prvi zamal' posto duhovni zastupnik drugog.dezurni_ucenik wrote:Klavikula wrote:i Erdogan je bio zapadno orijentisan pa....dezurni_ucenik wrote:Ako su zapadno orjentisani,kakvu mogu prijetnju po nama predstavljati ?
helem, ne znam kakvu bi nama prijetnju mogli predstavljati. mozda kojim slucajem dobijemo za zapad nepodobnu vlast (gotovo nemoguce) pa se ovi budu morali angazovati. sta je znam, pitaj Kaplana
Mrsko mi sve citat za Kaplana na ovoj temi,tako da me zanima kako dodjoste od njega do Gullena?
Salmir Kaplan
- Klavikula
#376 Re: Salmir Kaplan
-
last mohicans
#377 Re: Salmir Kaplan
Treba sve uzeti sa rezervom, ali ne vidim ništa loše što se ovo iznijelo u javnost, a sam način kako je to mladjahni ministar iznio, nije baš za primjer.Čuo sam za taj pokret i govori se o njemu na nekim drugim temama vezanim za politiku.Pokret egzistira i činjenica je, sad ko je sve u njemu,samo oni znaju.Kakva mu je uloga u BiH,ko zna? Da nas destabilizira? Pa zar nismo destabilizirani već i onako.Metode kojima vrbuju ljude,tako što ih namame na saradnju, obrazuju ih,pomažu na ovaj ili onaj način,nisu strane ni jednoj našoj političkoj partiji.Pa zar to ne rade,sve i jedna?.Infiltriraju svoje i izvlaači pare, poturi ovog-onog,itd.Ovaj pokret mi liči na neku modernu islamističku masonsku ložu,prema onome što je Kaplan iznio..
-
dezurni_ucenik
#378 Re: Salmir Kaplan
Znaci zajebana situacija. 
- Bosanac sa dna kace
#379 Re: Salmir Kaplan
je je je famozno ''patatesli yumurta'', najbolje ide s cajem jer se lakse svarikamen spoticanja wrote:al da ti kaem,malo me uhvatila nostalgijaBosanac sa dna kace wrote:koja minuta?kamen spoticanja wrote: ne znam jesi li cuo dio kad kaze kako je dosao jedno jutro na dorucak u hizmet i sjeo na pod na novine da jede i vidio da su to sve iste novine zaman![]()
znaci oplako sam
znaci da oplachesh, al 100% istina, i ja kad sam dosh'o i ja se par jutara podviriv'o da vidim ima'l koja novina osim Zamana, plaho mi betli bilo novine za dzabe, a ono samo na Zamanu sofra....![]()
![]()
![]()
btw znas koje je kodno ime bilo onog famoznog dorucka s krompirom i jajima?
Fetulah
kazu da su ove neke nase neki abiji provalili da tako zovu jelo...i nije im bilo pravo
hahahahaha fala na podsjecanju
mi veceras poslije sijela u busu i zadali se mi na bosanskom oko ovog sukoba, kad jedan mali veli "Feđa", ja ono "Ko?" kaže: "ma onaj veliki vođa u Americi", hahahahahaa
A magazin Sızıntı nam je bio Sıkıntı
-
last mohicans
#380 Re: Salmir Kaplan
Elem onaj sdp pamflet i ovo, vrh informacija ovih dana. Bit će gusto, čekamo reakcije SDP-a i DF,kakav File i sejdić-finci, na margini su.
- Bosanac sa dna kace
#381 Re: Salmir Kaplan
ejs prosvercali hiljade Turaka u shleperima a da njega nijesu moglikamen spoticanja wrote: ma bilo je nedavno u zamanukaze vila tudja,ona nako malo tu boravi
![]()
sta ja znam...valjda nije bilo karata na letovima za stokholm i minhen kad je bjezao iz turske
- MuaDib
#382 Re: Salmir Kaplan
Javna je tajna da je AKP dao pare SDA za kampanju, tako da me ne čudi uopšte ovo torokanje, misle djetinjastim zavjerama ponovo privoliti AKP i Erdogana, da im da pare za plakate. Bakir je us*o stvar i nema povratka.
- Klavikula
#383 Re: Salmir Kaplan
ma kakvi, dok je Kaplana tu nema brige. od kad se prosvijetlio postali su smrtni neprijatelji i sad gosn. ministar upucuje ljude na pravi put. tetkinog malog je davnih dana upravio:Ddezurni_ucenik wrote:Znaci zajebana situacija.
- Bosanac sa dna kace
#384 Re: Salmir Kaplan
Ima tu i ideoloska linija, SDA je okupljena oko Brzine, a on je naksibendija, a i AKP je vecinom naksibendije...MuaDib wrote:Javna je tajna da je AKP dao pare SDA za kampanju, tako da me ne čudi uopšte ovo torokanje, misle djetinjastim zavjerama ponovo privoliti AKP i Erdogana, da im da pare za plakate. Bakir je us*o stvar i nema povratka.
