Pa da a covjek navikao da redovno umace.hocunecu wrote:a samo zato sto je htio umociti negdje jer kuci ne moze,8 mjeseci je visoka trudnoca i rizicno je biti seksualno aktivanmadner wrote:Pa tako je. Hem je iskoristen, hem nema vise svoju sudbinu u svojim rukama. Postat ce taoc bivse, buduca sreca ce da pati i jos ce morat placati 18 godina gresku.Zelena Carapa wrote:Pa da, zene su krive za sve.
Bas me zanima sta bi ON uradio u ovoj situaciji. Sta bi bilo kad bi on bio taj koji odluke donosi? Za njega bi pokazali malo vise razumjevanja pretpostavljam.
Ipak je on jadan bio zaveden, iskoristen u neuracunljivom stanju. Rospija jedna zavela ga. I dijete mu napravila. I sad jos nece nista od njega.![]()
cccccc,kakav je vakat dosao,ne moze cojek ni mecat okolo bez zastite a da ne snosi posljedice
sta uraditi - bioloski sat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#376 Re: sta uraditi - bioloski sat
- madner
#377 Re: sta uraditi - bioloski sat
Onda je naravno jasno da tvoje negodovanje nije principjelno, nego je zasnovano na tome sta smatras tvojom stranom. Malo je to i zalosno.Zelena Carapa wrote:kud svi turci tu i mali mujomadner wrote:
Zanimljivo kako od visokotolerantne suosjecajne osobe naglim zaokretom postade osoba koja osudjuje druge. Ne skroz neocekivano, ali zanimljivo.
- Eleonora
#378 Re: sta uraditi - bioloski sat
Dje si provokator.madner wrote:
Onda je naravno jasno da tvoje negodovanje nije principjelno, nego je zasnovano na tome sta smatras tvojom stranom. Malo je to i zalosno.
- Zelena Carapa
#379 Re: sta uraditi - bioloski sat
madner ti si vazda u pravu.
- madner
#380 Re: sta uraditi - bioloski sat
To je funkcija moje inteligencije, tako da nije neocekivano. Ali kakve to veze ima sa temom?
-
metronom
#381 Re: sta uraditi - bioloski sat
A da ti prvo ispricas cijelu pricu pa da onda mozemo raspravljat na pravi nacin? Ovako mi izgleda kao da usput izmisljas zavisno od toka diskusije.hadzinicasa wrote:recimo da je tako.metronom wrote:Zato sto dijete namjerava ili ubiti ili ga lisiti odrastanja uz vlastitog oca!
a možemo stvari postaviti i drugačije: ona ga zovne i kaže ja trudna, hajmo ti i ja rađat' dijete.
i onda on mora izabrati između dva djeteta:
koje će dijete ubiti a koje će lišiti odrastanja bez vlastitog oca.
zar ne?
A moje licno misljenje je da je on vec odabrao s kim misli da zivi i da tu nema puno dileme. To sto je on njoj u pijanstvu pricao kako je voli je totalna glupost. Cuo sam ja i puno vecih ubleha od pijanaca. On je raskinuo sa ovom i otisao drugoj zeni i sa njom samo sto nije dobio bebu. To je fakat. Cisto sumnjam da ce je sad ostavljat. Puno je vjerovatnije, ako ima jos ista ljudsko u sebi, da ce na sebe preuzeti izdrzavanje i tog drugog djeteta. A sto se tvoje jaranice tice, i dalje mislim da je kurva, jer je svjesno, bez uticaja alkohola ili narkotika, odlucila da ima nezasticen seks sa covjekom koji samo sto nije dobio bebu i nije ni pokusala da uzme "day after" pilulu da makar sanira stetu. Jos plus se kroz cijelu pricu tu sad provlaci prica o bioloskom satu. Znaci li to da ga je ona namjerno iskoristila da joj ne otkuca ponoc na bioloskom satu i na taj nacin mu pokusala unistiti zivot sa trenutnom zivotnom saputnicom i njihovim djetetom?
