Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nellington

#376 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nellington »

burek_in_space wrote:
Morales wrote: To je onaj klasicni nas sibicarski i gubitnicki mentalitet...
Da se chujemo pred kraj juna, ako nemash nishta protiv?! :wink:
Imamo mi i drugi mentalitet, onaj furiozni - .... ćemo im majku, razvalićemo ih :D Kako god da okreneš, uvijek nekom ne valja :lol:
just principe

#377 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

sanse - nikakve.. Jednostavno Njemacka je pored danaca, hrvata i francuza najjaca rukometna reprezentacija

Pogledajte samo sastav i ekipe u kojima igraju
Image

Ali, ako nista velika je stvar igrati protiv njemaca, bolje da nas i oni deru nego pogani rusi, makedonci i sl. koji su nas tukli ne tako davno
burek_in_space

#378 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

nellington wrote:
Imamo mi i drugi mentalitet, onaj furiozni - .... ćemo im majku, razvalićemo ih :D Kako god da okreneš, uvijek nekom ne valja :lol:
Ne bih da zhurim sa zakljuchcima, ali mislim da Morales i Moralesi mogu donijeti ovakav zakljuchak samo ako su u zhivotu fulili sva dosadashnja evropska i svjetska prvenstva, ako nisu chuli za Kiel, Flensburg, Gummersbach, HSV i ostalu njemachku buraniju. :D
Manic Psycho

#379 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Manic Psycho »

Sasvim_Obican wrote:Obrali smo zelen bostan :x :x
ne obra se bostan dok dunje ne popadaju :D :dance:
insomnia88 wrote:E ovdje se možete kladit u život svoj da vas sudije neće maziti.
Njemačka MORA na SP u bilo kojem sportu,a posebno u rukometu.
šta ce njemacak na svjetskom prventsvu, koji ce im qrc. nek malo bosne vide te ostale zemlje
dječak sa šibicama

#380 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Max Bunker wrote:Ako je mogla jedna Makedonija ( a tvrdim da smo bolji od njih ili ako nista jednaki ), moze i BiH da se nosi sa tom Njemackom. Samo hrabro i u kost :bih:
Cekaj malo, znas li ti koliko Makedonci ulazu u rukomet? dajgle malo Metalurg i njihove rezultate u LP, pa u SEHA ligi... imaju bolji proracun od Zagreba.

Nema dobrog rezultata bez ulaganja, Slovenci vec godinama imaju najjacu ligu ex yu ali slaba vajda u vidu rezultata, medjutim sad imaju mladu, poletnu i perspektivnu ekipu punu anonimusa, sve zbog jake lige.

Kod nas prvak drzave pred gasenjem, bukvalno.

Makedonija je daleko odmakla od BiH.
paul kemp

#381 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by paul kemp »

kad procitam neke komentare dodje mi da zaplacem
poredite makedoniju s nama?
jeste li culi za metalurg i njihove rezulatate?
vise od pola reprezentacije je iz tog tima, znaci uigrani su nevjerovatno a za njih igra i jedan kiro lazarov, mi realno takvog vrhunskog igraca nemamo, imamo golmana sarica, ali ne postoji niko ko bi u napadu povukao i dao 3-4 gola kad se lomi utakmica

daleko smo mi od makedonije, to bi trebalo biti svima jasno
insomnia88

#382 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insomnia88 »

Manic Psycho wrote:
insomnia88 wrote:E ovdje se možete kladit u život svoj da vas sudije neće maziti.
šta ce njemacak na svjetskom prventsvu, koji ce im qrc. nek malo bosne vide te ostale zemlje
Njemačka ipak ima najjaču rukometnu ligu na svijetu. Njihova televizija praktički sama određuje raspored i vrijeme odigravanja utakmica na prvenstvima kako njima odgovara. Oni su veliko tržište i najmoćnija rukometna nacija, iako trenutno nemaju prekvalitetnu reprezentaciju.

Ali sudije će ih sigurno besramno gurat na prvenstvo..ako guraju Mađarsku i takve ekipe gdje neće Njemačku.
Bosanski_kralj

#383 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ma i da smo dobili neku reprezentaciju koja je tu negdje sa nama, opet ne bi prošli. Ne znamo mi dobijati bitne utakmice.
Sad kada igramo protiv Njemaca, šanse za prolaz nam se mjere u promilima.
paul kemp

#384 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by paul kemp »

insomnia88 wrote:
Manic Psycho wrote:
Njemačka ipak ima najjaču rukometnu ligu na svijetu. Njihova televizija praktički sama određuje raspored i vrijeme odigravanja utakmica na prvenstvima kako njima odgovara. Oni su veliko tržište i najmoćnija rukometna nacija, iako trenutno nemaju prekvalitetnu reprezentaciju.

