Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
Ahmmed

#376 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ahmmed »

Davude,

Ti,dakle, u prvom dijelu ove reisove rečenice, vidiš četnike? Koji nisu od Srebrenice uspjeli napraviti Sarajevo?
neki

#377 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by neki »

Davud4 wrote:rijaseta da nije bilo ti bi danas bio srbske ili hrvatske nacionalnosti,to je velika istina ma koliko vi bjezali od toga,
Po toj logici, da nije bilo evolucije ti bi sad bio majmun :-)
papahet_james

#378 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by papahet_james »

Davud4 wrote:
Ahmmed wrote:
Davud4 wrote:efendija Ceric nije nista pretjerao ,to je njegova dužnost kao muslimana da reaguje i vi to ne kapirate ,jer musliman ne okrece drugi obraz vec se brani.Nemojte to nikad zaboraviti....Osim toga reis ima potpuno pravo da se dere i da ne bira riječi jer on nije političar,on se ne bavi politikom vec vjeronaukom ,a skup na kojem je bio je vjerski skup,dakle ne vidim zbog čega nebi smio da isproba svoje glasne žice i da prokamiče ako treba...šta onda?Nije nikog vrijedjao,mada ministar glumi sad neku uvrijedjenost ipak se je usro na kraju i on i njegov sef jer su svijesni koju moć ima reis,jer da nije zasto je sad "spreman na razgovore".........nemaju muda da se sukobe do kraja i da iskušaju može li ih zaista sarajevsko ljeto opeći ;-) a Zlaja nikad nije ni imao muda ,nebi mi bilo čudno da i ovdje kaže da je slučajni prolaznik :lol:

Davude,

Kako tumačiti riječi : "Oni koji nisu uspjeli od Srebrenice da naprave Sarajevo, sad hoće od Sarajeva napraviti Srebrenicu"?
preteške su ovo riječi....I zašto je tako teško priznati da reisu-l-ulema nije bezgriješan? da je reisu-l-ulema, svojim govorom na Buni, napravio silnu nepravdu, ako ničim drugim, a ono ovom rečenicom....

Pitaj Srebreničane, i to one koji su do sada reisu-l-ulemu bezrezervno podržavali, šta misle o ovim riječima....
Ujeo ih je za srce,žestoko.
Pa takvim pristupom prema religiji se i zeli napraviti Srebrenica,jer Srebrenica je bio napad na muslimane ,oni tad nisu bili za dželate ni bosanci ni ovi ni oni vec MUSLIMANI,dakle tu se fizicki zeljelo pobrisati muslimanstvo,koje se ovakvim agresivnim ateizmom takodjer očito želi pobrisati.Dakle znak jednakosti je sasvim opravdan
Mislim da pretjeruješ u svojim konstatacijama. Budala i na jednoj i na dugoj strani ima. Malo ih je doduše, bez obzira na to šta mi mislimo. Sreća pa je tako. Radikali su se upalili, a svakom od nas ima radikal samo ga ne upali ista količina provokacije.

Ministar je mnoge, bespotrebno, svojim radikalizmom učinio radikalnima ... i sad sve ide u krug.
bandini

#379 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

Ahmmed wrote:Davude,

Ti,dakle, u prvom dijelu ove reisove rečenice, vidiš četnike? Koji nisu od Srebrenice uspjeli napraviti Sarajevo?

ma Davud pravo duhovit lik
ispred svoga vremena u svakom slucaju
Davud4

#380 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Davud4 »

Normalno da je bilo gresaka reisa i to najvise u prvom mandatu,medjutim ova sad nije reisova greska vec ministrova.Ja vidim veliki problem u takvom ponasanju samozapocete vlasti i ako se nastavi tim tempom predvidjam im jos vece konflikte ,a sasvim nepotrebne nazalost.Tek kad vjeru ZAŠTITE (citaj islam,jer ove druge ima ko stiti)i to lično lijeve stranke stanu na njihovu stranu ,imat ce to ne mijesanje u politiku od strane reisa,koje toliko prizeljkuju.
Ovo sad sto su uradili je harakiri i vremenom ce kostati sdp ,kao sto ih je kostalo i u prijasnjem mandatu.Ne mogu vjerovati da su toliko glupi
hadzinicasa

#381 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hadzinicasa »

