Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
KIMBO

#376 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by KIMBO »

ma uglavnom jedna obična svađa u prvom licu.
Danguba

#377 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Danguba »

Sidran(kakav takav) ostat ce upisan u Historiju BiH a Dzasmin zaboravljen vec na narednim izborima. :D
Heller

#378 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Heller »

escobar__ wrote:Jasmin se ponaša k'o i svako što bi se ponašao da je na njegovom mjestu, tj. da svake izbore ima zagarantovanu pobjedu - dakle klasično kabadahijski. Može mu se.

Što se Sidrana tiče, tog lika niti sam kad uzimao za ozbiljno, niti ću to raditi u budućnosti. Presmiješan insan.
Sidran mene podsjeca na nekog teltabisa koji nikako svoje mjesto da nađe :mrgreen:
Great Cornholio

#379 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Great Cornholio »

Jedini stvarni promašaj koji je Jasmin napravio su slana jezera, jer tu su otišle ogromne pare kojima se svašta korisnoga moglo napraviti, jer jezera nisu ekonomski isplativa, niti će ikad biti.

A Sidran ponekad kaže i koju pametnu, a zna i "ujedati" kao i svaki drugi isfrustrirani čovjek, jer očigledno da "satanizira" Jasmina Imamovića zbog toga što mu nije dao nagradu koja se dodjeljuje za najbolje pisce u regionu.

Jasmin živi u oblacima, i trebao bi nam neki malo "prizemniji" gradonačelnik, al' da taj novi ne bude iz neke političke opcije koja je za podjelu Tuzle na nacionalne opštine.
insomnia78

#380 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by insomnia78 »

E ako jezera nisu ekonomski isplativa, onda ne znam sta jeste il sta bi moglo biti.
Cisti kes covjece, trosak nikakav

s' moje sokoćalo
Great Cornholio

#381 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

insomnia78 wrote:E ako jezera nisu ekonomski isplativa, onda ne znam sta jeste il sta bi moglo biti.
Cisti kes covjece, trosak nikakav

s' moje sokoćalo
Sezona traje kratko, a zaposleni u kompleksu panonskih jezera platu dobijaju čitavu godinu, tako da je nemoguće od prodatih karata pokriti i održavanje jezera ( za koje smo se zadužili milione maraka) i plate zaposlenih, a gubici se moraju nadoknaditi iz budžeta Opštine.

Volio bi da me neko razvjeri ako griješim, da mi dokaže da su jezera ekonomski isplativa.
escobar__

#382 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Jezera se, do sada, nisu pokazala isplativim. Štaviše. Iako su mi jezera k'o jezera super stvar.

Imao bih ja sanjaru hiljadu i jednu primjedbu počevši od toga da za njega Tuzla ne postoji osim užeg gradskog jezgra. Ulazak u Tuzlu iz pravca zapada (a ni s istoka nije bolje) izgleda skoro pa k'o ulazak u Pripyat.
Great Cornholio

#383 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Tuzla nikad ne može postati turistički grad, ali može ojačati kao univerziteski grad, može ponovo postati sportski grad, može se sačuvati i ojačati industrija, i u tom pravcu Tuzla treba ići. A što se tiče putne komunikacije, zapadni ulaz u Tuzlu je poboljšan izgradnjom onog dijela ceste sa po dvije trake u oba pravca od bolnice "Kreka" do raskrsnice kod "Siporeksa", i kad se izvede zamišljeno, kad se spoji takvom cestom sa petljom Šićki brod, onda će zapadni ulaz u Tuzlu biti OK.

Istočni ulaz/izlaz u Tuzlu se teško može nešto previše poboljšati, jedino ako se Južna saobraćajnica probije dalje, da joj kraj ne bude u Ši selu, a to će biti vrlo teško, jer mnogo toga bi se trebalo rušiti.
Danguba

#384 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Danguba »

Great Cornholio wrote:Tuzla nikad ne može postati turistički grad, ali može ojačati kao univerziteski grad, može ponovo postati sportski grad, može se sačuvati i ojačati industrija, i u tom pravcu Tuzla treba ići. A što se tiče putne komunikacije, zapadni ulaz u Tuzlu je poboljšan izgradnjom onog dijela ceste sa po dvije trake u oba pravca od bolnice "Kreka" do raskrsnice kod "Siporeksa", i kad se izvede zamišljeno, kad se spoji takvom cestom sa petljom Šićki brod, onda će zapadni ulaz u Tuzlu biti OK.