Ali sudije će ih sigurno besramno gurat na prvenstvo..ako guraju Mađarsku i takve ekipe gdje neće Njemačku.
ako zatreba naravno da ce im dati mali vjetar u ledja, u vidu nekog sumnjivog iskljucenja ili sedmerca
ali bojim se da im takva pomoc nece ni trebati, koliko god ova njemacka bila daleko od one slavne generacije sa brkom ipak su za nas spejs satl, prvo po kvaliteti a o mentalitetu da i ne pricam
siki_sa

#385 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by siki_sa »

Budimo realni njmacka je za nas ko portugal u fudbalu, mi jedino na prevenstvo mozemo ako ga organizujemo :bih:
Bosanski_kralj

#386 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

insomnia88 wrote:
Manic Psycho wrote:

Ma šta će ih sudije gurati, kada nas mogu hladno sa 10ak razlike dobiti i bez pomoći sudija. Da smo bogdo mi na toj razini pa da sudije moraju gurati Njemcei kako bi nas izbacili.
rodjendabudemšonjo

#387 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by rodjendabudemšonjo »

nahebali smo, ali neka momci odigraju hrabro pa kom' opanci, kom' obojci :bih:
paul kemp

#388 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by paul kemp »

rodjendabudemšonjo wrote:nahebali smo, ali neka momci odigraju hrabro pa kom' opanci, kom' obojci :bih:
a kom' sajkace :run: :D
insomnia88

#389 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insomnia88 »

Naravno mislio sam da će im pomagat ako zatreba.
Ako recimo BiH rukometaši sve iznenade i odigraju herojski ,a Švabe ih malo podcijene moglo bi biti gusto.
Nisu baš tako jaki...igraju na snagu,fali im mašte.
U tom slučaju na scenu stupaju sudije. Budite spremi za to.
cyprus

#390 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

insomnia88 wrote:
Manic Psycho wrote:

Ma ja, da im nije sudija nikad oni nas ne bi prošli :D :bih:

Da nas nema, trebalo bi nas izmislit :D
BHF_Manijak

#391 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Neko spominje da ce sudije pogurati ukoliko zatreba itd, ma necemo mi doci do te prilike da Svbe treba gurati, realno su mnogo jaci! U jednoj mozda utakmici bi ih i mogli nekim puuuukim slucajem izbacit, uz neku ludu srecu, ali u dvije tesko, 1% sansi!

Samo ne kontam zasto neko gore spomenu da su najjaca rukometna nacija, da su ovo da su ono, pa svedska je najjaca svjetska ekipa, najvise osvojenih prvenstava, tako da ne vidim kako su sad Njemci ispred njih npr? I Danska je ispred njih kao i Francuska po broju osvojenih EP, kao i svjetskih prvenstava. Ako iko Svabe voli, onda sam to fakat ja, u svakom sportu navijam za njih, nasu reprezentaciju tu ne racunam naravno jer nju volim svim srcem, ali treba biti realan, Svabe jesu sila ali ne i najjaca u Evropi.
insomnia88

#392 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insomnia88 »

Mislim da sam bio jasan...govorio sam AKO ZATREBA pomoć . Ja eto mislim da BiIH ima nekakvu šansu da odigra ravnopravnu utakmicu sa ne baš impresivnom NJemačkom reprezentacijom. A nisam iz BiH.

Njemačka reprezentacija nije najuspješnija ,ali Švabe su u rukometnom svijetu najmoćniji. U ehf-u i ihf - u...imaju ljude posvuda.
Njihove televizije daju ogromne pare,njihova liga je najjača itd.
Last edited by insomnia88 on 29/01/2012 20:58, edited 1 time in total.
dinoo1898

#393 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dinoo1898 »

dječak sa šibicama wrote:
Max Bunker wrote:Ako je mogla jedna Makedonija ( a tvrdim da smo bolji od njih ili ako nista jednaki ), moze i BiH da se nosi sa tom Njemackom. Samo hrabro i u kost :bih:
Cekaj malo, znas li ti koliko Makedonci ulazu u rukomet? dajgle malo Metalurg i njihove rezultate u LP, pa u SEHA ligi... imaju bolji proracun od Zagreba.

