Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#376 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Hm :-) , Ivica u svom stilu malo diplomatski, ali svaka na mjestu, ne brinem se puno što kaže da nije preveliki optimista, stari je to lisac da bi pod stare dane i sa narušenim zdravljem, dozvolio sebi luksuz da ulazi u neke avanture koje nikome neće donijeti ništa dobro.....zna on koliko smo mi euforični, uvijek je govorio kako od sebe pravimo da smo u svemu najbolji i kontam da je ovo neka njegova taktika da raja po običaju ne pada u pretjeranu euforiju kako je sve završeno....Barem se tako nadam......

E sad ovaj Srbin, čovjek priča ko da je iz Sarajeva, ali se dva logična pitanja nameću:
1) Može li mu se 100% vjerovati
2) Šta on bez namjere da čovjeka uvrijedim, ali ipak totalni anonimus, može učiniti, koliko on može uticati na svoje sunarodnjake da dođu pameti?

Imam neki osjećaj da ovi ljudi iz komiteta nisu sve iznijeli u javnost i da imaju nekog keca u rukavu, nadam se da to nije samo plod moje mašte....

Već sam rekao, nema mi smisla da bi pristali da se fataju posla koji se ogleda samo u tome da "na koljenima" mole parazite koji su već jednom srušili statut, da kao sad promijene mišljenje....
Mahalac

#377 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mahalac »

:roll:
Ima, kec u rukavu je da se prihvate odredjeni amandmani koji bi eto garantovali neku nacionalnu ravnopravnost...nesto kao entitetsko glasanje a rotacije jednog predsjednika.
Sto u sustini i nije lose samo da se dignemo s dna.
jeza u ledja

#378 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

"Ovaj Srbin mi je sumnjiv..." :roll:

Darko Ljubojevic je sportski direktor Borca, a nekadasnji fudbaler. Prica ko da je iz Sarajeva, haj bogati, a kako treba da prica, ko da je iz Banja Luke? :-)
Covjek prica kao neko kome je u interesu da NSBiH ne bude vise suspendovan. To je u interesu svakog ko se u BiH bavi fudbalom.

A to sto je 'anonimus', pa jebiga manji je anonimus od kojekakvih Bogdana Ceka i slicnih.
jeza u ledja

#379 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Koliko je ono grad Banja Luka izdvajao za FK Borac zadnjih godina? Mislite da im je svejedno sto ce te pare protracit?
Joj @ježu, čudi me od tebe :? U ovakvim situacijama, fudbal pada u drugi plan... vjerovatno je i 1991-92. u Beogradu nekom bilo žao što evropski prvak Zvezda mora rasprodati sve bolje igrače, ne može igrati u Evropi... što reprezentacija ne može igrati na EP, a izborila plasman... jednostavno, taj se nije ništa pitao.

Samo me čudi što mediji u PC već nisu zalijepili kakvu etiketu ovom Ljubojeviću i Kulini... možda još taktiziraju. Žalosno je ali treba pratiti blog onog bolida Vasića... on će reći njihov stav po ovom pitanju.
Mene isto tako cudi tolika opterecenost Dodikom.
Mahalac

#380 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mahalac »

Mene cudi tvoja neopterecenost :roll:
:bih:
north

#381 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

jeza u ledja wrote:"Ovaj Srbin mi je sumnjiv..." :roll:

Darko Ljubojevic je sportski direktor Borca, a nekadasnji fudbaler. Prica ko da je iz Sarajeva, haj bogati, a kako treba da prica, ko da je iz Banja Luke? :-)
Covjek prica kao neko kome je u interesu da NSBiH ne bude vise suspendovan. To je u interesu svakog ko se u BiH bavi fudbalom.

A to sto je 'anonimus', pa jebiga manji je anonimus od kojekakvih Bogdana Ceka i slicnih.
Ti ako ćeš svakom iz RS-a koji kaže kakao voli i poštuje državu BiH vjerovati i reći ovaki nam trebaju, to je tvoj stav i zadrži mišljenje za sebe, ja sam se toliko puta opekao sa njima da samo pravim djelima vjerujem, praznim pičama više ni bošnjama ne vjerujem, a kamoli liku koji dolazi kao sportski direktor Borca.a čiji navijači kojima se svaki put zahvaljuju na podršci pjevaju tako lijepe "navijačke pjesmice", kao nedavno protiv Sarajeva.....

