Baka je bio pametan,vodio ih je u Medjugorje jer je znao da tamo nema dernecenja do sabaha...tamo je fajront u 21:00 h nema Haciende,Jeza,Besmenta,Bosne do ranih jutarnjih sati.Treba njih na Vlasic i neka ih gore na pripremamadenimb wrote:Cini mi se da su u vrijeme Sliskovica pripreme vrsili u Medjugorju, ili tako nesto.
Ali zvuci mi mnogo pametnije od Hrasnice.
BiH-Albanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#376 Re: BiH-Albanija
- smoki_choko
#377 Re: BiH-Albanija
kriv je ciro, on ih je preselio na ilidzu. bilo daleko medjugorje
- just principe
#378 Re: BiH-Albanija
BegA_ wrote:denimb wrote:Bice sutra, stize ciment Mahirujutarnji wrote:Ima li jos slika sa priprema?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
lenrA
#379 Re: BiH-Albanija
Ako Susic postavi formaciju kao protiv Rumunije mi cemo 1 bod da uzmemo.
Razumijem ga protiv Rumunije sto je takvu formaciju stavio, htjeo je jedan bod, ali ovdje ne vidim razlog.
I ako Albaniji ne uzmemo 3 boda, ne vidim nacni kako cemo proci grupe.
Necemo valjda traziti 3 boda u Parizu i u Bjelorusiji, ali eto, sve cemo da vidimo
Razumijem ga protiv Rumunije sto je takvu formaciju stavio, htjeo je jedan bod, ali ovdje ne vidim razlog.
I ako Albaniji ne uzmemo 3 boda, ne vidim nacni kako cemo proci grupe.
Necemo valjda traziti 3 boda u Parizu i u Bjelorusiji, ali eto, sve cemo da vidimo
- denimb
#380 Re: BiH-Albanija
Ono je po meni bila i mnogo ozbiljnija ekipa.ganjeta wrote:Baka je bio pametan,vodio ih je u Medjugorje jer je znao da tamo nema dernecenja do sabaha...tamo je fajront u 21:00 h nema Haciende,Jeza,Besmenta,Bosne do ranih jutarnjih sati.Treba njih na Vlasic i neka ih gore na pripremamadenimb wrote:Cini mi se da su u vrijeme Sliskovica pripreme vrsili u Medjugorju, ili tako nesto.
Ali zvuci mi mnogo pametnije od Hrasnice.
Konjic, Hibic, Music, Bolic, mozda nisu imali nekih rezultata ali su imali mnogo profesionalniji pristup reprezentaciji, s tim da su tada uvijek u ekipi nosili i par kloceva koji su se prodavali preko reprezentacije.
Ali bilo je i nekog zdravog autoriteta za mladje igrace koji su se ubacivali u tim.
-
Corola
#381 Re: BiH-Albanija
Iskreno receno osim onoga ''zamalo''nismo imali nista od postanka repke.
Ponekad i rijetko koja pobjeda protiv jacih repki i nista vise.Ni igre, ni rezultata.
Ponekad i rijetko koja pobjeda protiv jacih repki i nista vise.Ni igre, ni rezultata.
-
RIOP
#382 Re: BiH-Albanija
Nema tu puno filozofije, treba Misimovica na klupu, i Ibsevica, a pustiti da igra Muslimovic od prve minute, i staviti klasicnu postavu 4-4-2. Neznam sto je to mudrolija, u ovoj prosloj utakmici sa Rumunima, Muslimovic je vise uradio za 15 minuta nego Dzeko i Ibisevic zajedno sve ono vrijeme sto su igrali, da ne spominjem da je vecinu lopti upucenih od Hasagica ili primio ili proslijedio ka ibisevicu. A vidicemo zelim sve najbolje u utorak da bude...
