Priznati prevaru ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Priznati prevaru?

DA
60
41%
NE
88
59%

Total votes: 148

EKatarina Velika

#376 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by EKatarina Velika »

ako se to vec desi,ne treba priznati,ako volite tu osobu...puno se gubi ako se prizna...osjetila na svojoj kozi :D
madner

#377 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by madner »

Nego mene zanima kako prepoznati te koju su za i uz to diskretne? Iskustva? :D
vitamini

#378 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by vitamini »

HAVANA wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ma meni je samo ovaj odgovor upao u oči kao primjer ishitrenih i odričnih stavova inače kod onih ljudi koji prvi padaju na frontu. Ne može se biti tako kategoričan u životu, nit da ne bi varao, nit da ne bi oprostio.

MoreL vaKo?
Nisam 17 godina, a nadam se i da neću. :roll: :D

Zvuči kao da si na granici :D

Pitam se, oni koji nisu prevarili nikad, je li to zato jer a) nisu htjeli, a mogli su; b) nisu htjeli, a vala nisu ni imali prilike; c) htjeli su, ali nisu imali s kim/kad/gdje.

Jer, prilika čini lopova :D :run:
pustopoljina

#379 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by pustopoljina »

mogla sam- nisam htjela.
volim da mogu i volim sto necu.

a ti sad provlacis ideju da su ruzni i neugledni ljudi vjerni- silom prilika.
pitaj onu koja se udala za takvog, misleci da ce biti vjeran.
kompleksasi su posebna vrsta ljudi.
sve je u glavi.
vitamini

#380 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by vitamini »

Prvo, mislim da ne postoje ni ružni ni neugledni ljudi, a ako neke već svrstam u takvu kategoriju, mislim da oni taj svoj "nedostatak" itekako kompenziraju dobrom pričom, šarmom, a samim tim i uspjehom kod pripadnika/ca suprotnog spola. Mene je primjer iz života iznenadio kako "neugledna" cura po ovim današnjim standardima ljepote mota dva frajera oko malog prsta :D
pustopoljina

#381 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by pustopoljina »

ako je vec tako kako kazes (a vjerujem da jeste), onda izbaci onu opciju "NISTE IMALI PRILIKE". jer priliku imaju/dobiju svi.
Noaya

#382 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Noaya »

ooo ja sam se vecinom pitala zasto ljudi varaju i uvjek imala mil. odgovora... :? no to nije tema ove price...

al ako se to vec desi (grska moze biti samo jednom, vise puta je vec nesto drugo) onda sam radije za cutanje, jer zasto unustavati zivot osobe koju volis, unstio si vec svoj, savjest zna biti najveca kazna...
PalaSa Marsa

#383 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by PalaSa Marsa »

♥ Julianna ♥ wrote:
tridesete wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ma meni je samo ovaj odgovor upao u oči kao primjer ishitrenih i odričnih stavova inače kod onih ljudi koji prvi padaju na frontu. Ne može se biti tako kategoričan u životu, nit da ne bi varao, nit da ne bi oprostio.
Ako ti ne možeš sa sigurnošću nešto za sebe tvrditi, ne znači da drugi ljudi ne mogu. Nisi mjerna jedinica ni za šta tako da nema potrebe da me predstavljaš kao ishitrenu ili lažova da bi ublažila svoju nesigurnost i ispala pravednija u svojim ili tuđim očima. Imam dovoljno i iskušenja i životnog iskustva i godina da budem kategorična u svojim ubjeđenjima, a tvoje je da sumnjaš.
Pa svaka čast ako možeš stati iza ovih svojih riječi i ako pričaš priču iza koje stoje bogata iskustva.
Nemoj se ljutiti, nije protiv tebe lično zaista, nego ako čovjek u nešto u životu može biti siguran,onda je to da ne treba reći nikad.
Draga July, tako si mi draga :-D :kiss:
oh teddy...

#384 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oh teddy... »

Ruzni i neugledni ljudi ne varaju samo jer ne mogu? a koga ne varaju, ako ne mogu naci nikoga?

Logika ne stima.