Davud4 wrote:
Ahmmed wrote:
Davud4 wrote:efendija Ceric nije nista pretjerao ,to je njegova dužnost kao muslimana da reaguje i vi to ne kapirate ,jer musliman ne okrece drugi obraz vec se brani.Nemojte to nikad zaboraviti....Osim toga reis ima potpuno pravo da se dere i da ne bira riječi jer on nije političar,on se ne bavi politikom vec vjeronaukom ,a skup na kojem je bio je vjerski skup,dakle ne vidim zbog čega nebi smio da isproba svoje glasne žice i da prokamiče ako treba...šta onda?Nije nikog vrijedjao,mada ministar glumi sad neku uvrijedjenost ipak se je usro na kraju i on i njegov sef jer su svijesni koju moć ima reis,jer da nije zasto je sad "spreman na razgovore".........nemaju muda da se sukobe do kraja i da iskušaju može li ih zaista sarajevsko ljeto opeći ;-) a Zlaja nikad nije ni imao muda ,nebi mi bilo čudno da i ovdje kaže da je slučajni prolaznik :lol:

Davude,

Kako tumačiti riječi : "Oni koji nisu uspjeli od Srebrenice da naprave Sarajevo, sad hoće od Sarajeva napraviti Srebrenicu"?
preteške su ovo riječi....I zašto je tako teško priznati da reisu-l-ulema nije bezgriješan? da je reisu-l-ulema, svojim govorom na Buni, napravio silnu nepravdu, ako ničim drugim, a ono ovom rečenicom....

Pitaj Srebreničane, i to one koji su do sada reisu-l-ulemu bezrezervno podržavali, šta misle o ovim riječima....
Ujeo ih je za srce,žestoko.
Pa takvim pristupom prema religiji se i zeli napraviti Srebrenica,jer Srebrenica je bio napad na muslimane ,oni tad nisu bili za dželate ni bosanci ni ovi ni oni vec MUSLIMANI,dakle tu se fizicki zeljelo pobrisati muslimanstvo,koje se ovakvim agresivnim ateizmom takodjer očito želi pobrisati.Dakle znak jednakosti je sasvim opravdan
jel ja ovo dobro citam?

izjednacavas hladnokrvno ubistvo 8000 dusa sa time sto vjeronauk nece uci u prosjek ocjena????

cujes li ti sebe
Davud4

#382 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Davud4 »

Ahmmed wrote:Davude,

To si ti rekao ,nisam ni ja ni reis.Ja tu vidim mrzitelje islama,pa ako je to njihova zajednicka osobina pametno bi bilo da je se sto prije rijese
amrica

#383 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by amrica »

neki wrote:
Davud4 wrote:rijaseta da nije bilo ti bi danas bio srbske ili hrvatske nacionalnosti,to je velika istina ma koliko vi bjezali od toga,

a posto po reisu nije bilo evolucije .... :D
amrica

#384 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by amrica »

Preko 30 nevladinih organizacija osuđuje Reisa

Organizacije potpisnice:
ACIPS (Sarajevo)
UG Zašto ne (Sarajevo)
UG Akcija građana (Sarajevo)
Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) u Bosni i Hercegovini (Sarajevo)
OP Revolt (Tuzla)
Centar za razvoj Hercegovine (Trebinje)
Pravo ljudski (Sarajevo)
Nansen Dialogue Centre Mostar
Fondacija CURE (Sarajevo)
UG "DON" (Prijedor)
OKC Abrašević (Mostar)
Udruženje Roma "Euro Rom" (Tuzla)
Fondacija za kreativni razvoj (Sarajevo)
Centar za politike i upravljanje (Sarajevo)
Vive Žene (Tuzla)
Centar za promociju civilnog društva (Sarajevo)
UNSA "Geto" (Banja Luka)
Centar za humanu politiku (Doboj)
Asocijacija za demokratske inicijative (Sarajevo)
Media Centar (Sarajevo)
Centar za ljudska prava (Sarajevo)
Omladinski centar DVOC (Donji Vakuf)
Udruženje “HO HORIZONTI" (Tuzla)
Udruženje mladih BiH u Norveškoj „ STEĆAK“
Helsinški Parlament Građana (hCa) Tuzla
Omladinski Resursni Centar (ORC) Tuzla
Fondacija EKIPA (Sarajevo)
Forum građana (Tuzla)
Antifašistička akcija (Mostar)
Centar za nenasilnu akciju (Sarajevo)
UG „Oštra nula“ (Banja Luka)

http://www.radiosarajevo.ba/novost/5376 ... duje-reisa

citav tekst radio sarajevo
Last edited by amrica on 19/05/2011 23:00, edited 1 time in total.
bandini