-
Kulinban_1189
#383 Re: BiH-Albanija
Kao i većina drugih bh patriota bio sam i dalje sam bijesan na one naše skotove a posebno na nosonju Sušića. On je najveći krivac jer njega više brine sdubina Ušanovića nego stanje u repki.... ali pošto ja a mislim i svi ostali ne navijamo za ove šanere već za JEDNU i JEDINU domovinu BiH akoBogda Zenica treba da gori i treba da poguramo ih do pobjede. Iako ne volim petljati politiku u najdražu mi stvar moram reći da ovo su trenuci kada ne samo bh nogomet već i država trebaju podršku. Jer dok ona krmad po genocidnoj tvorevini se okuplja da podrži ratnog zločinca mi moramo pružiti kontra odgovor sutra u Zenici.
Volio bi da mogu da se ne nabrijem svaki puta pred ove tekme (majke mi košta će me jednom života ova bh repka) ali šta ću,evo i sina od tri godine sam inficirao pa pjeva po kući himnu BHF-a
Pozdrav iz genocidne tvorevine odnosno iz bosanskog Doboja.
Volio bi da mogu da se ne nabrijem svaki puta pred ove tekme (majke mi košta će me jednom života ova bh repka) ali šta ću,evo i sina od tri godine sam inficirao pa pjeva po kući himnu BHF-a
Pozdrav iz genocidne tvorevine odnosno iz bosanskog Doboja.
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#385 Re: BiH-Albanija
Pobjeda nece doci u pitanje u to sam siguran, jednostavno jaci smo od slasticara i to cemo dokazati, ovaj poraz u Rumuniji je bash dosao u pravo vrijeme jer cemo Albaniju satrat, ali 100 posto jer su oni smjesna ekipa i na njima se lome kvalifikacije i na onim sto se zovu ko Rusi

- Obuca9
#386 Re: BiH-Albanija
Ovako je to valjda trebalo izgledati:Edin H. wrote:A1fa wrote:
Sto se Muslimovica tice, sve to uglavnom tako stoji kako si napisao za njega i njegovu formu, ali nakon pokazanog od strane njega i Ibisevica, ja bih njih dvojicu stavio da zapocnu protiv Rumuna, pa puklo gdje puklo. Dzeki ce vjerovatno biti lakse igrati u Zenici, bit ce vise naseg pritiska i vise sansi, mozda ce ga i zabiti pa ce svi odmah zaboraviti njegovu nezainteresovanost u Bukurestu, ali bit ce i onih koji mu nece ,,halaliti'' ovu aroganciju koju pokazuje iz utakmice u utakmicu.![]()
Da, Pjanic je bio medju tim igracima koji su prisli, ali da nije Miske sam dosao i poceo bukvalno moliti i dozivati pojedince, ni oni se nebi udostojili da nas pozdrave barem.
Po gradu sa Rumunima nije bilo problema, ovaj nas autobus je putovao 23h (umjesto planiranih 12-13h) tako da smo dosli direktno na utakmicu. Obezbjedjenje i policija su bili nevjerovatno profesionalni, ono nisam dozivio ni u pojedinim zapadnim drzavama. Bez ikakve one nase drotovske bahatosti su obavili sve kako je trebalo. Ispred hotela je cak cijelo vecer nakon utakmice i sutra ujutro bilo parkirano policijsko vozilo. Ove probleme koji su bili na stadionu je izazvala grupa Dinamovih ultrasa, oni su ti koji su i istakli onaj transparent ,,Free Mladic'' zbog kojeg su nasi ljudi bukvalno podivljali. Osim toga su bila jos dva transparenta koja su vise izazvala smijeh nego ljutnju,,cigani vriste cigani'' a posebno je bio simpatica jedan transprent na kojem je stajalo nesto u smislu ,,Bosnjaci su narod bez otadzbine'', ali je to napisano sa nekim gramatickim greskama i pomijesanom cirilicom i latinicom pa su im pojedinci poceli skandirati ,,je*emo vam google translate, google translate''
Hvala na informacijama, ti si bio na utakmici, pa nisi citao diskusiju u vezi transparenta koji spominjes.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=3225
Nije bas bezazleno kako je izgledalo, ali su glupani drugi dio okrenuli naopako, pa je isplao smijesno.

- ramiral
#387 Re: BiH-Albanija
Hasagić
Mujdža Pandža Spahić Lulić
Rahimić Medunjanin
Pjanić Misimović Muslimović
Ibišević Džeko
od početka napasti Albance, zabiti im u prvih 20-ak minuta gol, stvoriti im pritisak..