Poznavao sam i poznajem izrazito ruzne muskarce, recimo, koji su mijenjali djevojke kao carape. A sasvim sigurno i varali aktualnu.

Ko hoce, moze naci svalerku ili svalera, realtivno uspjesno. Ako nista, internet portali ili cak obicni oglasi po novinama ili txt-u su prepuni ponuda te vrste. Razocarana kucanica, supruga mornara, usamljena udovica, avanture zeljna sekretarica, a sa druge strane uvijek stoje spremni.
HAVANA

#385 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by HAVANA »

vitamini wrote:
HAVANA wrote:

MoreL vaKo?
Nisam 17 godina, a nadam se i da neću. :roll: :D

Zvuči kao da si na granici :D

Pitam se, oni koji nisu prevarili nikad, je li to zato jer a) nisu htjeli, a mogli su; b) nisu htjeli, a vala nisu ni imali prilike; c) htjeli su, ali nisu imali s kim/kad/gdje.

Jer, prilika čini lopova :D :run:

Evo nek ti djuli reKne.

♥ Julianna ♥ wrote:
Ma nije nužno da se sami dovodimo u takve situacije, život je takav, servira razna iskušenja. Po meni je više fer reći: ne bih htjela povrijediti, jer bi to i mene povrijedilo da doživim. Tako da mislim da bi ispravnije bilo držati se onoga: ne uraditi nikome ništa za što znam da ne želim da se desi meni.
Zlata M.

#386 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Zlata M. »

♥ Julianna ♥ wrote:
tridesete wrote:
Ako ti ne možeš sa sigurnošću nešto za sebe tvrditi, ne znači da drugi ljudi ne mogu. Nisi mjerna jedinica ni za šta tako da nema potrebe da me predstavljaš kao ishitrenu ili lažova da bi ublažila svoju nesigurnost i ispala pravednija u svojim ili tuđim očima. Imam dovoljno i iskušenja i životnog iskustva i godina da budem kategorična u svojim ubjeđenjima, a tvoje je da sumnjaš.
Pa svaka čast ako možeš stati iza ovih svojih riječi i ako pričaš priču iza koje stoje bogata iskustva.
Nemoj se ljutiti, nije protiv tebe lično zaista, nego ako čovjek u nešto u životu može biti siguran,onda je to da ne treba reći nikad.
:) :)
... oduvijek to govorim.
I uvijek podvlacim - situacije potraze ljude, a ne obrnuto. I svaka od njih, na ovaj ili onaj nacin, prebacuje covjeka u neke druge odaje svijesti.
Ako se nekom nije desilo, znaci da nije bio u projektu. :)
Ni manje ni vise od toga. Pustimo vrednovanja.

(drvo, koje je ostalo uspravno i cijelo nakon nevremena, ne svjedoci, po svaku cijenu, o vlastitoj snazi ... koliko o tome, da vjetar i nije bio posebno jak :wink: )
Ghost_Rider_XXX

#387 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Zlata M. wrote::) :)
... oduvijek to govorim.
I uvijek podvlacim - situacije potraze ljude, a ne obrnuto. I svaka od njih, na ovaj ili onaj nacin, prebacuje covjeka u neke druge odaje svijesti.

(drvo, koje je ostalo uspravno i cijelo nakon nevremena, ne svjedoci, po svaku cijenu, o vlastitoj snazi ... koliko o tome, da vjetar i nije bio posebno jak :wink: )
Lijepo, lirski, odlično... Ima ona stara ko hoće šta da postigne nađe način, k'o neće nađe izgovor i opravdanje.
Zlata M.

#388 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Zlata M. »

Ghost_Rider_XXX wrote:
... oduvijek to govorim.

Lijepo, lirski, odlično... Ima ona stara ko hoće šta da postigne nađe način, k'o neće nađe izgovor i opravdanje.
... zbilja, ono sa vjetrom i ne bi bas optimalno. :|
:idea: :
drvo, koje je ostalo uspravno i cijelo nakon nevremena, ne svjedoci, po svaku cijenu, o vlastitoj snazi ... koliko o tome,
... da se toga dana :wink: grom nameracio na neko drugo drvo.

