John Cleese wrote:I kaze - bomba, bus mi nekaj povedla?Bloo wrote:sa ili bez bombe...
Bum...
Dubioza Kolektiv
Moderator: _BataZiv_0809
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#376 Re: Dubioza Kolektiv
-
John Cleese
#377 Re: Dubioza Kolektiv
Kad god to napises (a ne desava se rijetko), sjetim se ove zivotne situacije...hadzinicasa wrote:konzerva, sta's.
https://www.youtube.com/watch?v=uzwrMp6WZEo&t=2m1s
- hadzinicasa
#378 Re: Dubioza Kolektiv
tc tc tcJohn Cleese wrote:Kad god to napises (a ne desava se rijetko), sjetim se ove zivotne situacije...hadzinicasa wrote:konzerva, sta's.
https://www.youtube.com/watch?v=uzwrMp6WZEo&t=2m1s
samo se ti rugaj sto je mene pregazilo vrijeme....
- HAVANA
#379 Re: Dubioza Kolektiv
Trava je zdrava,ja sam to skonto jos poslije olimpijade.Ovi fol sad pametni.arzuhal wrote:Nekada, kada su ovi prostori imali više školovane raje koja je znala i kontat, svirali su EKV, Azra i sl. bendovi, a danas i nema potrebe za nečim dubljim od Dubioze, kuruza i skači. Jedino što vutru propagiraju, to im ne valja...
- arzuhal
#380 Re: Dubioza Kolektiv
Kupus i blitva su još zdraviji. Ne znam što ne posvete jedno 4-5 pjesama kupusu, rotkvici, grašku, špinatu, da krene djecu i ta jela na kašiku...HAVANA wrote:Trava je zdrava,ja sam to skonto jos poslije olimpijade.Ovi fol sad pametni.arzuhal wrote:Nekada, kada su ovi prostori imali više školovane raje koja je znala i kontat, svirali su EKV, Azra i sl. bendovi, a danas i nema potrebe za nečim dubljim od Dubioze, kuruza i skači. Jedino što vutru propagiraju, to im ne valja...
- HAVANA
#381 Re: Dubioza Kolektiv
Za japrake je dino zaduzenarzuhal wrote:Kupus i blitva su još zdraviji. Ne znam što ne posvete jedno 4-5 pjesama kupusu, rotkvici, grašku, špinatu, da krene djecu i ta jela na kašiku...HAVANA wrote:Trava je zdrava,ja sam to skonto jos poslije olimpijade.Ovi fol sad pametni.arzuhal wrote:Nekada, kada su ovi prostori imali više školovane raje koja je znala i kontat, svirali su EKV, Azra i sl. bendovi, a danas i nema potrebe za nečim dubljim od Dubioze, kuruza i skači. Jedino što vutru propagiraju, to im ne valja...
Sogandolma, japrak
baklava i halva
fildzan, dzezva
cigara i kahva
ne seceri sitno
bolja ti je kocka
crk'o svak
ko u bosnu bocka
Neko eko ima penziju
a neko eko, bogami, i platu
sta to, zato, ima mujo nas
Mujo i dalje ima svoju Fatu
Neko eko, neko eko ima penziju
a neko eko, bogami, i platu
sta to, zato, sta to zato ima mujo nas
Mujo i dalje ima svoju Fatu
Ref.
