BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#376 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

elSaik wrote:Ti si tipičan primjer kontraša. Orebro nije nikada ništa osvojio u jednoj švedskoj ligi i uz to nikada nikoga nije pobijedio u Europi. Ukoliko protiv takve ekipe naš predstavnik, bez obzira o kome je riječ, nije blagi favorit onda ne znam s kim mi trebamo igrati pa da se kaže da treba očekivati prolaz.
Broj osvojenih titula i historija u evropskim takmičenjima bojim se da ne igraju veliku ulogu kada se radi o predstojećem duelu. Meni je relevantnije to što je Orebro završio treći u švedskoj ligi (što je jače nego biti drugi u našoj), a i ove se nalazi u gornjem dijelu tabele inače kvalitetom prilično ujednačene lige. Prednost Sarajeva je samo u većem i uspješnijem iskustvu igranja u Evropi, ali mislim da su svi ostali faktori na strani Orebra. Nisam reko da je Orebro veliki favorit, ali favorit jeste. Ja ne ''kukam'' zato što mislim da se ovi šveđani ne mogu proć, već zato što je Sarajevo izvuklo najgoreg mogućeg protivnika, što sam napiso i mnogo prije izvlačenja. Sa većinom nenosioca u drugom kolu se Sarajevo moglo obračunati bez ikakvih problema, ali eto zapao nas baš onaj protiv koga NISMO favoriti.
elSaik wrote:Borac, kao, ima šanse protiv jednog Makabija, a, istovremeno, Olimpija je problem Širokom. Smiješno.
Opet mi izvrćeš teze. Ja sam procjenio šanse Borca na 10-15%, a Širokog na 55%. Znam da imaš štošta reći kontra ovog apstraktnog procentualnog iznošenja šansi, ali mislim da se ne mogu slikovitije izrazit nego kvantitativno. A ti brojevi kažu da se ne slažem sa pretjerivanjima po kojim Borac nema nikakve šanse, a Široki haman da je već prošo. Ne, Borac jeste loše prošo i ima tanke šanse, ali ipak ih ima... dok je Široki prilično loše prošo u prvom krugu jer je dobio protivnika približno njegove kvalitete, a slično kao i Sarajevo sa većinom nenosioca se mogao glatko obračunat.
Last edited by cyprus on 26/06/2011 13:02, edited 1 time in total.
JThomas

#377 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

široki olimpiju prošle godine ukupno 5 0 naklep'o. a šanse borca protiv makabija su nekih 0.10 - 0.15%...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#378 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

elSaik wrote:
rashtiman wrote:
elSaik wrote: Edit: Mislim da je smiješno govoriti za Orebro i Sheriff da su timovi "istog kalibra."
A sto poredite te klubove. Vi imate svog protivnika mi imamo svog, nit ce nama niti vama biti lakse ako utvrdimo da je jedan bolji od drugog.. Hoce li vama biti lakse ako mi kazemo da je Orebro slabiji od Sherifa?
Ti čitaj, ubuduće, pažljivije. Post je odgovor Mehi koji je pisao prije mene, a ne tebi niti sličnim tebi.
Sve mi se cini da pripremas teren da u slucaju da izgubite a mi pobjedimo bude ona "vi ste imali lakseg protivnika vama je bilo lakse", da imamo lakseg protivnika jer smo bili nosioci a vi ne i vi imate zbog toga tezeg protivnika

I ako pazljivo procitas taj moj gore post nisam se samo tebi obratio i ako sam te citirao napisao sam "sto poredite..."
ganjeta

#379 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

rashtiman wrote:Sve mi se cini da pripremas teren da u slucaju da izgubite a mi pobjedimo bude ona "vi ste imali lakseg protivnika vama je bilo lakse", da imamo lakseg protivnika jer smo bili nosioci a vi ne i vi imate zbog toga tezeg protivnika
:lol:
elSaik

#380 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by elSaik »

@cyprus - koliko su puta Skandinavci igrali protiv naših ekipa i ko je uspješniji? Toliko o kvalitetima njihovih liga.