Rahimić Medunjanin
Ibišević Džeko
od početka napasti Albance, zabiti im u prvih 20-ak minuta gol, stvoriti im pritisak..
- madFlava
#388 Re: BiH-Albanija
hasagic/begovicramiral wrote:Hasagić
Rahimić Medunjanin
Ibišević Džeko
papac Nadarevic Spahic Lulic
Besic
Medunjanin
pjanic stilic salihovic
ibisevic muslimovic
pobjedili bi sve haha
- denimb
#389 Re: BiH-Albanija
Osim: Vezni red je bio prespor! Treba ostati hladne glave!
Ponedjeljak, 06 Juni 2011 07:54
Iako su neki priželjkivali, pa i otvoreno zagovaraju, i rade na smjeni Safeta Sušića,do promjene na klupi naše fudbalske reprezentacije neće doći. Barem ne u skorije vrijeme. Safet Sušić će sigurno odraditi meč sa Albanijom, a šta će se dešavati do septembra i nastavka kvalifikacija pokazat će vrijeme.
Poznati po automobilima
Možda bi Sušić već nakon Bukurešta, a po scenariju nekih oko reprezentacije, bio smijenjen da nije Ivice Osima. Predsjednik Komiteta za normalizaciju, kao što se i moglo pretpostaviti u selektoru ne vidi krivca za debakl.
- Nije selektor igrao. Promijenili smo toliko selektora, pa ništa nije bilo bolje - kazao je Osim novinaru «Sana», koji je sa proslavljenim stručnjakom gledao prenos iz Bukurešta.
Koliko god prema selektoru bio očinski raspoložen, ipak je otkrio zašto smo pali.
- Previše je sporih igrača u našoj postavi. Kako ćeš sa takvim profilom igrača napraviti pritisak, ući u borbu. Rumuni nisu ništa specijalno odigrali. Bolje su se postavili, bili discipliniraniji, više željelji igru.
Samo su iskoristili ono što smo im pružili.
Osim smatra da je utakmica izgubljena na sredini...
- Kada imate sporije igrače u sredini, onda pati i odbrana i napad. Možeš imati jednog sporijeg, ali ne četvoricu, petoricu, što je previše.Vratio se popularni «Štraus» na igrače.
- Igrači su se malo digli. Malo previše. Nisam siguran da su oni baš tolike zvijezde kako se ih ovdje predstavlja. Raja ih više poznaje po tome kakve automobile voze, gdje imaju stanove, koliko zarađuju, gdje ljetuju.., nego po igri. Vidiš da većina nema kontinuitet igara ni u svojim klubovima. Nisu baš takve zvijezde kako ih vi novinari tretirate.
Kalkulacije sa kartonima
Nakon katastrofalnog poluvremena, ponadali smo se da u nastavku može biti bolje. Iskusni stručnjak već tada je shvatio da je utakmica izgubljena.
- Ne možeš u meč ući i kalkulisati sa kartonima. Rumuni su igrali slobodnije, u svaki duel su ulazili na ivici prekršaja. Nisu se štedili. Naši su bili sputani, a kad je tako, kad se kalkuliše teško ćeš dobiti svaki duel. Eto, nismo dobili kartone, ali smo zato primili tri gola.
Svjestan je Osim da se porazom narušila jedna dobra klima, koja je zavladala nakon ukidanja suspenzije, za što je najzaslužniji upravo on.
- Znate kako je bilo prije koji dan. Raja se s pravom nadala da igrači neće uprskati stvar. Eto, nemamo suspenziju, ali smo sabi sebi napravili belaj. Treba ostati hladne glave, sutra je nova utakmica. Pobjeda će barem malo ublažiti rane iz Bukurešta. Ništa još nije izgubljeno, još uvjek ima dosta bodova u igri. Ne treba nam loša atmosfera. Puno toga se u ovoj zemlji lošeg desilo u skorijoj prošlosti. I vi novinari možete pomoći. Situacija u Savezu nije dobra, ali takva nije od jučer niti je loša zbog poraza u Bukureštu, godinama se to taložilo. Safet bi bio najsretniji da smo pobjedili. Sutra je utakmica sa Albanijom, trebamo svi zajedno doprinijeti da protekne u finoj atmosferi, da ostvarimo pobjedu, a do meča sa Bjelorusijom imamo tri mjeseca. Bit će vremena za analize. Sad nije vrijeme sa skidanje glava. - izjavio je za «San» Ivica Osim.