Djela burazeru, samo djela, jer ja njima više ne vjerujem.....Previše su nas puta naguzili u svakom segmentu ovoga društva da bi na prvu padao kao malo dijete...
jeza u ledja

#382 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

north wrote:to je tvoj stav i zadrži mišljenje za sebe, ...
Ti ces mi zabraniti?
north

#383 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

jeza u ledja wrote:
north wrote:to je tvoj stav i zadrži mišljenje za sebe, ...
Ti ces mi zabraniti?
Dobar si....ima i nastavak teksta delegat....meni si se obratio i kontrirao (za što imaš pravo) i ja sam ti normalno odgovorio, niko ti ništa ne brani i ne pali se ko kutnjak....
Mahalac

#384 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mahalac »

Jez, eno pogledaj novosti na ss.ba..i raspadu rukometnog saveza....mozda bude jasnije...kakve li koincidencije....nesto kao vjezbe JNA oko Sarajeva 92. :(
paravan

#385 Re: Komitet za normalizaciju

Post by paravan »

Mahalac wrote:Jez, eno pogledaj novosti na ss.ba..i raspadu rukometnog saveza....mozda bude jasnije...kakve li koincidencije....nesto kao vjezbe JNA oko Sarajeva 92. :(
samo mogu dobiti po pici :lol:
north

#386 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Mahalac wrote:Jez, eno pogledaj novosti na ss.ba..i raspadu rukometnog saveza....mozda bude jasnije...kakve li koincidencije....nesto kao vjezbe JNA oko Sarajeva 92. :(
Vidio laktaški drvosječa da je skoro uništio fudbal, pa hajde da još razjebe rukomet, pa nakon toga i košarku, i da ondamože da palamudi kako je suživot nemoguć, jer ništa ne funkscioniše :x
Tvrtko II Kotromanić

#387 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ma kakvo napustanje lige, to malo bacaju bombe da izvrse pritisak na savez da rk bosna odigra utakmicu sa izvidjacem kako ne bi odmorna isla borcu koji zeli titulu ( :lol: ).
nece se oni povlaciti iz lige kada imaju sansu za evropu gdje mogu nesto para zaradit
jeza u ledja

#388 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Evo jos malo pa ce rat.
April je, Dodikovi rukometasi su na brdima oko Sarajeva, na fudbalskim stadionima sve vise nacionalistickih ekcesa, medjunarodni posmatraci iz UEFA ce pricati isprazne floskule o dogovoru "tri strane", a Ivica Osim ce uskoro sa suzama u ocima dati ostavku i reci nesto tipa "ne mogu voditi ovaj Savez dok se ono desava u mom gradu". :oops:
Bosanski_kralj

#389 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:Evo jos malo pa ce rat.
April je, Dodikovi rukometasi su na brdima oko Sarajeva, na fudbalskim stadionima sve vise nacionalistickih ekcesa, medjunarodni posmatraci iz UEFA ce pricati isprazne floskule o dogovoru "tri strane", a Ivica Osim ce uskoro sa suzama u ocima dati ostavku i reci nesto tipa "ne mogu voditi ovaj Savez dok se ono desava u mom gradu". :oops:
Možeš ti biti sarkastičan i ironičan koliko želiš, ali je činjenica da se neki politički ciljevi pokušavaju i preko sporta ostvariti.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#390 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dado dijasporitus »

north wrote:Hm :-) , Ivica u svom stilu malo diplomatski, ali svaka na mjestu, ne brinem se puno što kaže da nije preveliki optimista, stari je to lisac da bi pod stare dane i sa narušenim zdravljem, dozvolio sebi luksuz da ulazi u neke avanture koje nikome neće donijeti ništa dobro.....zna on koliko smo mi euforični, uvijek je govorio kako od sebe pravimo da smo u svemu najbolji i kontam da je ovo neka njegova taktika da raja po običaju ne pada u pretjeranu euforiju kako je sve završeno....Barem se tako nadam......

E sad ovaj Srbin, čovjek priča ko da je iz Sarajeva, ali se dva logična pitanja nameću:
1) Može li mu se 100% vjerovati
2) Šta on bez namjere da čovjeka uvrijedim, ali ipak totalni anonimus, može učiniti, koliko on može uticati na svoje sunarodnjake da dođu pameti?

Imam neki osjećaj da ovi ljudi iz komiteta nisu sve iznijeli u javnost i da imaju nekog keca u rukavu, nadam se da to nije samo plod moje mašte....

Već sam rekao, nema mi smisla da bi pristali da se fataju posla koji se ogleda samo u tome da "na koljenima" mole parazite koji su već jednom srušili statut, da kao sad promijene mišljenje....
Neznam zasto ali i ja imam isti osjecaj. Kontam kad se Osim prihvatio posla, koji ce mu biti mozda i zadnja pozicija prije nego se potpuno penzionise, covjek valjda zna u sta je uletio.
jeza u ledja

#391 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Slazem se i ja da se neki politicki ciljevi uvijek guraju preko sporta.