#385 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

amrica wrote:
neki wrote:

a posto po reisu nije bilo evolucije .... :D

:thumbup:
dvije premise
i konkluzija
macji kasalj:D
Alfons Kauders

#386 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Alfons Kauders »

Davud4 wrote:Pa takvim pristupom prema religiji se i zeli napraviti Srebrenica,jer Srebrenica je bio napad na muslimane ,oni tad nisu bili za dželate ni bosanci ni ovi ni oni vec MUSLIMANI,dakle tu se fizicki zeljelo pobrisati muslimanstvo,koje se ovakvim agresivnim ateizmom takodjer očito želi pobrisati.Dakle znak jednakosti je sasvim opravdan
znaci ja sam isti kao mladic zato jer nisam vjernik?

krasno, nema sta...

samo da te razocaram, kraj "vjernika" poput tebe, ateista ce svakog dana biti sve vise i vise...
ultima_palabra

#387 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
Davud4 wrote:Pa takvim pristupom prema religiji se i zeli napraviti Srebrenica,jer Srebrenica je bio napad na muslimane ,oni tad nisu bili za dželate ni bosanci ni ovi ni oni vec MUSLIMANI,dakle tu se fizicki zeljelo pobrisati muslimanstvo,koje se ovakvim agresivnim ateizmom takodjer očito želi pobrisati.Dakle znak jednakosti je sasvim opravdan
znaci ja sam isti kao mladic zato jer nisam vjernik?

krasno, nema sta...

samo da te razocaram, kraj "vjernika" poput tebe, ateista ce svakog dana biti sve vise i vise...
Joj @alfonse, pa takve ne uzbuđuje Srebrenica... njihovi heroji po Iraku odrade toliko ljudi (i to muslimana) u par akcija.
Davud4

#388 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Davud4 »

Mislim da pretjeruješ u svojim konstatacijama. Budala i na jednoj i na dugoj strani ima. Malo ih je doduše, bez obzira na to šta mi mislimo. Sreća pa je tako. Radikali su se upalili, a svakom od nas ima radikal samo ga ne upali ista količina provokacije.

Ministar je mnoge, bespotrebno, svojim radikalizmom učinio radikalnima ... i sad sve ide u krug.
Nikako ne pretjerujem vec samo govorim objektivno sta se desava u ovom slucaju i zasto.Ako tom radikalizmu pristupimo kao bolesti,onda moramo lijeciti uzrok bolesti ,a ne simptome....u ovom slucaju uzrok je ministrova pogresna odluka,medjutim oni i dalje insistiraju da se lijece simptomi odnosno nuspojave,koje su u ovom slucaju reakcije IZ'a,a to ne vodi nicemu nego samo privremenom smirivanju do novog slucaja.
Nemojte misliti da ce problem nestati kad reis Ceric ode...jok,problem ce ostati i jedino rijesenje je ,ponavljam,da zastite vjeru
Za i Protiv

#389 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Za i Protiv »

udrch wrote:
Za i Protiv wrote:
Smoky :) wrote:Ako se ukinu ocjene svima ce biti bolje, vece plate, bolji standard, fer pri upisivanju na fakultet...

Nevjerovatno sta sve ukidanje par Adijevih procenata iz vjeronauke moze da promijeni u drustvu... :lol:
Ne brini ti za Adija! Svejedno hodze nikad nema na casovima, i tu djecu nista ne uce, a to sto ce imati jednu peticu manje, nekako ce prezivjeti.
Hodze koje predaju vjeronauku uzivaju sva prava, ali sa druge strane nemaju nikakvih obaveza. Ona klasicna, lezi hljebe da te jedem.
U skoli gdje ja radim, Vise je hodza od bilo kojih drugih profesora. A nista ne rade, neke i ne vidis u toku skolske godine. Polupaju petice i "nabace osmjeh malom Adiju"!
Ali zato i ja i on dobijemo po 795 KM plate. Ali ja svoju zaradim
:!: :x
Kako si ti samo objektivan..kako te nije sramota otvoreno iznositi neistine i laži..
Kao prvo u Kantonu Sarajevo djeci vjeronuku ne predaju hodže, već profesori teologije, ili u slučaju moje prijateljice magistar teologije..svoj fakultet cijeniš i ti si stručan, a oni su nestručni, oni nisu profesori, oni su hodže..
Kako te nije sramota tako izmišljati i ružno govoriti o svojim kolegama?
Reci nam koja je to škola koja ima više hodža od svih ostalih profesora?
S obzirom da govoriš o profesorima, znači radi se o srednjoj školi, a u Kantonu Sarajevo ne postoji nijedna srednja škola koja ima više od jednog profesora vjeronauke..