Istočni ulaz/izlaz u Tuzlu se teško može nešto previše poboljšati, jedino ako se Južna saobraćajnica probije dalje, da joj kraj ne bude u Ši selu, a to će biti vrlo teško, jer mnogo toga bi se trebalo rušiti.
Bar to ne bi trebao biti problem. Regulacioni i urbanisticki planovi postoje vise od 20 godina da ta trasa treba da ide do Slavinovica. Svi oni koji su se usadili na trasu tog puta trebalo bi da dobro ispuse(zajedno sa onima iz urbanizma koji su im davali informacije kuda treba trasa da prodje).

Sta god mislili o Tuzli (u ova vremena) moramo priznati da napreduje u svakom pogledu.

Sto se tice Imamovica ja ga vidim kao jednu prolaznu figuru koji se namece kao ''neko'' a nije svjestan da ce biti cim prije zaboravljen. Pokusava kopirati Beslagica koji ce ipak ostati upisan kao snazna licnost, dobar gradonacelnik u teskim vremenima i jos bolji patriota.
Great Cornholio

#385 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Danguba wrote: Bar to ne bi trebao biti problem. Regulacioni i urbanisticki planovi postoje vise od 20 godina da ta trasa treba da ide do Slavinovica. Svi oni koji su se usadili na trasu tog puta trebalo bi da dobro ispuse(zajedno sa onima iz urbanizma koji su im davali informacije kuda treba trasa da prodje).
Dobro bi bilo da se taj plan ispuni, jer to bi rasteretilo raskrsnicu na Brčanskoj Malti, na kojoj će se, ako se u Tuzli i dalje bude povećavao broj stanovnika, stvarati velike saobraćajne gužve i zastoji, jer mnogo je onih koji preko Majevice idu za Bijeljinu i dalje.
Great Cornholio

#386 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Lijepo Tuzla izgleda iz zraka :)

Ivo Lola

#387 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Ivo Lola »

ja jos nisam naisao na neki snimak koji prikazuje cijelu tuzlu, znaci da krene od slavinovica i do solane
evo ovdje mozete na ovom snimku vidjeti maksimalno 2/3 tuzle,
skojevska, solina, slavinovici, irac... to se uopste ne vidi

a meni da je da narod vidi kolika je tuzla zapravo :)
Great Cornholio

#388 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Evo i Mujkanu da je to isto, jer i njegov Tušanj "zaobilaze" :D :)

avantgarde

#389 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by avantgarde »

nema Tuzle nadaleko i samo jednom :wink: :)
vesela_sveska

#390 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by vesela_sveska »

avantgarde wrote:nema Tuzle nadaleko i samo jednom :wink: :)
:thumbup:
Great Cornholio

#391 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Veliš, selo fali, al' u grad se svali :D
avantgarde

#392 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by avantgarde »

Great Cornholio wrote:
ma u gradu se lakse zivi,veci izbor u svemu ..:D :lol:
avantgarde

#393 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by avantgarde »

Image
Ivo Lola

#394 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Ivo Lola »

ovo je avionska fotografija ?
avantgarde

#395 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by avantgarde »

Ivo Lola wrote:ovo je avionska fotografija ?
ne znam druze,moguce,mozda helikopter jer i nije bas tako previsoko,nadjoh na FB-u,neko poslao..:)
Great Cornholio

#396 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

avantgarde wrote:
Great Cornholio wrote:
Jedino nema izbora što se zaposlenja tiče, teško je bilo kakav posao nać', na ostalo vala nemam nekih zamjerki, što se tiče ostalog Tuzla je definitivno najbolji grad za živjeti, kad je u pitanju BiH.
avantgarde

#397 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by avantgarde »

[quote="Great Cornholio"

Jedino nema izbora što se zaposlenja tiče, teško je bilo kakav posao nać', na ostalo vala nemam nekih zamjerki, što se tiče ostalog Tuzla je definitivno najbolji grad za živjeti, kad je u pitanju BiH.
[/quote][/quote][/quote]

:thumbup: :bih:
shibonja

#398 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by shibonja »

Image:D
Great Cornholio

#399 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Kad čovjek gleda ove snimke mog'o bi čovjek pomislit' da Tuzla nije selo :D
spreca

#400 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by spreca »

Great Cornholio wrote:Kad čovjek gleda ove snimke mog'o bi čovjek pomislit' da Tuzla nije selo :D
nije.....ali bice..polahko :lol: :lol:
Post Reply