edit: Pokušat ću pobiti tvoje argumentaciju u vidu "kvalitete lige" kao ključnog kriterija odmjeravanja šansi. Hipotetički gledano, ukoliko bi Barcelona, ovakva kakva sada jeste bila prebačena iz španske lige u grčku ligu - da li bi to značilo da će automatski ekipe koje dolaze iz liga kvalitetnijih od grčke (pri čemu ti kvalitet tih liga ne mjeriš rezultatima u Europi i slično već koeficijentima) postati favoriti u odnosu na Barcelonu? :wink:
Last edited by elSaik on 26/06/2011 13:48, edited 1 time in total.
cyprus

#381 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

elSaik wrote:@cyprus - koliko su puta Skandinavci igrali protiv naših ekipa i ko je uspješniji? Toliko o kvalitetima njihovih liga.
Toga je mene i strah. Ono: mlatnuli smo ih prije, sigurno ćemo i sad... :-) Imamo jaku tradiciju. Sarajevo je izbacilo čak jednog švedskog predstavnika :-D
Last edited by cyprus on 26/06/2011 13:52, edited 1 time in total.
cyprus

#382 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

elSaik wrote:edit: Pokušat ću pobiti tvoje argumentaciju u vidu "kvalitete lige" kao ključnog kriterija odmjeravanja šansi. Hipotetički gledano, ukoliko bi Barcelona, ovakva kakva sada jeste bila prebačena iz španske lige u grčku ligu - da li bi to značilo da će automatski ekipe koje dolaze iz liga kvalitetnijih od grčke (pri čemu ti kvalitet tih liga ne mjeriš rezultatima u Europi i slično već koeficijentima) postati favoriti u odnosu na Barcelonu? :wink:
Kad bi Barcelona bila u grčkoj ligi, valjda bi to bitno popravilo kvalitet te lige :D A nisam ja ni reko da su svi klubovi iz jače lige jači od svih klubova iz slabije lige... Ali mislim da solidan klub iz švedske lige je jači od solidnog kluba iz naše lige... Opet kažem ne puno, ali ipak jači. Ja bih bio presretan da smo kao nenosioci izvukli šveđane. Ovako...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#383 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by -LIBERO- »

Pa ni hrvatska liga nije jaca od nase....ali je Dinamo svjetlosnu godinu od nasih ekipa...a Hajduk pola svjetlosne godine ( :D ).
Gusztav

#384 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

-LIBERO- wrote:Pa ni hrvatska liga nije jaca od nase....ali je Dinamo svjetlosnu godinu od nasih ekipa...a Hajduk pola svjetlosne godine ( :D ).
......ali zato, kada bi ukupnu svotu ulaganja u Dinamo, podijelio na dva dijela i onda pola uložio na Koševo, a pola na Grbavicu, mnogo više radosti i dobrih rezultata bi bilo u našem gradu nego u Zagrebu i zbog toga se usuđujem reći da je Dinamo obična karanana za FCS i FCŽ....(to su i bili u bivšoj Jugi, čast za onu titulu kada ih je Ćiro vodio).

p.s. nek mi ne zamjeri forumaš "karanana".....o njemu sve najbolje. :)
smoki_choko

#385 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

ovaj orebro karna ziva od kluba. guzi ih ko stigne. posebno ove ekipe iz dna tabele. blago se vama pitari koga ste izvukli. jedino ako nije kakva navlakusa da se lafo pokazu ko ekipa koju moze odrati ko stigne a onda da polude u dvoboju sa komsinicama
LSD

#386 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Gusztav wrote:
-LIBERO- wrote:Pa ni hrvatska liga nije jaca od nase....ali je Dinamo svjetlosnu godinu od nasih ekipa...a Hajduk pola svjetlosne godine ( :D ).
......ali zato, kada bi ukupnu svotu ulaganja u Dinamo, podijelio na dva dijela i onda pola uložio na Koševo, a pola na Grbavicu, mnogo više radosti i dobrih rezultata bi bilo u našem gradu nego u Zagrebu i zbog toga se usuđujem reći da je Dinamo obična karanana za FCS i FCŽ....(to su i bili u bivšoj Jugi, čast za onu titulu kada ih je Ćiro vodio).

