 3 godine - MASALA, pa jos i kamata varijabilna...
Instrumenti obezbjeđenja:
•Administrativna zabrana na platu dužnika ili sudužnika
•2 mjenice
•Paket osiguranja***
Last edited by drndalo on 31/10/2012 10:56, edited 3 times in total.
-
nia3
#399 Re: Raiffeisen banka
Pogledaj na njihovoj stranici. Za te kredite moraš plaćati Uniqa osiguranje, meni se lično to ne isplati ni malo. Pored efektivne kamate 10,46 % moram još uzimat i pakete osiguranja, totalno neisplativo.O'zone wrote:Imal ko iskustva sa njihovim XXL kreditima. Njihov sam klijent već nekih 6-7 godina i znam da imaju ovu kreditnu liniju bez žiranata samo sa mjenicama. Trebalo bi mi 10 000 KM na nekih 5 godina
- veljaca
#400 Re: Raiffeisen banka
A ti bi da se i na ostatak ( koji si uzgred vratio ) platis kamate - jerbo su ih oni uracunali na pocetku ....bambina78 wrote:Platis 1% na ostatak duga, ali ne placas kamate na ostatak perioda nekoristenja kredita.
Kakvo placanje 1% na ostatak duga - kada to vracas i nemas ostatak duga .... To je cisti lopovluk ....