- Topla voda
#390 Re: BiH-Albanija
trebace nam vise igraca za duel igru,za razliku od rumuna,brzih i okretnih,albanci su jaki u duelu,to im je glavna karakteristika.i treba ih otjerati na snagu,od naseg gola.ramiral wrote:Hasagić
Rahimić Medunjanin
Ibišević Džeko
tako da bih umjesto pjanica stavio maletica,pjanica na mjesto misimovica,muslimovica na mjesto ibisevica,stilica na mjesto muslimovica,da proturi koju loptu lulicu za centarsut
posebno ova strana s koje smo primili dva gola od rumuna,strah me kontre po toj strani...pjanic..rahimic..mujdza....to treba zatvoriti,a nema muratovica
nevjerovatno je kako imamo malo odbrambenih igraca pozvanih
ostali bi za zamjene ,ako ne bude islo u sredini,za kreaciju..misimovic,ako bude trebalo cvrstine na sredini onda alispahic,al on preferira desnu stranu,pa ce lijevo lulic biti prisiljen da nosi sve sam
nisam zadovoljan rosterom nimalo
posebno sto u jakom ritmu neki nece moci iznijeti citavu utakmicu,a ako bude povreda,rezervne opcije su nam samo da drze vodu,a ne da donesu prevagu:roll:
al moglo bi biti dobro,bitno je dobro otvoriti tekmu
- shalla
#391 Re: BiH-Albanija
Svaka mu je na mjestu
Samo jedna stvar mi bode oči. kako selektor nije nimalo kriv ako je on uradio selekciju tih istih igrača? Pa valjda je on trebao uvidjeti da u vezi ima spore igrače (a to je vidjela i moja nana) i da nikakav pritisak ne možemo sa njima uraditi...
Odmah poslije tekme sam rekao kako je ovu utakmicu izgubio vezni red jer da smo u vezi imali igrače koji bi trkom markirali rumune ne bi onda ni Mravac onako ispadao (o Bože kako loš igrač) a niti bi Džeko bio onako odsječen kako je bio...
Samo jedna stvar mi bode oči. kako selektor nije nimalo kriv ako je on uradio selekciju tih istih igrača? Pa valjda je on trebao uvidjeti da u vezi ima spore igrače (a to je vidjela i moja nana) i da nikakav pritisak ne možemo sa njima uraditi...
Odmah poslije tekme sam rekao kako je ovu utakmicu izgubio vezni red jer da smo u vezi imali igrače koji bi trkom markirali rumune ne bi onda ni Mravac onako ispadao (o Bože kako loš igrač) a niti bi Džeko bio onako odsječen kako je bio...
- Obuca9
#392 Re: BiH-Albanija
Vezni red je izgubio obu utakmicu, to je svima jasno. Ali je žalosno to da mi nemamo nikakve alternative, pored one petorice na terenu, ti osim Štilića (koji je opet igrač sličnog profila ovoj trojici ofanzivnih veznih koji su bili na terenu) i povrijeđenog Salihovića, nemaš više nijednog potencijalnog veznjaka.
Sve ostalo je škart roba koja igra po nekakvim lijevim klubovima i koja ne vrijedi pet para, možda bi i odigrali jednu dobru utakmicu, ali ih iducih pet na mapi ne bi bilo.
Sve ostalo je škart roba koja igra po nekakvim lijevim klubovima i koja ne vrijedi pet para, možda bi i odigrali jednu dobru utakmicu, ali ih iducih pet na mapi ne bi bilo.