Haj' ti , popij jednu mlaku kamilicu i na spavanje. Ovo je jedino što ti umijem napisati poslije ovakvih gluposti koje napisa ;-)
Gusztav

#387 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

LSD wrote:
Gusztav wrote:

Haj' ti , popij jednu mlaku kamilicu i na spavanje. Ovo je jedino što ti umijem napisati poslije ovakvih gluposti koje napisa ;-)
Napiši nešto pametnije od savjeta za kamilicu.
Ko je to i šta je bio Dinamo od osvajanje kupa sajamskih gradova pa do 90-e, a nakon toga su postali glavni u Hrvata i koliko je novca uloženo i šta su postigli..........ja i dalje mislim da bi i Sarajevo i Željo ostvarili bolje sa pola novaca što su oni potrošili.
LSD

#388 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Znaš ti vrlo dobro zašto sam ja to napisao ;-)
A i dalje lupaš strahovite gluposti...Dinamo je bio dalako daleko uspješniji klub od Sarajeva i Želje u bivšoj Jugi, a pogotovu sad od raspada Jugoslavije...dok Sarajevo ili Željo uzmu jednu titulu ili Kup jednom u 10 godina , ljudi nanižu po 11 titula i kupova.
A to Šta bi bilo kad bi bilo, to su price za malu djecu ;-)
north

#389 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

@ Gusztav

Jarane, malo pretjeruješ..... 9 titula bivše Juge, naspram dvije Sarajeva i jedne Želje, pa nije to baš u par deka :-)

To da bi naši klubovi bolje prolazili sa kako ti kažeš upola novca kliko Dinamo troši inekako za diskutovati, ali ipak smo mi bili podaleko iza njih prije rata....a sada još mnogo mnogo dalje....
DENZELINATOR

#390 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by DENZELINATOR »

ma borac nema sansi uopste,a ovi ostali manje vise :-)
Gusztav

#391 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

LSD wrote:Znaš ti vrlo dobro zašto sam ja to napisao ;-)
A i dalje lupaš strahovite gluposti...Dinamo je bio dalako daleko uspješniji klub od Sarajeva i Želje u bivšoj Jugi, a pogotovu sad od raspada Jugoslavije...dok Sarajevo ili Željo uzmu jednu titulu ili Kup jednom u 10 godina , ljudi nanižu po 11 titula i kupova.
Pa upravo je njima godio raspad Juge.....da napokon postanu netko........"Netko" tko čeka više od 30 godina da prezimi u Europi, a imaju godišnji budžet od nekoliko desetaka milijuna...ne kuna već eurića.....i ti još uvijek misliš da su oni veliki? :lol:

p.s. baš mi nekako simpa kad mi likovi poput tebe savjetuju mlaku kamilicu.
LSD

#392 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Gusztav wrote:
Pa upravo je njima godio raspad Juge.....da napokon postanu netko........"Netko" tko čeka više od 30 godina da prezimi u Europi, a imaju godišnji budžet od nekoliko desetaka milijuna...ne kuna već eurića.....i ti još uvijek misliš da su oni veliki? :lol:

A to FCS-u nije godio raspad Juge, jer su bilo neko i nešto u ex-Yu , jelde :lol: :lol: aha svake godine su uzimali titule i kupove pored Partizana, Zvezde,Dinama, Hajduka :lol: ....mislim, dok porediš ta dva kluba.
Uozbilji se, i ne forisraj dalje ove budalaštine ;-) ...vidiš da se ukopavaš.
Gusztav

#393 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

LSD wrote:
Gusztav wrote:

A to FCS-u nije godio raspad Juge, jer su bilo neko i nešto u ex-Yu , jelde :lol: :lol: aha svake godine su uzimali titule i kupove pored Partizana, Zvezde,Dinama, Hajduka :lol: ....mislim, dok porediš ta dva kluba.
Uozbilji se, i ne forisraj dalje ove budalaštine ;-) ...vidiš da se ukopavaš.
Nije godio ni FCS ni FCŽ....i jedni i drugi su bili i bolji i kvalitetniji u Jugo ligi (zašto izdvajaš samo FCS u svom postu, u ovakvim diskusijama su i jedni i drugi MOJI)........možda je tebi čudno, ali oni koji me poznaju nije, kada igra Željo u euro kupovima ja sam svim srcem uz Želju, ma koliko ja bio navijač Sarajeva, odrastao sam među navijačima Želje, ali nema to veze, jer to tebi i takvima kao što si ti nije pojmljivo.
LSD