Burek, pita zeljanica
janjetina i lukmira
izasla mu na nos dusa
ko u moju pjesmu dira
Neko eko neko eko
ima parlament
neko cara i carevu krunu
sta to, zato, sta to zato
ima mujo nas
Mujo i dalje ima dobru cunu
Neko eko, neko eko ima parlament
a neko cara i carevu krunu
sta to, zato, sta to zato ima mujo nas
Mujo i dalje ima dobru cunu
Neko eko ima subaru
a neko eko sarenu kukulju
sta to, zato, ima mujo nas
mujo i dalje ima svoga sulju
Pet u pola s puno luka
janjetina ispod saca
babo nam je ost'o svabo
pape nam je ost'o caca
Fundamentalisti noooo
unitaristi nononononoooo
neokomunisti noooo
nadrealisti - eto, to je to
- piupiu
#382 Re: Dubioza Kolektiv
Ufati me u laži, sve je k'o što kažeš.John Cleese wrote:Izvini, ali to nije tacno.piupiu wrote:Ja ne volim ništa ekstremno
Volis ekstremne sportove
(Jesi l' skakala iz aviJona sPadobranom - jesi... Jesi l' se odusevila - jesi...)
- insomnia78
#384 Re: Dubioza Kolektiv
Barem ne mlatara sa tri prsta ko da je onaj cetalj najgori. Al polako. Jebaće ga Hrvati za to. Nije to Bošnjo na kom svako oštri kuracHAVANA wrote: Za japrake je dino zaduzen
Last edited by insomnia78 on 08/01/2018 17:52, edited 1 time in total.
- HardcoreMX
#385 Re: Dubioza Kolektiv
Kolektiv u dubiozi
Neki ne kontaju jos su u hipnozi...
Neki ne kontaju jos su u hipnozi...
- HAVANA
#386 Re: Dubioza Kolektiv
Laze garantinsomnia78 wrote:Barem ne mlatara sa tri prsta ko da je onaj cetalj najgori. Al polako. Jebaće ga Hrvati za to. Nije to Bošnjo na kom svako oštri kuracHAVANA wrote: Za japrake je dino zaduzen
"Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima 'normalizam' u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto.... I sve je ok dok nisi pakšu. Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u 2, a ne u 3 sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu? Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže. A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u 1 iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobit ćemo dodatni sat spavanja", objasnio je Brano.
- insomnia78
#387 Re: Dubioza Kolektiv
Naravno da laze. Opravdanje u stilo onoga: okliznuo sam se i slucajno pao na nju pri cemu su mi se otkopcale pantole. Nisam je mislio silovatiHAVANA wrote:Laze garantinsomnia78 wrote:Barem ne mlatara sa tri prsta ko da je onaj cetalj najgori. Al polako. Jebaće ga Hrvati za to. Nije to Bošnjo na kom svako oštri kuracHAVANA wrote: Za japrake je dino zaduzenhttps://www.klix.ba/magazin/showbiz/bra ... ook+status
"Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima 'normalizam' u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto.... I sve je ok dok nisi pakšu. Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u 2, a ne u 3 sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu? Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže. A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u 1 iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobit ćemo dodatni sat spavanja", objasnio je Brano.
- HAVANA
#388 Re: Dubioza Kolektiv
Jel vi stvarno smatrate branu ili tifu cetnikom itd?insomnia78 wrote:Naravno da laze. Opravdanje u stilo onoga: okliznuo sam se i slucajno pao na nju pri cemu su mi se otkopcale pantole. Nisam je mislio silovatiHAVANA wrote:Laze garantinsomnia78 wrote: Barem ne mlatara sa tri prsta ko da je onaj cetalj najgori. Al polako. Jebaće ga Hrvati za to. Nije to Bošnjo na kom svako oštri kurachttps://www.klix.ba/magazin/showbiz/bra ... ook+status
Najbolji drug,citav zivot i rat...Jel ga nema,nema ime nego srbin,onaj drugi latin,djecu mi gnjave i opterecuju,zena se naguta pogleda i jezika,mene peglaju,opterecuju glupostima koje me apsolutno ne zanimaju.Kad im lanes onda ti grozan...Zgrazaju se nad tifom mahnitim,tifa nekom da nesto nazao ucini
- HAVANA
#389 Re: Dubioza Kolektiv
Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.
Jadna ova djeca.
- Warashii
#390 Re: Dubioza Kolektiv
Ooooo dobro jutro.HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
Bolje ikad nego nikad.
