Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Better Man wrote:Ako je Maradona mogao sam da povalja kompletan tim engleske repke i zabije gol, onda bi valjda nešto slično trebao da uradi i Messi obzirom da ga proglašavaju najboljim svih vremena. Messi se dokazao u Barceloni i više nego što treba, ali u reprezentaciji je za sad jedna obična nula. Sve dok ne budem vidio njegove majstorije iz Barcelone u utakmicama za repku neću promjeniti mišljenje o njemu! Spomenuti Maradona i za repku i za klub je razvaljivao, isto tako veliki Zidane i da ne nabrajam druge.
Maradona je dao JEDAN takav gol. Sto ih nije dao barem 20 takvih?
Blejac wrote:Utakmice ne pratim ali vidim po rezultatima da ide nesto slabo to,a i ocekivano..setimo se SP 2010 isto jako slabo,tako sad i ovaj Copa America a i EURO 2012 ce isto biti ispod ocekivanja,pazite sta sam rekao..ova defanzivna taktika i moderan fudbal su ravni ubistvu..
Ova Argentina je gora. Ona je barem davala golove. Ova ne daje ni golove.
ma igraci i taktike sada vs igraca i taktika u maradonino vrijeme -smijesno poredjenje.
Sada su odbrane puno jace,igraci su fizicki spreminiji i jaci(preparati cine cuda ).Sam pokazatelj je svjetsko prvenstvo i evo i copa america.Nikome vise ne mozes hladno 4 gola utrpati.
Ako messi nije igracina ne znam ko jeste :SOn i ronaldo se fkt isticu,i ne moze se nikako reci da nisu igraci za klasu bolji od ostalih.Fkt glupi postovi betterman :S stidi se :D
madFlava wrote:najbolji je na svijetu,ali najbolji svih vremena nije.
A Batista je najbolji selektor i strucnjak za taktiku ....vodio je strašne timove poput Talleres, Godoy Cruz i Nueva Chicago.
Niko ne može razumjeti njegove fenomenalne takticke zamisli, a prosjecni Messi pogotovu.
Postavio u odbranu Burdissa i polumrtvog Milita, a glavni veznjaci mu Banega i Cambiasso ....ovaj je zayebo i Tulića.
Better Man wrote:Ako je Maradona mogao sam da povalja kompletan tim engleske repke i zabije gol, onda bi valjda nešto slično trebao da uradi i Messi obzirom da ga proglašavaju najboljim svih vremena. Messi se dokazao u Barceloni i više nego što treba, ali u reprezentaciji je za sad jedna obična nula. Sve dok ne budem vidio njegove majstorije iz Barcelone u utakmicama za repku neću promjeniti mišljenje o njemu! Spomenuti Maradona i za repku i za klub je razvaljivao, isto tako veliki Zidane i da ne nabrajam druge.
Buraz, fudbal nije playstation ,niti zamrznut u vremenu 70-tih- pa da jedan igrac ide coast to coast ,predribla svih 10 protivnickih igraca i petom zabije gol...to ni na playstationu ne ide, a kamoli u realnom svijetu....valja se razumiješ toliko u fudbal ,da znaš da je to kolektivna igra
Messi (koji zabija hladno preko 30 golova svake sezone u Barci) je za repku Argentine zabio 17 golova u 57 utakmica.
Tevez 13 golova u 59 utakmica (a isto trpa nemilice u EPL i prvi je strijalac lige)....valjda to najbolje govori kakvu ispomoc od veznjaka imaju u nacionalnoj selekciji zadnjih godina....dok Messi ili Tevez dobiju pravu loptu iz koje ce poentirati, prođe citava Copa America...eto kakva im je veza...i onda se prelažu mudra riješenja tipa "uzmi loptu i povaljaj sam sve"
Pa koji ce qurac onda ostatak tima??' šta ce oni raditi na terenu?? gledati to sve sa strane.
Onda se slazemo da Messi bez Xavia i Inieste je prosjecan igrac, odosno da zavisi od njih.
Better Man wrote:
Onda se slazemo da Messi bez Xavia i Inieste je prosjecan igrac, odosno da zavisi od njih.
Iza svakog dobrog igraca je dobar tim. Priupitaj starije ljude kakvi su bili Di Stefanov Real, Peleov Brazil, Cruyffova Holandija ili Beckenbauerova Njemacka. Pa i ta Argentina 1986. uopce nije bezveze tim bila i za promjenu je vodio jedan od najboljih argentinskih trenera svih vremena.
Messi sigurno jeste jedan od najboljih igraca svih vremena, jer nadji mi nekog ko je osvojio ono sto je on osvojio i te koje ces pronaci su one koje danas smatramo najboljima.