Nema dobrog rezultata bez ulaganja, Slovenci vec godinama imaju najjacu ligu ex yu ali slaba vajda u vidu rezultata, medjutim sad imaju mladu, poletnu i perspektivnu ekipu punu anonimusa, sve zbog jake lige.

Kod nas prvak drzave pred gasenjem, bukvalno.

Makedonija je daleko odmakla od BiH.
ja cu samo jednu stvar dodati na ovo: Makedonci su 5. na evropskom, nas nije ni bilo... Makedonci nas mogu razvalit' kad god im je q ćejf :skoljka:
mistek

#394 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

Nije baš da su nas Makedonci u prošlosti razvaljivali kako im je ćejf, ali dobro.
Sasvim_Obican

#395 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sasvim_Obican »

Ako se prva igra u Njemačkoj, treba pokušati nekako izgubiti sa makar 3-4 razlike, pa da ovdje imamo neke teoretske šanse za čudo.

Joj srećo ! :x :x
BHF_Manijak

#396 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

insomnia88 wrote:Mislim da sam bio jasan...govorio sam AKO ZATREBA pomoć . Ja eto mislim da BiIH ima nekakvu šansu da odigra ravnopravnu utakmicu sa ne baš impresivnom NJemačkom reprezentacijom. A nisam iz BiH.

Njemačka reprezentacija nije najuspješnija ,ali Švabe su u rukometnom svijetu najmoćniji. U ehf-u i ihf - u...imaju ljude posvuda.
Njihove televizije daju ogromne pare,njihova liga je najjača itd.
Mislim da bi trebali napraviti projekat slican onome sto su u fudbalu, akademije sirom zemlje, podsticanje i razvijanje podmlatka itd, u fudbalu je urodilo plodom, itekako, pa zasto ne bi i u rukometu.

Nadam se bar jednoj ako nista pobjedi u dvomecu, uz neku luduu srecu da ih mlatnemo kod nas ovdje! :mrgreen: 8-)
dinoo1898

#397 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dinoo1898 »

mistek wrote:Nije baš da su nas Makedonci u prošlosti razvaljivali kako im je ćejf, ali dobro.
ma sve je to uredu, ja kazem trenutno su mnoooogo bolji od nas
mistek

#398 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

dinoo1898 wrote:
mistek wrote:Nije baš da su nas Makedonci u prošlosti razvaljivali kako im je ćejf, ali dobro.
ma sve je to uredu, ja kazem trenutno su mnoooogo bolji od nas
Opet se ne slažem. Bolji jesu, ali "mnoooogo" nisu. Mi jednostavno nikad ne možemo spojiti sreću i par dobrih utakmica, Makedonci su u velikom usponu, ali još dugo će čekati da ponove ovakav uspjeh. Štaviše, ja se ne bih usudio reći ni da će igrati naredno svjetsko, a protivnik im je Austrija, ako se ne varam. Jednostavno, njihova prednost je Lazarov, kojeg se ne može zaustaviti sve i da hoće i koji se ne sjeća utakmice kada ga nije išlo.
Recimo, ja sam siguran da mi možemo dobiti Makedonce kući kad god hoćemo ;-) Prije 2 godine smo igrali egal, ali jednostavno, tada je i taj egal bio veliki s obzirom šta se sve dešavalo, ko nije igrao i sl.
cyprus

#399 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Ja znam da smo često igrali sa Makedoncima i da su vazda bili bolji... Na našem terenu je obično bivalo gusto iako smo znali pobjedit, a u gostima (Bitoli) su nas glat uzimali... A sad su vjerujem prilično jači nego prije, pa mogu reći da su onda sigurno jednu klasu iznad... Dakle, i protiv njih bi nam trebalo čudo.
van Basten

#400 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

sp zdravo. Ja ga ne mogu zamisliti bez reprezentacije najjače rukometne lige, tečko da čelnici ihf-a mogu. Kad su nas sudije klale protiv jedne obiočne Mađarske, čemu se nadati protiv Njemačke? Srbija jedino protiv pvaba nije imala vjetar u leđa od sudija na ovom prvenstvu.
Na stranu sva priča koliko su kvalitetniji od nas, ako slučajno vide suci da imamo i toeretske šanse da priprijetimo, nema nas nigdje.
Post Reply