Ako mi ne odgovoriš na ovo pitanje znači složićeš se sa mnom da si ovo izmislio ili namjerno slagao..
Prvo, NIKADA ne lazem! Drugo, radim u ZDK! Trece, nema profesora teologije, vec su hodze! Cetvrto, naravno da ne cijenim one koji ne rade, a imaju istu platu kao i oni sto rade! Peto, ti si se ocigledno ovdje pronasao, pa te malkice naljutIlo.Naravno da ima i prof vjeronauke koji posteno i strucno odradjuju posao, ali ima i ovakih o kojima sam ja govorio. I na kraju, ali ne najmanje vazno, ovo je prvi i zadnji puta da nesto sa tobOm diskutujem. Osoba koja me naziva lazovom ne zasluzuje da sa njom vodim polemiku! Iza svake svoje rijeci stojim, a tebe ocigledno istina boli! Kod mene si na ignore!
hadzinicasa

#390 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hadzinicasa »

Davud4 wrote:

Nikako ne pretjerujem vec samo govorim objektivno sta se desava u ovom slucaju i zasto.Ako tom radikalizmu pristupimo kao bolesti,onda moramo lijeciti uzrok bolesti ,a ne simptome....u ovom slucaju uzrok je ministrova pogresna odluka,medjutim oni i dalje insistiraju da se lijece simptomi odnosno nuspojave,koje su u ovom slucaju reakcije IZ'a,a to ne vodi nicemu nego samo privremenom smirivanju do novog slucaja.
Nemojte misliti da ce problem nestati kad reis Ceric ode...jok,problem ce ostati i jedino rijesenje je ,ponavljam,da zastite vjeru
a kako se to, po tebi, stiti vjera?
bandini

#391 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

hadzinicasa wrote:
Davud4 wrote:

a kako se to, po tebi, stiti vjera?

macem kako bi drugacije
vjeroborci na djelu
Ahmmed

#392 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ahmmed »

Davud4 wrote:Normalno da je bilo gresaka reisa i to najvise u prvom mandatu,medjutim ova sad nije reisova greska vec ministrova.Ja vidim veliki problem u takvom ponasanju samozapocete vlasti i ako se nastavi tim tempom predvidjam im jos vece konflikte ,a sasvim nepotrebne nazalost.Tek kad vjeru ZAŠTITE (citaj islam,jer ove druge ima ko stiti)i to lično lijeve stranke stanu na njihovu stranu ,imat ce to ne mijesanje u politiku od strane reisa,koje toliko prizeljkuju.
Ovo sad sto su uradili je harakiri i vremenom ce kostati sdp ,kao sto ih je kostalo i u prijasnjem mandatu.Ne mogu vjerovati da su toliko glupi

Davude, o svemu što si napisao može se diskutirati.
I ja mislim da,pogotovo u načinu donošenja ministrove odluke, ima prilično nespretnosti.
I ja sam mišljenja da su prioriteti trebali biti drugačije složeni.
Ali, optuživati Suljagića da radi protiv islama i muslimana, optuživati ga za islamofobiju, spočitavati mu Srebrenicu - na bilo koji način,uzgred pominjući mu babovinu, neumjesno je, nepotrebno, uvrijedljivo.....I ne znam zašto je to tako teško priznati.
Emir Suljagić, odgovorno tvrdim, voli islam i muslimane.
Neće nikakav dekret ukinuti ni islam ni muslimane. Neće i ne može, to pišem po stoti put, islam biti uklonjen iz javnog diskursa. To je ireverzibilno dostignuće.
Ali će, sve ono što se u tom javnom diskursu dešava, a čiji su akteri i najviši zvaničnici IZ, biti podvgnuto propitivanju.I to je jedno od dostignuća. Makar i u povoju.
hadzinicasa

#393 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by hadzinicasa »

a kad smo vec posegnuli za macem..... buduci da imamo sada efikasnijih sredstava za zatiranje ljudi ..... zasto ne i eksplozivom, pa cemo se u njega ususkati i braniti vjeru. herojski.
bandini

#394 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

hadzinicasa wrote:a kad smo vec posegnuli za macem..... buduci da imamo sada efikasnijih sredstava za zatiranje ljudi ..... zasto ne i eksplozivom, pa cemo se u njega ususkati i braniti vjeru. herojski.

