Broj osvojenih titula i historija u evropskim takmičenjima bojim se da ne igraju veliku ulogu kada se radi o predstojećem duelu. Meni je relevantnije to što je Orebro završio treći u švedskoj ligi (što je jače nego biti drugi u našoj), a i ove se nalazi u gornjem dijelu tabele inače kvalitetom prilično ujednačene lige. Prednost Sarajeva je samo u većem i uspješnijem iskustvu igranja u Evropi, ali mislim da su svi ostali faktori na strani Orebra. Nisam reko da je Orebro veliki favorit, ali favorit jeste. Ja ne ''kukam'' zato što mislim da se ovi šveđani ne mogu proć, već zato što je Sarajevo izvuklo najgoreg mogućeg protivnika, što sam napiso i mnogo prije izvlačenja. Sa većinom nenosioca u drugom kolu se Sarajevo moglo obračunati bez ikakvih problema, ali eto zapao nas baš onaj protiv koga NISMO favoriti.elSaik wrote:Ti si tipičan primjer kontraša. Orebro nije nikada ništa osvojio u jednoj švedskoj ligi i uz to nikada nikoga nije pobijedio u Europi. Ukoliko protiv takve ekipe naš predstavnik, bez obzira o kome je riječ, nije blagi favorit onda ne znam s kim mi trebamo igrati pa da se kaže da treba očekivati prolaz.
Opet mi izvrćeš teze. Ja sam procjenio šanse Borca na 10-15%, a Širokog na 55%. Znam da imaš štošta reći kontra ovog apstraktnog procentualnog iznošenja šansi, ali mislim da se ne mogu slikovitije izrazit nego kvantitativno. A ti brojevi kažu da se ne slažem sa pretjerivanjima po kojim Borac nema nikakve šanse, a Široki haman da je već prošo. Ne, Borac jeste loše prošo i ima tanke šanse, ali ipak ih ima... dok je Široki prilično loše prošo u prvom krugu jer je dobio protivnika približno njegove kvalitete, a slično kao i Sarajevo sa većinom nenosioca se mogao glatko obračunat.elSaik wrote:Borac, kao, ima šanse protiv jednog Makabija, a, istovremeno, Olimpija je problem Širokom. Smiješno.