No mislim da se pretjeruje kada se posmatra sve sto dolazi od onih anamo kao a priori neprijateljsko, odnosno kao kakvi zombiji koji vjeruju i rade sve ono sto im Dodik kaze i naredi. Ne ide to tako ko u crtanom filmu. I tamo postoje ljudi koji imaju mozak i kojima srpstvo nije najvaznija stvar u zivotu.

Koliko me sjecanje sluzi, neki iz RS su se zalili prije par mjeseci da je sva gungula oko usvajanja novog statuta Saveza u stvari vezana za odredjene Bosnjake koji su na taj nacin htjeli sebe progurati na celo istog (konkretno se govorilo o Pusini). Hocu da kazem, nisu svi koristili floskulu o majoriziranju kao izgovor da ne glasaju za statut. Takodje, mislim da su sami ljudi u IO i u predsjednistvu predstavljali veliki problem jer su lobirali za neke stvari i neke talove. Ja vam kazem da tu ima nesto, barem kad je u pitanju odredjeni postotak ljudi koji su glasali protiv. To su ti ljudi ciji bi se glas mogao preokrenuti. U pitanju je samo koliki je njihov postotak...

Uzimajuci u obzir da niko sa dva grama mozga u glavi, ni u RS ni u ostatku BiH, ne vjeruje u bajku o priznavanju FSRS od strane UEFA (barem ne u narednih nekoliko decenija), onda je jasno da ce svako ko ponovo bude glasao protiv statuta u stvari raditi kontra vlastitih interesa (osim ako ga neko ne podmaze, sto nije iskljuceno).

Uostalom, meni se cini kao vrlo logican odgovor na sve ovo - to da su delegati, skupstinari i svi ti raznorazni 'delegati' u savezu jednostavno nesposobni, glupi, tvrdoglavi i lijeni i da ih jednostavno boli kurac, a nema nikog da ih na fin ili grub nacin natjera da nesto rade. Dovoljan mi je primjer nasih nesposobnih politicara da znam da je takvo nevjerovatno objasnjenje u stvari najbolje objasnjenje zasto nista ne radi kako treba.

Ja mislim da je jedan veliki razlog zasto nije doslo do usvajanja upravo nesposobnost IO i predsjednistva da nadju zajednicki jezik, i u to ubjede ostale. Zato sam pomalo optimista, jer sad umjesto IO imamo Komitet sa pravim ljudima koji slicno, ako ne identicno razmisljaju.
cyprus

#392 Re: Komitet za normalizaciju

Post by cyprus »

Čuj Srbinu vjerovat... joj jež kako si ti naivan :oops: 8-)
ROTOR 9

#393 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ROTOR 9 »

Cjenim sto se Osim uhvatio teskog posla.,mogu zamislit koja je to volja samo.. Upola mladji nalaze 101 razlog da nece i nemoze..Da je samo vise ljudi kao sto je Osim..vjerujem u njegov posao., zna tacno gdje je problem i ima rijesenje..
Charuga
Globalni moderator

#394 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

Sušić: Od Osima nema boljeg, klanjaju mu se i u Cirihu i Nyonu

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine smatra da je imenovanje Ivice Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju suspendovanog N/FS BiH idealno riješenje.

Popularni Pape iz Francuske prati dešavanja u N/FS BiH i vjeruje da će riješenje biti postignuto, te će njegovi izabranici 3. juna igrati kvalifikacijsku utakmicu pritiv Rumuna.

„Ivica Osim je čovjek kojeg izuzetno cijenim. Imao sam priliku i čast da radim sa njim. To je vrhunski stručnjak i veliki čovjek. Svakako da je njegovo prisustvo i imenovanje na funkciju predsjednika tog organa veoma važan potez. Veoma je važno što je predsjednik, a ne samo član. To je čovjek koji uživa poštovanje svugdje, kojem se ustaju i u Cirihu i u Nyonu i bili gdje u svijetu. Bolji čovjek za tu funkciju kod nas ne postoji, osim Ivice Osima. Nema čovjeka koji uživa veće poštovanje i koji bolje poznaje fudbal od Švabe“, rekao je Sušić za Nezavisne, dodavši:

“Ljudi imaju povjerenja u njega. Eh, sad jedino ako postoje neki ljudi kojima je stalo da fudbal ne postoji kod nas. Ali, ipak, se nadam da takvih zaista nema“.
Charuga
Globalni moderator

#395 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

Drugi sastanak Komiteta
Osim i društvo nastavljaju sa normalizacijom nenormalnih

U sarajevskom hotelu Art počeo je drugi sastanak Komiteta za normalizaciju N/FSBiH na kojem će biti nastavljeni razgovori započeti u ponedjeljak u Beču.