-
dlfo
#391 Re: Dubioza Kolektiv
Iskreno, je li ti zao za sta si se borio?HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
- Edin H.
#392 Re: Dubioza Kolektiv
Samo mojne u FrancuskuHAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
- Sanjarko
#393 Re: Dubioza Kolektiv
Pa neka dize. Ima pravo dok ne krene nesto lose raditi. Ali malo glupa isprika za ovo. Na snimanju dizat onakav simbol iako je dio Srpskog folklora nekog njihovog pa i krscanskog. Ali glup izgovor pravo. Na slikanju kao nekome nesto sa tri prsta pokazivao. A Tifa tetovirao zastavu Srbije na ramenu. Odjednom se sjetio toga i da dize tri prsta. Kome je sta sa tri prsta Tifa na slici pokazivao. Je li i on vrijeme pokazivao.
Ali kazem meni ne smeta nista od toga toliko dok nije pretjerano i nesto se lose pod tim ne radi.
Ali kazem meni ne smeta nista od toga toliko dok nije pretjerano i nesto se lose pod tim ne radi.
- insomnia78
#394 Re: Dubioza Kolektiv
Pa neka na Zapadu u javnosti naprave neki gest koji npr podsjeca na antisemitizam pa da vidimo reakcije i dje ce to vise zasvirati.HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
- insomnia78
#395 Re: Dubioza Kolektiv
Mozes i nesto sto ce biti shvaceno rasisticki
Griezmann se zbog svoje maske za noc vjestica morao npr poprilicno izvinjavati jer je na zapadu rasisticki kada se bjelac maskira u crnca

Griezmann se zbog svoje maske za noc vjestica morao npr poprilicno izvinjavati jer je na zapadu rasisticki kada se bjelac maskira u crnca

Last edited by insomnia78 on 08/01/2018 22:26, edited 1 time in total.
- insomnia78
#396 Re: Dubioza Kolektiv
Ali najlakse je pljunuti na narod koji se, opravdano ili ne strecne kad mu Brano il Mladen uperi tri prsta u facu
- insomnia78
#397 Re: Dubioza Kolektiv
NipostoEdin H. wrote:Samo mojne u FrancuskuHAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.

Prozivaju te na TV-u ako se maskiras u crMca
- O'zone
- Globalni moderator
#398 Re: Dubioza Kolektiv
Nadolaziš prijatelju, nadolaziš.....HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
-
NeenaSa
#399 Re: Dubioza Kolektiv
Nazalost.HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.
Svakim danom u svakom pogledu ....
Moram edit,
A nije vjeruj/te mi.
Tita m'.
Et'
- HAVANA
#400 Re: Dubioza Kolektiv
Ma nemam ja sta nadolazit,svjestan sam ja svega al sam tvrdoglav i volim ovu prokletinju i dalje.Jebo ba i pare i poso i sve.To je lako.Ovo je problem,pravi.Mrznja,lajanje,negativnosti,podjele...Pola generacije mi je poginulo da ovo ne bude.Izradjeni i prevareni,i ono gdje si,postalo je kao ono protiv cega si se borio...Valjda ce ova djeca u pamet.Putujte,ucite,zivite...Ljudi su dobri il govna.Kako god se zvali,kom se god bogu molili il ne molili,crni,bijeli,zuti...Sve drugo je suplja prica i ono sto je okolina formirala.Ne dajte da okolina u kojoj zivite od vas pravi zapjenjene kretene.A ja necu nigdje.Smetacu im dok god mogu.I jednim,drugim,trecim.Poserem im se usta.O'zone wrote:Nadolaziš prijatelju, nadolaziš.....HAVANA wrote:Nekad stvarno kontam da odavde treba bjezati,ja,najveci zagovornik ostanka i povratka.Ovo je bolesno u sta smo se pretvorili.Jadna ova djeca.