... :) nista licno. Posmatramo stvari iz razlicitih uglova, to je sve.
Ghost_Rider_XXX

#389 Re: Priznati prevaru ili ne?

Zlata M. wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
... oduvijek to govorim.

... zbilja, ono sa vjetrom i ne bi bas optimalno. :|
:idea: :
drvo, koje je ostalo uspravno i cijelo nakon nevremena, ne svjedoci, po svaku cijenu, o vlastitoj snazi ... koliko o tome,
... da se toga dana :wink: grom nameracio na neko drugo drvo.

... :) nista licno. Posmatramo stvari iz razlicitih uglova, to je sve.

Svaka čast na uglovima, ali postoje ljudi s čvrstim principima i oni sa malo manje čvrstim, principama, naravno.
I opet kažem k'o neće da vara, teško da postoji bilo kakva situacija u kojoj ćeš se okliznuti. (izuzimam korisnike narkotika) :D
Zlata M.

#390 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Zlata M. »

Ghost_Rider_XXX wrote: Svaka čast na uglovima, ali postoje ljudi s čvrstim principima i oni sa malo manje čvrstim, principama, naravno.
I opet kažem k'o neće da vara, teško da postoji bilo kakva situacija u kojoj ćeš se okliznuti. (izuzimam korisnike narkotika) :D
Dobro. :)

( :zzzz: )
zonna

#391 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zonna »

gostu,
nemoj pomisliti da te sada nesto kritikujem ali se sjecam da kada si bio u sretnoj vezi "na daljinu", da nijedna tema nije mogla proci bez tvog kategoricnog "veza na daljinu uspijeva", "internet veza funkcionise 100%", itd...
ponavljam, ne radi uopste o kritici i zao mi je zbog lose srece koju si imao sa dragom ali kako ne naucis lekciju?
malo olabavi te tvoje kategoricne tvrdnje jer bi ti onaj gore mogao i namjestiti neku epizodu sa prevarom da te nauci pameti. :) :skoljka:
Ghost_Rider_XXX

#392 Re: Priznati prevaru ili ne?

zonna wrote:gostu,
nemoj pomisliti da te sada nesto kritikujem ali se sjecam da kada si bio u sretnoj vezi "na daljinu", da nijedna tema nije mogla proci bez tvog kategoricnog "veza na daljinu uspijeva", "internet veza funkcionise 100%", itd...
ponavljam, ne radi uopste o kritici i zao mi je zbog lose srece koju si imao sa dragom ali kako ne naucis lekciju?
malo olabavi te tvoje kategoricne tvrdnje jer bi ti onaj gore mogao i namjestiti neku epizodu sa prevarom da te nauci pameti. :) :skoljka:
Sto posto si upravu, ali ako se dobro sjetimo, ja sam govorio u svoje ime, i moji stavovi se nisu promijenili, naravno nismo svi isti, na sreću, jer bi onda bilo jako dosadno.

Kakvu lekciju? Nema se tu šta učiti to ti je ko u saobraćaju, ti paziš, voziš po propisima, poštuješ pješačke zone i onda te neko zakuca s ledja. Jel to znači da trebaš bataliti takav način vožnje i voziti kao da si na VN Monze?
MedenoSrce

#393 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by MedenoSrce »

U suštini mislim da nije sve ni u principima kada se postavlja pitanje prevariti ili ne pa nakon toga tu istu prevaru i priznati ili ne. Vjerujem da su neki ljudi sposobni da se štede u intimnim odnosima pa im ostane „viška“ emocije koju mogu da podijele sa nekim drugim i još kad se uz „mogu“ podudari i „situacija“ odnosno prilika imamo formulu za preljubnika. Kada se ne štediš i ulažeš cijelog sebe u neki odnos teško da tu može biti mjesta za bilo koga drugog.

