-------------------Una ragazza wrote:Jos jedan predstavnik makarske rivijere
reci ti nama srećo,ko su ti što su dobacivali,mislim nacionalnost njihovu.
-------------------Una ragazza wrote:Jos jedan predstavnik makarske rivijere
Da. Ko to iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Zenice dolazi na jedan dan na more?Chmoljo wrote:znači ti misliš da je on ustvari mislio na bosanske Hrvate?Šef wrote:"Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati..."
Čovjek je rekao da mu se ne sviđaju oni koji dolaze na jednodnevni izlet, to se prije može odnositi na hercergovce (btw. većinom Hrvate) nego na "stanovnike Alipašina" (kako patetično ovo zvuči).
I stvarno ne znam odakle taj poriv da se tako lako potežu uvrede tipa "ustaško djubre", to znači čuči u ljudima i samo se čeka adekvatna prilika da se zalijepi etiketa.na glasače šefova njegovog lista?
Ja.Šef wrote:
Da. Ko to iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Zenice dolazi na jedan dan na more?
--------------------------Chmoljo wrote:Ja.Šef wrote:
znaci, zgodna si. to se trazi na ovom forumu.Una ragazza wrote:Zamisli nisam obukla bikini vec hodala normalno obucena iznad obale..a neka 3 debila iz vode dobacivala i meni i drugaricama..nije bilo u Makarskoj al jest na rivijeri...toliko o tvom pogadjanju
Godine cine cuda, srecoUna ragazza wrote:Vidis neko ne voli dobacivanje srecoSezam wrote:Doci ce vrijeme pa ces molit boga da ti neko dobacuje iz vode dok ti normalno hodasUna ragazza wrote:te javne plaze tipa makarska rivijera nigdje vise nisam vidjela...a tamo sam bila samo 2-3 vikenda u zivotu jer nisam imala pravo na godisnji te godine, pa najblize bilo..uglavnom nikad vise..dobacuje ti neko iz vode dok ti normalno hodas...
.
To je već egocentrističko poimanje svijeta.Chmoljo wrote:Ja.Šef wrote:
Una ragazza wrote:...ne zivim u Bosni i udaljila sam se od tog mentaliteta kakav vidim da ima i na forumu i sve u svemu, nije ni cudo sto nas nigdje nema....
Ma ti što više bježiš od mentaliteta on sve više iz tebe izbija.Una ragazza wrote:Ja nemam razloga da supljiram..ne zivim u Bosni i udaljila sam se od tog mentaliteta kakav vidim da ima i na forumu i sve u svemu, nije ni cudo sto nas nigdje nema....
članak svakako nema veze sa realnim stanjem stvari. hoće li se barbe i "barbe" iz Hercegovine više brecati na hercegovačko zavijanje ili na 'ba'?Šef wrote:
To je već egocentrističko poimanje svijeta.Vjeruj da si ti u ogromnoj manjini. A hercegovci koji dolaze vikendom ili na jedan dan su u ogromnoj većini.
----------------------Chmoljo wrote:članak svakako nema veze sa realnim stanjem stvari. hoće li se barbe i "barbe" iz Hercegovine više brecati na hercegovačko zavijanje ili na 'ba'?Šef wrote:
To je već egocentrističko poimanje svijeta.Vjeruj da si ti u ogromnoj manjini. A hercegovci koji dolaze vikendom ili na jedan dan su u ogromnoj većini.
gogo je to fino reko, članak napisan sa ciljem stvaranja histerije, a zar ima mjesta histeriji ako je 'tvoj' u pitanju?
pusti ba... smiješno je gledati Zagepčane kako glume i upinju da nisu Balkanci, a tek Hercegovce koji su se 'podalmatinili'... ko da za komplekse i histerije trebaju zdravorazumski razlozi...
Paprike, zaboravio si paprike.Sezam wrote:Meni je nekad u Makarskoj bilo super, ali sad se fakat vise ne moze tamo ici od silnih snobova kojima sve zivo smeta, umjesto da uzivaju u suncu i moru, samo gledaju ko sta jede, cija djeca trce i galame (mos mislit djeca pa zivahna!) i zamisli, nerviraju ih momci koji dobacuju za curama, nerviraju ih zemljaci koji se navece uhvate u kolo (valjda bi trebali becke valcere plesati?) itd itd itd itd...sve ko fol gospoda, a najobicniji snobovi koji si ne mogu priustit vise od makarske rivijere.
valja li ova, ha?
Ne mislim ja da su Hrvati tako homogeni pogotovo kad je novčanik u pitanju.Chmoljo wrote:
članak svakako nema veze sa realnim stanjem stvari. hoće li se barbe i "barbe" iz Hercegovine više brecati na hercegovačko zavijanje ili na 'ba'?
gogo je to fino reko, članak napisan sa ciljem stvaranja histerije, a zar ima mjesta histeriji ako je 'tvoj' u pitanju?
pusti ba... smiješno je gledati Zagepčane kako glume i upinju da nisu Balkanci, a tek Hercegovce koji su se 'podalmatinili'... ko da za komplekse i histerije trebaju zdravorazumski razlozi...
pa udalji se onda i sa foruma, biće ti bolje..Una ragazza wrote:Ja nemam razloga da supljiram..ne zivim u Bosni i udaljila sam se od tog mentaliteta kakav vidim da ima i na forumu i sve u svemu, nije ni cudo sto nas nigdje nema....
---------------------------Sezam wrote:Meni je nekad u Makarskoj bilo super, ali sad se fakat vise ne moze tamo ici od silnih snobova kojima sve zivo smeta, umjesto da uzivaju u suncu i moru, samo gledaju ko sta jede, cija djeca trce i galame (mos mislit djeca pa zivahna!) i zamisli, nerviraju ih momci koji dobacuju za curama, nerviraju ih zemljaci koji se navece uhvate u kolo (valjda bi trebali becke valcere plesati?) itd itd itd itd...sve ko fol gospoda, a najobicniji snobovi koji si ne mogu priustit vise od makarske rivijere.
valja li ova, ha?
Nešto kontam, umjesto Una ragazza puno bi joj ljepše stajalo, Una karanana.karanana wrote:znaci, zgodna si. to se trazi na ovom forumu.Una ragazza wrote:Zamisli nisam obukla bikini vec hodala normalno obucena iznad obale..a neka 3 debila iz vode dobacivala i meni i drugaricama..nije bilo u Makarskoj al jest na rivijeri...toliko o tvom pogadjanju
ne, htio je da uvrijedi Hrvate iz Bih, koji listom glasaju za HDZ, isti onaj koji ga plaća...Šef wrote:
Ne mislim ja da su Hrvati tako homogeni pogotovo kad je novčanik u pitanju.
A da je htio da uvrijedi Bošnjake ili Srbe uradio bi on to bez mimikrije. Jasno i glasno. Tu kod njih nema ustezanja i dvosmislenih poruka "za stvaranje histerije".