- SoShy
#382 Re: sta uraditi - bioloski sat
strašno mi je šta čitam, ali hajdemo se složiti da se ne slažemo.Marilyn wrote:djeca sada uče svašta u školi i ja se sa mnogim stvarima ne slažempa i djeca u osnovnoj školi danas uče da to NIJE jedini tip porodice, a kamoli da NIJE JEDINI NORMALAN.
normalno je ono što je društveno prihvatljivo u određenom društvu i u određenom vremenu. porodica, kakvu sada poznajemo, je prošla kroz mnoga društveno-istorijska uređenja i pokazala se kao dobra.a vidim ta riječ NORMALNA PORODICA se koristi apsolutno bez ikakvog straha šta normalnost, pa još normalna porodica znači.
ja jednostavno mislim da poriv, želja za djetetom nisu nešto što je za osudu. a ako i jeste sebično željeti sebi roditi dijete, onda mi je barem jednako sebično kada to želi žena/muškarac sam (Ricky Martin
ako već hoćeš biti malo nesebičniji, onda valjda ne praviš novu djecu, neko pokušaš pružiti dom već postojećoj, ostavljenoj, napuštenoj, gladnoj. ali jok, svi hoće svoj biološki pečat na planeti, ako da je tobe jarabi, savršen... jes garant
-
hocunecu
#383 Re: sta uraditi - bioloski sat
kao da je maloljetan 
- Marilyn
#384 Re: sta uraditi - bioloski sat
nije to isto, već sam objasnila zašto nijea ako i jeste sebično željeti sebi roditi dijete, onda mi je barem jednako sebično kada to želi žena/muškarac sam (Ricky Martin) ili kada to žele 2 osobe koje su u braku.
- SoShy
#385 Re: sta uraditi - bioloski sat
metronom wrote:A sto se tvoje jaranice tice, i dalje mislim da je kurva, jer je svjesno, bez uticaja alkohola ili narkotika, odlucila da ima nezasticen seks sa covjekom koji samo sto nije dobio bebu i nije ni pokusala da uzme "day after" pilulu da makar sanira stetu. Jos plus se kroz cijelu pricu tu sad provlaci prica o bioloskom satu. Znaci li to da ga je ona namjerno iskoristila da joj ne otkuca ponoc na bioloskom satu i na taj nacin mu pokusala unistiti zivot sa trenutnom zivotnom saputnicom i njihovim djetetom?
plačem od smijeha.
ona mu pokušala uništiti život. valjda ga je ona i napila, drogirala, kidnapovala i iz*ebala.
drama.
jadno muško, ja vazda kažem.
- SoShy
#386 Re: sta uraditi - bioloski sat
jasno je meni da tebi nije isto.Marilyn wrote:nije to isto, već sam objasnila zašto nijea ako i jeste sebično željeti sebi roditi dijete, onda mi je barem jednako sebično kada to želi žena/muškarac sam (Ricky Martin) ili kada to žele 2 osobe koje su u braku.
kao što rekoh, ne slažemo se i to je to.
meni je poriv za roditeljstvom isti.
- hadzinicasa
#387 Re: sta uraditi - bioloski sat
1. priča jeste pomalo nevjerovatna, ali je 100% istinita. ja ne lažem nikad. i ne izmišljam.metronom wrote:A da ti prvo ispricas cijelu pricu pa da onda mozemo raspravljat na pravi nacin? Ovako mi izgleda kao da usput izmisljas zavisno od toka diskusije.
A moje licno misljenje je da je on vec odabrao s kim misli da zivi i da tu nema puno dileme. To sto je on njoj u pijanstvu pricao kako je voli je totalna glupost. Cuo sam ja i puno vecih ubleha od pijanaca. On je raskinuo sa ovom i otisao drugoj zeni i sa njom samo sto nije dobio bebu. To je fakat. Cisto sumnjam da ce je sad ostavljat. Puno je vjerovatnije, ako ima jos ista ljudsko u sebi, da ce na sebe preuzeti izdrzavanje i tog drugog djeteta. A sto se tvoje jaranice tice, i dalje mislim da je kurva, jer je svjesno, bez uticaja alkohola ili narkotika, odlucila da ima nezasticen seks sa covjekom koji samo sto nije dobio bebu i nije ni pokusala da uzme "day after" pilulu da makar sanira stetu. Jos plus se kroz cijelu pricu tu sad provlaci prica o bioloskom satu. Znaci li to da ga je ona namjerno iskoristila da joj ne otkuca ponoc na bioloskom satu i na taj nacin mu pokusala unistiti zivot sa trenutnom zivotnom saputnicom i njihovim djetetom?
2. ti Boga mi izvrćeš činjenice kako tebi odgovara.
3. stavovi su ti primitivni.