Naravno uvijek se voditi onom starom da ono za šta nema dokaza isto kao da se nije ni desilo.
zonna

#394 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zonna »

Ghost_Rider_XXX wrote:
zonna wrote:gostu,
Sto posto si upravu, ali ako se dobro sjetimo, ja sam govorio u svoje ime, i moji stavovi se nisu promijenili, naravno nismo svi isti, na sreću, jer bi onda bilo jako dosadno.

Kakvu lekciju? Nema se tu šta učiti to ti je ko u saobraćaju, ti paziš, voziš po propisima, poštuješ pješačke zone i onda te neko zakuca s ledja. Jel to znači da trebaš bataliti takav način vožnje i voziti kao da si na VN Monze?
:D znaci da se trebas opustiti... :mrgreen:
Ghost_Rider_XXX

#395 Re: Priznati prevaru ili ne?

zonna wrote: :D znaci da se trebas opustiti... :mrgreen:
Kategorično JOK. :D Kad god sam se opustio nešto me lupilo po glavi. :x
zonna

#396 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zonna »

Ghost_Rider_XXX wrote:
zonna wrote: :D znaci da se trebas opustiti... :mrgreen:
Kategorično JOK. :D Kad god sam se opustio nešto me lupilo po glavi. :x
ali... kazes da kad pazis auto te udari pozadi... :-? znaci isto ti dodje :mrgreen:
Luce

#397 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Luce »

Kad prevaris, vise nije pitanje priznati ili ne...Po meni, bitnije je izvuci neku pouku iz tog iskustva.

Spoznati sta zelimo mi sami ili sta zelimo od veze. Iskoristiti to gorko iskustvo da unaprijedimo svoj zivot.

Po meni, ni jedno iskustvo pa cak ni prevara nije negativno ukoliko dovede do neke nove spoznaje.

Jednom kad se desi, popravka nema, priznao ili ne. To je manje bitno. Sta ces uraditi sa spoznajom da si to napravio, to je druga stvar.
Mannequin

#398 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Mannequin »

Ghost_Rider_XXX wrote: Svaka čast na uglovima, ali postoje ljudi s čvrstim principima i oni sa malo manje čvrstim, principama, naravno.

:thumbup: ;-)
oh teddy...

#399 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by oh teddy... »

Luce wrote:Kad prevaris, vise nije pitanje priznati ili ne...Po meni, bitnije je izvuci neku pouku iz tog iskustva.

Spoznati sta zelimo mi sami ili sta zelimo od veze. Iskoristiti to gorko iskustvo da unaprijedimo svoj zivot.

Po meni, ni jedno iskustvo pa cak ni prevara nije negativno ukoliko dovede do neke nove spoznaje.

Jednom kad se desi, popravka nema, priznao ili ne. To je manje bitno. Sta ces uraditi sa spoznajom da si to napravio, to je druga stvar.
Ako covjek ima karaktera, postavi si pitanje "mogu li dalje zivjeti sa tom tajnom u sebi", ili podijeliti sa partnerom pa sta bude.

To je po meni jedina pouka.. a onaj ko moze zivjeti sa tom tajnom u sebi, moze ih imati jos milion. Tajni, mislim, i lagati ko zna sta i ko zna koliko svog partnera. Ako neko takvu stvar moze skrivati i misliti da ce ostati skrivena, sta je onda jos spreman uraditi svom partneru. A sve te tajne i lazi kad tad isplivaju na povrsinu, ma ne moze ostati skrivena zauvijek, nema sanse.

Kakvu spoznaju prevara covjeku moze donijeti? jedino da partnera sa kojim zivi, ili je sa njim u braku, ne voli dovoljno ili cak nimalo. Ako prevaris nekoga, prosta logika kaze da ti taj neko nije dovoljan u zivotu, odnosno ne ispunjava ono sto zelis. I opet lazes i sebe i njega/nju, ostajuci u takvoj vezi.

Osim ako neko ne vara iz hira, onda je to vec cisti bezobrazluk.
♥ Julianna ♥

#400 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ♥ Julianna ♥ »

PalaSa Marsa wrote:Draga July, tako si mi draga :-D :kiss:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :)
Zlata M. wrote:... oduvijek to govorim.

:thumbup: Pametnom dosta :)
Post Reply