- Klavikula
#385 Re: Salmir Kaplan
ma kakvi, dok je Kaplana tu nema brige. od kad se prosvijetlio postali su smrtni neprijatelji i sad gosn. ministar upucuje ljude na pravi put. tetkinog malog je davnih dana upravio:Ddezurni_ucenik wrote:Znaci zajebana situacija.
- kamen spoticanja
#386 Re: Salmir Kaplan
Bosanac sa dna kace wrote:ol:"feđa"
A magazin Sızıntı nam je bio Sıkıntı![]()
i to bas u pravom smislu te rijeci
i onda kaze kaplan indoktrinacija,ispiranje pameti ovo ono
de ba,hizmet jedino u Bosni nije napravio nista
-
dezurni_ucenik
#387 Re: Salmir Kaplan
Mozda mu sad Nermin Niksic kupi pravog dzipa umjesto igracke.Klavikula wrote:ma kakvi, dok je Kaplana tu nema brige. od kad se prosvijetlio postali su smrtni neprijatelji i sad gosn. ministar upucuje ljude na pravi put. tetkinog malog je davnih dana upravio:Ddezurni_ucenik wrote:Znaci zajebana situacija.
- kamen spoticanja
#388 Re: Salmir Kaplan
da ti kaem...zlatkov mali...onaj salko sto se slikava s chachom po prijemima,zavrsio je hizmetski koledz u sarajevu...pa ti sad vididezurni_ucenik wrote:Mozda mu sad Nermin Niksic kupi pravog dzipa umjesto igracke.Klavikula wrote:ma kakvi, dok je Kaplana tu nema brige. od kad se prosvijetlio postali su smrtni neprijatelji i sad gosn. ministar upucuje ljude na pravi put. tetkinog malog je davnih dana upravio:Ddezurni_ucenik wrote:Znaci zajebana situacija.
- Klavikula
#389 Re: Salmir Kaplan
jedan duhovni vodje kalibra Kaplan zasluzuje i vise od te sitnicedezurni_ucenik wrote:Mozda mu sad Nermin Niksic kupi pravog dzipa umjesto igracke.Klavikula wrote:ma kakvi, dok je Kaplana tu nema brige. od kad se prosvijetlio postali su smrtni neprijatelji i sad gosn. ministar upucuje ljude na pravi put. tetkinog malog je davnih dana upravio:Ddezurni_ucenik wrote:Znaci zajebana situacija.
-
last mohicans
#390 Re: Salmir Kaplan
Jasta radi,gore su kod Brzine na dzumi,mali se vrtio gore kod šejha stalno.Tihi je dolazio gore na dzumu,sad kad je hasta slabije ga vidim.Bosanac sa dna kace wrote:Ima tu i ideoloska linija, SDA je okupljena oko Brzine, a on je naksibendija, a i AKP je vecinom naksibendije...MuaDib wrote:Javna je tajna da je AKP dao pare SDA za kampanju, tako da me ne čudi uopšte ovo torokanje, misle djetinjastim zavjerama ponovo privoliti AKP i Erdogana, da im da pare za plakate. Bakir je us*o stvar i nema povratka.
- Bosanac sa dna kace
#391 Re: Salmir Kaplan
ma znas, ne treba njih kaplan tu nesto zezat, nije nama niko valj'o vise od 6 mjesecikamen spoticanja wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ol:"feđa"
![]()
![]()
de ba,hizmet jedino u Bosni nije napravio nista
samo kad se sjetim da im je jedno vrijeme glavni za vrbovanje bio Tarik Obralic (barem u moje vrijeme), onaj sto veli da je duhovno bogat, a materijalno siromasan pa se je tad voz'o, dakle prije nekih 10ak godina, u nekom dzipu par stotina hljada vrijednim....ono kad su nam golfovi 2 bili pojam....ono samo se okrenut i otic....
-
The BEN10
#392 Re: Salmir Kaplan
Koji je Salmir lik - strašno!

- kamen spoticanja
#393 Re: Salmir Kaplan
vi ste u istanbulu jos i dobro prosli...u ankari je bio famozni Smajo...on da je bio abi Fetulahu Gulenu i on bi batalio hizmetBosanac sa dna kace wrote:ma znas, ne treba njih kaplan tu nesto zezat, nije nama niko valj'o vise od 6 mjesecikamen spoticanja wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ol:"feđa"
![]()
![]()
de ba,hizmet jedino u Bosni nije napravio nista![]()
![]()
![]()
samo kad se sjetim da im je jedno vrijeme glavni za vrbovanje bio Tarik Obralic (barem u moje vrijeme), onaj sto veli da je duhovno bogat, a materijalno siromasan pa se je tad voz'o, dakle prije nekih 10ak godina, u nekom dzipu par stotina hljada vrijednim....ono kad su nam golfovi 2 bili pojam....ono samo se okrenut i otic....