Uostalom, Adam Malysz je sigurno jedan od najvecih ski skakaca svih vremena, ali mu je uspjeh u ekipnim natjecanjima bolje ne spominjati. Da li ga to cini slabijim? Ni slucajno. U fudbalu to posebno dolazi do izrazaja, jer ako ti tim ne valja onda ni ti sam ne mozes nista, jos i ako ti je trener totalni debil onda ce ti bas biti veselo.
madFlava wrote:najbolji je na svijetu,ali najbolji svih vremena nije.
A Batista je najbolji selektor i strucnjak za taktiku ....vodio je strašne timove poput Talleres, Godoy Cruz i Nueva Chicago.
Niko ne može razumjeti njegove fenomenalne takticke zamisli, a prosjecni Messi pogotovu.
Postavio u odbranu Burdissa i polumrtvog Milita, a glavni veznjaci mu Banega i Cambiasso ....ovaj je zayebo i Tulića.
I Raymond Domenech je vodio Francusku 2006 na WC ,pa dosao do drugog mjesta!Ali najbolji igrac turnira je bio Zizou to nesto govori
Buraz, fudbal nije playstation ,niti zamrznut u vremenu 70-tih- pa da jedan igrac ide coast to coast ,predribla svih 10 protivnickih igraca i petom zabije gol...to ni na playstationu ne ide, a kamoli u realnom svijetu....valja se razumiješ toliko u fudbal ,da znaš da je to kolektivna igra
Messi (koji zabija hladno preko 30 golova svake sezone u Barci) je za repku Argentine zabio 17 golova u 57 utakmica.
Tevez 13 golova u 59 utakmica (a isto trpa nemilice u EPL i prvi je strijalac lige)....valjda to najbolje govori kakvu ispomoc od veznjaka imaju u nacionalnoj selekciji zadnjih godina....dok Messi ili Tevez dobiju pravu loptu iz koje ce poentirati, prođe citava Copa America...eto kakva im je veza...i onda se prelažu mudra riješenja tipa "uzmi loptu i povaljaj sam sve"
Pa koji ce qurac onda ostatak tima??' šta ce oni raditi na terenu?? gledati to sve sa strane.
Slažem se da Messi nije kalibar za strašne argentinske selekcije i njihovih taktickih konepcija velikog strucnjaka Batiste...za njih (a i za tebe, kao i za mnoge na ovom forumu) je on ispodprosjecan igrac i ne bi trebali ga više pozivati u selekciju...neka njega u Barsi, tamo je on Guardioli više nego odlican ...a to što je najboljih igrac svijeta, dobitnik zlatnih lopti, najbolji igrac španije, Barce, najbolji strijalac bla bla bla...to pada u vodu kod najveceg strucnjaka Batiste....kad njemu ni jedan Messi ne može pomoci, onda nek se odmah rokne ili nek nađe bolje igrace ako ih ima i svima dobro.
koliko god argentinci bili na papiru jaki, tj. po imenima djaba im, jer nisu uigrani, jednostavno ne zna se ko sta igra. Messi, Tevez i Lavezzi ne mogu igrati zajedno, sva trojica u napadu, a nijedan nije pravi spic Ne bi me cudilo da zavrse na kraju zadnji u grupi
nemam pojma kako neko moze reci da je Messi najbolji svih vremena, tako nesto je bas glupo reci...na putu je da postane JEDAN od najboljih, dok ne osvoji SP, nikada nece biti JEDAN od najboljih na svijetu...pogledaj ostale, osvajali su isto sto i on, i PLUS su osvajali SP sa drzavom, i oni su bili vecinom razlog za osvajanje...Zidane,Ronaldo,Maradona,Pele,Platini...zato nemoj bezveze da te komentare pisete da je lik vec najbolji svih vremena, nikad vecu glupost nisam cuo da se raspravlja
todd_smith wrote:nemam pojma kako neko moze reci da je Messi najbolji svih vremena, tako nesto je bas glupo reci...na putu je da postane JEDAN od najboljih, dok ne osvoji SP, nikada nece biti JEDAN od najboljih na svijetu...pogledaj ostale, osvajali su isto sto i on, i PLUS su osvajali SP sa drzavom, i oni su bili vecinom razlog za osvajanje...Zidane,Ronaldo,Maradona,Pele,Platini...zato nemoj bezveze da te komentare pisete da je lik vec najbolji svih vremena, nikad vecu glupost nisam cuo da se raspravlja
Paolo Maldini, nikad nije osvojio SP, za mene najbolji (i za mnoge druge) igrac na svojoj poziciji. Pa eto i taj Platini kojeg spominjes nije osvojio SP. Procitaj gore moj primjer za Adama Malysza.
I niko nije rekao da je najbolji, jer reci to je nefer prema svima drugima. Jedan od najboljih jeste sigurno.
Vile pronosale Boliviju, precka, stativa i odbranjen penal. Ali ipak dva crvena, prvi u stilu Suareza na SP (i ovdje su odbranili penal ), drugi crveni diskutabilan. Uglavnom, razvalila ih U23 repka, a Argentina im nije uspjela dati gol.