Na sastanak su stigli predsjedavajući Komiteta Ivica Osim, njegov zamjenik Darko Ljubojević te članovi Dino Begić, Sead Kajtaz, Ivan Beus i Dragan Kulina.

Na sastanak je došao i predstavnik FIFA-e Rudi Zavrl koji će nadzirati tok sastanka.

Na sastanku će biti nastavljene aktivnosti za pripremu Skupštine N/FS BiH 26. maja na kojoj će biti potrebno usvojiti novi Statut Saveza ukoliko ne želimo da se suočimo sa jednogodišnjom suspenzijom reprezentacije i fudbalskih klubova iz evropskih takmičenja.

Nakon sastanka Komiteta planirana je pres-konferenciji u 13.00 sati.
Max Bunker

#396 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Max Bunker »

Da a vec danas su dotrcali u Sarajevo da kazu, kako nisu tako mislili :D
doneven

#397 Re: Komitet za normalizaciju

Post by doneven »

Luda kuća i kolo naokolo
Goran Karać

Dobili smo novu fudbalsku vladu predvođenu legendom kakva je Ivica Osim i sada će nam sve krenuti kako treba. Hoće li? Ma hoće, malo sutra. A zašto?

E zato što smo se opet vratili na početak.

Vratite se malo u prošlost i prisjetite posljednje sjednice Skupštine N/FS BiH, na kojoj je odbačen novi statut (kojim se ukida tročlano predsjedništvo) i zbog čega su uslijedili suspenzija i prinudna uprava.

Sada će umjesto "tri kralja" bh. fudbal voditi ljudi iz fudbala i koji vole fudbal, ali slaba je vajda od toga jer će opet zapeti tamo gdje je posljednji put zapelo - kod Skupštine. FIFA i UEFA ne mogu da natjeraju Skupštinu da prihvati statut, ne mogu ni da je raspuste. To može samo Skupština, ali kako su složni ni to sve i da hoće ne bi mogli izglasati jer sigurno ni tad ne bi imali većinu. Šta vrijede Osim, Kajtaz, Bajević, Hadžibegić... kad će Skupština opet glasati onako kako je 29. marta. Ili možda neće? Ma, ko će ga više znati. Ovdje se više niko ne snalazi. Luda kuća.

Supenzija N/FS BiH značila je da i Iljo Dominković (jedan od "tri kralja") ostaje bez posla i da se prekida svaki kontakt s njim, ali zaboravili su da je on predsjednik FS FBiH, pa će morati opet s njim da razgovaraju. Novi ljudi koji bi ovu olupinu zvanu N/FS BiH trebalo da izvedu na pravi put prepuni su optimizma i sa dosta poleta najavljuju da im predstoji žestoka borba, ali da će izaći kao pobjednici. Za pohvalu, nema šta, ali bojim se da će se vrlo brzo uvjeriti u kakav tamni vilajet su upali. Da nije tužno bilo bi smiješno, ali to je naša realnost, sami smo je kreirali. Rekoše da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu. I jeste, ako ste, recimo, Englez, Španac, Nijemac ili Italijan, ali ako ste iz BiH onda je to politika. Da postoji mundijal u zapetljavanju stvari do besmisla, mislim da bi nam kvalifikacije bile mačji kašalj.
Charuga
Globalni moderator

#398 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

Završen sastanak Komiteta za normalizaciju NSBiH
TEŠKA SITUACIJA U SAVEZU, DUGOVANJA PREKO 2,5 MILIONA KM

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/810724651544/sport/%20Te%C5%A1ka%20situacija%20u%20Savezu,%20dugovanja%20preko%202,5%20miliona%20KM
and

#399 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

Image
trenutak koji čekam od osnivanja saveza.
od sada se samo može slušati šta gospodin govori i klimati glavom.
bosnovizija

#400 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bosnovizija »

Male su nam šanse ako će, zaista, Skupština u starom sazivu, ponovo glasati za Statut 26.maja, u predvečerje utakmice sa Rumunijom u Rumuniji, 03.06.2011.god. Ko će natjerati one UHLJUPE da promijenu mišljenje i da glasaju evropski i da usvoje novi Statut! Nek nam je Bog na pomoći! :bih:
Locked