- Bosanac sa dna kace
#394 Re: Salmir Kaplan
kamen spoticanja wrote: vi ste u istanbulu jos i dobro prosli...u ankari je bio famozni Smajo...on da je bio abi Fetulahu Gulenu i on bi batalio hizmet
jel istina da se ozhenio?
- kamen spoticanja
#395 Re: Salmir Kaplan
kaze na fb da jesteBosanac sa dna kace wrote:kamen spoticanja wrote: vi ste u istanbulu jos i dobro prosli...u ankari je bio famozni Smajo...on da je bio abi Fetulahu Gulenu i on bi batalio hizmet![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sjo' jarrane Smajo..... hahhahaahahahahahahahahahahahhahaha
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jel istina da se ozhenio?
no ja ne vjerujem
- snaga_znanja
#396 Re: Salmir Kaplan
Slabo mi je poznata prica o turskoj politici ali moram priznati da ovo sto mladjahni ministar govori kao da opisuje SDA posljednjih 10 godina. Ljudi na polozajima van politickih struktura, zaposlenje i sl.
I da se razumijemo razni koledzi, klinike i obavjestajci nisu mogli krociti nogom na ovo tlo bez da SDA nije aminovala sve to skupa i da nisu imali koristi.
Sve u svemu glupa prica jer kakve veze ima turska politika sa politikom u BiH. Ko god da je tamo na vlasti ovi nasi ce gledati tamo i traziti sadaku.
I btw. nisam vidio nekog ministra iz SDA da je izasao u javnost ovako i otvoreno govorio na temu da nam neko ovdje pravi dzemate u kojima vrbuje nasu djecu da se za tudje ideologije dizu u zrak po sivjetu ili budu topovsko meso na frontovima sa kojim veze nemaju. To je ok, ali neka organizacija koja gradi klinike, skole i sta ti ja znam je van pameti i opasni su.
Studenti koji su otisli u inostranstvo pod stipendijom te drzave da studiraju su suptilno vrbovani da postanu saraf te drzave u svojoj maticnoj i bez svog znanja. Ako se ikad i popnu na kakvu funkciju onda ce tek doci na naplatu njihovo studiranje. Pa 30 godina smo vukli studente iz arapskih zemalja ovamo i pravili poslovne kontakte od njih. Jel vi mislite da se nase firme tek tako pojavile na trzistu u Africi i Aziji?
I da se razumijemo razni koledzi, klinike i obavjestajci nisu mogli krociti nogom na ovo tlo bez da SDA nije aminovala sve to skupa i da nisu imali koristi.
Sve u svemu glupa prica jer kakve veze ima turska politika sa politikom u BiH. Ko god da je tamo na vlasti ovi nasi ce gledati tamo i traziti sadaku.
I btw. nisam vidio nekog ministra iz SDA da je izasao u javnost ovako i otvoreno govorio na temu da nam neko ovdje pravi dzemate u kojima vrbuje nasu djecu da se za tudje ideologije dizu u zrak po sivjetu ili budu topovsko meso na frontovima sa kojim veze nemaju. To je ok, ali neka organizacija koja gradi klinike, skole i sta ti ja znam je van pameti i opasni su.
Studenti koji su otisli u inostranstvo pod stipendijom te drzave da studiraju su suptilno vrbovani da postanu saraf te drzave u svojoj maticnoj i bez svog znanja. Ako se ikad i popnu na kakvu funkciju onda ce tek doci na naplatu njihovo studiranje. Pa 30 godina smo vukli studente iz arapskih zemalja ovamo i pravili poslovne kontakte od njih. Jel vi mislite da se nase firme tek tako pojavile na trzistu u Africi i Aziji?
-
dezurni_ucenik
#397 Re: Salmir Kaplan
Sta je sa onom pricom da stavljaju ucenicima u turskom koledzu, jod u hljeb da im se ne moze dici

- Bosanac sa dna kace
#398 Re: Salmir Kaplan
u salatu, nije u hljeb, ne more u hljebdezurni_ucenik wrote:Sta je sa onom pricom da stavljaju ucenicima u turskom koledzu, jod u hljeb da im se ne moze dici![]()
-
dezurni_ucenik
#399 Re: Salmir Kaplan
Sta god da je,poenta je bitna.Bosanac sa dna kace wrote:u salatu, nije u hljeb, ne more u hljebdezurni_ucenik wrote:Sta je sa onom pricom da stavljaju ucenicima u turskom koledzu, jod u hljeb da im se ne moze dici![]()
![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
#400 Re: Salmir Kaplan
itekako je bitno!dezurni_ucenik wrote:Sta god da je,poenta je bitna.Bosanac sa dna kace wrote:u salatu, nije u hljeb, ne more u hljebdezurni_ucenik wrote:Sta je sa onom pricom da stavljaju ucenicima u turskom koledzu, jod u hljeb da im se ne moze dici![]()
![]()
![]()