Ok nadam se da je takopromaha wrote:Forsaken wrote:1.4T je imao problem sa LSPIjem koji je koliko znam rjesen sa Dexos 1 Gen2 uljem, iako klotzevi u nasim servisima i dalje sipaju Dexos 2 ulje ... (jer je jetinije a opel je izricito zabranio sipanje Dexos2 u turbo benzince od aprila 2017)NediM17 wrote:Izgleda da novi 1.6CDTI ima problema sa lancem. Novi 1.4T 150ks je imao, a mozda i sada ima LSPI problem. Tako da sta pouzdano i provjereno u njoj ostaje od motora je samo 1.4 atmosferac.
Iako je stari model (Classic), saberi-oduzmi, najbolja kupovina je limuzina 1.4T sa fabrickim plinom.
ja sam izricito trazio da mi nabave dexos 1 ulje i kad sam ih nazvao rekli mi da do tada nisu culi za to da bi se javili par dana poslije i potvrdili to i na proslom servisu su mi nasuli dexos 1 gen2.
ali moram priznati da ja stvarno nisam imao problema sa LSPI tj. nisam primjecivao ali moze biti i to da ne vozim ga ko' dizela pa je manja sansa da se to desi ...
Elem, otisao sam u drugi servis i izricito trazio dexos 1 gen 2. Lik me je odveo u servis da mi pokaze "jel to to" i pokazuje bacvu punu dexos 2 ulja, reko nije. Onda smo otisli do polica i tamo na polici nasli 5L pakovanje Gen 1 ulja
Provjeri ako imas racun ako su ti naplatili 4L znaci Dexos2 je jer ga sipaju iz bacve, ako je 5L pakovanje onda ti je Dexos 1 Gen 2 ....
Uglavnom, totalno nepotreban cirkus i maksimalna neprofesionalnost nasih distributera, totalno ocekivano doduse al et