#394 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Jah ,svakako ;-) i kakve to sad ima veze sa tom tvojom teorijom tipa ŠBB KBB da bi Željo i Sarajevo pravili bolje uspjehe i sa pola dinamovog budžeta :? :shock: nidje veze.
To što kokuz može zamisliti, to ni lokomotiva ne može povuci.
Dok iza Dinama stoji citav grad i dok ljudi obrcu ogromne pare, nezamislive za naše pojmove, prodaju svoje igrace za preko 20 miliona, osvajaju svake godine duple krune.... "NAŠI" igraci žive u mraku i jedu hrenovke (a to je vjerovatno sportska ishrana, ono što izjavi ne tako davno sam Varešanović).
jeza u ledja

#395 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: Broj osvojenih titula i historija u evropskim takmičenjima bojim se da ne igraju veliku ulogu kada se radi o predstojećem duelu.
Ne igra direktno, ali to je samo pokazatelj o kakvom se klubu radi.

Recimo kao poredjenje, nije isto Orebru da su izvukli Sarajevo ili recimo Travnik. (a nije nemoguce da ekipa poput Travnika recimo zavrsi cetvrta u nasoj ligi). Sta mislis, protiv koga bi vece sanse Orebro imao, protiv Sarajeva ili protiv Travnika?
Ti bi samo rekao - "Travnik je zavrsio cetvrti, a Sarajevo recimo peto, pa prema tome - Travnik je cetvrti najjaci klub u BiH". Ne ide to tako.

Evo u Njemackoj, i Dortmund i Bayern idu u Ligu sampiona. Sta mislis ko ima vise sanse da dodje do finala?

Uglavnom, bitno je sto nemaju nikakvih titula i sto nemaju pobjede u Evropi. To govori o ambicijama kluba, to govori o novcu kojeg nemaju i o igracima koje ne kupuju.
Gusztav

#396 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

I pored svega toga ispadnu od ekipe koja je, kako reče g. Mamić, na nivou Trepče iz Kosovske Mitrovice :D
Hajde Boga ti dosta više o Dinamu.....ni ovoliko ne zaslužuju da pišem o njima, a ti paša moj piši, ako hoćeš roman napiši o njima ,tvoja stvar........i još nešto , svim srcem želim da Željo podere "Trepču iz Kosovske Mitrovice".
LSD

#397 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Gusztav wrote:I pored svega toga ispadnu od ekipe koja je, kako reče g. Mamić, na nivou Trepče iz Kosovske Mitrovice :D
Hajde Boga ti dosta više o Dinamu.....ni ovoliko ne zaslužuju da pišem o njima, a ti paša moj piši, ako hoćeš roman napiši o njima ,tvoja stvar........i još nešto , svim srcem želim da Željo podere "Trepču iz Kosovske Mitrovice".
Paša moj, zaboravljaš da si upravo TI poceo pisati te postove o Dinamu i još poceo naše klubove (ciji igaci žive u mraku i jedu hrenovke) komparirati sa njima :shock: :lol: :-) ...odakle ti baš Dinamo pade na pamet i zbog cega, to ti znaš najbolje - u to ne ulazim....znam samo za trenutno stanje, a to je da su ljudi (kao i Partizan) ispred nas jednu svjetlosnu godinu najmanje - po svemu...ali eto mi se volimo qurciti i bez qurca :lol: to samo mi možemo...a price
tipa Šta bi bilo kad bi bilo, ostavljam teoreticarima ;-) to ce oni bolje razraditi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#398 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by -LIBERO- »

Aaaaaa ko je jaci Dinamo il' Partizan.... :D ????
Gusztav

#399 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Gusztav »

Pa zna se, onaj ko preko Anderlehta i Njukastla ulazi u grupnu fazu LP, a ne ispada od Trepče.
Eborg

#400 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Eborg »

Da ponovim pitanje - stvarno mi je potrebno nešto. Zna li iko koliko košta klub jedno gostovanje u Švedskoj, Njemačkoj ili recimo Moldaviji (avion+hotel za cijelu ekipu i pomoćno osoblje)?

20.000 KM?

50.000 KM?

:?
Locked