-
palermo
#393 Re: BiH-Albanija
Hu, šta ti napisaTopla voda wrote:
trebace nam vise igraca za duel igru,za razliku od rumuna,brzih i okretnih,albanci su jaki u duelu,to im je glavna karakteristika.i treba ih otjerati na snagu,od naseg gola.
tako da bih umjesto pjanica stavio maletica,pjanica na mjesto misimovica,muslimovica na mjesto ibisevica,stilica na mjesto muslimovica,da proturi koju loptu lulicu za centarsut![]()
posebno ova strana s koje smo primili dva gola od rumuna,strah me kontre po toj strani...pjanic..rahimic..mujdza....to treba zatvoriti,a nema muratovicatako da je maletic jedini izbor.ili mozda alispahic?
![]()
nevjerovatno je kako imamo malo odbrambenih igraca pozvanihkatastrofa,uopste nemamo opcija u odbrani,ako se ne do bog povrijedi neko,prva opcija je mravac,druga besic
varijanta na desnoj strani,prva opcija ibricic
![]()
ostali bi za zamjene ,ako ne bude islo u sredini,za kreaciju..misimovic,ako bude trebalo cvrstine na sredini onda alispahic,al on preferira desnu stranu,pa ce lijevo lulic biti prisiljen da nosi sve sam...mravac za odbranu
i mali besic .....i vedo u napadu,da se pojaca ako se bude morao ganjati rezultat...i jah... i ibricic,univerzalac
kad rahimic vise ne bude mogao,ili neko drugi ko prvi ne bude mogao vise
![]()
nisam zadovoljan rosterom nimalo
posebno sto u jakom ritmu neki nece moci iznijeti citavu utakmicu,a ako bude povreda,rezervne opcije su nam samo da drze vodu,a ne da donesu prevagu:roll:
al moglo bi biti dobro,bitno je dobro otvoriti tekmu
Ma dobijamo mi sutra, albnaska igra nam odgovara, oni će se branioti, pustiti nama igru da vodimo, a onda smo mi tu na svome.
Što je dobro biti selektor
- denimb
#394 Re: BiH-Albanija
Jbg fali bek, fali stoper, fali vezni nikako da skuckamo ekipu koja bi iole kompletna bila.
Stalno nam se pojavljuju igraci koji su ili tromi ili ofanzivno orijentisani.
Stalno nam se pojavljuju igraci koji su ili tromi ili ofanzivno orijentisani.
- Pitarrr82
#395 Re: BiH-Albanija
Rezultat tekme zavisi od toga kako pojedinci ustanu to jutro, mislim na koju nogu...
- madFlava
#396 Re: BiH-Albanija
ja mislim da rezultat tekme zavisi od meeeccccaaaaa

- Pitarrr82
#397 Re: BiH-Albanija
madFlava wrote:ja mislim da rezultat tekme zavisi od meeeccccaaaaa![]()
![]()
Hahah moze i to biti jbg...
- arzuhal
#398 Re: BiH-Albanija
Usvojiše se amandmani FS RS i ostalih, založio se Osim na sve načine, prođe nekako i taj Statut, radost kod raje, želja da se pobjede Rumuni, koji su bili radosni zbog naših problema i suspenzije NS već upisali sebi 3 boda, a nama sve poništili...svi očekuju pobjedu, bila realna ili ne, i dobijemo što dobijemo. Zaista mi je žao, a ne mogu se staviti u kožu, onih navijača koji raspališe do Bukurešta, sa nekom nadom...
Ako bismo i izgubili od Albanije, ne bi me ni sekunde iznenadilo, zaista. I nijednu više emociju ne bi moglo iscijediti iz mene, ni radost da ih pobjedimo, ni bijes ili tugu ako zijanimo. Fakat mi je svejedno. Eto, nek' igraju...
Ako bismo i izgubili od Albanije, ne bi me ni sekunde iznenadilo, zaista. I nijednu više emociju ne bi moglo iscijediti iz mene, ni radost da ih pobjedimo, ni bijes ili tugu ako zijanimo. Fakat mi je svejedno. Eto, nek' igraju...
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#399 Re: BiH-Albanija
Kad je utakmica i tko prenosi?
- Simply_Red
#400 Re: BiH-Albanija
ragib wrote:
dobre kopačke kod misimovica