- Marilyn
#388 Re: sta uraditi - bioloski sat
jeste poriv za roditeljstvom isti, ali nisu iste posljedice za dijetemeni je poriv za roditeljstvom isti.
- HAVANA
#389 Re: sta uraditi - bioloski sat
Treba ovom kitu odrezati.Samo belaja pravi.
- Henry Chinaski
#390 Re: sta uraditi - bioloski sat
Činjenica je da je sama kriva za svoju situaciju, a greške se plaćaju. Ne kažem da on nije kriv ali i on plaća svoje greške...hadzinicasa wrote:1. priča jeste pomalo nevjerovatna, ali je 100% istinita. ja ne lažem nikad. i ne izmišljam.metronom wrote:A da ti prvo ispricas cijelu pricu pa da onda mozemo raspravljat na pravi nacin? Ovako mi izgleda kao da usput izmisljas zavisno od toka diskusije.
2. ti Boga mi izvrćeš činjenice kako tebi odgovara.
3. stavovi su ti primitivni.
- Marilyn
#391 Re: sta uraditi - bioloski sat
pa on možda neće ni znati, da ima dijeteNe kažem da on nije kriv ali i on plaća svoje greške...
- hadzinicasa
#392 Re: sta uraditi - bioloski sat
ajoj. niko to nije porekao.
svi snosimo posljedice svojih izbora (djela).
niko nikoga ni na šta puškom nije natjerao.
svi snosimo posljedice svojih izbora (djela).
niko nikoga ni na šta puškom nije natjerao.
-
hocunecu
#393 Re: sta uraditi - bioloski sat
za dijete je bitno da je zeljeno,da ima dobrog,odgovornog i predanog roditeljaMarilyn wrote:jeste poriv za roditeljstvom isti, ali nisu iste posljedice za dijetemeni je poriv za roditeljstvom isti.
te se osobine ne sticu u braku
- SoShy
#394 Re: sta uraditi - bioloski sat
hajde recimo da se mogu složiti. donekle.
jer kao što smo već gore negdje zaključili, život za dijete može biti i bolji, a ne nužno gori u ovom aranžmanu.
ali tu se opet ulazi u onu priču, možda će ga okolina kinjiti, možda ovo, možda ono, s druge strane, možda zajednica dvoje ljudi koja u početku krene idilično ne ispadne idilična na kraju.... itd itd. ali ako ćemo ići u startu u negativu, bolje ne ustati ujutro iz kreveta.
jer kao što smo već gore negdje zaključili, život za dijete može biti i bolji, a ne nužno gori u ovom aranžmanu.
ali tu se opet ulazi u onu priču, možda će ga okolina kinjiti, možda ovo, možda ono, s druge strane, možda zajednica dvoje ljudi koja u početku krene idilično ne ispadne idilična na kraju.... itd itd. ali ako ćemo ići u startu u negativu, bolje ne ustati ujutro iz kreveta.
- SoShy
#395 Re: sta uraditi - bioloski sat
so true!hocunecu wrote:za dijete je bitno da je zeljeno,da ima dobrog,odgovornog i predanog roditeljaMarilyn wrote:jeste poriv za roditeljstvom isti, ali nisu iste posljedice za dijetemeni je poriv za roditeljstvom isti.
-
hocunecu
#396 Re: sta uraditi - bioloski sat
pa okolina ga moze kinjiti i ako ima pjegice,ili je krivonogo 
- Marilyn
#397 Re: sta uraditi - bioloski sat
naravno da se ne stiču u braku, ali još je bolje kada dijete ima dva dobra, odgovorna i predana roditeljahocunecu wrote:za dijete je bitno da je zeljeno,da ima dobrog,odgovornog i predanog roditeljaMarilyn wrote:jeste poriv za roditeljstvom isti, ali nisu iste posljedice za dijetemeni je poriv za roditeljstvom isti.
- HomeSweetHome
#398 Re: sta uraditi - bioloski sat
Jeste bolje, ali nije jedino moguce.
- Henry Chinaski
#399 Re: sta uraditi - bioloski sat
Zovite me konzervom ali uglavnom se slažem sa Marilyn.
- hadzinicasa
#400 Re: sta uraditi - bioloski sat
'ajde.Marilyn wrote:naravno da se ne stiču u braku, ali još je bolje kada dijete ima dva dobra, odgovorna i predana roditelja