ovo macem je bilo ironicno
slazem se sa tobom
papahet_james

#395 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by papahet_james »

Za i Protiv wrote:
Prvo, NIKADA ne lazem! Drugo, radim u ZDK! Trece, nema profesora teologije, vec su hodze! Cetvrto, naravno da ne cijenim one koji ne rade, a imaju istu platu kao i oni sto rade! Peto, ti si se ocigledno ovdje pronasao, pa te malkice naljutIlo.Naravno da ima i prof vjeronauke koji posteno i strucno odradjuju posao, ali ima i ovakih o kojima sam ja govorio. I na kraju, ali ne najmanje vazno, ovo je prvi i zadnji puta da nesto sa tobOm diskutujem. Osoba koja me naziva lazovom ne zasluzuje da sa njom vodim polemiku! Iza svake svoje rijeci stojim, a tebe ocigledno istina boli! Kod mene si na ignore!
Teško da nikada nije slagao onaj koji iz pika tvrdi da NIKADA NE LAŽE. Naravno da ima onih koji ništa ne rade i zaslužuju da ih se otpusti. Naravno da takvih ima i među vama, "regularnim" profesrima.
Davud4

#396 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Davud4 »

amrica wrote:Preko 30 nevladinih organizacija osuđuje Reisa

Organizacije potpisnice:
ACIPS (Sarajevo)
UG Zašto ne (Sarajevo)
OP Revolt (Tuzla)
Pravo ljudski (Sarajevo)
UG "DON" (Prijedor)
OKC Abrašević (Mostar)
Vive Žene (Tuzla)
UNSA "Geto" (Banja Luka)
Media Centar (Sarajevo)
Forum građana (Tuzla)

--- NO LINKS ---/novost/53762/preko-30-nevladinih-organizacija-osuduje-reisa

Ali zasto niti jedna od ovih organizacija nije reagovala na ministrovu odluku kojom je prekrsio nekoliko medjunarodno potpisanih ugovora i zasto nisu stali tad u zastitu vjernika pa rekacija IZ nebi ni bila potrebna.Medjutim oni reaguju tek na REAKCIJU i to na nacin koji jos nije vidjen da stite VLADU .Da napomenem rijec je o nevladinoj organizaciji...da nije zalosno bilo bi smijesno
Za i Protiv

#397 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Za i Protiv »

papahet_james wrote:
Za i Protiv wrote:
Teško da nikada nije slagao onaj koji iz pika tvrdi da NIKADA NE LAŽE. Naravno da ima onih koji ništa ne rade i zaslužuju da ih se otpusti. Naravno da takvih ima i među vama, "regularnim" profesrima.
Al se klonirate u PM :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#398 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by -LIBERO- »

amrica wrote:Preko 30 nevladinih organizacija osuđuje Reisa

Organizacije potpisnice:
ACIPS (Sarajevo)
UG Zašto ne (Sarajevo)
OP Revolt (Tuzla)
Pravo ljudski (Sarajevo)
UG "DON" (Prijedor)
OKC Abrašević (Mostar)
Vive Žene (Tuzla)
UNSA "Geto" (Banja Luka)
Media Centar (Sarajevo)
Forum građana (Tuzla)

--- NO LINKS ---/novost/53762/preko-30-nevladinih-organizacija-osuduje-reisa

Ma sve komunisticke ( :-) ) i kjafirske organizacije i udruzenja.

'ta ce oni.
papahet_james

#399 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by papahet_james »

Za i Protiv wrote:
papahet_james wrote:
Za i Protiv wrote:
Al se klonirate u PM :-)
Sve ovo što nas budala ima koji osuđujemo postupak suljagića je zapravo jedan čovjek :) .. toliko smo jadni i u manjini, eto :)
Dzafo Pasovic

#400 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Dzafo Pasovic »

Neka dodju,cekamo ih!!!!

Bice im Mostar mila majka za Sarajevo!

Nisu mogli sa Pravoslavcima i Katolicima pa danas ne mogu ni sa Ateistima a o Komunistima da ne pricam!

Sa kim moze Arapska islamska ideologija??

Nisu Muslije arapske ideologije htjeli da stvaraju BOSANSKU NACIJU svih vjera vec su stvarali islamsku stranka ,muslimansku naciju i muslimanski a ne Bosanski identitet).

Zato cemo im se popisati na sve to"!!!
Locked